9 bästa HCM-programvaran som din HR-avdelning behöver

Spread the love

Vet du att att ha rätt HCM-mjukvara kan göra stor skillnad för att hantera din arbetsstyrka?

Det är 2000-talet och anställda är inte längre rädda för att byta jobb för en bättre balans mellan arbete och privatliv.

Detta gör HR-chefer mer benägna att ge anställda en mångsidig och inkluderande arbetsmiljö. Samtidigt gör det deras jobb mer utmanande än någonsin tidigare. Det var då HCM-mjukvaran trädde i kraft!

HCM (Human Capital Management) programvara är en molnbaserad HR-applikation som hjälper företag att hantera sina anställda, från anställning till pensionering.

Men hur väljer du rätt HCM-programvara för ditt företag?

Vi har diskuterat humankapitalhantering och hur det skiljer sig från vanlig HR-programvara. Den goda nyheten är att vi har gjort forskningen åt dig och sammanställt en lista över de bästa HCM-mjukvarualternativen som din HR-avdelning behöver!

Låt oss börja🏁

Vad betyder HCM?

Human Capital Management avser både en affärsstrategi eller en uppsättning moderna IT-applikationer och integrerade verktyg som används för att implementera den strategin.

Redan på 60-talet, när datoranvändning revolutionerade och accelererade automatisering, började ekonomer se anställda som oersättliga enheter. De ansåg att de inte var arbetare som utförde rutinuppgifter, utan personer med specifika färdigheter och talanger som skulle kunna driva på företagstillväxt.

Och därmed myntade termen ”Human Capital”.

Den traditionella metoden med HCM, som består av manuella processer, är inte längre i spel.

Teknik och molnbaserade HR-plattformar har förändrat den tröttsamma processen de senaste åren. Idag automatiserar och effektiviserar HCM-lösningar personalhantering, inklusive rekrytering, talanghantering, personalplanering, lärande, tidsspårning och löner.

Även om de ibland används omväxlande, har HR- och HCM-mjukvara subtila skillnader.

Hur skiljer sig HCM från vanlig HR-programvara?

Vanlig HR-programvara är kategoriserad i Human Resource Information System (HRIS) och Human Resource Management System (HRMS).

Båda dessa automatiserar huvudsakligen de dagliga administrativa funktionerna som utförs av HR:er, som att samla in och lagra personaldata, löne- och skatteefterlevnad, onboarding, rapportering och prestationshantering.

En HCM-programvara, förutom HRIS- och HRMS-funktioner, kommer med mer komplexa verktyg för talanghantering och budgetering.

Enkelt uttryckt är HCM-programvaran mer omfattande till sin natur. Det hjälper till med strategisk personalplanering, kompensationsbudgetering och modellering. Dessutom kretsar kärnprincipen för HCM-programvaran kring arbetsanvändning snarare än att mildra vanliga HR-uppgifter.

Låt oss förstå det med funktionerna var och en tar med sig.

Regelbunden HR-programvara HCMOrganisatorisk databashantering

Löne- och skatteefterlevnad

Rekrytering och onboarding

Prestationsstyrning

Komplett HR-programsvit

Talent management

Ersättning och budgetplanering

Arbetskraftsplanering och modellering

Låt oss nu titta på den bästa HCM-mjukvaran för din organisation.

Bambee

Bambee är en molnbaserad HRO-lösning (Human Resource Outsourcing) som ger en dedikerad HR-chef och en uppsättning verktyg för att effektivisera dina HR-processer och arbetsflöde. Det sysselsätter en trevlig blandning av mindre till större företags HR-specialister.

Nyckelfunktioner

 • Utför snabbt och automatiskt interna revisioner för att identifiera HR-luckor och hålla din interna praxis uppdaterad.
 • Aktivera HR-autopilot för att säkerställa att dina grundläggande HR-policyer är uppdaterade och bekräftade (signerade) av anställda.
 • Anpassad utbildning och certifieringar baserade på affärsetik; få utbildningsframsteg i realtid för anställda
 • Inbyggda rapportkort för att mäta anställda mot uppsatta mål och öppna upp en regelbunden dialog för att ge beröm, konstruktiv feedback eller vidta korrigerande åtgärder
 • Effektivisera lönefunktioner med Bambees tvådagars direktinsättning för anställda; hanterar automatiskt federala, statliga och lokala skatter.
 • Har Smarta skåp för att lagra alla viktiga HR-dokument på ett ställe
  Hur du säkrar din router mot Mirai Botnet-attacker

Oavsett om du har en eller 500 anställda har Bambee den perfekta HR-chefen för ditt företag. Dessutom erbjuder programvaran flexibla och låga prisplaner, vilket gör den till ett utmärkt val för småföretag.

ADP

ADP är en global leverantör av HCM-lösningar (Human Capital Management) som förenar HR, löner, tidsregistrering, talanghantering och administration av personalförmåner under en plattform. Dess allt-i-ett-hantering gör det till ett populärt val för över 1 000 000 kunder globalt.

Nyckelfunktioner

 • Få skräddarsydda lönetjänster med flexibla betalningsalternativ; automatisera lönehantering, skatteberäkningar och integration med andra HR-verktyg
 • Integrera enkelt med tredjepartsprogram för redovisning, ekonomi, tidsregistrering och utbildning med ADP:s dedikerade marknadsplats för HR-verktyg
 • Använd ADP Kiosk för att spåra tid och öka produktiviteten och transparensen i de anställdas funktion
 • Utnyttja ADP Talent för att effektivisera personalhanteringen, från anställning till utbildning och pensionsplanering
 • Gör det enkelt att lägga ut löne- och HR-uppgifter eller samarbeta med ADP som en professionell arbetsgivarorganisation (PEO) för fullständig outsourcing

ADP:s HR-outsourcing stöder nu över tre miljoner anställda och hjälper tiotals och tusentals små och medelstora företag att effektivisera sin HR-verksamhet.

Porlande

Rippling är en enda lösning för att effektivisera arbetsflöden mellan HR-, IT- och ekonomiavdelningar och samla all din organisationsdata under ett tak.

Nyckelfunktioner

 • Globala lönetjänster med automatisk skatteregistrering för att betala anställda och entreprenörer i deras lokala valuta inom 90 sek
 • Använd Custom Workflow Builder för att automatisera alla manuella processer eller synkronisera data över flera system samtidigt – ingen kod krävs.
 • Har ett bibliotek med 500+ läs-för-installera-appar, inklusive HR-, IT- och ekonomiverktyg
 • Hantera enkelt teamförmåner från sjukförsäkring till pensionsplaner och kompensationsband i ett centraliserat system
 • Smart tidklocka som gör det möjligt för anställda att klocka in och ut och arbetsgivare att granska och godkänna pauser i realtid
 • Välj från ett galleri med undersökningsmallar för att snabbt skapa medarbetarundersökningar; skicka automatiskt enkäter baserade på händelsedrivna triggers

Rippling HR-moln låter dig enkelt hantera på kontoret, distans eller kontraktsanställda anställdas verksamhet — från onboarding till offboarding.

Ceridian Dayforce

Ceridian Dayforce är en allt-i-ett molnbaserad HCM-programvara som erbjuder grundläggande HR- och personalledningsfördelar. På grund av dess inhemska administrativa HR-, löne- och personalhanteringsmöjligheter är programvaran utmärkt för organisationer med ett stort antal arbetare eller kontraktsanställda.

Nyckelfunktioner

 • Erbjuder avancerad HCM-analys för att dyka djupare in i HR-funktioner och presentera insikter i en lättläst instrumentpanel
 • Använd talangintelligens för att fatta smarta anställningsbeslut och minska tiden till anställning; betygsätt sökande med hjälp av AI och maskininlärning för att rekrytera exakt
 • Intuitiv lönetjänst med automatiska skatteberäkningar i över 8000 lokala, statliga och federala jurisdiktioner
 • Integrera lönelistan med Dayforce Wallet gratis och låt anställda begära en utbetalning av sina inkomster när som helst under lönecykeln
 • Använd TeamRelate-funktionen för att få insikter i personlighetstyper och hjälpa dem att förstå hur de kan positionera anställda bättre för att lyckas
  Hur du håller din dator säker från Zip Bombs

Med Dayforce Wallets mobilapp kan du omedelbart komma åt nettolön och förfrågningar och hantera transaktioner inom dina fingertoppar. Du kan också utnyttja Dayforce Prepaid Masterclass för inköp, räkningar och kontantuttag med spännande cashback-belöningar.

Paychex

Paychex hjälper företag att effektivisera löner, HR, förmånsadministration och andra relaterade uppgifter. Med över 700 000 användare och 45 års erfarenhet har Paychex blivit en pålitlig leverantör av omfattande HCM-lösningar för företag av alla storlekar.

Nyckelfunktioner

 • Lönehantering med automatiserade beräkningar och skattedeklarationer; innehåller verktyg för att hantera anställdas avdrag, utmätning och återbetalningar
 • Tillgång till personalförmåner såsom gruppsjukvårdsförsäkring, pensionstjänster, hälsosparande, tand- och synförsäkring
 • Har ett online-inlärningssystem inklusive hundratals träningssessioner med möjlighet att lägga till dina egna, inklusive videor och frågesporter
 • Spåra och flyta enkelt anställdas timmar genom löne- och andra HR-funktioner med Paychex Flex Time
 • Utnyttja Paychex API:er för att sömlöst integrera med mjukvarulösningar för redovisning, anställning, HR och mer

Paychex kommer med en dedikerad mobilapp och utmärkt kundsupport, vilket gör det till en praktisk och pålitlig lösning för små och medelstora företag. Plattformen erbjuder anpassade priser, så att du helt enkelt kan svara på några frågor för att få de funktioner som passar ditt företag till ett pris som passar din ficka.

Guppa

Bob är en modern HCM-mjukvara utformad ur ett ledningsperspektiv för att hjälpa företag att hantera människor effektivt och smidigt. Det är en bra lösning för små och medelstora företag som vill att prestanda, engagemang och kultur ska stå i centrum för deras organisation. Snabbväxande globala företag som BigID, Kustomer, Rovio och fler älskar Bob.

Nyckelfunktioner

 • Automatisera alla HR-funktioner, från personalintroduktion till prestationshantering, med hjälp av HR-kärnfunktioner
 • Hantera hela kompensationsprocessen, inklusive löneöversyn, bonusar och återbetalning, i en intuitiv och global plattform
 • Bobs tidshanteringsfunktion gör det enkelt att begära och godkänna helgdagar, sjukdagar, kraftuttag och mer – allt inom ditt arbetsflöde
 • Erbjuder en centraliserad instrumentpanel för lönehantering; lönerelaterade data uppdateras automatiskt och synkroniseras med andra HR-verktyg i realtid
 • Aktivera din röst för att låta anställda tala om oro eller missförhållanden; funktionen skyddas av lagen om skydd för meddelarskydd
 • Experimentera med olika anpassningsalternativ för Bob utan att påverka data eller den befintliga Bob-miljön

Kändes Bob som rätt HCM-programvara för ditt företag? Du kan begära en gratis livedemo från deras prissektion.

Arbetsdag

Workday erbjuder ett robust HCM-system av företagsklass som ger sömlös personalhantering. Plattformen är betrodd av ledande företag som Dell, Comcast, IBM och fler.

Nyckelfunktioner

 • Använd Workday’s Skills Cloud, ett AI-drivet verktyg för att automatiskt anpassa talang med möjligheter
 • Erbjuder en uppsättning HR-verktyg för att optimera ditt HR-arbetsflöde, inklusive löner, tidsregistrering, ersättning, förmåner och personalhantering
 • Utnyttja utökad analys för att få insikter om organisationsdatauppsättningar via lättförståeliga instrumentpaneler
 • Använd medarbetarcentrerade verktyg för att lyssna på och engagera anställda, bygga mångfald, jämlikhet och inkludering mellan avdelningar
 • Har tusentals offentliga API:er och en marknadsplats för att sömlöst integrera Workday med ditt befintliga IT-ekosystem
  Så här fixar du "Denna åtgärd kan inte slutföras eftersom filen är öppen"

Med omfattande analys- och rapporteringsmöjligheter är Workday en omfattande HCM-mjukvara som är bäst lämpad för medelstora till stora företag. Även om det kan ta tid att lära sig dess omfattande funktioner, när den väl lärt sig, erbjuder programvaran de bästa verktygen för att effektivisera och automatisera HR-processer från början till slut.

Virvel

Eddy är ett ledande verktyg för Human Capital Management (HCM) designat för att effektivisera HR-processer och stärka din arbetsstyrka. Plattformen erbjuder en heltäckande lösning för att hantera alla aspekter av din anställdas livscykel, från rekrytering och onboarding till prestationshantering och offboarding.

Nyckelfunktioner

 • Lägg upp obegränsade jobbannonser automatiskt på karriärsidor; skapa en anpassad, dra-och-släpp anställningspipeline för varje jobb för att hantera kandidater i varje skede och anställa snabbare
 • Bygg anpassade introduktionspaket som inkluderar personliga förstadagsmeddelanden, digitalt signerbart pappersarbete och spårbara uppgiftslistor för nyanställda
 • Använd Eddys tid- och närvarofunktion för att spåra anställdas timmar och beräkna lön baserat på ditt företags policy
 • Beräkna skatter automatiskt, skicka betalningar, granska och godkänn timmar, lägg till återbetalningar, bonusar och mer – allt från en enhetlig instrumentpanel
 • Skapa individuella anställdskort för att spåra personlig information och kontaktinformation, jobb- och ersättningsdetaljer, tilldelade tillgångar, undertecknat pappersarbete, saldon för ledighet
 • Aktivera rollbaserad åtkomst för att kontrollera vem som kan komma åt vilken information, vilket är viktigt för att skydda känslig data

Eddy erbjuder en 14-dagars gratis provperiod med alla dess planer. Du kan också förbättra din basplan med ytterligare tillägg för löner, anställning och mer.

SAV

SAP HCM-lösning, helst känd som HXM (Human Experience Management), är en molnbaserad programvara som levereras med en uppsättning innovativa HR-verktyg som ger individer möjlighet att nå sin fulla potential på jobbet samtidigt som HR-anslutningen stärks över hela verksamheten.

Nyckelfunktioner

 • Analytisk instrumentpanel och rapportering, inklusive händelsebaserade triggers, 360-feedback och digitala verktyg för att förbättra medarbetarnas upplevelse och engagemang
 • Utnyttja inbyggd arbetskraftsanalys för att få datadrivna insikter över alla dina HR-processer för att fatta snabbare, bättre beslut med minskad partiskhet
 • Inbyggt digitalt kunskapscenter ger förenklad åtkomst till centraliserad dokumenthantering med förenklad åtkomst till anställdas innehåll.
 • End-to-end talanghantering från rekrytering till resultatstyrning, utbildning och kompensationsförmåner
 • Flexibel och lätt skalbar lösning (bäst för stora eller snabbväxande organisationer)

SAPs HCM-programvara kan vara komplex för förstagångsanvändare. Lyckligtvis inser teamet på SAP detta och tillhandahåller massor av gratis resurser, guider och videohandledningar för att få lösningen igång för din organisation.

Slutgiltiga tankar

Med sina innovativa funktioner och anpassningsbara lösningar kommer denna topp HCM-mjukvara garanterat att effektivisera dina HR-processer och lyfta din organisation till nya höjder.

Så varför nöja sig med mindre? Titta på vår lista och upptäck den perfekta HCM-mjukvaran för att stärka ditt HR-team idag!

Du kan också titta på dessa verktyg för lönehantering.