8 Data Science-influencers på Youtube att prenumerera på

Spread the love

Låt oss kolla in några av datavetenskaparna på YouTube för att upplysa vägen i detta glödheta karriäralternativ.

Enligt US Bureau of Labor Statistics årslönen för en dataforskare är $108 660nästan dubbelt så mycket årlig medellön (58 260 USD).

Bara detta faktum talar mycket om karriärmöjligheterna för en blivande dataforskare. Och eftersom den här karriärvägen är mycket grönare än sina motsvarigheter, är det vanligt att hitta ett överflöd av missvisande.

Så vi tänkte sätta ihop den här listan och ange några av de autentiska källorna till datavetenskapliga influencers på YouTube.

Låt oss börja.

Ken Jee

Ken Jee har skapat datavetenskapligt innehåll de senaste åtta åren. Han har främst använt sin dataförmåga som sportanalytiker och hjälpt människor som vill ta sig in i datavetenskap.

Spellistorna är uppdelade i jobb, sportanalys, CV-byggande, intervjuer, roliga sketcher, produktivitet, etc.

Dessutom har Ken också kört en datavetenskaplig inlärningsutmaning, #66DaysOfData, tidigare, som bara bad fem minuter från din dagliga rutin för att lära sig datavetenskap.

Sammantaget är Ken Jee en aktiv person inom denna domän som har gynnat många med sina kunskaper, råd och annat.

  Så här använder du Titta senare på YouTube

Förutom YouTube kan du hitta Kens personliga hemsida med allt han gör med datavetenskap.

Dataprofessor

Dataprofessor (alias Chanin Nantasenamat) är en Ph.D. arbetar aktivt med datavetenskapliga tillämpningar inom medicin.

Du hittar inlärningshandledningar; Data Professor verkar dock mer benägen att använda Python i datavetenskap.

Det finns separata spellistor som består av Streamlit, Mito, PyWebIO, etc., vilket indikerar Chanins djupa kärlek till Python webbutveckling och dataanalys.

Och precis som Ken har Chanin också podcast-avsnitt med andra datavetenskapliga proffs och deras expertis inom detta område.

Tina Huang

Tina Huang är en framstående dataforskare som tidigare arbetat på ett FAANG-företag och har varit en aktiv YouTuber och skapat datavetenskapligt innehåll i nästan ett decennium.

Hennes YouTube-kanal ger råd om datavetenskapsjobb, självstudier, ökad produktivitet, recensioner av CV, etc.

Utöver detta allmänna datavetenskapliga innehåll undervisar Tina i SQL i datavetenskap. Och detta gör också för singelkursen hon har på sig Personlig hemsida.

Luke Barousse

Luke arbetar som dataanalytiker och är en av de nyligen anslutna datavetenskapsskaparna på YouTube.

Hans YouTube-resa började i augusti 2020. Trots detta har han, när detta skrivs, över 200 000 prenumeranter, tack vare hans kreativitet.

Vad mer som skiljer honom åt är hur lätt du kan kontakta honom. Du behöver bara kommentera hans YouTube-kanal, och du kommer garanterat att få hans svar.

  Hur man ändrar en YouTube-kanals toppbanner

Hans YouTube-kanal kastar ljus över de dagliga verktygen för datavetenskap, hans liv som dataanalytiker, verkliga upplevelser och mycket mer, vilket gör honom till ett måste för dataentusiaster.

Data Science Jay

Jay, skaparen av detta Data Science kanalär också grundare av Intervjufrågaen plattform som hjälper dig att lyckas i din följande datavetenskapliga intervju.

Jay skapar främst låtsasintervjuer på YouTube med inriktning på personer som vill bli invalda i toppledande företag i roller som datavetare.

Krish Naik

Krish Naik är där med de främsta om du bara går efter det stora antalet prenumeranter.

Och antalet abonnenter är inte bara en slump utan resultatet av ett decennium av utmärkt arbete som omfattar AI, ML, NLP, datavetenskap, etc.

Krish är också medgrundare av iNeuronen ed-tech med sin jobb- och praktikportal och massor av kurser i framstående karriärströmmar, inklusive datavetenskap.

Sundas Khalid

Sundas Khalid är en självlärd dataforskare som för närvarande arbetar på ett FAANG-företag.

Och eftersom hon är okonventionellt intresserad av det här, är hennes råd perfekt för alla som vill komma in på denna högbetalda domän.

Sundas är också med på CourseraForbes och många fler publikationer som tar del av hennes oortodoxa datavetenskapskarriär.

  Hur man aktiverar mörkt läge på YouTube [On Any Device]

På YouTube delar hon med sig av sina lärdomar och hur man lär sig datavetenskap som nybörjare.

Grundläggande kod

Dhaval Patels Grundläggande kod handlar mer om kodning för alla. Däremot hittar du ett separat avsnitt om datavetenskap med Python och relaterat innehåll.

Det finns gott om gratis innehåll för att starta din datavetenskapsresa. Dessutom några betalda kurser på Code Basics webbplats funktioner Python och dataanalys i Power BI.

Slutsats

Så det här är några YouTubers du kan kolla in som regelbundet sysslar med datavetenskap.

Och medan Python är det bästa valet, finns det några fler programmeringsspråk att använda inom datavetenskap. Dessutom kan du kolla in resurser för maskininlärning och datavetenskap.