7 Bästa Self-Hosted S3-kompatibla objektlagringsprogramvara

Data driver online-företagen. Är det inte?

Data kan vara bilder, ljud, videor och andra dokument och filer. Och grejen är att data fortsätter att öka.

Det betyder att datalagring kan bli komplicerad, tidskrävande och dyr om du använder traditionella metoder. Tack och lov har vi molnteknik på plats som gör ditt liv enklare med korrekt datalagring på ett överkomligt sätt.

Att hitta rätt lagringslösning är avgörande för att skydda din data och få bättre tillgänglighet, bland annat.

Du kan hitta många lagringslösningar, och objektlagring är en av dem.

Så,

Vad är objektlagring?

Objektlagring är utformad för att lagra statiska eller platta filer. Objektfiler inkluderar data, individuella identifierare och metadata som är mycket hållbara och anpassningsbara. Dessa data är tillgängliga via HTTP och ordnas genom tillhörande information som skapelsedatum, storlek, namn, filtyp, etc.

Objektlagring är det föredragna valet för utvecklare och företag på grund av enkel åtkomst och sökbarhet med metadata. Det är också en kostnadseffektiv lösning som företag kan dra nytta av.

Det finns många lagringsprogram för molnobjekt tillgängliga på marknaden, och de bästa är Amazon S3, GCS, Azure, etc. Men alla skulle inte vilja lagra data i ett moln av olika anledningar, men det betyder inte du kan inte dra nytta av objektlagring.

Du kan välja en S3-kompatibel programvara som är självvärd. Du kan vara värd för dem på din server, i ditt datacenter, på plats.

Låter bra?

Så, låt oss prata om någon programvara för objektlagring, och sedan kan du bestämma vilken som är bäst lämpad för dina unika krav.

MinIO

Kubernetes-baserade och högpresterande objektlagringsplattform av MinIO är designade för att tillgodose hybridmolnkraven. Den kan leverera stabil funktionalitet för dina applikationer.

MinIO stöder flera användningsfall för omfattande miljöer, och det är molnbaserat ända sedan det kom till. Den mjukvarudefinierade sviten av MinIO körs i de offentliga och privata molnen sömlöst i kanten och etablerar sig som en föregångare inom hybrid molnobjektlagring.

Med branschledande skalbarhet och prestanda levererar MinIO flera användningsfall för dataanalys, AI, ML, moderna mobil- och webbapplikationer, säkerhetskopieringar och återställningar.

Det är inbyggt i molnarkitekturer och -tekniker som orkestrering med Kubernetes, containerisering, multi-tenancy och mikrotjänster.

MinIO är en av de snabbaste objektlagringsplattformarna globalt, med en läs/skrivhastighet på 183GB/s-171GB/s om du använder standardhårdvara. Den kan fungera som den huvudsakliga lagringsnivån för många arbetsbelastningar som Spark, TensorFlow, Presto, Hadoop HDFS och H2O.

Det är öppen källkod. Genom minimalismprinciper hjälper MinIO till att minska risken för fel, levererar tillförlitlighet och förbättrar drifttiden.

Du kan installera och konfigurera det inom några minuter utan förvirrande variationer och alternativ, vilket resulterar i färre felfrekvenser och minimala administrationsuppgifter. Alternativt, om du inte har tid att installera och hantera, kan du få Minio redo på Kamatera VM.

Ceph

Objektlagringsprogramvarans gränssnitt för Ceph är byggd över bibliotek som ger en klientapplikation RESTful åtkomst till Ceph Storage Clusters. Det skapar också en grund där du kan utnyttja dess avancerade funktioner som RADOS-gateway (RGW), RADOS Block Device (RBD) och Ceph File System (CephFS).

Förutom att vara S3-kompatibel erbjuder Ceph även objektlagring för ett OpenStack Swift API-kompatibelt gränssnitt. Cephs librados-bibliotek stöder applikationer skrivna i Java, C, C++, PHP, Python och mer. Det gör det också möjligt för dessa applikationer att komma åt sin objektlagringsplattform via ett inbyggt API.

De avancerade funktionerna som ingår i Librados-biblioteket är:

  • Ögonblicksbilder
  • Nyckel-värde-mappningar på objektnivå
  • Helt eller delvis skriver och läser
  • Atomtransaktioner, inklusive funktioner som trunkering, klonintervall och append

Zenko

Designa och integrera dina applikationer snabbare med den S3-kompatibla plattformen Zenko och lagra dina objekt och data var du vill. De ger 360-graders tillgång till ett valfritt moln tillsammans med en S3 API-uppsättning.

Zenko erbjuder ett enda gränssnitt som förenar flera operationer på ett ställe och stöder multi-moln datalagring på plats och Amazon S3:s publika moln och andra tjänster som Docker och Scality RING.

Du har hela sviten av S3 språkspecifika omslag och bindningar, som inkluderar SDK:er så att du kan utveckla appar på vilket språk som helst. Zenko CloudServer hjälper också utvecklare att komma åt data som är instängda i lager och lagrade på plats eller offentliga moln som Azure, S3 eller GCP.

Riak S2

Riak S2 är en lättanvänd, lättillgänglig och mycket skalbar lagringsprogramvara som är optimerad för att lagra objekt.

Det kan vara en kraftfull men enkel lagringslösning för större objekt designade för offentliga, privata och hybridmolnmiljöer. Riak S2 erbjuder en kostnadseffektiv lösning som du kan använda för att kräva objektlagring för dina appar eller andra tjänsteerbjudanden.

Programvaran är kompatibel inte bara med Amazon S3 utan även med OpenStack Swift. Riak har kraftfulla API:er, och den är lätt skalbar och hanterar petabyte med data genom råvaruprogramvara som kan öka prestandan genom att lägga till mer kapacitet.

Riak S2 kommer med robusta funktioner som hjälper dig att köra och hantera dina Big Data-appar smidigt. Den replikerar alla objekt intelligent i klustret, vilket säkerställer att de alltid är tillgängliga för dina behov. Det är utvecklarvänligt eftersom utvecklare kan använda dess tillgängliga verktyg och bibliotek när de vill på grund av att de är S3- och OpenStack-kompatibla.

Riak S2 övervakar kontinuerligt och reparerar data automatiskt för att hitta inkonsekvenser. Du får per-tenant-rapportering över dataanvändning och statistik som möjliggör mätning och fakturering för en multi-tenant-distribution. Det låter dig optimera servern för låg latens till överkomliga priser genom att visa ofta åtkomliga data över dess snabbaste media.

Genom att använda uppladdningsfunktionen i flera delar, möjliggör Riak S2 enkel och snabb lagring av stora filer i gigabyte och terabyte. Att installera Riak S2 är enkelt och du kan snabbt öka dess kapacitet genom att lägga till fler noder i serverklustret. Den använder replikering av flera kluster och lagring med låg latens för att upprätthålla högre tillgänglighet i händelse av webbplatsfel.

Riak S2 erbjuder en företagsklar lösning.

Triton

Styr dina data effektivt med objektlagringsplattformen Triton av Joyent. Den kommer med en minimalistisk filhanterare med coola färgkombinationer utan att hysa någon förvirring.

Du kan enkelt lägga till filer, skapa nya mappar, ladda ner filer, få datainformation, radera filer, etc. Triton är utvecklarvänligt och enkelt för användare som är förtrogna med Unix. Du kan interagera genom att använda ett enkelt API och CLI.

Triton har robust inbyggd säkerhet som inkluderar djup rollbaserad åtkomstkontroll, åtkomst och säkerhet på objektnivå, datakryptering och klient-SSH. Den är skalbar, hållbar och beprövad även på produktionsnivå. Den levererar korrekt datareplikering, failover, säkerhetskopiering, återställningsfunktioner och klustring.

Du kan utföra sökning och transformation tillsammans med CRUD-operationer genom att använda ett REST API som stöder JSON. Triton är en mycket skalbar, klustrad och distribuerad objektlagringsplattform med granularitet på objektnivå. Den utför replikeringar över olika datacenter med bättre kontroller per objekt.

Du kan lagra vilket antal, storlek eller typ av objekt som helst eftersom det är försett med linjärt skalbar infrastruktur. Triton möjliggör Read after Write-konsistens för att skydda dina data från korruption på grund av filavbrott eller dataförlust. Andra funktioner hos Triton inkluderar godtycklig objektversionering och högre hållbarhet med ZFS RAID-Z-lagring.

LeoFS

LeoFS är en konsekvent, högtillgänglig och distribuerad objektlagringsplattform. Det är perfekt för dig att lagra en stor mängd data av olika storlekar och typer i deras ursprungliga format.

Det ger ett förhållande mellan kostnad och prestanda och låter dig skapa LEOFS-kluster genom att använda råvaruhårdvara över ett Linux-operativsystem, och ger fortfarande robust prestanda. LeoFS behöver ett mindre serverkluster jämfört med andra lagringsplattformar och fungerar fortfarande utmärkt förutom att det erbjuder enkel drift och installation.

Du får hög tillförlitlighet tack vare sin utmärkta design över Erland/OTP-kapaciteten, vilket ger upp till 99,9999999 % drifttid. Även om ett hårdvarufel eller mjukvaruproblem uppstår i klustret, kommer LeoFS att vara tillgängligt för dig att använda.

Utöver det får du högre skalbarhet med denna programvara, där det går snabbt och enkelt att lägga till eller ta bort lägen. Som ett resultat hjälper det dig att reagera snabbt baserat på dina behov. Tänk på LeoFS-klustret som en elastisk förvaring av föremål som sträcker sig så ofta och så mycket du behöver.

Den är inbyggd i objektcache-mekanismen och kan hantera HTTP-förfrågningar och svar effektivt. LeoFS består också av en replikator, kö- och återställningsmekanismer för att ge konsekvens och fortsätta köra lagringsnoderna. För högre drifttid övervakar LeoFS nodstatus såväl som RINGs kontrollsumma.

Andra funktioner i LeoFS är RESTful-gränssnitt, stöd för flera protokoll, Amazon S3 API, flera datacenter, datasjölösning, molnintegration, hink- och användarhantering, stöd för anpassad metadata och AWS-signatur v4 och förbättrad Spark-integration.

HyperStore

Cloudians S3-kompatibla objektlagringslösning, HyperStore, löser hela dina lagringskrav och utmaningar. Du kan distribuera den var du vill för att öka lagringskapaciteten och sedan skala den sömlöst.

Använd HDD-baserade plattformar som kommer till lägsta ägarkostnad (CTO), eller använd all-flash-enheter och uppnå 3x snabbare prestanda. Cloudian HyperStore minskar all din lagringskomplexitet och ger dig en enkel och effektiv lagringslösning med dessa avancerade teknologier.

Du kan till och med kombinera blixt och hårddisk i en adaptiv hybridmiljö med smart dataplacering. HyperStore låter dig välja vilken plattform du föredrar och vilken virtuell maskin eller barmetallserver som helst. Oavsett ditt val får du alla funktioner och funktioner i HyperStore.

De erbjuder dig också lagringsenheter med plug-and-play-distribution förutom end-to-end-stöd. Deras kapacitet sträcker sig från 77 TB till 1,5 PB per apparat eller mer. De konfigurerar dessa apparater för bästa möjliga prestanda till en överkomlig kostnad.

Dessutom har HyperStore en beprövad S3 API för att skydda din investering och NFS & SMB-stöd ovanpå HyperFile NAS-kontrollern. Den använder Hyperscale dataväv för att ge gränslös tillväxt, främjar modulär tillväxt med ytterligare noder, geodistribution och molnintegration för ökad kapacitet.

Andra funktioner som ingår i den är multi-tenancy, QoS, kryptering, komprimering, 100 % inbyggd S3, interoperabilitet och datahållbarhet. Du kan prova Cloudian HyperStore gratis i 45 dagar och få 100 TB lagringsutrymme.

Slutsats

Datalagring kan vara kritisk med traditionella metoder, det är därför vi har molnlagring nu. Objektlagringsprogramvara utnyttjar molnkapaciteten och lagrar dina data av alla storlekar och typer effektivt. Så fortsätt, skaffa en moln-VM och prova programvaran ovan för att se vad som fungerar för dig.