Lyrics Finder hittar texter och lägger till dem i dina MP3-filer

Mjukvaruutvecklare står inför många utmaningar under utvecklingen av en ny applikation, men den kanske största utmaningen av alla är att ta reda på hur de ska få sitt arbete att sticka ut från mängden. Vissa utvecklare försöker åstadkomma detta genom att inkludera så många funktioner som möjligt i sitt projekt, men om du inte har många resurser och arbetskraft för att uppnå detsamma, kan du bara fokusera på en enda nyckelfunktion och göra det lika bra som det kan vara. Lyrics Finder är ett sådant lysande exempel. Det är ett gratisprogram för Windows och Mac OS X som syftar till att utföra bara en uppgift och gör det ganska bra. Det låter dig hitta texter till musikfiler som är lagrade på din dator och lägger dem automatiskt till spårets metadata. Hur? Låt oss ta reda på!

Varning: Under installationen försöker installationsprogrammet ladda ner och installera ytterligare oönskad programvara. Du kan dock enkelt undvika detta genom att avmarkera och tacka nej till sådana erbjudanden när du uppmanas.

Lyrics Finder är skapad av MediaHuman, samma killar som gav dig Collagerator och många andra Windows-program. När du startar den för första gången får du dess barebones-gränssnitt som verkar tomt eftersom du ännu inte har lagt till någon låt till den. Du kan klicka på fil- eller mappwebbläsarknapparna högst upp för att lägga till dina musikspår.

Tänk på att applikationen endast stöder MP3-filer när detta skrivs, så om dina musikfiler är i något annat format kan du behöva pröva lyckan någon annanstans. Om du väljer mappar, låter programmet dig välja en enda katalog, och alla filer i den, inklusive de i underkatalogerna, läggs automatiskt till i den.

Applikationen skannar sedan varje fil för att leta efter saknade texter. Den använder informationen om artisten och titeltaggen för att söka efter texter, vilket betyder att den bara fungerar om dessa detaljer finns i filens meta. Du kan givetvis redigera denna information manuellt men genom att använda ett separat program så klart.

Under skanningsprocessen, när den upptäcker att en fil redan har textinformation, hoppar Lyrics Finder automatiskt till nästa. För musikfilen/filerna utan texterna söker den dock efter dem på internet och lägger till relevanta texter till filen.

Låtarnas texter visas på höger sida, tillsammans med titel och artistnamn. Med Lyrics Finder kan du också spela upp vald låt utan att behöva använda någon extra programvara.

Sammantaget en extremt enkel applikation för att enkelt ladda ner textinformation. Det fungerar på Windows och Mac OS X.

Ladda ner Lyrics Finder