Fåglarna är tillbaka och laddade med nya färdigheter [Review]

Angry Birds var ett av de spel som jag var galet exalterad över att spela när jag fick min första smartphone och jag blev inte besviken. Franchisen är en av de mest framgångsrika inom mobilspel och en film är planerad att släppas under 2016, men killarna på Rovio utvecklar fortfarande nya Angry Bird-spel med Angry Birds Epic som det senaste som kommit till Google Play Store. Till skillnad från sina tidigare versioner som har en variant av det gamla slingshot-spelet, är detta nya spel en turbaserad RPG. Historien är förstås densamma; dåliga grisar har stulit fåglarnas ägg och fåglarna är arga.

Innehållsförteckning

Gameplay

Spelet utspelar sig över olika kamparenor som utspelar sig antingen i en fängelsehåla eller i skogen. Som tidigare volymer i spelet börjar du inte med alla fem angry birds. Du börjar med den röda fågeln (Terence) som till sin stora bestörtning upptäcker att de dåliga grisarna har tagit den gula fågeln (Chuck) som gisslan i deras äggräd. De första slagsmålen utkämpas med målet att rädda och befria hans vän.

Fåglarna är inte längre vanliga fåglar; både fåglarna och grisarna har superkunskaper. En power-up i spelet läggs till som fylls när kampen fortskrider. När den är full och används av Terance, kan han ge ett laddat slag mot grisarna. Terance kan också möjliggöra en sköld som absorberar de slag som grisarna utsätter honom för, men han är inte ensam om att ha denna förmåga. Grisarna kan göra detsamma. När du fortsätter din kamp tar grisarna så småningom Chuck in i en fängelsehåla där du kämpar för att befria honom. Chuck har sina egna krafter och när han räddas avslutar han grisarna.

Spelet involverar lite strategi men inget för komplicerat. Eftersom det är turbaserat måste du göra smarta val när det gäller att välja vilken piggie du ska attackera när det finns mer än en att slåss. Förutom det är det väldigt enkelt.

Du kan köpa fler power-ups och du kommer att brygga föremål senare, förmodligen med Chucks hjälp så efter varje kamp snurrar du ett prishjul och får tre föremål. Du kan också köpa varor.

Grafik

Grafiken är lika bra som du förväntar dig att de ska se att detta är ett spel från Rovio. Förutom de fantastiska miljöerna där striderna äger rum, är vapnen också ganska kreativa. Jag gillade särskilt de fjäderändade svärden som grisarna hade. Det var som om de hånade Terence.

Ljud

Ladda ner ljudfiler EFTER att spelet har installerats och kan ta upp till tio minuter beroende på din anslutningshastighet. Liksom grafiken är ljudet upptakt och grisarna låter ynkliga när de tappar en kamp och börjar gråta till slut, och slagen från både fågel och gris låter tillräckligt tillfredsställande.

Slutsats

Spelet är inget som det ursprungliga Angry Birds-spelet; det är ingen fysik inblandad. Du träffar i princip ett mål precis framför dig. Om du hoppades på nya miljöer och nya snurr på originalet Angry Birds så kommer det här spelet att bli en besvikelse. Om du däremot gillar ett bra spel med ljudgrafik och smidigt spel som utökar berättelsen och förmågorna hos karaktärer du är bekant med och älskar, så är det värt ett försök. Angry Birds Epic är tillgängligt gratis i Google

Installera Angry Birds Epic från Google Play Butik