Skapa möten, dela via SMS och e-post, stöder OSA och iCloud

Att schemalägga möten är inte kul. Det spelar ingen roll om du använder alla former av kommunikation där ute för att låta alla veta om mötet och alla bekräftar sin närvaro. Det kommer fortfarande att finnas någon som kommer för sent, någon som avbokar i sista minuten eller någon som helt enkelt inte kände till mötet trots att de bekräftat sitt deltagande inom några minuter efter att inbjudan skickades ut. Efter att ha konstaterat att möten är svåra att schemalägga, borde du inte behöva ta livet av dig när du försöker schemalägga dem. WeTime är en iOS-applikation som gör det exceptionellt enkelt att planera möten på din iPhone. Appen har en tjänst som fungerar i bakgrunden och den kan lägga till händelser som synkroniseras med iCloud. När ett möte har skapats kan det skickas till andra via e-post och sms. Personer som du bjuder in till mötet kan svara antingen från sin webbläsare eller från WeTime-appen om de har den installerad på sin enhet. Du kan ange din egen tillgänglighet för ett evenemang och se hur många av dina totala deltagare som accepterat den givna tidsluckan. Deltagarna kan i sin tur lämna kommentarer och föreslå alternativa tidsluckor.

Appen är komplex och det kommer att ta lite tid för dig att lära dig alla dess funktioner och hur du bäst använder dem. Lägg till ditt första möte genom att ange ett namn för det och välj möteslängd. Appen låter dig sedan välja en tidslucka för mötet genom att ansluta till Kalender-appen på din telefon. Du kan lägga till en plats och en beskrivning av mötet som kan innehålla mötesagendan.

När uppgifterna har fyllts i kommer appen att be dig lägga till ditt namn. Detta är ett engångssteg och du kan redigera ditt namn senare från appens inställningar. Poängen är att låta alla veta vem som skapade detta möte. När du är klar är det dags att dela mötet med personer du vill bjuda in. Det är här du kommer att uppskatta appen bättre; den låter dig dela mötet/evenemanget via e-post eller sms. Informationen du fyllde i när du satte upp mötet fylls i automatiskt i meddelandet som skickas. Denna standardmall kan redigeras från appens inställningar.

För varje event får du en instrumentpanel och en flik som låter dig ange din tillgänglighet. På samma sätt kan folk föreslå alternativa tidsluckor om den du föreslagit inte passar dem. Till slut, som administratör för ett möte, kan du se hur många personer som gick med på en tidslucka och hur många som angav att de inte kunde komma.

Appens inställningar låter dig redigera standardmeddelandemallen, hantera kontosynkronisering, push-meddelanden och kalendrar.

Appen är vad du skulle betrakta som en komplett kostym för att skapa och dela evenemang, men det kommer att bli förvirrande till en början helt enkelt på grund av dess komplexitet. Det som förblir ett mysterium för mig är varför mina möten säger att inget datum har bestämts för ett möte trots att deltagarna bekräftar att de är tillgängliga under tiderna. Det verkar inte finnas något sätt att lägga till ett bekräftat datum till en händelse heller.

Installera WeTime från App Store