9 bästa expertnätverk att använda för att fatta välgrundade affärsbeslut

Spread the love

Starta ett nytt företag? Vill du utöka ditt företags fokus på nya produkter och tjänster? Prata med en konsult från något av de listade expertnätverken nedan och fatta ett välgrundat beslut att inte drabbas av kapitalförluster.

Data för affärsbeslut kan inte komma från Google-sökningar. Det bör komma från affärsexperter som hanterar sådan data och har tidigare erfarenhet.

För den ultimata framgången i ditt företag måste du därför prata med en ämnesexpert (SME) som finns på olika expertnätverksföretag och webbplatser. Läs vidare för att upptäcka listan över de mest populära expertuppfattningskällorna.

Vad är expertnätverk?

Expertnätverksmarknadsplatserna är onlineplattformar där du kan anlita små och medelstora företag, affärsexperter, aktiemarknadsspecialister, investeringsexperter och så vidare för en-till-en konsultation eller projekt. Expertnätverkstjänstplattformen använder bakgrundskontroller och professionell profilforskning för att validera experterna.

Vissa nätverk av experter kommer också med avancerad infrastruktur som onlineverktyg för datahantering, förberedelse av fakturor, ljudinspelning, skrivande av ljudavskrifter och sekretesshantering.

Sådana nätverk gör det möjligt för företag att spara pengar genom att lägga ut forskningsarbetet på externa experter. För det mesta kommer proffs och små och medelstora företag från företag på företagsnivå som Tesla eller Coca-Cola. En liten investering gör det därför möjligt för dig att lösa dina små eller medelstora företagsproblem med företagsledare som styr olika branscher globalt.

Managementkonsultföretag, teknikkonsultföretag, hedgefonder, private equity-fonder, aktiefonder och investeringsbanker är de främsta konsumenterna av sådana plattformar.

Vad gör expertnätverk?

Det finns ingen fastställd standard för driften av on-demand professionella kunskapsplattformar. Men i de flesta fall är följande vanliga:

#1. Företagsledare eller intressenter upptäcker att viss forskningsdata eller mänskliga insikter kan öka prestandan.

#2. Den frågande organisationen kan göra sin egen forskning för att ta reda på vilken expertis och profilstyrka de behöver.

#3. Alternativt kan företag kontakta analytiker från on-demand-leverantörer av kunskapstjänster och skicka in projektdetaljer eller nyckelord.

#4. Återigen kan du antingen skicka in ditt krav direkt till expertnätverket, eller så gör tjänsteleverantören detta i backend.

#5. En intelligent algoritm för plattformen matchar interna och externa profiler enligt dina krav. Sedan skickar sökverktyget vidare en lista med föreslagna profiler direkt till dig eller via en förmedlande analytiker.

När du har data om ditt små och medelstora företag kan du ansluta till dem genom videosamtal. Ibland kan kunder rekrytera det små och medelstora företaget för ett pågående eller engångsprojekt.

De flesta expertnätverk har villkor för datasekretess, konfidentialitet, sekretessklausuler och betalningslåsning. Som kund kan du behöva betala avgifterna i förskott med ett betalningsskyddssystem för att gynna både små och medelstora företag och kunden.

Slutligen tjänar leverantören av kunskapstjänster på begäran intäkter från varje transaktion genom provisioner från små och medelstora företag och kostnader för forskningsarbete från kunderna. Vissa kan också tjäna på att hyra IT-infrastruktur.

  Är eBay säkert? 15 eBay-bedrägerier och hur man undviker dem

Vilka problem löser expertnätverk för företag?

#1. Rådgivare som innehar chefspositioner på högre eller mellannivå kan hjälpa dig att lösa problem med affärsutveckling, produkt-/tjänstemarknadsföring, flaskhalsar i supply chain, försäljningsstrategi, komplex maskinkunskap, etc.

#2. Företagsledare på C-nivå som ekonomichefer, VD:ar, COO:er, CTO:er etc. kan hjälpa dig att lösa affärsfrågor relaterade till konkurrentanalys, marknadstrender, säljteam, budgetoptimering och strategiska relationer.

#3. Teknikproffs som mjukvaruutvecklare, webbplatsutvecklare, mobilappbyggare, AI-utbildare, big data-analys, etc., kan guida dig genom komplexa tekniska strategier.

#4. Experter som regelbundet studerar resultaträkningar, resultaträkningar etc. kan hjälpa en investeringsfondförvaltare att investera i företag av god kvalitet.

#5. Personundersökningar, online och telefoniska kundundersökningar är viktiga uppgifter för att förstå marknadens nerver. Många expertnätverksrådgivare utför regelbundet oberoende undersökningar. Du kan kontakta en rådgivare från ett relaterat område för att få värdefulla insikter.

#6. Entreprenörer möter vanligtvis problem under primär marknadsundersökning, produktdesign, utveckling och försäljningsstrategi. En nystartad ägare eller chef kan hjälpa dig att lösa dessa stora problem.

Yrkesområden som täcks av expertnätverk

Rådgivare från on-demand kunskapsleverantörer skapar en helt ny skaparekonomi. Du kommer att hitta experter från nästan alla nischer till nytta för alla företag du äger. Några stora nischer är följande:

#1. Teknikrådgivning för e-handelsplattformar, marknadsplatser för kryptovaluta, NFT-projekt, onlinespel, AI-baserade webbappar, mobilappar, datorprogram, etc.

#2. Sjukvårdsexperter för kontraktsforskning, ledning av kliniska prövningar, installation av avancerade instrument på sjukhus, teknisk support för forskningslabbinstrument m.m.

#3. Digital marknadsföring och Google Ads-experter.

#4. Projektledning med DevOps, Agile, Scrum och andra företagsledningsmetoder.

#5. Aktie-, obligations-, digitala tillgångar och penningmarknadsexperter för investeringar och handel.

#6. Konsultnischer inom management och mänskliga resurser (HR).

#7. Marknadsundersökningar online, kundundersökningar, dataanalyser etc. är också viktiga nischer.

Hittills har vi beskrivit grunderna för expertnätverk ur företagens perspektiv. Hitta den ultimata listan över trendiga expertnätverkstjänster nedan som ditt företag kan prova för problemlösning eller intäktsökning.

Inex One

Inex One är ett populärt resmål för små och medelstora företag, affärsexperter och företagsägare att utbyta sin expertis och växa tillsammans. Den har ett brett utbud av affärsprodukter som transkriptioner, kunskapshantering, efterlevnadsplattform, Analytics Dashboard och viktigast av allt, expertnätverk.

Inex One låter dig inte bara hitta den bästa experten för affärsinsikter. Det ger dig också avancerad infrastruktur för att lagra konfidentiella expertsamtal eller innehåll som delas av små och medelstora företag. Med Inex Ones infrastruktur kan du också hantera flera experter, fakturera dem effektivt och övervaka ditt företags utgifter för expertsamtal.

Inex One ger dig också en kunskapsplattform för aggregatorer på begäran. På den kan du söka bland tusentals expertleverantörer av nätverkstjänster och välja en kompetent för ditt nästa projekt.

CleverX

CleverX är en annan pålitlig källa till professionella gemenskaper som kan hjälpa dig att fatta rätt affärsbeslut med hjälp av data. Det låter dig skicka meddelanden fritt till vissa små och medelstora företag för den inledande forskningen.

Sedan kan du anlita experterna direkt för engångs- eller långtidsprojekt. Alternativt kan du schemalägga ett en-till-en-videosamtal för att intervjua experten och ta fram den information du letar efter.

CleverX gör det lättare för entreprenörer, nystartade företag och små och medelstora företag att samla affärsexpertis från erfarna proffs. Du behöver inte anlita affärsexperter på lönelistan. Få bara konsultationer på begäran när det behövs på CleverX.

  Hur många människor kan använda Netflix på en gång?

Det gör små och medelstora företag enklare att söka. Intelligent programmering letar efter rätt professionell när du matar in affärs- eller projektnyckelord. Dessutom hittar du mycket begåvade och framgångsrika affärskonsulter från toppföretag som Tesla, Google, Forbes, Ford, Apple, Shell, Coca-Cola, Walmart och många fler.

Gerson Lehrman Group (GLG)

Ännu en pålitlig plattform för professionell och affärsdatainsikt är GLG. Experter betraktar GLG som insiktsnätverket för hela världen. Oavsett om ditt företag är i USA och du vill öppna en tillverkningsenhet i Vietnam, Malaysia eller Kina, få alla expertsamtal till hands genom att registrera dig för denna kunskapsplattform på begäran.

GLG:s insiktsupptäckt fungerar genom ett eget arbetsflöde med tre lösningar. Dessa är GLG Direct, GLG Syndicated Insights och GLG Research. Om du är företagare och har tid för självbetjäningsforskning kan du koppla direkt till små och medelstora företag via GLG Direct.

Tvärtom, om du är en medelstor eller stor företagare och vill lägga ut allt forskningsarbete i en ny satsning eller enhet till GLG, kan du välja GLG Research-lösningen. Den erbjuder detaljerade kvantitativa och kvalitativa forskningsdata från workshops, fokusgrupper, diskussionspaneler, röst-till-kunddata och marknadsundersökningar.

Dessutom, om du är ett litet företag och vill titta på befintligt GLG-innehåll istället för att intervjua ett SME, kan du prova GLG Syndicated Insights. Det låter dig komma åt GLG-biblioteket med rapporter, undersökningar, transkriptioner, webbsändningar, etc.

NewtonX

Fastnade din verksamhet i en processflaskhals som ingen av de interna cheferna eller teknikexperterna kan lösa? Letar du efter färdiga B2B-forskningsdata eller expansionsplaner som du kan tillämpa på din satsning? Du kan försöka NewtonX!

Det är en pålitlig plattform där experter med beprövad erfarenhet och rekord svarar på de tuffaste affärsproblem du kan tänka dig. Dessutom är proffsen trevliga, framåtanda och lättillgängliga. Därför kan du utnyttja det en timme långa konsultationssamtalet på bästa sätt.

NewtonX samlar och underhåller en marknadsplats med de bästa experterna för branscher som reklam, marknadsföring, hälsovård, HR, tillverkning, fastigheter och många fler. Plattformen använder ett AI-baserat sökverktyg som omvandlar dina indata till databasfrågor med mer än 40 fält.

Sedan förfinar och identifierar den rätt SME-profiler enligt ditt affärsproblem eller din fråga. Dessutom skapar NewtonX en lista över potentiella små och medelstora företag som är kompetenta att lösa dina affärsförfrågningar.

Tredje bron

Om du letar efter investeringsinsikter och professionell konsultation eller tjänster kan du ta en titt på tjänsterna hos Tredje bron. Den har ett unikt förhållningssätt till kunskapsindustrin på begäran, känd som den blandade modellen för kunskapsutbyte.

En kund kan titta igenom ett stort bibliotek med högkvalitativt innehåll för affärs-, investerings- och konsultändamål. Erfarna och begåvade chefer på Third Bridge kurerar innehållsbiblioteket regelbundet så att du får den senaste informationen och fattar välgrundade affärsbeslut.

Om affärsproblemet du står inför är unikt och det inte finns något redan existerande innehåll kan du dra nytta av Third Bridge Forum eller Connections. Forumet är en samling experter som kommer att djupdyka i projektet när du väl väljer Third Bridges tjänster. Alternativt kan du prata med ett SME direkt om du väljer Third Bridge Connections-tjänsten.

  Hur man blir en mjukvaruutvecklingsingenjör i test (SDET)

Riktpunkt

Prova Guidepoints tjänster om du letar efter professionella rådgivare som kan vägleda ett engångsprojekt för affärsexpansion eller ge expertförslag via en-till-en-intervjuer. Guidepoint Network av experter är en ständigt växande plattform. Den har mer än 1 000 000 rådgivare utspridda i 150 branscher och nischämnen.

Förutom mänskliga expertinsikter tillhandahåller Guidepoint även andra expertkunskapsutbytetjänster via forskningsprodukter, undersökningar, dataanalyser och juridiska lösningar.

AlphaSights

AlphaSights är ännu ett pålitligt och pålitligt expertnätverk för olika företag och investeringskrav. Om du vill lyckas söka efter branschexperter för affärsdataanalys, insikter, undersökningar och personliga erfarenheter, måste du kolla in det.

Cheferna på AlphaSights analyserar dina krav, utför marknadsundersökningar, sammanställer expertprofiler och rekommenderar slutligen överlägsna profiler som mestadels löser din första fråga.

Dess nätverk av experter är lämpligt för investeringsbanker, privata investeringsföretag, fonder, managementkonsultverksamhet, företag och icke-statliga organisationer (NGOs).

Coleman Research

Om du upplever intäktsförluster på grund av hindret för att nå rätt expertförslag kan du få tillgång till Coleman Researchs webbplats och granska dess tjänster. Företagsägare globalt respekterar denna expertnätverkstjänstleverantör för omedelbar tillgång till en expert som du inte kan hitta genom sina konkurrenter.

Företagsledningskonsulter och värdepappersföretag använder främst tjänsterna för kunskapsutbyte från Coleman Research. Dess tjänster inkluderar en-till-en-konsultationer, snabbundersökningar och expertundersökningar.

Capvision

Brinner du för att inte svika verksamheten även när världen förändras snabbt och informationen blir inaktuell varje minut? Välja Capvisions expertnätverkstjänster varje gång du fattar viktiga affärsbeslut som involverar pengar, tid och kundbas.

Dess rådgivare kommer från alla hörn av världen och har för närvarande över 380 000 experter inom olika branscher. För offshore-tillverkningsenheter, affärsexpansion, investeringsbeslut eller fondförvaltning kan du alltså nå ut till Capvision.

Slutord

Starta aldrig ett företag eller utöka ett befintligt i blindo. Lita heller aldrig på gratis och vänliga råd från främlingar. Du kanske inte vet, men det kan vara möjligt att din konkurrent har rekryterat många dåliga skådespelare som kan utsätta ditt företag för risker genom att dela rykten eller halvsanningar.

Lita istället på affärsexperter som finns tillgängliga online för en snabb konsultation för ditt nya företag eller den nya affärsenhet som du vill starta.

Du kan prova ovanstående expertnätverksplattformar eller aggregatorer för att träffa några av de trevligaste och mest pålitliga ämnesexperterna.

Du kanske också är intresserad av den bästa dokumenthanteringsmjukvaran för små och medelstora företag för att hålla expertnätverkskonsultationsdata säker och göra den tillgänglig.