6 bästa bloggplattformar för utvecklare att bygga onlinenärvaro

Spread the love

Oavsett om du är en frontend-, backend- eller full-stack-utvecklare är bloggning en av de bästa metoderna du kan använda för att stärka ditt rykte.

Med bloggandet kan du dela med dig av kunskaper du har fått genom åren och bli bättre på att utvecklas när du övar på det du redan kan.

I det här inlägget får du lära dig varför du ska blogga och även stöta på några av de bästa plattformarna om du precis har börjat.

Plattformarna som listas här har rankats baserat på följande:

 • Användarupplevelse
 • Läsarupplevelse
 • gemenskap
 • Enkel intäktsgenerering

Varför ska du blogga som utvecklare?

Du blir bättre på att skriva

En typisk organisation kommer att ha projektledare, designers och utvecklare. Du kan även arbeta för en annan slutkund. Vi lever också i en digital värld där de flesta utvecklare arbetar och samarbetar på distans.

Vissa av de projekt du kommer att arbeta med behöver också dokumentation. Att skriva kommentarer om din kod är också viktigt för att hjälpa andra att förstå din kod.

Som utvecklare behöver du lära dig att kommunicera med andra människor effektivt när du arbetar med dina projekt. Lyckligtvis förbättrar skrivandet ofta din kommunikationsförmåga. Blogging kommer att lära dig hur du enkelt skriver både detaljerade och korta meddelanden.

Få åsikter från andra

Du kanske har skapat ett program som kommer att ”förändra” världen. Du kanske också har skapat ett nytt bibliotek och skulle inte ha något emot att andra använder det.

När du bloggar om en sådan idé kommer du sannolikt att få gratis feedback från olika användare. Den bästa idén är av;

 • Ange problemformuleringen
 • Förklara lösningen
 • Förklara utvecklingsprocessen
 • Förklara utmaningarna

När du har gjort allt detta kan du tillhandahålla din distribuerade länk/källkod så att folk kan testa din lösning.

Kom ihåg att berätta för andra att lämna en kommentar och granska ditt arbete. Om det är ett soloprojekt kan du till och med välkomna bidragsgivare.

Vissa självlärda utvecklare har förebilder som de alltid ser upp till. Till exempel kan du upptäcka att det alltid finns en utvecklare som du alltid besöker hans blogg eller kanal när du vill lära dig Python, och du kan också hitta en annan person för alla JavaScript-relaterade frågor.

Allt börjar någonstans, och blogga är ett fantastiskt tillvägagångssätt. Du kan se till att din blogg minst 80% av de nya saker du lär dig och skapa ett antal följare stadigt.

Uppmuntra människor att följa ditt handtag och få uppdateringar när du publicerar ett nytt inlägg. Var konsekvent i bloggandet och ge alltid folk något att se upp till.

  Hur man gör en masugn i Minecraft

Sälj dina tjänster och skapa en portfölj

Att vara en bra utvecklare och vinna kunder är två olika saker. Du måste lära dig att marknadsföra dig själv, oavsett om du vill vara en oberoende entreprenör eller anställd som mjukvaruingenjör.

Du kan tjäna pengar på din blogg genom följande;

 • Affiliate marknadsföring
 • Prenumerationer eller betalda nyhetsbrev
 • Säljer e-böcker
 • Säljer dina tjänster
 • Sponsringar

En bra blogg kommer att fungera som en portfolio där potentiella kunder kommer att se vad du kan erbjuda och vad du är bra på.

Du kanske inte tjänar pengar under de första månaderna, men konsekvens kommer äntligen att löna sig. Välj bara metoder som passar dig bäst om du vill tjäna pengar.

Låt oss nu utforska några bästa bloggplattformar att prova.

DEV

Dev.to är en onlinegemenskap för mjukvaruutvecklare. Plattformen passar både nybörjare och erfarna utvecklare.

DEV är en bloggplattform, ett forum och ett chattrum för att utbyta idéer.

Plattformen är byggd på programvara med öppen källkod känd som Forem. Utvecklare kan alltså inspektera koden, bidra eller till och med skapa liknande gemenskaper med hjälp av denna kod.

Att gå med i DEV är enkelt;

 • Besök dev.to och klicka på knappen Skapa konto.
 • Det finns flera alternativ att välja mellan för att skapa ditt konto. Du kan använda dina inloggningar från Apple, Forem, GitHub eller Twitter.
 • När du är inloggad skapar du en byline, väljer flera hashtags att följa och börjar skriva.

Plattformen har en uttömmande FAQ-sektion som du kan använda om du kör fast. Se till att du har en plan och bestäm vilken typ av innehåll som sannolikt kommer att trenda och locka följare. Lek med olika funktioner.

Det fina med DEV är att du kan synkronisera den med din blogg och öka räckvidden. Du kan ställa in din webbplats RSS-flöde, och DEV importerar varje inlägg från din blogg som ett utkast på DEV.

Om innehållet du vill publicera på DEV har publicerats någon annanstans, se till att du anger det, annars kommer Google att behandla det som kopierat innehåll.

Medium

Medium är en social publiceringsplattform där kraftfulla samtal väcks och idéer formas.

Vem som helst kan gå med i Medium, och det finns ingen kontroll för att aktivera ett konto. Du kan välja gratisversionen eller till och med medlemskapet på $5/månad för obegränsad tillgång.

Även om den vänder sig till alla genrer är den också en bra plattform för utvecklare eftersom den har fantastiska funktioner, som kodavsnitt som hjälper dem att visa upp sina färdigheter.

Även om du kan blogga om i princip vad som helst på Medium måste du alltid följa innehållsriktlinjerna på plattformen. Innehåll som anses extremt eller kontroversiellt kommer sannolikt att dras ner av redaktionen.

Du kan börja blogga på Medium genom att följa dessa enkla steg:

 • Skapa ditt konto. På Medium-hemsidan ser du knappen ”Kom igång” på höger sida.
 • Välj ditt registreringsalternativ. Du kan antingen registrera dig med ditt befintliga Google-konto, Facebook eller e-post.
 • Välj ditt användarnamn/pennanamn. Användarnamnet du väljer här kommer att visas som författare.
 • Välj dina intressen. Du kan välja fler än 3 intressen i detta steg. Idealiskt, när du väl har skapat innehåll, kommer Medium-algoritmen att börja visa innehåll baserat på de valda intressena.
  Hur man kontrollerar telefonstatus med IMEI-nummer

Hashnode

Hashnode är en gratis bloggplattform för utvecklare. Denna plattform låter dig skriva ditt innehåll i Markdown-stil för enkel skanning. Du kan bädda in bilder, kodavsnitt och tweets. Du kan också njuta av liveförhandsvisningar när du skapar ditt innehåll.

Du kan konfigurera Hashnode att skicka en nedmärkningsversion av din artikel till din GitHub som privat repo varje gång du skapar ett nytt inlägg. Det betyder alltså att du enkelt kan migrera ditt innehåll om det skulle behövas.

Hur man kommer igång med Hashnode;

 • Bli Medlem. Klicka på den blå ”Skriv”-knappen på menyn
 • Välj ett registreringsalternativ. Du kan använda Google, LinkedIn, GitHub, Facebook, Apple eller din e-post via en magisk länk.

 • Ange dina uppgifter. Ange ditt fullständiga namn, användarnamn och en slogan
 • Välj din kategori. Du kan antingen vara författare eller läsare (välj författare för det här fallet).

 • Välj din erfarenhetsnivå. Om du är nybörjare, välj ”Jag är ny på bloggandet”

 • Välj din underdomän. Detta kommer att vara ditt pennnamn på alla dina inlägg.
 • Välj dina taggar. Välj dina taggar beroende på vad du är skicklig på och klicka på ”slutför”

HackerNoon

HackerNoon är en teknikblogg där du kan blogga om kodning, blockchain och startups. Plattformen har 35 000+ bidragande skribenter som älskar att dela med sig av allt som rör teknik och nystartade företag.

Till skillnad från de flesta plattformar som listas ovan har HackerNoon mänskliga redaktörer för faktakontroll och förbättring av dina utkast. Det kan ta upp till fyra dagar innan dina utkast granskas. Inlägget kan godkännas, eller så får du feedback på de områden du bör förbättra.

Ett av de områden som HackerNoon slår andra plattformar helt klart är marknadsföringsbiten. Varje artikel twittras 3 gånger på det officiella HackerNoon Twitter-kontot för en större räckvidd. Om ditt inlägg blir en toppberättelse kommer det att visas på hemsidan och andra platser som nyhetsbrevet, Facebook, Instagram och LinkedIn.

Du kan använda lead-bilder, GIF:er och memes för att öka chanserna att din artikel hamnar i avsnittet ”Top Story”. Din berättelse ska också vara original och inte publicerad på någon annan plattform.

Så här kommer du igång med HackerNoon;

 • Gå igenom HackerNoon-guiden för författare. Att bekanta dig med den här guiden och vad som förväntas minskar chansen att dina utvecklingsinlägg avvisas. Du kommer också att veta hur du väljer bra ämnen och relevanta taggar.
 • Bli Medlem. Klicka på knappen ”Skapa ett konto” för att påbörja registreringsprocessen och välj det registreringsalternativ du föredrar.
 • Välj din kategori. Som utvecklare kommer det bästa alternativet att vara ”Community Writer”.
 • Välj användarhandtag. Detta kommer att visas på alla dina inlägg.
 • Välj dina intressen.
 • Börja skriva. Det finns 3 redigerare att välja mellan beroende på dina behov. När du är klar med utkastet, korrekturläs, skicka in och vänta sedan i 3-5 dagar på att redaktionen ska återkomma till dig.
 • Installera en tagg för webbintäktsgenerering för att ta emot mikrobetalningar.
  8 bästa Vimeo till MP4-konverteringsverktyg

Freecodecamp

Freecodecamp är en gratis plattform där blivande utvecklare kan lära sig att koda. Plattformen har över 9000 handledningar om olika programmeringsspråk, webbdesign och mycket mer.

Elever kan också få gratis certifieringar på de färdigheter de lär sig gratis. Freecodecamp stöds genom donationer, och innehållet uppdateras ständigt.

Hur man skriver för Freecodecamp

Till skillnad från Medium och DEV, som är enkla att skriva för, säkerställer Freecodecamp strikt att innehållet som skapas är värdefullt för läsarna. Så här kan du komma igång;

 • Bekanta dig med guidestilen.
 • Ansök om ett bidragsgivarekonto genom att fylla i detta formulär. Skapa 3 artiklar från grunden på plattformar som Medium eller Hashnode enligt Freecodecamp-guidestilen och tillhandahåll länkarna i ansökningsformuläret. Teamet vill bara lära sig om din skrivstil.
 • Om det accepteras kan du nu starta ditt första utkast. När du är säker på att utkastet är enligt riktlinjerna, maila det till [email protected]
 • Vänta på feedback. Redaktionen kommer att granska ditt utkast, göra några förbättringar eller rekommendera ändringar som du bör göra.

Indie hackare

Indie Hackers är en onlinegemenskap där ägare av framgångsrika sidoprojekt och lönsamma startups delar med sig av sina berättelser. Foruminställningen på den här plattformen passar utvecklare bra eftersom de kan dela kunskap, utforska idéer och erbjuda support.

Indie Hackers kommer att vara mest lämpliga om du skapar en produkt eller om du är en nystartad.

Du kan dela din berättelse enligt följande;

 • Du börjar med att registrera dig eller klicka på ”Skicka berättelse”, vilket kommer att uppmana dig att registrera dig. Fyll i alla nödvändiga uppgifter när du uppmanas.

Avslutar

Det finns hundratals bloggplattformar där ute. De ovanstående är dock de mest lämpliga för utvecklare. De markerade plattformarna har unika funktioner som hjälper dig att visa upp dina färdigheter. Varje plattform har sin styrka, och du kan välja en som passar dig bäst.

Du kan också utforska de bästa sätten att tjäna pengar online genom att blogga.