9 Twitter-alternativ för mikrobloggtjänst att gå med idag

Letar du efter Twitter-alternativ?🙃 Du är på rätt plats!

Ack! Twitter var en stor hit.

Men sedan det nya ledarskapet tog över rodret har folk letat efter ett nytt hem de kunde mikroblogga om på samma sätt.

Och även om allt inte är undergång och dysterhet ännu, låt oss kolla in något i förväg utan att vänta på en fullständig (Twitter) blackout.

Mastodont

Det här är förmodligen den första du kanske har hört talas om. Mastodon, i ett nötskal, är Twitter i otaliga olika delar (servrar) som kan samverka.

För att komma igång måste du gå med i en server eller skapa en om ingen släpper in dig. Det finns många servrar, vissa tillåter lätt registreringar och andra godkänner deltagarna manuellt.

Man kan söka servrar baserat på regionen eller ämnet de är intresserade av att ansöka om. När du väl har registrerat dig kan du följa andra servrar och personer, och det är mest som Twitter efteråt.

CounterSocial

Det första intrycket blir – det är KONSTIGT! Och det är.

CounterSocial presenterar majoriteten av sin anatomi i kolumner som du kan rulla individuellt.

Du har ett tv-utrymme längst ner till vänster, fildelning längst ner till höger och aviseringar, communityuppdateringar och personer du följer tar i centrum.

Det mesta av CounterSocial är gratis, men du kan uppdatera till Pro för extra skicklighet.

CounterSocial har också CounterRealms, virtuella verklighetsutrymmen skapade av dess medlemmar. Du kan kolla in de befintliga, eller skapa dina för att gå med med eller utan ett VR-headset. CounterRealms liknar Metaverse och användbara för fjärrträffar och community-evenemang.

Sammantaget har CounterSocial sin tilltalande, även om den presenterar mikrobloggning lite annorlunda.

GETTR

GETTR är en Twitter-lookalike. Gratis att gå med, och du kan komma igång även utan e-post eller telefonnummer.

Gränssnittet är rent och du vet redan vad du kan förvänta dig från Twitter.

Men GETTR har också en livestream-funktion (för närvarande i betaversion), som kommer att hjälpa innehållsskapare att göra mycket mer än mikroblogg.

Sammantaget verkar GETTR vara ett perfekt Twitter-alternativ med extra funktioner och ett gränssnitt vi redan är vana vid.

Koo

Koo är en annan Twitter-dubbel.

Gränssnittet är bekant men med gula accenter denna gång. Du får förslag om anmärkningsvärda personligheter och trendiga hashtags baserat på din region.

Några intressanta funktioner inkluderar ett flerspråkigt gränssnitt, profilbildskarusell, etc.

Sammantaget är det en annan värdig Twitter-ersättning som du också kan ha på ditt lokala språk.

Plurk

Plurk kan kännas som det konstigaste Twitter-alternativet på den här listan, men det har sina fans ändå. Tidslinjer kommer horisontellt, och du tilldelas karma för din aktivitet.

Du får vänner, kan följa och posta (Plurk) så att andra kan reagera. Dina tidslinjer består av dina Plurks och de du följer eller blir vän med.

Ser åt sidan, jag kände att Plurk är Twitter men fast med anime-bakgrunder.

Minds

Minds är ett bra ställe för kreatörer som vill tjäna pengar genom denna mikrobloggplattform med öppen källkod (och mer).

Detta belönar dig MIND-tokens (ERC-20) för att du skapar populärt innehåll. Därefter kan du tipsa andra innehållsskapare eller marknadsföra ditt eget innehåll med dem.

Den verkliga intäktspotentialen är dock låst bakom ett månatligt abonnemang – Minds Pro. Detta gör att du kan få SUPERMIND-förfrågningar om MIND-tokens eller en liten avgift (minst $10) som betalas av dina fans.

Med Minds Pro kan du också göra din webbplats med en anpassad domän.

Dessutom finns det Mind+, en community-driven streamingtjänst för användare att låsa upp premiuminnehåll från sina favoritinnehållsskapare.

Noterbart är att Minds Pro inkluderar Minds+, och båda verifierar din kanal, stänger av annonser, ger ett märke, etc., för att bevisa auktoritet.

Sammantaget är Minds mer än Twitter (och en del av YouTube) och har anständiga strategier för intäktsgenerering för innehållsskapare.

Diaspora

Källa: Diaspora

Diaspora är mycket som Mastodon och ett Twitter-alternativ där du är värd för dina egna servrar (pods) eller går med i andra.

Detta börjar med att välja en pod baserat på antalet användare och drifttid eller plats. Därefter kan du skapa en profil som visar din verkliga identitet eller alias för att få kontakt med andra.

I likhet med Mastodon är inte alla poddar öppna för nya deltagare.

En intressant funktion möjliggör integration av sociala medier med Twitter-, Tumblr- och WordPress-konton (mer kommer). Detta kommer att ansluta dig till ditt nätverk även om de inte är på Diaspora.

Tribel

Tribel framstår som en blandning av Twitter och Facebook med massor av blanksteg.

Jag gillade gränssnittet och avsnitten som delar upp uppdateringarna från vänner, personer jag följer, det senaste Tribel-innehållet och trendiga inlägg.

Dessutom kan du anpassa ditt flöde genom att välja specifika kategorier, exklusive de du inte gillar eller från en singel du vill utforska.

Fler gilla-markeringar gör att du kan få ett stjärnbidragarmärke om du överträffar 90 % av Tribel-skaparna. Dessutom kommer de översta 5% att vara guldstjärnor, medan resten (6-10%) stannar med silverstjärnans bidragsgivare.

Slutligen är Tribel för människor som söker en paus från Twitter och Facebook och vill ha något mittemellan.

Medvärd

För närvarande ber Cohost de nya deltagarna om några dagars väntetid för att gå med eller betala för ett abonnemang för omedelbar aktivering med tillagda funktioner som en större uppladdningsgräns, fler avatarer, etc.

Du kan dela, gilla och följa men kan inte kommentera eller posta förrän bekräftelse.

Jag tyckte att gränssnittet var bra men inte så smart som alla som kommer från Twitter skulle vilja att det skulle vara.

En annan sak som saknas är en flik för att hitta det trendiga innehållet eftersom nyhetsflödet bara handlar om personerna du följt.

Ändå är det unikt och i ett tidigt skede för användarna att klaga mycket.

Hittade du ditt Twitter-alternativ?

Efterfrågan på Twitter-alternativ kommer att öka tills vi hittar en klar vinnare.

För mig kändes GETTR, Koo och Tribel bra. Mastodon och Diaspora är också bra alternativ för privata samhällen. Slutligen bör du prova Minds för intäktsgenerering.

Hur som helst, jag kommer att vara på jakt efter att lägga till mer till den här listan. Vi ses senare!

PS: Det är bara inte Twitter; de flesta av oss har många sociala konton som inte är lätta att hantera separat. Du kan dock ta en titt på den här listan över verktyg för hantering av sociala medier för att göra det tunga arbetet åt dig.