6 Live Service-spel som inte betalar för att vinna

Liveservicespel kommer ofta med varningar som kan avskräcka dig från att spela. Den värsta förövaren är när spel uppmuntrar dig att spendera mer pengar, även efter att du har betalat försäljningspriser. Denna form av intäktsgenerering är märkt som att betala för att vinna om spelet driver dig att köpa orättvisa fördelar gentemot andra spelare.

Men även om många liveservicespel är pay-to-win, lyckas vissa undvika rovdrift och blir fantastiska all-around-upplevelser. Så om du vill uppleva en av de vanligaste speltrenderna, här är de bästa exemplen som inte kommer att tvinga dig att betala extra.

1. Fortnite

Den obestridda kungen av liveservicespel, särskilt när det kommer till popularitet, är Fortnite. Och överraskande nog, om du vill undvika att betala för att vinna i liveservicespel är Fortnite också ett passande exempel.

Många aspekter definierar hur liveservicespel fungerar, och ofta blir spel som byter till liveservice också gratis att spela, precis som Halo Infinite Multiplayer. Men med den här byten till gratis-att-spela-spel hittar du ofta en avvägning där spelet kommer att ha mer intäktsgenerering.

Men Fortnite erbjuder en gratis-att-spela livetjänstupplevelse som aldrig tvingar dig att köpa mikrotransaktioner. Alla mikrotransaktioner i Fortnite är helt kosmetiska, och även om du köper nivåhopp, förblir alla upplåsbara kosmetiska.

Resultatet är en upplevelse där du kan spendera pengar på några av Fortnites ändlösa temaevenemang, som Transformers-tema skins, men aldrig tvingas göra det. Kombinera detta med hur Fortnite ständigt utvecklas för att ge en fräsch upplevelse, och livetjänstspelets mest populära titel visar sig vara en av de bästa.

Ladda ner: Fortnite på PS butik, Microsoft Store, Nintendo Storeeller Epic Games Store.

2. Tjuvarnas hav

Bortsett från Battle Royale-livstjänstspel som Fortnite, erbjuder den Xbox-exklusiva titeln Sea of ​​Thieves ett unikt spel fokuserat på piratkopiering, utforskning och strid från skepp till skepp. Ännu viktigare, aktiviteterna i spelet för Sea of ​​Thieves tillåter tillräckligt med belöningar för att hindra dig från att spendera extra pengar.

Spelslingan i Sea of ​​Thieves och dess belöningssystem är ungefär som många andra livetjänsttitlar eller MMO:s. Under hela spelet kan du fylla ut specifika belöningar för Guilds, gå vidare mot din nästa Guild-nivå och tjäna guld. Ju högre din Guild-nivå är, desto fler belöningar kan du låsa upp eller köpa.

I allmänhet, på grund av hur pay-to-win-spel fungerar, är aspekter av ditt spel begränsade för att uppmuntra dig att spendera pengar för att kompensera. Till exempel kan Guild-systemet bli mycket tråkigt om progression rör sig i snigelns takt eller belöningar låses bakom en betalvägg.

Men i Sea of ​​Thieves kanske du aldrig känner ett behov av att spendera pengar eftersom uppdragets belöningar i form av XP och valuta, vare sig genom att hitta en skattkista eller slåss mot ett skelettskepp, räcker för att köpa de upplåsningar du får genom hela spelet.

Och ja, även om du kan spendera pengar på kosmetiska butiksartiklar för att dekorera ditt skepp i vilket löjligt tema som helst som kan vara tillgängligt vid tillfället, känns upplåsningarna från Guilds och gratisevenemang alla värt besväret.

Ladda ner: Sea of ​​Thieves 2023 Edition på Microsoft Store och Ånga.

3. League of Legends

Många online battle arena-spel fokuserar på att tillhandahålla en gratis-att-spela liveserviceupplevelse som du kan sjunka ner i otaliga timmar. Men när det kommer till PC-spel representerar League of Legends en av de bästa anti-pay-to-win-titlarna du kan spela.

Precis som andra spel i sin genre fokuserar League of Legends på en lista med fantastiska mästare och ställer dig mot många online-motståndare i arenabaserade strider. Detta innebär att finjustera din Champions konstruktion, föremål och förmågor under varje match.

Bildkredit: League of Legends

Och i ett spel som är så starkt beroende av att optimera byggen, skulle alla aspekter av betalning för att vinna potentiellt bryta hela spelslingan i League of Legends. Och lyckligtvis är utvecklarna på samma sida, med Riot som lovar att bara någonsin innehålla kosmetiska mikrotransaktioner.

Det kan dock gå långsamt att låsa upp Champions, även om det är tillgängligt genom gratis-att-tjäna valuta, och du får möjlighet att köpa en Champion genom betald valuta. Men även i det här fallet ger League of Legends dig 15 gratis Champions att spela på rotation varje vecka.

Så även om du kanske känner ett sug efter att köpa en Champion med betalda pengar, kan du alltid uppleva andra gratis League of Legends Champions och tjäna pengar till en Champion du frestas att köpa på vägen.

Ladda ner: League of Legends via den officiella League of Legends webbplats.

4. Rocket League

Ibland kan betal-för-vinn-mekanik dyka upp på mer mystiska sätt, vilket ger dig orättvisa fördelar och nackdelar där du minst anar dem. Denna mekanik kan sträcka sig till skadan du utsätter, din nedkylning av din förmåga eller till och med hitboxar i spelet.

För Rocket League, gratis-att-spela live-fotbollsmatchen med bilar, att ha en mer fördelaktig hitbox för att få kontakt med bollen skulle vara en massiv fördom. Lyckligtvis är inte bara spelet gratis att spela, utan det har också inget sätt att betala för fördelar jämfört med andra spelare.

Och även om det finns olika hitboxar för olika bilar, representerar standardbilarna som är tillgängliga i början av spelet några av de bästa hitboxarna ändå. Om du använder Octane-kroppen har du redan den bästa hitboxen, och den är helt gratis.

Kombinerat med den unika sammansmältningen av fotboll och Hot Wheels-liknande racing, blir Rocket League ett beroendeframkallande spel som du och dina vänner kan dyka in i utan rädsla för påträngande pay-to-win-övningar.

Ladda ner: Rocket League på Microsoft Store, PS butik, Nintendo Storeeller den Epic Games Store.

5. Slå

En annan nyckelfaktor för liveservicespel, speciellt om du går för att spela ett gratis-att-spela liveservicespel, är Battle Passes. Och spel som har ett Battle Pass kommer med ett extra lager för hur pay-to-win-metoder kan implementeras.

Om du till exempel spelar en livetjänsttitel med ett premiumbetalt Battle Pass som håller exklusiva funktioner som vapen eller statistiska ökningar låsta bakom en betalvägg, är spelet sannolikt pay-to-win.

Men även om det finns många sätt som Battle Passes kan förändra din spelupplevelse på, om du vill uppleva en gratis-att-spela livetjänsttitel som representerar ett välimplementerat Battle Pass utan betalning-för-vinn-funktioner, är Smite spelet för du.

Smite är ett gratis-att-spela stridsarenaspel som League of Legends som tar ett tredjepersonsperspektiv över axeln istället för uppifrån och ner.

På ett unikt sätt låter Smite dig spela och slåss mot gudar från nästan varje pantheon utan rädsla för att tvingas spendera pengar. Så om du vill dyka in på ett slagfält av gudar, fri från oron över att behöva spendera extra pengar för att komma ikapp Zeus eller Anubis, kommer du mer än gärna att sänka din tid i Smite.

Ladda ner: Slå på Microsoft Store, PS butik, Nintendo Store, Ångaeller den Epic Games Store.

6. Exilens väg

Bortsett från massiva arena-multiplayer-spel, eller online PvP-titlar, om du letar efter en gratis-att-spela live-tjänst för enspelares upplevelse, kan det Diablo-liknande action-RPG-spelet Path of Exile skrapa din spelklåda.

På ytan framstår Path of Exile som ett av de många action-RPG-spel du kan spela istället för Diablo. Men när du väl dyker djupare in i spelet kommer du att inse att nivån på spel, utrustning och karaktärsoptimering gav Diablo IV långt ut.

Med ett oerhört stort mönsterträd och en unik funktion där kombinationen av ädelstenar placerade i din rustning påverkar dina färdigheter och möjliggör anpassning av färdigheter, står Path of Exile på egen hand som en rival, inte ett alternativ, till Diablo.

Och även när huvudhistorien är klar kan du fortfarande förvänta dig att sjunka otaliga timmar i aktiviteterna efter spelet, precis som du skulle göra med Diablo. Ännu bättre, medan spelet har ett betalt Battle Pass, påverkar ingen av de upplåsbara speluppläggen spelet och är alla kosmetiska.

Detta gör Path of Exile till ett måste för alla action-RPG-fans, och en frisk fläkt om du letar efter en livetjänsttitel fullspäckad med innehåll och fri från alla intrång som betalas för att vinna.

Ladda ner: Path of Exile på Microsoft Store, PS butikeller Ånga.

Livetjänstspel kan vara fria från rovmikrotransaktioner

Även om massor av livetjänstspel innehåller påträngande mikrotransaktioner och, ja, betal-för-vinn-metoder, betyder det inte att det är omöjligt att hitta rättvisa och roliga livetjänsttitlar bland folket.

Och om du är villig att driva igenom störtfloden av livetjänstmeddelanden och spel, kan du hitta gratistitlar som Fortnite och Path of Exile som representerar hundratals timmars spelande. I dessa fall representerar liveservicespel utan betalning för att vinna incitament några av de bästa spelupplevelserna du kan spela.