Kopiera en bild eller innehållet i en textfil utan att öppna den [Windows]

Urklipp är en mycket grundläggande och exceptionellt viktig funktion i varje operativsystem. Både stationära och mobila operativsystem stöder den här funktionen och du kommer fortfarande att hitta appar som försöker ge dig något som är mycket kraftfullare. Dessa urklippsappar från tredje part kan låta dig kopiera flera textavsnitt, lagra din urklippshistorik efter en omstart av systemet eller kopiera text samtidigt som formateringen bevaras. Kopiera innehåll är en gratis Windows-app som gör det mycket snabbare att kopiera text från en enkel textfil eller kopiera en bild. Istället för att först öppna textfilen eller bilden, välja dess innehåll och trycka på Ctrl+C, låter appen högerklicka på filen och kopiera dess innehåll från kontextmenyalternativet Kopiera innehåll som den lägger till.

Appen är en riktigt liten nedladdning och installeras på en halv minut. När den är installerad högerklickar du på en JPG-, PCX-, PNG-, BMP-, TGA-, GIF- och TIF-bildfil eller en enkel textfil med tillägget TXT eller SRT (eller liknande). Välj alternativet Kopiera innehåll från högerklicksmenyn och texten i textfilen, annars kopieras själva bilden (inte dess sökväg) till ditt urklipp.

Ett meddelande i den övre högra kvadranten på din skärm kommer att meddela dig att innehållet har kopierats. Du kan sedan fortsätta med att klistra in textinnehållet i ett textfält i din webbläsare eller i en annan textredigerare. Bilderna kan också klistras in i en bildredigeringsapp som MS Paint.

Den här appen är riktigt bra för designers som kanske måste öppna öppna filer upprepade gånger bara för att klistra in dem någon annanstans. Det fungerar bra och vi kan bara hoppas på stöd för ytterligare filformat. Appen byggdes för Windows 7 och senare. Den testades på Windows 10 Technical Preview där den fungerade felfritt. Det kan eller kanske inte fungerar på Windows XP.

Installera Copy Contents för Windows