Kan du inte ta emot meddelanden efter att ha bytt från iPhone till Android? Nu finns det en officiell fix från Apple

Apple är känt för att tjuvjaga Android-användare, och när någon bestämmer sig för att byta från en iPhone till en Android-telefon är folk mer än bara nyfikna på varför någon skulle fatta ett sådant beslut. Oavsett anledningen till att byta kan vara, skulle alla som tidigare gick från en iOS-enhet till en Android-enhet eller Windows Phone ha upplevt en försening eller ett fullständigt misslyckande med att ta emot meddelanden som skickats av iPhone med vänner. Försök som man kan, de kunde helt enkelt inte få iMessages eller ens vanliga sms för att hitta vägen till den nya Android-telefonen. Detta händer när du inte kopplar bort iMessages från ditt telefonnummer. Du kanske har tagit bort ditt Apple-ID från en enhet, men iMessages är en tjänst som måste stängas av och att bara ta bort ditt Apple-ID från en enhet klipper det inte. Tyvärr kommer inte många att veta detta förrän det är för sent. Just denna fråga fick en betydande mängd uppmärksamhet i bloggsfären tidigare i år, och Apple har precis släppt ett verktyg som låter dig inaktivera iMessages från vilken webbläsare som helst med ditt Apple-ID.

Om du fortfarande har din iOS-enhet behöver du bara gå till appen Inställningar, trycka på appen Messages-inställningar och stänga av iMessages. Appen som släpps av Apple är avsedd för när du inte längre har en iDevice men ditt telefonnummer fortfarande är låst till tjänsten.

För att stänga av iMessages när du inte längre har en iOS-enhet, besök sidan Avregistrera iMessages (länkad nedan) och ange ditt telefonnummer. Klicka på Skicka kod och vänta på att en kod kommer fram på vilken mobil enhet du än använder. När du får koden anger du den i bekräftelsefältet och klickar på ”Skicka”.

Det här problemet uppstår vanligtvis eftersom många av oss antar att om du tar bort vårt Apple-ID från en enhet också stänger av alla tjänster som är konfigurerade för den när så inte är fallet. Tänk på det så här; anta att du har lagt till ditt Gmail-e-postkonto i Mail-appen på din iPhone och senare loggar du ut från det. Ditt Gmail-konto finns fortfarande, det kan bara inte användas på just den iPhonen om du inte konfigurerar det igen. iMessages är en tjänst precis som Gmail där du kan ta bort ditt konto från enheten men tjänsten fortsätter att köras om den inte stängs av.

Avregistrera iMessages