9 bästa Syslog-servrar för effektiv nätverkshantering

Spread the love

System Logging (Syslog)-servrar är användbara för att övervaka och hantera olika nätverksenheter.

När det gäller att övervaka hela organisationens nätverk söker alla den bästa lösningen.

Om ett nätverk är nere kommer enheter i nätverket att börja visa vissa problem.

Därför är det nödvändigt att övervaka dina nätverksenheter från en enda plats för att känna till problemen snabbare och lösa dem bättre.

Även om det kan göras manuellt genom att kontrollera varje enhets loggmeddelanden, köra dem och hitta rotorsaken. Men den här processen är tröttsam och tidskrävande.

För detta arbetar Syslog-servrar med Syslog-protokoll för att underlätta effektiv logghantering och spårning.

Låt oss förstå vad en Syslog-server är, dess funktioner och den bästa för din organisation.

Vad är Syslog?

Källa: Paessler

En Syslog (System Logging) är en teknik som används för att göra det möjligt för dina företagsenheter inom nätverket att skicka loggmeddelanden om senaste händelser till servern där enheterna loggas. Loggen fungerar som ett rekordrum för alla händelser i hela infrastrukturen. Detta gör att du kan se händelserna på en stor skala av enheter genom ett enda system.

En Syslog-server samlar in meddelanden från enheter, till exempel en virtuell maskin, mjukvarutjänst eller bare metal-server. Dessa data sammanställs sedan på ett enda ställe. En administratör använder den informationen för att övervaka hela nätverkets prestanda.

Syslog-servrar består av följande:

 • En Syslog-lyssnare som tar emot inkommande data och tolkar dem
 • En databas för att lagra all information
 • Ett filtreringssystem för att filtrera loggmeddelanden

Hur fungerar en Syslog-server?

Syslog-servrar har en klient-server-arkitektur där servern tar emot loggmeddelanden. Den vidarebefordrar sedan lokala meddelanden till fjärranalysservern via Syslog, allmänt känd som en standardlösning för industriell loggning.

Syslog-trafik använder UDP-port 514 som standard. Men vissa nätverksenheter skickar data via TCP 1468 för att säkerställa att meddelandet levereras till rätt plats.

Källa: Coralogix

Syslog definierar tre lager:

 • Syslog-innehållslager: Det innehåller faktiska data i händelsemeddelandena. Den har några informationselement, inklusive allvarlighetsnivåer och anläggningskoder.
 • Syslog-applikationslager: Det genererar, dirigerar, tolkar och lagrar meddelanden.
 • Syslog transportlager: Det överför meddelanden över nätverket.

Den skickar meddelanden i detta format:

seq:timestamp: %facility-severity-MNEMONIC:description

Termerna betyder:

 • Seq: Sekvensnummer som anger ordningen på meddelandet.
 • Tidsstämpel: Det indikerar när meddelandet genererades.
 • Facility: Det är ett värde som visar vilken process på din enhet som genererar meddelandet.
 • Allvarlighet: Det är en siffra som definierar händelsens svårighetsgrad.
 • MNEMONIC: Det är en kort kod som används för meddelanden, som indikerar vad som har hänt.
 • Beskrivning: Det är detaljerad information om evenemanget.

Viktiga Syslog-serverfunktioner

Innan du väljer någon Syslog-server, se till att den har följande funktioner:

 • Insamling och övervakning av Syslog-meddelanden
 • Syslog och log viewer för Windows
 • Loggsamling
 • Loggarkivering
 • Nätverksfelsökning
 • Serverloggövervakning
 • SNMP-fällövervakning
 • Sysloghantering
 • Applikationsrevision
 • Hantering av IT-efterlevnad
 • Hot- och säkerhetsanalys
 • Granskning över plattformar

Låt oss nu kolla in några av de bästa Syslog-servrarna för effektiv nätverkshantering.

SolarWinds Kiwi Syslog

Hantera dina Syslog-meddelanden, Windows-händelseloggar och SNMP-fällor med SolarWinds Kiwi Syslog Server – en prisvärd lokal applikation. Det hjälper dig att hantera Syslog-meddelanden från nätverksenheterna, såsom UNIX, Windows-system och Linux, från en enda konsol.

  9 bästa GIF-webbplatser som fortfarande är relevanta 2022

Du kommer att få varningar i realtid om problem relaterade till din server eller enhet. Denna Syslog-hanteringskonsol låter dig enkelt inspektera loggmeddelanden från enheter för att felsöka problemet snabbare jämfört med att inspektera varje enhet term för term.

Utlösa e-postvarningar, loggfiler, vidarebefordra meddelanden, kör skript och utför andra åtgärder för att svara på inkommande meddelanden automatiskt från Syslog-servern. Dessutom kan du schemalägga automatisk rensning och loggarkivering som hjälper dig att följa HIPAA, PCI DSS, SOX, etc.

Kiwi Syslog Server låter dig schemalägga rapportskapandet via e-post, tillsammans med statistiken. Du kan se data var som helst med dess säkra webbåtkomst. Dessutom låter den dig övervaka och filtrera loggmeddelanden på en Syslog-visningskonsol med många anpassade vyer.

Filtrera avancerade meddelanden efter värd-IP-adress, tid på dagen, prioritet eller värdnamn. Ange och skicka händelser automatiskt från arbetsstationer och Windows-servrar för att vidarebefordra efter källa, nyckelord och typ-ID. Vidarebefordra händelserna till dina externa system så att du enkelt kan granska, lagra och larma.

Ladda ner ett gratisverktyg som loggar insamling på upp till fem enheter, eller använd den licensierade utgåvan för att få fler fördelar.

ManageEngine EventLog Analyzer

Övervaka alla nätverksenheter med en centraliserad Syslog-server för att upprätthålla bättre nätverkssäkerhet. EventLog Analyzer hjälper till att granska Syslogs och låter organisationer övervaka sina nätverksaktiviteter och få realtidsvarningar om misstänkta händelser.

Syslog-servern samlar in sysloggar från dina nätverksenheter och ger djupgående insikter i din säkerhetsställning. Den visualiserar och får en fullständig överblick över ditt nätverk med Syslog-övervakning, vilket ger ett bättre Syslog-hanteringssystem.

EventLog Analyzer bearbetar Syslogs som genereras från nätverksinfrastrukturen, inklusive switchar, intrångsskyddssystem, enheter, arbetsstationer, brandväggar, servrar, system för intrångsdetektering och mer.

Du kan använda kritiska data som är gömda i händelseloggar för att identifiera skadliga eller onormala aktiviteter inom ditt nätverk. EventLog Analyzer hjälper dig att spåra säkerhetsrelaterade händelse-ID:n, såsom 4719 (ändrad systemrevisionspolicy), 4625 (misslyckade kontoinloggningar) och mer.

Få kontroll över hanteringen och säkerheten för Linux-systemen genom att granska Syslogs. Detta hjälper dig att spåra användaraktiviteter, Linux-processer, utloggningar, e-postserverhändelser, körningar av sudo-kommandon och mer. Dessutom får du 100+ mallar för Linux-miljöerna.

Dessutom kommer du att få djupgående revisionsvarningar och rapporter, automatiserad incidenthantering, förenklad IT-efterlevnad, etc. Du hittar andra funktioner som applikationslogganalys, Active Directory-loggövervakning, privilegierad användarövervakning, loggteknisk analys, händelseloggövervakning, och mer.

Få din kostnadsfria provperiod idag.

PRTG Syslog Server

Få en enda lösning för alla dina Syslog-händelsproblem med PRTG Syslog Server. Det hjälper dig att övervaka dina Syslog-meddelanden och hela nätverket. Du kommer att få varningar i realtid om incidenter och fel. Dessutom låter den dig övervaka och optimera ditt nätverks prestanda.

PRTG tar först emot Syslog-meddelanden och låter sedan PRTG Syslog-mottagare visa all nödvändig data, inklusive IP-adress, tidsstämpel och själva meddelandet. Som en Syslog-server analyserar den dessa meddelanden och kontrollerar om det finns nödsituationer, från 0 till 7 (vilket betyder nödsituation för att felsöka).

Du kan identifiera meddelandetypen omedelbart när PRTG läser anläggningskoden och bearbetar den. Det gör det enkelt för dig att se meddelandedata och få insikter om programvarans tillgänglighet, resursfel, applikationsprestanda och annat.

Du kan ställa in PRTG Syslog Receiver genom att välja mellan två serverkonfigurationsalternativ:

 • En centraliserad Syslog Receiver-sensor
 • En enhetsspecifik Syslog Receiver-sensor

När du är klar kan du hålla ett öga på hela ditt nätverk var som helst och när som helst. Ladda ner Syslog Server gratis och ta del av fantastiska funktioner.

  Drivrutin för USB-masslagringsenhet (FIXAT)

Nagios loggserver

Nagios Log Server erbjuder centraliserad loggövervakning och hantering, tillsammans med mjukvaruanalys. Det förenklar sökningen av dina loggdata och ställer in varningar. Du kan få all loggdata i en enda konsol med fail-over-kapacitet och hög tillgänglighet.

Korrelera dina logghändelser enkelt med några få klick och visa loggdata. Nagios Log Server ger möjligheten att lösa problem och analysera varje data på djupet. Detta kommer att hålla din infrastruktur säker, säker och fungera smidigt.

Dessutom kan den skalas för att möta dina krav så att du kan lägga till ytterligare instanser av Syslog Server till ditt övervakningskluster. Detta tillför mer kraft, lagring, tillförlitlighet och hastighet till din logganalysplattform, förutom att öka ditt företags tillväxt.

Nagios Log Server är designad för nätverksrevision och säkerhet och skapar varningar från gränssnittsbaserade frågor. Det meddelar användare via e-post, skript, SNMP-fällor, etc., för att säkerställa snabbare problemlösning. Dessutom gör det att du kan dyka in i problemet för att få en snabbare lösning.

De kraftfulla instrumentpanelerna ger design, preferenser på användarbasis, anpassning av layout och mer, vilket ger dina teammedlemmar och kunder den flexibilitet de vill ha. Med Nagios Log Server kan du gräva djupare i loggar, nätverkshändelser och säkerhetshändelser.

Fastvue Syslog

Få en förenklad men kraftfull och obegränsad Syslog-server för Windows med Fastvue Syslog. Det hjälper till att samla in, identifiera, analysera och logga Syslog-information. Det ger ett enkelt sätt att logga dina Syslog-data i en enda konsol utan att betala en cent.

Upptäck enkelt inkommande data och logga meddelanden automatiskt för att organisera textfilerna. Du kan också vidarebefordra Syslog-meddelanden till andra servrar och se storleken på dina arkiverade loggar totalt och per enhet via loggstatistik.

Integrera med dess API för att programmatiskt hämta loggar och statistik och göra ändringar i inställningarna med Rest API. Fastvue Syslog zippar äldre loggar automatiskt och flyttar dem till andra arkivmappar, vilket minimerar kraven på diskutrymme.

Fastvue Syslogs intuitiva webbgränssnitt låter dig komma åt arkiv och loggar, konfigurera Syslog Server och mycket mer. Gör ändringar i gränssnittet genom att klona med sin GitHub-repo med öppen källkod. Installationsprocessen är ganska enkel; du behöver bara:

 • Ställ in lyssningsportar, arkiv och loggvägar
 • Upptäck Syslog-källor automatiskt

Logga och hantera alla Syslog-data på din Windows gratis. Ladda ner den idag och upplev effektivt nätverkande, vilket resulterar i bättre prestanda.

SolarWinds Papertrail

Cloud Syslog Server and Manager av SolarWinds Papertrail hjälper dig att hantera all din Syslog-data i molnet. Detta erbjuder:

 • Enklare hantering och lagring
 • Tillgång till Syslog-meddelanden från ett enhetligt gränssnitt för att övervaka, söka och visa loggdata i realtid
 • Ställ in åtkomstkontroller, arkiveringsbeteenden och lagringspolicyer med bara ett par klick

Cloud Syslog Server tar emot händelser från servrar, routrar, skrivare, arbetsstationer och andra enheter och skapar en slutpunkt för att börja skicka logghändelser omedelbart. Den överför loggar över TCP eller UDP med TLS-kryptering för bättre säkerhet.

Lösningen stöder både RFC 3164 och RFC 5424 för kompatibilitet med olika Syslog-implementationer, ramverk och bibliotek. Du kan se alla dina loggmeddelanden och filtrera loggar baserat på avsändare, meddelandeinnehåll, anläggning, datum eller prioritet.

Dessutom kan du ställa in varningar för att upptäcka programfel och meddela maskinvarufel och andra prioriterade händelser. Hantera alla dina policyer från en enda plats för att undvika manuell konfiguration av loggningskomponenter. Automatisera säkerhetskopiering och arkivgenerering, ställ in policyer, definiera användarbehörigheter och mer med Cloud Syslog Server.

  Hur man skapar konto på Yelp

Starta din kostnadsfria provperiod idag och hantera, organisera och samla dina loggar enkelt från ett ställe.

WinSyslog

Skaffa en Syslog-server för ditt Windows från WinSyslog som erbjuder ett brett utbud av funktioner. Den levereras med Microsoft Windows 11 och den senaste versionen och kan nås på distans med hjälp av en webbläsare som har en inkluderad webbapplikation.

WinSyslog stöder alla branschstandarder, inklusive TCP Syslog, UDP Syslog och RELP. Den är mycket pålitlig och erbjuder hög prestanda. Dessutom är gränssnittet kraftfullt och lätt att använda så att en vanlig användare enkelt kan komma åt det.

Oavsett om du behöver det för individuellt bruk, en hemmiljö eller ett stort företag, är WinSyslog mycket skalbar för alla och alla företag. Du kan ladda ner den aktuella versionen och ta emot meddelanden från routrar, switchar, utländska systemsändningar och mer.

Ladda ner produkten genom att klicka på länken och välj en underhållsplan från 1 år till 5 år.

RSYSLOG

Upplev ett raket-snabbt system för din loggbearbetning med RSYSLOG. Du får stor säkerhet, hög prestanda och en lättförståelig design. Den kan ta emot indata från flera källor, omvandla dem och skicka dem till olika destinationer.

RSYSLOG kan också leverera miljontals meddelanden varje sekund till de lokala destinationerna medan bearbetning tillämpas enligt gränsen. När det kommer till mer utarbetad bearbetning och avlägsna destinationer är prestandan också fantastisk.

Funktioner hos RSYSLOG:

 • Flera trådar
 • Stöder protokoll som SSL, RELP, TLS och TCP
 • Alternativ för databaser som PostgreSQL, MySQL, Oracle och mer
 • Filtrera bort varje del av Syslog-meddelanden
 • Fullt konfigurerbart och utdataformatet är förståeligt
 • Den är lämplig för reläkedjor.

Du kan ladda ner den aktuella versionen och börja ta emot varningar från olika nätverksenheter för att förbättra ditt nätverk, vilket också resulterar i en högre tillväxttakt.

Syslog Watcher

Skaffa en högpresterande Syslog-server för din centrala logghantering från din plats. Syslog Watcher samlar in loggmeddelanden från många program och enheter och lagrar dem på en separat server. Det hjälper till att förbättra säkerheten och efterlevnaden.

Syslog Watcher minskar tiden för att identifiera trender och mönster, vilket leder till att problem lätt kan lösas. Du kan enkelt övervaka säkerhetshändelser och vidta nödvändiga åtgärder omedelbart. Du kan ställa in varningar för att ta emot aviseringar när specifika säkerhetshändelseloggmeddelanden skapas.

Dessutom kan du uppfylla regulatoriska standarder, såsom PCI DSS, och få en central plats för att lagra och granska loggmeddelanden. Syslog Watcher stöder moderna transporter från UDP och TCP för säker loggöverföring över TLS-krypterade kanaler.

Du hittar ett centralt arkiv för alla dina händelseposter. Detta kommer att förenkla Syslog-analysen och påskynda felsökningsprocessen. Syslog Watcher analyserar systemloggar för att spåra problem med hjälp av ett flexibelt filtreringssystem.

Ladda ner den senaste versionen av Syslog Watcher idag.

Slutsats

Syslog är en kraftfull teknik som kan göra administratörers arbete enklare genom att hantera komplexa nätverk. Datavolymen är den största utmaningen med Syslog. Syslog-servrar används för att förenkla logghanteringen och tillåta administratörer att filtrera meddelanden och fokusera på händelser. Välj därför någon av ovanstående Syslog-servrar baserat på dina behov.

Du kanske också är intresserad av att läsa om dessa Logghanteringsverktyg.