4 mordmysteriespel att prova

Casual gaming finns i många olika former. Vissa människor spelar spel på sina telefoner och surfplattor, andra spelar på konsoler och ytterligare andra spelar enkla webbläsarbaserade spel. I vissa fall förvandlas populära brädspel till onlinespel som användare gillar att spela.

Bästa ledtrådsliknande onlinespel

Clue är ett mordmysterium brädspel. Det kan verka komplicerat att spela när du först ger det ett försök, men det är ganska enkelt och roligt. Spelet har många rörliga pjäser. Om du letar efter onlinespel som liknar Clue, prova följande.

Obs: Clue är ett registrerat varumärke. Du kommer att hitta spel som är som Clue men inte en exakt kopia av det.

1. Officiell ledtråd på Steam

De Det officiella Clue-spelet är tillgängligt på Steam. Det är inte samma sak som att spela spelet i din webbläsare men Steam-versionen är en trogen anpassning av spelet.

Spelet är inte gratis. Den är för närvarande tillgänglig för $16,36 efter 10 % rabatt. Om du vill spela med vänner måste de också köpa spelet på Steam (eller någon av de andra plattformarna som stöds).

Du kan också hitta slumpmässiga spelare online att spela med.

2. New York Mysteries: The Lantern of Souls

New York Mysteries: The Lantern of Souls är tillgänglig på Steam. Det är ett mordmysteriespel, men det spelar inte som ett brädspel. Istället är det avsett för enspelare. Du utforskar olika platser och hittar ledtrådar för att ta reda på vem mördaren är.

Detta spel är ett kapitel i en serie liknande spel. New York Mysteries: The Lantern of Souls kostar $7.

3. Danse Macabre: Crimson Cabaret

Danse Macabre: Crimson Cabaret är en samling mordmysteriespel på Steam. Spelet erbjuder ett spel som är något närmare det för ett brädspel. Du måste utforska Paris, samla ledtrådar och försöka att inte bli mördad själv. Spelet kostar $5,49.

4. Brottshemligheter: Crimson Lily

Crime Secrets: Crimson Lily är tillgänglig på Steam och det är en kombination av mordmysterium och gömda föremål. Du kommer att upptäcka att spelet är något nära det för ett brädspel men inte en kopia av Clue eftersom det inte finns några kort inblandade. Det är en spelare och kostar $9,99. Om priset verkar brant är det värt att nämna att spelet har ett bra betyg.

Slutsats

Murder mystery-spel är några av de äldre genren inom spel. Brädspel kanske inte spelas lika mycket som de brukade eftersom det nu finns bättre plattformar för spel, men genren är fortfarande populär. Du kommer att upptäcka att det finns massor av andra mordmysterier och spel på Steam. Gå igenom katalogen och den här listan och du kommer garanterat att hitta något roligt att spela.