5 pålitliga MEAN Stack-värdplattformar

Programvaruutvecklingsprocessen kräver en uppsättning tekniker och verktyg för att bygga, testa och distribuera applikationer och webbplatser.

Denna verktygsuppsättning är också känd som en teknikstack som består av plattformar, programmeringsspråk, ramverk och bibliotek med mera. Hundra och tusentals nya sajter och appar utvecklas och används varje dag. Och efterfrågan på webbappsutveckling ökar liksom användningen av teknikstackar.

Som sagt, MEAN är en teknikstack som blir populär nu för tiden och som många utvecklare världen över litar på för att bygga webbplatser och applikationer.

Den här artikeln kommer att prata om MEAN Stack, dess fördelar och de bästa plattformarna för att vara värd för den.

Låt oss hoppa in!

Vad är MEAN Stack?

MEAN är en JavaScript-baserad teknikstack med öppen källkod som används för att utveckla dynamiska webbapplikationer och webbplatser.

Det står för:

 • M – MongoDB
 • E – Express.js
 • A – Kantig
 • N – Node.js

Du förstår, MEAN-stacken är faktiskt en uppsättning av dessa verktyg som är grupperade för att utföra specifika funktioner under mjukvaruutveckling. Stöder alla JavaScript-program, MEAN-applikationer använda ett programmeringsspråk för både klient- och servermiljöer, vilket är en rimlig fördel.

 • MongoDB är en plattformsoberoende databas för att lagra information av alla storlekar utan att avbryta stacken.
 • Express.js hanterar back-end-utveckling för din MEAN-stack-app. Detta ramverk erbjuder högre säkerhet och hastighet för webbappar och hjälper till att förenkla utvecklingsprocessen.
 • Vinkel är ett av de mest populära JavaScript-ramverken för att utveckla programvara och är byggt av Google. Den erbjuder många användbara moduler, fantastiska funktioner som 2-vägs databindning och mer.
 • Node.js är ett JS-ramverk på serversidan som hjälper dig att bygga skalbara mjukvaruapplikationer med otroligt snabb prestanda.

Hur fungerar det?

Arkitekturen för MEAN-stacken består av de ovan nämnda komponenterna. Låt oss ta reda på hur de fungerar normalt inom MEAN-stack-baserad mjukvaruutveckling.

 • När en klient efterfrågar programvaran träffar den ramverket på klientsidan av Angular.
 • Begäran skickas till Node.js från Angular eftersom Node.js är back-end-plattformen. Den når sedan Express.js.
 • Därefter låter Express.js begäran nå MongoDB-databasen
 • MongoDB accepterar begäran och skickar sedan sitt svar tillbaka till Express.js
 • Slutligen kommer begäran (med svaret) tillbaka till Node.js från Express.js och sedan till Angular och når användaren.

Varför är MEAN Stack Trending?

Att bygga och underhålla webbapplikationer är inte lätt.

Men för att förenkla dessa processer erbjuder MEAN-stacken en produktiv lösning för att skapa robusta, lyhörda och underhållbara applikationer genom att använda en kraftfull teknisk stack.

Det finns många anledningar till att folk väljer det:

 • MEAN stack-applikationer uppvisar högre prestanda eftersom alla fyra verktygen är kraftfulla för att bygga, testa, återanvända kod, datalagring och driftsättning.
 • Det syftar till att befria dig från besväret med att arbeta med flera webbramverk och integrera dem. Dessutom minskar chansen att du begår misstag, och det gör allt bättre organiserat.
 • MEAN stack erbjuder högre skalbarhet så att du kan växa snabbt och betjäna tusentals användare över hela världen med blixtsnabba tjänster.
 • Du behöver inte bli överväldigad av olika programmeringsspråk. Bara JavaScript räcker eftersom det fungerar i både front- och backend-utveckling. Därför sparar det tid och förenklar processerna.
 • MEAN Stack erbjuder större flexibilitet när det gäller att bygga programvara från en enda applikation till appar av företagsklass. Denna flexibilitet är användbar även under testfasen.

Populariteten för MEAN Stack ökar, och även stora applikationer som YouTube, WhatsApp, Facebook, Forbes, Instagram, Paytm, NetFlix, etc., använder Node.js och Angular någonstans i applikationerna.

Om du är en MEAN stack-utvecklare eller ett företag som införlivar MEAN Stack-utveckling, välj en pålitlig värdplattform för att vara värd för MEAN-applikationer istället för att göra allt själv för att förenkla processen och skörda fördelarna som förklaras ovan.

AccuWebHosting

Letar du efter en ekonomisk MEAN Stack-värdtjänst?

AccuWebHosting är ett utmärkt alternativ för dig!

De erbjuder en avgörande kombination av större skalbarhet och järnklädd säkerhet. Och deras dedikerade support är också där för att hjälpa dig hela tiden om något problem uppstår, vilket gör att du kan fokusera på att växa ditt företag och spendera mindre tid på att oroa dig.

AccuWebHostings helt hanterade värdtjänst erbjuder rena RAID-6 SSD-enheter på en Linux-plattform för att ge dig bättre prestanda och lagring tillsammans med lägre strömförbrukning för att erbjuda en miljövänlig installation.

De förser var och en av sina Linux-servrar med högpresterande Dual Xeon E5/E7-servrar och DDR3 RAM/256 GB ECC. Dessutom erbjuder de SolusVM/Xen-baserad virtualisering, CSF-brandväggar över varje VPS-nod och möjligheten för flera tillägg.

Deras HyperV Server-noder körs universellt med en 1 Gbps-anslutning för att driva alla dina MEAN.js Stack-appar, webbplatser, webbutveckling, spelservrar och så vidare. De ger full administrativ åtkomst med SSH, och du kan installera och köra alla personliga eller anpassade appar du vill.

AccuWebHosting erbjuder 100 % gratis säkerhetskopior varje vecka tillsammans med obegränsade återställningar. Om du behöver fler säkerhetskopior ofta kan du satsa på betalda CDP-säkerhetskopior och låta dem säkerhetskopiera din VPS dagligen med återställningar för bara $10/månad för 20GB data.

Du har möjlighet att uppgradera din VPS utan att förlora din data eller IP-adress. Värdtjänsten inkluderar också en webbaserad panel för VPS-hantering för att övervaka kritiska systemaspekter som CPU-användning, disk och minnesutrymme. Det låter dig också vidta snabba åtgärder som att pausa, starta om, återuppta, etc.

Deras toppmoderna datacenter ligger i Denver, USA, och underhålls med övervakning dygnet runt, flera internetanslutningar, ett brandsläckningssystem, reservkraft, videoövervakning, ingång med passkort och säkrare faciliteter.

Alla deras planer inkluderar vanliga funktioner som förkonfigurerad MEAN Stack-inställning, gratis säkerhetskopior, SSH- eller rotåtkomst för obegränsad administration, service- och säkerhetsövervakning, MongoDB, inga I/O-gränser och obegränsade återställningar.

Deras prissättning börjar från $18/månad och inkluderar en 7-dagars full pengarna-tillbaka-garanti.

A2 Hosting

MEAN stack värdtjänst av A2 Hosting är finjusterad och blixtsnabb för att möta alla dina behov. Den här utvecklarvänliga tjänsten erbjuder prestanda, säkerhet och kontroller på toppnivå som är sällsynta att hitta någon annanstans.

A2 Hostings skriksnabba SwiftServer-plattform hjälper till att förbättra din SEO-rankning, avvisningsfrekvens och omvandlingsfrekvens. Det beror på att de är värd för dina applikationer och webbplatser på sina hastighetsoptimerade servrar samtidigt som de ger dig friheten att välja din serverplats.

A2 Hosting erbjuder 20 gånger snabbare Turbo-servrar och gratis SSD:er. Utöver det får du AMD EPYC-servrar med NVMEe-enheter som erbjuder 3x snabbare skriv-/läshastigheter, 2x snabbare TTFB, 40% snabbare CPU:er och 9x mer trafik. Med full serverkontroll kan du enkelt lägga till anpassade appar eller installera skript som sällan är kompatibla med andra värdar.

De använder branschens bästa praxis, upprätthåller högpresterande och avancerade datacenter och säkerställer att servrarna patchas med den senaste säkerheten. Utöver det underhåller deras team alltid servrarna, så de presterar på toppnivåer. Som ett resultat av allt detta kan A2 Hosting begå cirka 99,9% nätverksupptid.

Denna värdtjänst är utvecklarvänlig eftersom de låter dig kontrollera din miljö fullt ut med root-åtkomst så att du kan utföra ändringar i alla dina serverfiler. Du kan också välja en Linux och ladda om servern med ett helt nytt operativsystem som efterfrågas. Dessutom kan du till och med stänga av, starta eller starta om din server.

Deras MEAN Stack-värdplaner börjar från $4,25/månad för 1 GB RAM, 150 GB Raid 10 SSD, 1 CPU-kärna och en pengarna-tillbaka-garanti.

Google Cloud

Bara hoppa in GCP Marketplace och gå till MEAN Certified by Bitnami. Du kan gå igenom deras dokumentation för att lära dig installation, konfiguration och hantering.

Om du får några problem med implementeringen kan du kontakta deras supportteam som kommer att svara på dina frågor inom 24 timmar varje arbetsdag. Bitnami intygar också att deras bilder är uppdaterade, säkra och paketerade baserat på branschens bästa praxis.

Som ett resultat kan du lita på dina implementeringar, och de övervakar också alla appar de paketerar för att säkerställa att det inte finns några sårbarheter eller föråldrade bibliotek och komponenter i dem. Om de identifierar några problem korrigerar de och släpper den berörda listan efter några dagar.

Standardkonfigurationssystemet låter dig köra utvecklingsmiljöer för Node och MongoDB, men de tillåter att konfigurationen anpassas under driftsättning.

Priset är 13,61 USD/månad, och det finns ett GRATIS testalternativ för nya GCP-kunder.

Scalingo

Scalingo gör MEAN stack molnhosting enkelt och snabbt så att du kan fokusera mer på dina utvecklingsprocesser. Du behöver inte hantera servern eller operativsystemet, tryck bara på din NodeJS-kod och låt dem sköta resten.

Genom att erbjuda en helt hanterad, produktionsklar värdtjänst kan du lita på att Scalingo driver alla dina IoT- och webbprojekt. Det ger dina team möjlighet att hantera hela appens livscykel utan admin/operationer. De hjälper dig att distribuera, skala och hantera din MEAN Stack utan krångel så att du kan göra din webbplats eller appar live på några minuter.

Även utan DevOps gör omedelbart arbete och tillgänglighet din kontinuerliga leverans snabbare. Med Scalingo kan du börja med små implementeringar och sedan växa dig stor från prototyper till produktionsklassad MEAN-infrastruktur. Den erbjuder hög drifttid på 99,9 % och tar bort smärtan med att hantera applikationsstackar, servrar, databaser och mjukvaruberoenden.

Du kan snabbt tillhandahålla en högpresterande databas efter eget val i molnet och sedan skala omedelbart och sömlöst från sandlåda till instanser med högt minne. Databasalternativen du har här är MySQL, PostgreSQL, MongoDB, Elasticsearch, Redis och InfluxDB.

Scalingo stöder stora ramverk, inklusive Java, PHP, Python, Ruby on Rails, Elixir, etc., och du kan utöka funktionaliteten med byggpaket. De erbjuder mätvärden, loggar och frågor i realtid för enkel granskning och övervakning, behörigheter för åtkomstkontroll och automatisk läkning av säkerhetsbrister.

Anslut anpassade domäner och lägg till HTTPS med den automatiska och transparenta Let’s Encrypt SSL. Utför distributioner på språng från GitHub, GitLab och Git och aktivera Review Apps automatiskt från Merge/Pull-förfrågningar.

AWS

Få din Bitnami-certifierade MEAN stack-värdtjänst från AWS Marketplace. Börja bygga dina dynamiska webbappar och webbplatser med ett komplett ramverk konfigurerat för snabba produktionsmiljöer.

All programvara certifierad av Bitnami är mycket säker och uppdaterad, och du kan använda dem direkt utan svårigheter. De följer industristandarder för förpackning av programvara, övervakningssystem kontinuerligt och erbjuder regelbundna uppdateringar av applikationer.

Starta din Bitnami MEAN-stack snabbt i molnet och börja lägga till dina koder. Plattformen erbjuder allt nödvändigt för att bygga en modern och skalbar webbapp. De erbjuder ett prisuppskattningsverktyg för att beräkna infrastruktur- och mjukvarukostnaderna beroende på dina konfigurationskrav.

Slutsats

MEAN Stack kommer med kraftfull teknik som hjälper dig att bygga dina programvaruapplikationer snabbare, ge bättre flexibilitet och skalbarhet och sparar tid och kostnader. Men att vara värd för din MEAN-app på en usel plattform kommer att försämra den övergripande applikationens prestanda; istället, gå för alla ovan listade lösningar; det som är bra, de flesta av dem erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti, så inget att förlora.

Alternativt kan du skaffa moln-VM och installera MEAN-stacken själv.