4 kreativa sätt att brainstorma idéer i idé

När man påbörjar ett nytt projekt är det vanligt att möta utmaningar som kan dämpa motivationen. Det finns ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa till att återuppliva din kreativitet i sådana scenarier: brainstorming.

Brainstorming är ett bra sätt att starta ditt nästa projekt med lätthet och maximal kreativitet. Om du behöver ett snabbt och effektivt sätt att generera nya idéer kan du lita på Notion.

Det finns inget rätt sätt att brainstorma; du måste experimentera och se vilken metod som fungerar bäst för dig. För att komma igång, här är fyra kreativa sätt att brainstorma i Notion.

1. Skapa en Idémapp

Att skapa en idémapp är ett praktiskt sätt att organisera dina idéer och hålla dina anteckningar tillgängliga i Notion. Tack vare Notions enkla filstruktur kan du skapa en idémapp i några enkla steg:

 • Öppna sidofältet och klicka på Lägg till en sida.
 • Tilldela sidan en titel och klicka på Tom sida eller tryck på Retur.
 • På den nya raden skriver du kommandot /page och trycker på Enter för att lägga till en ny idésida.
 • Med tiden kan du fortsätta lägga till sidor med kommandot allt eftersom du upptäcker nya idéer. Du kan lägga till ikoner och emoji på dina Notion-sidor för ett personligt utseende. Att lägga till ikoner kan hjälpa dig att identifiera idéer snabbare och ge visuella avbrott mellan stora textblock.

  Fördelar med att skapa en idémapp

  Att skapa en idémapp ger dig flexibiliteten att organisera dina idéer hur du vill. Om du vill ordna om en idé i listan håller du bara ner och drar en idé till valfri ny position. Du bör se en blå horisontell linje som anger var objektet kommer att placeras.

  Genom att använda två av Notions favoritfunktioner – undersidor och bakåtlänkar – kan du snabbt utöka idéer och skapa kopplingar mellan dem. På en sida skriver du kommandot /page för att lägga till en undersida. Detta hjälper till att expandera på mindre idéer när du brainstormar. Du kan också länka till en befintlig begreppssida genom att skriva @-symbolen, följt av sidans namn.

  Nackdelar med att skapa en idémapp

  Även om det är en utmärkt metod för annonsmaterial, kräver den här metoden att du börjar från början, så det är inte den snabbaste lösningen om du optimerar hastigheten. Efter frekvent användning kan dina idéer också bli röriga och svårare att hantera. En möjlig lösning på detta är att lägga till undermappar eller använda rubriker för att dela upp information.

  2. Använd Notion AI

  Notion är en av många produktivitetsappar som integrerar AI för snabbare innehållsskapande. Den här metoden är utmärkt för att få första inspiration när du börjar brainstorma.

  För att aktivera Notion AI, använd genvägen Ctrl + J på en ny rad. Ett av de enklaste sätten att brainstorma idéer är att använda Notions AI-brainstormingsmall, som du kan komma åt med stegen nedan:

 • Skriv Brainstorm och klicka på knappen Brainstorm Idéer som visas.
 • Skriv in ditt svar och tryck på Enter.
 • Klicka på Klar om du är klar, eller välj Fortsätt skriva för att samla fler idéer.
 • Fördelar med Notion AI

  Oavsett om du brainstormar med ditt team eller försöker erövra writer’s block, är brainstormingalternativen med Notion AI oändliga. Att ha ett AI-verktyg inbyggt i din anteckningsapp betyder att du direkt kan ställa frågor till den baserat på dina anteckningars innehåll. Detta skulle vara svårt att uppnå med en separat chatbot som ChatGTP, för att inte tala om mer tidskrävande.

  Nackdelar med Notion AI

  Tyvärr finns det ett begränsat antal svar du kan generera per månad på Notions gratisplan (upp till 20 gratissvar per månad). Trots begränsningen är detta användbart för att få en god förståelse av funktionen innan du överväger att uppgradera till en betald Notion-plan.

  3. Använd en begreppsmall

  Om du letar efter ett sätt att kartlägga idéer visuellt och även spara tid, kan du utforska Notions kostnadsfria brainstorming-mallar för snabb idégenerering. Du kan utforska brainstorming-mallar i Notions mallgalleridär det finns dussintals gratis och betalda mallar att välja mellan.

  Du kan förhandsgranska mallar innan du använder dem på din arbetsyta. Om du är nöjd med en mall, klicka på knappen Duplicera i det övre högra hörnet av mallen för att lägga till den i din arbetsyta.

  Fördelar med att använda en begreppsmall

  Att använda en mall sparar mycket tid när du skriver in idéer. Med en mängd olika mallar tillgängliga kan du enkelt hitta en som passar dina behov, oavsett om du brainstormar ensam eller med dina arbetskamrater.

  Många mallar, inklusive Notions kostnadsfria fjärrbrainstormingsmall, innehåller funktioner som Notion-knappar. Den här funktionen låter dig utföra omedelbara åtgärder, som att lägga till en idé taggad med ditt namn. Mallar som denna erbjuder också användbara uppmaningar och frågor för att kickstarta din brainstorming.

  Nackdelar med att använda en begreppsmall

  När du använder en mall kanske du upptäcker att inte alla dess funktioner är nödvändiga. Detta överflödiga utrymme kan bli en distraktion från de kritiska komponenterna på din brainstormingsida. För att mildra detta kan du ordna om blocken eller ta bort dem genom att trycka på Del-tangenten.

  4. Skapa en anpassad mall

  Ett annat alternativ du kan prova är att skapa dina egna mallar. Detta är värdefullt om du letar efter ett personligt tillvägagångssätt för mindre brainstormingsessioner som kräver lite djup. Du kan skapa en anpassad mall med hjälp av Notions knappar:

 • Skriv kommandot /knappen på en ny rad.
 • Ge din mall ett namn och välj Infoga block från listan med alternativ.
 • Lägg till nytt innehåll för mallen i redigeringsrutan eller dra in befintliga block.
 • När du klickar på knappen kommer den att generera en ny mall med innehållet du har placerat inuti.

  Fördelar med att skapa en anpassad mall

  Att använda en anpassad mall hjälper dig att förbinda dig till din egen rutin utan att behöva ta bort irrelevanta element från en förgjord mall. Det ger dig också den kreativa friheten att designa din mall hur du vill utan att vara begränsad till stilen med färdiga mallar.

  Redigeringsfönstret inuti mallknappen erbjuder alla funktioner som visas i den vanliga redigeraren, inklusive rubriker, checklistor, tabeller och mer.

  Nackdelar med att skapa en anpassad mall

  Trots denna metods starka anpassningsförmåga kan den vara svår att hantera. Till skillnad från vanliga mallar som är tillgängliga från sidofältet, måste du manuellt kopiera och klistra in mallknappen om du vill använda din anpassade mall på olika platser. Notion har en trevlig genväg för att förenkla denna process: håll ned Alt och dra knappen för att skapa en dubblett.

  Ta brainstorming till nästa nivå med Notion

  Notion tillhandahåller en rad kraftfulla verktyg som hjälper dig att brainstorma snabbt och effektivt. Oavsett om du arbetar med ett team eller brainstormar för ett personligt projekt, med Notion kan du skräddarsy din brainstormingsmetod för att passa dina specifika behov.

  Så varför inte bjuda in Notion till din nästa brainstorming och släppa loss din kreativitet?