5 bästa React IDE för dig att prova

ReactJS är ett populärt gränssnittsbibliotek för att enkelt bygga interaktiva användargränssnitt. Biblioteket skapades av Meta (Facebook) och är nu allmänt anammat av många stora företag runt om i världen.

Enligt StackOverflow utvecklarundersökning 2022 är det den näst mest populära webbteknologin, vald av hela 42,62 procent av de totala svarande. Företag som Uber, Netflix och Airbnb driver sin webbplats med React. Eftersom det redan är tydligt hur utbrett biblioteket är är efterfrågan på React-utvecklare på marknaden också stor.

När du bygger webbplatser med React kan du sakna många utvecklarfunktioner och produktivitetsverktyg om din IDE inte har korrekt stöd för React. I den här artikeln kommer vi att täcka några av de IDE som redan finns på marknaden under en lång tid och även nyare som ger en fantastisk utvecklarupplevelse.

Vad är en IDE?

En IDE eller en integrerad utvecklingsmiljö är ett verktyg som gör det möjligt för mjukvaruutvecklare att skriva, testa och felsöka program. IDE hjälper till att öka utvecklarens produktivitet genom att kombinera flera verktyg till en enda programvara. Det hjälper dig också med syntaxmarkering, autokompletterar din kod med användbara förslag och hjälper dig att felsöka din applikation med en debugger.

Utvecklare väljer sin IDE beroende på deras erfarenhet och andra faktorer. Till exempel älskar ett stort antal utvecklare att använda VS Code, en IDE från Microsoft. Det är en gratis, lätt och kraftfull IDE. Samtidigt föredrar många att använda WebStorm för dess stabilitet och många verktyg för att stödja utvecklarnas produktivitet.

Vad gör en IDE?

Vanligtvis kodar utvecklare antingen i en textredigerare eller en IDE. Om du vill kan du också skriva dina koder i den inbyggda anteckningsappen på din dator. Men för att kompilera din kod måste du också använda en kompilator. Det hjälper dig inte heller med syntaxmarkering, parning av parenteser och många funktioner eftersom det är avsett för att skriva text, inte kod.

En dedikerad kodtextredigerare integrerar funktioner som syntaxmarkering, indrag, etc. Ändå saknar den fortfarande viktiga funktioner som Git-integration, debugger, kompilator och stöd för flera språk. Ett populärt textredigeringsexempel kan vara Sublime Text. Men en IDE låter dig skriva bättre kod med ytterligare funktioner som stöd för refactoring, IntelliSense och mer.

Och IDE erbjuder dig också en snabbare installation, vilket gör att du kan lägga mindre tid på att konfigurera din applikation och mer tid på att bygga den. Det ger dig också kontinuerligt feedback om syntaxfel, och du kan använda dina kommandoradsverktyg från en integrerad terminal. En textredigerare kan räcka för dig om du utvecklar en webbplats med endast HTML, CSS och JavaScript. Men när man arbetar på en större kodbas och använder verktyg och ramverk som React, kan en IDE vara till stor hjälp med snippets funktioner, autokomplettering, IntelliSense, etc.

Här är några av de bästa React IDE för dig att prova.

Visual Studio Code

Denna IDE har funnits på marknaden sedan 2015, och Microsoft bygger den. Det ger en fantastisk utvecklarupplevelse utan att lägga till någon betalvägg. Det är ett gratis att använda verktyg som också är anpassningsbart med plugins och temastöd. I första hand bygger communityn teman och plugins.

En av de främsta försäljningsargumenten med Visual Studio Code är att den tillhandahåller en blixtsnabb källkodsredigerare. Det hjälper till att skriva kod genom att tillhandahålla syntaxmarkering, automatisk indrag, parantesmatchning och mer. Den har också ett antal kortkommandon som du också kan anpassa. Du får också IntelliSense kodkomplettering och kodrefaktorering.

VS Code är också mycket populär bland webbutvecklare, och många React-utvecklare använder den dagligen. För att bygga webbplatser med React får du IntelliSense-förslag som hjälper dig att skriva kod snabbare och mer effektivt.

VS Code använder Typescript-språktjänsten för dess JavaScript-intelligenta kodstöd. ATA, eller Automatic Type Acquisition, hämtar typdeklarationen för NPM-paketet och hjälper dig att slutföra din kod.

Du kan också utöka kraften med att skriva React genom att installera tillägg som ES7+ React/Redux/React-Native snippets. Den har ett antal kodavsnitt som enkelt kan kopplas till din applikation genom att ange en genväg. Till exempel, om du skriver rfc och trycker på fliken i en fil, kommer det att skapa en grundplatta för en funktionell komponent. För att omfaktorisera din React-kod finns det ett annat utmärkt plugin som heter VSCode React Refactor, som är speciellt designat för React-utvecklare. Du kan enkelt bryta ner dina stora komponenter i funktionella eller klassbaserade komponenter.

Så, utan tvekan, med de fantastiska funktionerna i VS Code och kraften hos plugins för React, kan VS Code vara ett utmärkt val för dig att prova.

CodeSandbox

CodeSandbox är en online-IDE laddad med funktioner. Det är en mycket populär online-IDE som stöder flera ramverk. Du kan skriva React-kod direkt utan att installera Node.js eller någon tredjepartsprogramvara på din dator. Den har också många inbyggda mallar, som React with Typescript, Vite och React, etc., för att påskynda din utvecklingsprocess.

Även om den körs i webbläsaren, kompromissar den inte med hastigheten, och du kan direkt se din kod i dess inbyggda förhandsgranskningsfönster. Du kan också arbeta i ett samarbetsläge, som att arbeta med Google Dokument. Det är också extremt enkelt att dela din React-kod med Codesandbox, eftersom du helt enkelt kan skapa en delbar länk.

Även om det ger så mycket kraft och funktionalitet, kommer det för ett pris. Den kostnadsfria nivån stöder inte att spara något privat arkiv, och den personliga pro-nivån börjar på $9 per månad när den faktureras årligen.

WebStorm

WebStorm är en JavaScript-fokuserad IDE byggd av Jetbrains. Jetbrains har många års erfarenhet av att bygga dedikerade IDE:er för att arbeta med olika språk. För att bygga webbappar med React och andra webbteknologier är WebStorm mycket populärt. Det har funnits på marknaden i 10 år nu, och de har integrerat många fantastiska funktioner i det.

Med WebStorm kan du enkelt refaktorera din React- och JavaScript-kod. Reaktionsmetoder, attribut och händelser får också stöd för kodkomplettering. WebStorm konverterar också automatiskt din HTML-kod till JSX vid inklistring. Den har också mer än 50 kodavsnitt inbyggda för att öka din produktivitet. Med WebStorm kan du använda Emmet på JSX.

Det är betald programvara och den personliga planen börjar på $69 för det första året.

Codux

Codux är en jämförelsevis nyare IDE på marknaden. Den är byggd av Wix och är gjord specifikt för React-utvecklare. Det ger ett visuellt gränssnitt för att bygga dina React-komponenter, och du kan testa dem utan att lämna IDE. Du kan skapa dina komponenter isolerat och sedan integrera dem i din kodbas. Du får också realtidsrendering för dina komponenter.

Codux är också fullt kompatibel med Git. Du kan redigera CSS för din kod visuellt. Om du i första hand är designer och arbetar med verktyg som Figma men även kodar lite, är Codux ett utmärkt val. Du kan också visuellt simulera olika komponenttillstånd och rekvisita med Codux-brädorna.

Codux är gratis för tillfället och är för närvarande i beta. De har planerat att göra det till betald programvara. Den är fortfarande i aktiv utveckling och stöder för närvarande inte CSS i JS.

Reagera

Reactide säger sig vara den första dedikerade IDE för React-applikationsutveckling. Med en integrerad Node.js-server och en anpassad webbläsarsimulator kan du visualisera dina komponenter från själva IDE:n, med stöd för omladdning av heta moduler. Det hjälper dig att öka utvecklarens produktivitet utan att behöva navigera till webbläsaren och IDE kontinuerligt.

Reactide hjälper dig också att visualisera tillståndsflödet över flera komponenter. Den bygger ett visuellt komponentträd och ändrar trädet beroende på vilken katalog du arbetar med. Det hjälper dig också genom att ge information om rekvisita och status för varje komponent.

Det är ett gratis och öppen källkodsprojekt, och nya användare kan tycka att det är svårt att installera det på sina maskiner. Den är byggd med ElectronJS, som är ett ramverk för att bygga skrivbordsapplikationer med JavaScript, HTML och CSS. Du måste besöka deras GitHub och följa stegen för att installera den. Även om den har mer än tio tusen stjärnor på GitHub är den för närvarande inte i aktiv utveckling.

Slutsats

Den här listan ovan visar de bästa React IDE:erna för dig att prova. Dessa IDE:er är de vanligaste när det kommer till React IDE:er. Beroende på ditt användningsfall kanske du föredrar en framför en annan. Till exempel, om du föredrar en kodredigerare online, kan CodeSandbox vara ett utmärkt val för dig. Om kodning visuellt hjälper dig att bli mer produktiv, kan Codux eller Reactide vara den IDE du väljer. Men om du helt vill kontrollera utseendet och känslan av din IDE, driva den med kortkommandon och inte vill betala något för det, är Visual Studio Code utan tvekan den bästa redigeraren.

Du kan också titta på dessa IDE för mobil utveckling.