Ta bort dubbletter från alternativet ”Öppna med” i högerklicksmenyn [OS X]

I motsats till vad de flesta Mac-entusiaster tror, ​​är Mac-datorer inte de ofelbara kraftpaketen, men inte i närheten av så felbara som Monkey Wrench som är Windows buggar. Lyckligtvis låter den underliggande UNIX-arkitekturen dig förstärka din Mac hur du vill, vilket bevisas av en annan UNIX-inkarnation, Ubuntu. Det fanns ett problem med OS X 10.7 och 10.8 som tillät dubbla poster på en Macs ”Öppna med”-meny – tillgänglig med högerklicka/ctrl + klick – som har tagit sig in i Mavericks (10.9). Det låter inte som en trängande oro, erkänner vi, men det faller under kategorin föremål som kan skapa problem vid fel tidpunkt. Låt oss ta en titt på hur man löser detta problem.

Denna lösning, liksom många andra, kommer i händerna på Terminal, som vid det här laget borde få superhjältestatus.

Öppna terminalen och skriv in följande:

: /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

När processen är klar måste du starta om Finder, det finns två sätt att göra detta, du kan göra det med terminalen igen.

killall Finder

ELLER

⌥ (alt option) + right-click/ ⌥ + ctrl + click on the Finder Icon in your Dock (default location) and press "Relaunch", that'll do it too.

Detta kommer att eliminera all duplicering i din ”Öppna med”-meny och det borde lösa det problemet. För personer som inte är bekväma med att använda terminalen (du borde ge det en chans), finns det ett litet AppleScript som automatiskt utför ovanstående funktioner med ett enda klick.

Det finns massor av anpassningar och förbättringar som är möjliga endast genom terminalen, anpassade skript tillåter oss att förvandla dessa till synes komplexa problem till enkla. Vi kommer att täcka anpassade skript mycket snart och allt som kan göras möjligt genom dem.

Ladda ner lösningen med ett klick härifrån

Via IdiotOnaMac