8 bästa apparna för att automatisera din Android-smartphone adminvista.com

Spread the love

Automatisering tar över tekniken. Att uppleva automatisering låter roligare med din smartphone, eller hur?

Föreställ dig att du kopplar in dina hörlurar och din favoritspellista börjar spelas på några sekunder, eller så dämpas din ljusstyrka på natten och ökar på morgonen. Tänk om jag säger att det är möjligt? Läs vidare i den här artikeln för att ta reda på några appar för att automatisera din Android-smartphone och få allt att hända.

Populariteten för appar för uppgiftsautomatisering ökar bland ungdomar. Nu med automationsappar är intelligenta telefoner inte begränsade till bara samtal och underhållning. De har tagit över världen genom att förstå deras livsmiljö och hjälpa dem. Låt oss börja med grunderna.

Vad är en Android Automation App?

Tekniken har uppdaterats så mycket att smartphones har fantastiska funktioner för att spara tid och energi.

Detsamma är fallet med automationsappar. Dessa Android-appar har gjort smartphones till de smartaste. Automationsapparna är utvecklade så att användarna kan sätta in och instruera telefonen att utföra specifika typer av uppgifter vid specifika tider och förhållanden. Är inte det något intressant?

Att använda automationsappar är ett bekvämt sätt att utföra dina rutinuppgifter utan att investera din manuella energi. Du kan till exempel skicka e-postmeddelanden eller sms, minska batteriförbrukningen, ändra ljusstyrka, säkerhetskopiera filer och mer. För att göra allt detta måste du ändra några inställningar och ladda ner en bra automatiseringsapp från Play Store enligt ditt val.

Hur fungerar en automationsapp?

Du skulle ha sett vurm Alexa, echo Dot på senare tid. Dessa enheter kommunicerar med den mänskliga miljön genom deras omgivande ljud och handlingar. De kan släcka dina lampor, spela musik och mer. Sådana enheter kallas hemautomationsenheter.

Liknande är med automationsapparna. Arbetet med automationsappar bygger på många kombinationer av åtgärder och villkor. Dessa appar har redan en lista med olika villkor och åtgärder som du kan använda för att underlätta ditt dagliga rutinarbete genom automatisering.

Villkoren är i allmänhet baserade på enhetens inställningar och funktioner som ljusstyrka, batteri, säkerhetskopiering av filer etc. Utöver detta kan villkoren också baseras på enhetens händelser, som att öppna en specifik app genom att dubbelklicka eller trycka på ström- eller volymknappen för att avbryt samtalet. Låter enkelt, eller hur?

Låt oss prata om handlingar. Åtgärder är de uppgifter du utför själv med din Android-telefon. Till exempel minska ljusstyrkan, hoppa över en YouTube-annons, etc. Automatiseringsappar ger en värdefull uppsättning verktyg för att se över förhållandena och vidta åtgärder närhelst de villkor och åtgärder du ställer in matchar utan dina manuella ansträngningar.

Behövs automationsappar?

Android-telefoner är mycket anpassningsbara och erbjuder enorma funktioner för att minska ditt rutinarbete och hjälpa dig att spara tid. Några få högtoppsfunktioner i automationsappar finns dock inte i Android-telefoner. Därför måste du installera en automatiseringsapp för bättre funktioner.

Automationsappar är som undervisningskurser, vilket gör smartphones till de smartaste utan mycket manuell ansträngning. Dessa appar är flexibla för att utföra huvuddelen av dagliga rutinuppgifter smidigt. Det bästa med automationsappar är att det fungerar som din egentillverkade app utan någon programmering eller kodning.

Så du kan förvänta dig att din telefon utför vissa uppgifter när dina angivna villkor är uppfyllda. Detta gör att du kan hålla dig borta från telefonen och ändå få en del arbete gjort.

  Anpassningsbar kalender som följer din arbetsvecka [Android]

Fördelar med att använda en automationsapp

Automationsappar förbättrar produktiviteten och sparar tid genom att ge olika funktioner och rimlig smartphonekontroll. Du kan överväga många punkter om vi pratar om fördelarna med att använda automationsappar. Låt oss inte gå för djupt och kolla de tre huvudsakliga fördelarna med att använda dessa appar.

 • Sparar vår tid – Automation i sig säger allt om appen. Dessa appar gör våra telefoner oberoende av våra dagliga uppgifter och håller oss uppdaterade om våra liv eller omgivningar. Därför minskar vår manuella ansträngning och sparar tid från att göra dessa mindre saker dagligen.
 • Hjälper till i den dagliga rutinen – Dessa appar kontrollerar vårt beteende, rutin, miljö och preferenser. Därför, istället för att ha en vana att göra snabba uppgifter själv, överför du dessa vanor till din smartphone. Allt detta är möjligt genom automationsappar.
 • Enkel anpassning – Dessa appar ger dig möjlighet att anpassa funktionerna i din telefon utan någon kodning eller programmering. Du måste installera appar, göra snabba ändringar och ge instruktioner, och varsågod. Din telefon är redo att ta över dina dagliga uppgifter.
 • Letar du efter en lättanvänd och passande automationsapp för dig och din telefon? Ingen fara, vi har täckt det åt dig. Här är några av de bästa Android-automatiseringsapparna att testa.

  Automatisera

  LlamaLab’s Automate är en gratis android-automatiseringsapp. Den här appen låter dig automatisera många uppgifter som att ändra Bluetooth- och Wi-Fi-inställningar, skicka e-post eller SMS och mer. Du kan skapa och ge instruktioner till appen genom att använda flödesscheman, vilket gör den ännu mer användarvänlig.

  Appen är annonsfri, säker och användarvänlig. Men de har till och med köp i appen med mer än 30 premiumupplåsningar för att göra appen mer enkel.

  Nyckelfunktioner

  • Spännande och logisk inmatningsmetod. Användaren bör lägga till olika block och koppla ihop prickarna för att göra en smidig automatiserad uppgift.
  • Användargränssnittet för denna app är enkelt. Appen tillhandahåller också uttryck, variabler och funktioner för bättre användning.
  • Appen är mycket säker och har ingen reklam eller testperiodserbjudanden. De flesta av funktionerna är tillgängliga gratis.

  Automate är en av de mest föreslagna och pålitliga apparna i Play Store. Om du gillar att hålla dig uppdaterad med trender och använda din telefon bäst, är det här det rätta valet.

  MacroDroid

  Letar du efter en färgstark automationsapp? MacroDroid är här för dig. MacroDroid är en enkel, okomplicerad automatiseringsapp med många unika funktioner. De har en mängd olika alternativ för viktiga funktioner.

  MacroDroid ger dig mer än 85 triggeralternativ att välja mellan. Det kan till exempel vara dag/tid, batterinivå, skärmtid med mera. MacroDroid låter dig ställa in en eller flera åtgärder samtidigt.

  Du får över 100 åtgärder att välja mellan, inklusive att dela din plats med utvalda kontakter, konvertera texter till ljud och mer. Appen ger också över 50 begränsningar för att göra dina handlingar och automatisering mer att föredra. MacroDroid är tillgänglig på Play Store och lätt att använda, men du kan behöva betala för mer avancerade funktioner.

  Nyckelfunktioner

  • Allt är ett välorganiserat system för att förenkla processen för dig.
  • Denna app låter användare kommunicera med varandra och ger många mallar för erfarna användare.
  • MacroDroid har enkel och okomplicerad funktionalitet jämfört med andra kända och komplexa appar.

  MacroDroid är lämplig för personer som gillar färgglada och attraktiva teman. Den här appen tillåter dock endast begränsade makron gratis, men det är fortfarande värt att använda.

  Actionblock

  Google är Androids moderbolag. Det erbjuder alltid sina användare några fantastiska appar och funktioner för att förbättra deras upplevelse. Googles Action Blocks är ett av dessa exempel.

    Vad du ska göra om din Android-enhet inte kan ladda ner eller installera appar

  Du får funktioner som kan göra din dagliga rutin och din startskärm mer aktiv genom att installera Google Action Blocks. Action Blocks tillåter användare att anpassa knapparna och åtgärderna på sin hemskärm.

  Nyckelfunktioner

  • Action Blocks fungerar som din personliga assistent på din smartphone. Du kan ställa in olika fysiska åtgärder som ett tryck, dubbeltryck, etc., för att ringa din vän, spela musik och mer.
  • Denna app har många funktioner som är användbara för personer som är fysiskt utmanade eller funktionshindrade.
  • Gratis att ladda ner och har ett enkelt användargränssnitt

  Som nämnts tidigare har Action Blocks utmärkta funktioner för personer med funktionsnedsättning. Dessutom säkerställer det säkerhet och ger den bästa användarupplevelsen till alla användare som letar efter smarttelefonautomatisering.

  Amazon Cloud Drive

  Den här appen skiljer sig ganska mycket från andra appar som listas här. Amazon Cloud Drive erbjuder dig 5 GB ledigt diskutrymme. Därför kan du spara dina foton, videor och viktiga dokument här utan kostnad och säkert.

  Nyckelfunktioner

  • Appen sparar automatiskt dina bilder och videor i molnenheten från din Android-enhet.
  • Du kan manuellt välja dina viktiga dokument, ladda upp dem till molnet och skydda dem från skadlig programvara.
  • Ett Amazon-konto är inte nödvändigt för att använda den här appen. Det låter dig skapa ett konto gratis.
  • Appen erbjuder också månads- och årsprenumerationer för obegränsad lagring.

  Android-användare möter sällan lagringsproblem, men om du föredrar att bara ladda upp några viktiga bilder igen på en molnenhet, kan denna automatisering lösa ditt problem.

  Tasker

  Den här appen är en av de mest föreslagna apparna när namn på automatiseringsappar listas. Tasker tillåter strikt kontroll av dina smartphones och hjälper till med smidig automatisering. Tasker är en av de mest pålitliga apparna i Play Butik och används ofta av människor.

  Nyckelfunktioner

  • Tasker låter dig automatisera din smartphone och andra smarta enheter som Alexa.
  • Tasker har ett bra gränssnitt, och den här appen är bäst för att göra en kombination av åtgärder och villkor eftersom de har omfattande alternativ och tillåter högtoppsanpassning.
  • Tasker är ganska komplicerad jämfört med andra listade appar, men när du väl bemästrat dig får du den bästa UI-designade appen.
  • Appen är välorganiserad för att prova den bästa kombinationen av nya åtgärder och villkor.

  Tasker är en dyr och komplex app, som nämnts tidigare, men den är välorganiserad och har utmärkta funktioner jämfört med alla andra appar. Därför, om du ser fram emot att spendera pengar på automatisering, är det bäst att gå med den här.

  IFTTT

  IFTTT har medfört en betydande förändring i automationsappvärlden. Den här appen fungerar som en trollstav som hjälper dig att ställa in uppgifter och åtgärder inom några sekunder. För att ställa in åtgärderna måste du fylla i tomrummen i appen, som frågar ’om___ då___’ med triggern och åtgärden. Låter lätt, eller hur? Det är detta som gör den här appen bättre än andra.

  Förutom detta kan du också använda den här appen på din telefon och stationära dator för att göra båda de smartaste. Den här appen fungerar med alla Android-telefoner vars telefonversion är Ice Cream Sandwich eller högre.

  Nyckelfunktioner

  • Många alternativ och funktioner med enkel installationsformel
  • Den här appen är tillgänglig på Android och iOS, och du kan även använda den på din dator och surfplatta.
  • Appen introducerade nyligen sex nya kanaler endast för Android-enheter.
  • Denna app låter dig ladda upp bilder till molnlagring utan problem.
  • Superenkel att använda och ställa in uppgifter
    Hands On: Android Lollipop Developer Preview

  IFTTT är en enkel, sober och prisvärd app. Du kan också kalla det en allt-i-ett-automatiseringsapp. Det kan hjälpa dig att helt kontrollera din telefon, från ljusstyrka till automatisk uppladdning i molnlagring.

  Automatisera det

  Den här appens funktioner och namn liknar automatisera, men många andra funktioner gör att AutomateIt sticker ut från de andra. Detta är en kraftfull och mest använda automationsapp för Android-användare.

  Om du redan är trött på komplicerade automationsappar är AutomateIt den bästa för dig. Den här appen kommer med olika automationsutmaningar, vilket gör den spännande och rolig. Denna app UI och UX design är mycket väl utvecklad och ger den bästa upplevelsen till användarna.

  Nyckelfunktioner

  • De erbjuder triggers för många dagliga livsvanor, inklusive biltemperatur och telefoninställningar, medan du gör fysiska aktiviteter som cykling, vandring, etc.
  • Appen är gratis att ladda ner och använda. Du kan också köpa ett abonnemang för extra funktioner och en fantastisk upplevelse.
  • Appen har väder- och platstriggers som kan hjälpa dig med utflykter och hålla dig uppdaterad.
  • Appen följer poängregeln där du måste få eller tjäna ett visst antal poäng för att låsa upp nya funktioner.
  • Gratis att använda, annonser ingår men inte så irriterande.
  • De har redan regler och inbyggda mallar.

  AutomateIt är en rolig och gratis automatiseringsapp. Du kan också göra köp i appen för en bättre upplevelse. Den här appen är inte så komplicerad att använda, och vem som helst kan snabbt anpassa sig till dess användbarhet.

  Ecobee

  Ecobee är välkänt för sina hemautomationsapparater som är mycket uppskattade och används av många. Den här har iOS- och Android-appar för att ta över ditt dagliga arbete. Denna app kommunicerar och förstår mänskligt beteende och preferenser och erbjuder bekväma och användbara funktioner.

  Utvecklarna investerar sin tid och ansträngning för att hålla appen uppdaterad regelbundet. Därför får användarna de bästa apptjänsterna. Appen blir mer avancerad för varje uppdatering, släpper nya funktioner och förbättrar de gamla.

  Nyckelfunktioner

  • Appen är användbar och allt-i-ett om du också använder Ecobee-produkter. Gränssnittet är attraktivt och lovande.
  • Du kan ansluta en eller flera enheter inom samma app och övervaka dem utan ansträngning.
  • Installationen och användningen är enkel. Även om du är ny på appen, ger den alla viktiga instruktioner för att utforska Ecobee.

  Ecobee har redan skapat ett gott rykte bland människor genom sina automationsenheter, och appen har gjort det ännu bekvämare.

  Författarens val

  Tasker och Automate är de mest föreslagna och använda automationsapparna nuförtiden. Du hittar dessa appar överst på listorna. Men med tanke på användarupplevelserna är MacroDroid och IFTTT bättre. De är enkla att använda, har ett bättre användargränssnitt och den viktiga delen är att du får många fantastiska funktioner gratis.

  Slutsats

  Låt oss sätta allt i ett nötskal nu. Automationsappar är i allmänhet gjorda för att ge en bättre användarupplevelse till Android-användare. Android har redan många anpassningsbara funktioner, och dessa automationsappar fungerar som körsbäret på kakan.

  Du kan också utforska vissa dokumentautomatiseringsprogram för att spara dina arbetstimmar.