9 webbplatser för att hitta royaltyfri musik för dina videor

Spread the love

Att hitta den perfekta musiken 🎵 för dina videor är ett utmanande jobb.

Lämplig musik kan ta din video till en högre nivå än något annat. Olämplig musik kan förstöra alla dina videoskapande ansträngningar på samma gång.

Om du tittar på olika videor på YouTube kommer du att upptäcka att varje video består av musik. Och dag för dag blir det hektiskt för videoskapare att hitta de bästa royaltyfria låtarna och musiken. Detta är fallet för personer med mindre budgetbegränsningar.

Men innan vi fortsätter att hitta royaltyfria musikresurser, låt oss först förstå vad det är.

Vad är royaltyfri musik?

Det är en licens som tillåter köparen att använda en musikton i flera applikationer med endast engångsköp. Det betyder att köparen inte behöver betala musikägaren upprepade gånger vid återkommande användning.

Så, kan du få royaltyfri musik gratis?

Ja, vissa ljudleverantörer eller artister tillåter dig att använda deras musik utan kostnad. Du behöver inte göra någon förskottsbetalning för detta. Upphovsrätten till musiken kommer dock att stanna hos dem. Musikägaren bestämmer själv vilka typer av licenser för musiken.

Fördelar med royaltyfri musik

För videotillverkare finns det flera fördelar med att använda royaltyfri musik. Låt oss utforska några av dem.

  • Billigt eller gratis: Royaltyfri musik erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att lägga till musik till dina videor. Du kan till och med hitta gratis royaltyfri musik. Skillnaden ligger i kvaliteten på musiken.
  • Inga upphovsrättsproblem: Genom att använda royaltyfri musik kan du undvika problem med upphovsrättsintrång.
  • Upprepad användning: Med royaltyfri musik kan du använda den i flera applikationer beroende på din licenstyp.
  Hur kör man bash-skript med Python?

Föreställ dig att du har gjort dagar och timmar av hårt arbete med att skapa en video, marknadsföra den och mer. Och i slutändan vet du att den har tagits bort på grund av upphovsrättsintrång. Detta händer med många videoskapare, särskilt de som precis har gått in i det här fältet.

Alla dessa saker är möjliga att undvika om du använder royaltyfri musik. Detta ger dig ett sätt att skapa juridiskt giltiga videor och ett prisvärt alternativ för att skapa engagerande innehåll.

Det finns flera sajter på nätet som erbjuder royaltyfri musik. Du kan använda musiken som finns där och skapa imponerande videor effektivt.

Låt oss utforska några bra webbplatser där du kan hitta royaltyfri musik.

Bensound

Bensound erbjuder upphovsrättssäker och färdig att använda royaltyfri musik för plattformar som YouTube, TikTok, Vimeo, Twitch, Instagram, etc. Du får en giltig licens för en livstid, även efter att du har stängt ditt konto eller medlemskap.

Den royaltyfria musiken du får här inkluderar Ambient, Epic, Calm, Dark, Folk, Jazz, Rock och mer.

Pixabay

Pixabay erbjuder dig mer än 110 000 royaltyfria musiklåtar. Dessa spår är idealiska för användning i YouTube-videor, bakgrundsmusik, poddsändningar och mer. Förutom musik kan du få royaltyfria videor och bilder.

  Om du planerar att installera massor av Smarthome-enheter, hoppa över Wi-Fi

All musik är tillgänglig under Pixabay-licensen, vilket gör låtarna säkra. Och du behöver inte heller något tillstånd från artisten också.

Ljudband

Soundstrip ger dig tillgång till mer än 70 000 SFX och över 8 000 låtar av etikettkvalitet. Du kan använda dessa royaltyfria musikspår på broadcast, YouTube eller mer.

Soundstripe, tillsammans med sin royaltyfria musik, erbjuder också 100 gratis Tropic Color-redigeringstillgångar.

Den består också av musikspår från Grammisvinnande artister. Musikkategorierna som du kan utforska här inkluderar klassisk, elektronisk, upbeat, ljudlandskap, akustik, indierock och mer.

Damm 5

Pond5 presenterar ett av de största stockmusikbiblioteken som ger dig tillgång till miljontals royaltyfria musikspår. Alla spår är säkra för YouTube och hindrar inte intäktsgenereringen av ditt innehåll.

Här kan du utforska royaltyfria spår från bara 5 USD. Låtarna du kan ha inkluderar action, akustisk, ambient, lugn, mörk, sorglig, hiphop, etc.

Epidemiskt ljud

Letar du efter royaltyfri musik för dina videor, poddsändningar eller streams? Epidemic Sound har ett obegränsat bibliotek med ljudeffekter och musikspår som är upphovsrättsskyddade.

Licenserna som dess musikspår kommer med alla nödvändiga rättigheter. Du kan ha personliga och kommersiella prenumerationer med Epidemic Sound och njuta av en 30-dagars gratis provperiod. Du kan använda dess royaltyfria musik för att skapa innehåll för YouTube, Twitch, Facebook, Instagram eller mer.

Taketoner

Taketones erbjuder anspråksfri musik eller ljudspår som du kan använda på vilken plattform som helst. Genrerna du kan utforska här inkluderar företag, film, folkmusik, rock, ambient, barn, funk, pop och mer.

  Topp 12 projektledningsprogramvara för SMB

Det bästa med Taketones är att dess musikspår kräver minimal redigering. Detta beror på att de oftast kommer i 60, 30 eller 15 sekunders versioner, vilket gör dem lätta att använda.

Gratis musikarkiv

Free Music Archive erbjuder royaltyfri musik som är helt upphovsrättssäker. Du kan använda musiken från FMA på olika plattformar som Facebook, YouTube eller vilken podd som helst.

Denna plattform ger dig omedelbar tillgång till originalmusik från oberoende artister. All musik är gratis att spela, dela och till och med ladda ner.

SoundCloud

Utforska en stor samling royaltyfri musik med SoundCloud. Dess spår utan upphovsrätt är idealiska för band, musikproducenter och oberoende videoskapare.

Du kan använda spåren på vilken plattform som helst, som Twitch, YouTube, etc., och tjäna pengar på ditt innehåll utan problem.

Motion Array

Utforska Motion Arrays royaltyfria musik online och förbättra kvaliteten på dina videor utan problem med upphovsrättsanspråk.

Du kan prenumerera på deras månads- eller årspaket och njuta av obegränsad tillgång till deras musikbibliotek.

Slutsats

Så om du kämpar för att hitta musikspår för dina videor som inte orsakar upphovsrättsintrång, prova dessa webbplatser. Deras stora musikbibliotek kan hjälpa dig att erbjuda innehåll av bästa kvalitet till din publik utan några överträdelser.

Du kanske också vill utforska de bästa videoredigerarna med öppen källkod.