33 Intressanta YouTube-fakta som du kanske inte känner till

YouTube är utan tvekan den mest populära videoinnehållsplattformen på webben, med publik som tittar på innehåll i cirka 6 miljarder timmar varje månad på den.

YouTube utvecklades först 2005 och gör det enkelt för innehållsskapare att publicera videor och tittare att se dem online.

Nästan alla åldersgrupper använder YouTube för att lära sig hur man gör saker, känna till vissa produkter, tjänster eller varumärken, förbättra sina kunskaper om olika ämnen och mer.

Förutom privatpersoner använder många företag också denna plattform för att göra sina kunskapsbaserade videor för användare.

Som den mest sedda och pålitliga onlinevideoplattformen finns det så många fascinerande YouTube-statistik du kan hålla utkik efter. Från antalet aktiva användare till de mest sedda kanalerna, toppinkomsttagare och mest sedda videor, det finns så mycket att veta om.

Så låt oss dyka in i lite YouTube-statistik i detalj och förstå hur väl plattformen har tjänat alla över hela världen när det gäller att tjäna pengar eller skaffa kunskap.

Aktiva YouTube-användare

Från och med 2023 har YouTube över 2,70 miljarder aktiva användare varje månad, och blir den näst mest sökbara webbplatsen efter Google. I Alexas globala ranking har YouTube en andra plats.

YouTube underhåller oss med sitt korta och stora videoinnehåll (den mest dominerande typen av innehåll i innehållsmarknadsföringsbranschen), allt från nyheter till produktvisningar, webbserier, instruktionsvideor, vloggar, unboxing, filmer och musik.

Organisationer och individer från olika regioner i världen laddar upp videor på den här plattformen. Varje dag ses över 1 miljard timmar av videoinnehåll runt om i världen. YouTube har 122 miljoner aktiva användare dagligen bara i USA, och mer än 62 % av YouTube-användarna är i USA och har tillgång till det dagligen.

Aktiva användare Country Wise

Indien har hittills flest publik, följt av USA. Det finns mer än 467 miljoner och 246 miljoner aktiva YouTube-användare i Indien respektive USA. Brasilien ligger på tredje plats, med 142 miljoner användare som använder sociala videoplattformar, medan Storbritannien har 57,1 miljoner internetanvändare som tittar på innehåll på YouTube.

YouTube är också en av de mest nedladdade underhållningsapplikationerna på mobila enheter över hela världen, med över 154 miljoner nedladdningar.

Videouppladdningar

Det finns mer än 500 timmar innehåll som laddas upp på YouTube varje minut. YouTube-användare laddar upp nya videor varje minut, i genomsnitt.

Detta innebär att videoinnehållet per timme kommer att vara 30 000 timmar innehåll på en timme och 720 000 timmar videoinnehåll per dag. Så mängden nytt innehåll och ögonglober som tittar på det ökar inte i år utan i minuter.

Visningstrend

Från och med september 2023 är YouTube 2:a mest besökta webbplatsen efter Google. Den genomsnittliga tiden som en användare tillbringar på plattformen är 00:20:04 minuter. Dessutom är den genomsnittliga sidan en användare öppnar 11,65 sidor per besök. Den har en avvisningsfrekvens på 21,65 %, vilket innebär att 21,65 % av besökarna lämnar plattformen efter att bara ha tittat på en sida.

Titta tid

2015 hävdade Google att människor nu spenderar mer än 40 minuter samtidigt som du tittar på YouTube på mobila enheter. YouTube har nått ett stort antal människor över hela världen på kort tid jämfört med kabelnätverk. Detta innebär att människor spenderar mer tid på YouTube-innehåll än på amerikanska kabelnätverk.

Global räckvidd

YouTube är tillgängligt i över 100 länder och 80 språk, som visar upp ett brett utbud av användare över hela världen. Detta hjälper olika regioner med olika språk att se innehållet sömlöst. Det hjälper också till att nå ett brett spektrum av demografi och publicera videoinnehåll för att stärka marknadsföringsstrategin.

Intäktsgenerering

Enligt YouTube, 2021, har dess partnerprogram, som låter användare tjäna pengar på sina videor, passerat 2 miljoner skapare. YouTube-plattformen har gjort det möjligt för toppskapare att tjäna pengar på sin kanal och skapa en livskraftig verksamhet genom den.

Kreatörer måste kvalificera sig för detta partnerprogram, där de behöver minst 4 000 timmars visningstid och 1 000 prenumeranter på sin kanal. De kan tjäna pengar på prenumerationsavgifter, livestreaming, annonser, donationer och YouTube Premium-intäkter.

Annonsintäkter

Under första kvartalet 2022 hade YouTube en världsomspännande annonsintäkter på 6,66 miljarder US-dollar. Det representerar en något minskad intäkt under första kvartalet 2023 jämfört med första kvartalet 2022.

YouTube, som är den största onlinevideoplattformen i världen, har samlat på sig mer än 100 miljoner prenumeranter och genererar intäkter från annonserna som visas i början eller mellan videorna.

Mobilanvändning

Användare använder smartphones, surfplattor, bärbara datorer och datorer för att titta på videoinnehåll relaterat till deras söklistor.

Enligt Think With Google, mer än 70 % av den globala visningstiden på YouTube sker videor på surfplattor och smartphones. Tittarna använder ofta lättanvända enheter, det vill säga mobiltelefoner och surfplattor, för att titta på videoinnehåll eller rullar.

När allt kommer omkring behöver du något som muntrar upp dig efter en lång dag med stressigt arbete eller studier. Det är därför många användare föredrar att spendera sin tid med att njuta av YouTube-innehåll.

Enligt enl Tänk med Google, De fyra populäraste innehållskategorierna som användarna tittar på är musik, komedi, ”hur gör man” och underhållning/popkultur.

Underhållning, musik och komedivideor låter din stress försvinna. Men ”hur man”-videor är informativa och hjälper dig i alla skeden, från arbete till studier, förbereda projekt eller praktik, installera stationära datorer till tv och mycket mer.

Ålderdemografi

YouTube-tittare kan vara av alla åldrar, kön eller grupper, eftersom det har ett stort antal videor för alla. Enligt en studie i juli 2023YouTube har 12 % manliga användare mellan 25 och 34 år och 9 % kvinnliga användare i samma åldersgrupp.

På samma sätt har den 9 % manliga användare i åldrarna 35 till 44, medan kvinnliga användare i samma åldersgrupp stod för 7,6 % på plattformen under en viss undersökt period.

YouTube Live Views Record

I vårt digitala landskap har YouTubes livestreaming snabbt blivit framträdande. Den 26 augusti 2023 spelade YouTube in en enorm milstolpe. ISRO:s Chandrayaan 3 Mission Soft Landing tog titeln ”Den mest sedda liveströmmen på YouTube” med en massiv 8,06 miljoner användare tittar på livestreamen denna dag.

Andra viktiga livestreamar på YouTube inkluderar:

  • CazéTV – VM 2022 QF Brasilien vs Kroatien: 6,1 miljoner den 9 december 2022
  • CazéTV – Brasilien vs. Sydkorea VM 2022: 5,2 miljoner den 6 december 2022
  • CazéTV – Vasco vs Flamengo: 4,7 miljoner den 19 mars 2023
  • SpaceX- Crew Demo-2: 4,1 miljoner den 28 maj 2020

Premium-prenumeranter

Från och med september 2022, YouTube har passerat 80 miljoner Premium- och Music-prenumeranter över hela världen, inklusive provprenumeranter. Det är en ökning med 30 miljoner i antalet medlemmar från det senast registrerade värdet. Det här är ett monumentalt ögonblick för prenumeranter, artister och innehållsskapare på YouTube.

För att nå detta enorma antal prenumeranter lade YouTube fram några taktiker. Det introducerade YouTube Premium, där användare kan komma åt annonsfritt och spela musik när som helst i bakgrunden eller offline på sin TV eller mobila enheter.

YouTube samarbetar med många företag som Vodafone (Europa), Google-tjänster, Samsung, LG U+ (Korea) med flera för att lansera YouTube Premium och Music.

Mest sedda video på YouTube

Videor med unik kreativitet, populära låtar, bra grafik och mer sticker ut bland användarna. Kvaliteten på videoinnehållet, räckvidden, antalet prenumeranter etc. är de viktigaste faktorerna som hjälper en video att få fler visningar på YouTube.

I den här kategorin har ”Baby Shark Dance” mer än 10 miljarder visningar och blir den mest sedda YouTube-video hittills. Kanalens namn är ’Pinkfong Baby Shark – Kid’s Songs and Stories. Jag är säker på att du kanske har hört låten i någon av rullarna på sociala medieplattformar som Instagram.

Källa: Statista

Det indiska musiknätverket T-Series har blivit den främsta innehållsskaparen på YouTube globalt, med en hel del 237 miljoner prenumeranter i februari 2023. YouTube-filmer kommer tvåa med 163 miljoner prenumeranter, och Cocomelon-Nursery Rhymes rankas på tredje plats med 155 miljoner prenumeranter.

YouTube för barn

YouTube introducerade YouTube Kids för barn 2015 så att de bara får tillgång till det innehåll som är lämpligt för deras åldersgrupp (upp till 13 år). Det erbjuder kurerat innehåll för barn tillsammans med funktioner för föräldrakontroll.

YouTube Kids hade registrerat 18 miljoner nedladdningar under 2016. Nu har det nått 106 miljoner nedladdningar över hela världen 2022, varav 99 miljoner nedladdningar endast var från föregående år.

YouTube Music Dominans

Från landmärkevideor som ”New Rules”, ”This Is America” ​​och ”Despacito” till Beyonces livestream på Coachella, över 1 miljard fans kom till YouTube varje månad för att bli en del av ny musikkultur och upptäcka fin musik.

Dessutom är YouTube en plattform dit mer än 2 miljoner artister kommer varje månad för att dela sin konst och röster och låta dem nå över hela världen. Den här plattformen är där fans och artister ansluter sig och skapar en fascinerande värld av musik.

YouTube Music-intäkter

YouTube har blivit den bästa musikleverantören för streaming med ett rekord på 80 miljoner YouTube Premium- och Music-prenumeranter. YouTube bidrog med en intäkt på ca 6 miljarder dollar till musikbranschen från juli 2021 till juni 2022. Av detta kom 30 % från videoinnehåll som genererats av användarna.

Annonsresultat

Det genomsnittliga annonsresultatet är direkt proportionellt mot den genomsnittliga visningsfrekvensen. Det varierar beroende på målgrupp, bransch, längd och annonsformat. Den genomsnittliga visningsfrekvensen för YouTube InStream-annonser (de annonser som spelas upp under eller före en video) är dock cirka 30 %, enligt Google.

För nummerannonser (korta annonser som du inte kan hoppa över) registreras den genomsnittliga visningsfrekvensen som 70 %. Det finns flera faktorer för att förbättra visningsfrekvensen, som innehållskvalitet, placering, rätt målgruppsinriktning, tid, miniatyrbild, användning av bildtexter och mer.

Mobilappnedladdningar

Alla vill ha underhållning i någon form, som musik, roliga videor, filmer, noveller etc. Att komma åt YouTube från en mobil enhet är en bra upplevelse för alla. Den har spelat in mer än 10 miljarder endast nedladdningar från Google Play Butik.

YouTube Shorts

Alla sociala mediebranscher som Instagram, YouTube, FaceBook, TikTok och mer är i en kapplöpning om korta videor. Korta videor är mer benägna att ses av publiken eftersom de är av kort varaktighet, och alla nuförtiden råkar vara upptagna med sina dagliga aktiviteter.

YouTube-shorts tillåter kanalchefer att göra korta videor för publiken. Google säger att YouTube-shorts nått 50 miljarder dagliga visningarfrån och med 2023.

Livevisningar på YouTube

Den genomsnittliga visningstiden för livestreaming på YouTube varierar mellan olika innehållstyper och kanaler. Nya data visar dock att tittarna spenderar i genomsnitt 10-15 minuter i livestreamar på YouTube.

År 2020 beräknas YouTube ha en 45% tillväxt i genomsnittlig visningstid, vilket visar en betydande förbättring av tittarsiffran.

YouTube Intäktsandel

YouTube erbjuder en fantastisk plattform där du kan tjäna pengar. Innehållsskapare får 55 % av YouTubes annonsintäkter som genereras på sina kanaler. Detta innebär att för varje 100 USD som en annonsör betalar, YouTube betalar $55 till innehållsskaparen.

YouTubers tjänar per visning

I genomsnitt kan en innehållsskapare på YouTube tjäna ungefär $0,018 för varje visning det gör $18 för varje 1 000 visning. Det beror på videons längd, kvalitet och innehåll du visar.

Ersättning till YouTubes innehållsskapare i USA

I 2022, skapar innehållsskapare på YouTube i USA cirka 1 154 USD per vecka eller 4 616 USD per månad. Således kan man ta YouTube som en heltidsmöjlighet eller deltid, beroende på deras behov.

2021 blev MrBeast den som tjänade mest med 54 miljoner dollar. Den näst högst tjänande med $45 miljoner är Jake Paul. Den tredje högst tjänaren med 38 miljoner dollar är Markiplier.

Inflytande på YouTube-annonser

Innehållsskapare på YouTube kan nå sin publik och göra dem till kunder. YouTube hjälper dig att få kontakt med ett brett spektrum av människor över hela världen som betyder mest. YouTube-annonser använder realtidsdata från Google för att matcha ditt innehåll med de personer som vill konsumera ditt innehåll.

Tittarna köper något 2x mer troligtvis om de såg det på YouTube. Dessutom får 70 % av tittarna veta om varumärken från YouTube. Moderna användare använder YouTube 4 gånger mer än andra plattformar för att hitta information om en produkt, tjänst eller varumärke.

Källa: Buffert

I 2019 års undersökning, YouTube med 62 % kommer i andra hand som en populär kanal för att göra affärer. Facebook var den populäraste kanalen, med 81 %. Instagram kommer trea med 57 %. Listan följs av Twitter (45,6%), LinkedIn (32,6%) osv.

YouTubes popularitet bland tonåringar

Landskapet för medieinnehåll utvecklas, särskilt bland tonåringar mellan 13 och 17 år. Förutom andra sociala medieplattformar toppar YouTube 2022, med 95 % av tonåringarna i en liknande åldersgrupp som använder YouTube för att studera och lyssna på låtar, ramsor och mer.

TikTok är nästa på listan, följt av Facebook, Instagram och Snapchat.

Samtidiga tittare på YouTube Gaming Live

Livespel är den mest populära livestreamingen eftersom nästan alla åldersgrupper älskar att använda denna plattform. YouTube är den största plattformen för livestream-spel. I den tredje kvartalet 2022, YouTube har registrerat 544 tusen samtidiga tittare.

YouTube-penetration

Källa: Statista

Förenade Arabemiraten blev det högsta YouTube-penetrationslandet i världen, rekord i juli 2023, runt 98 %. Efter det här diagrammet kom Nederländerna tvåa med 92,6 % och Storbritannien kom trea med 91,8 %.

Toppinkomsttagare på YouTube 2020

YouTubers bombarderas i allmänhet med frågan ”Hur mycket tjänar de på att publicera videoinnehåll?”. Här kommer listan över vem som tjänar mest.

Enligt Statista, från juni 2019 till juni 2020, var Ryan Kaji den som tjänade högst, med 29,5 miljoner dollar under denna period. Han är bara 9 år och blev känd bara genom att visa nya leksaker och betygsätta dem.

Den andra högst tjänaren på YouTube är Mr. Beast med $24 miljoner, den tredje är Dude Perfect med $23 miljoner, den fjärde är Rhett och Link med $20 miljoner, och den femte är Markiplier med $19,5 miljoner. Ett 6-årigt barn från Ryssland, Anastasia Radzinskaya (känd som Nastya), som tjänade 18,5 miljoner dollar under samma period, kom på 7:e plats på listan.

Snabbast växande YouTube-kategorier

I en 2020 års undersökning, TV och filmer var de snabbast växande kategorierna på YouTube över hela världen, med en år-till-år-tillväxt på 279,5 % prenumeranter. Därefter kommer underhållning med 180,6 % prenumeranter och husdjur med 178 % prenumeranter.

YouTube mest sedda kanaler 2023

Källa: Statista

I augusti 2023efter månatliga visningar på kanaler, Wiz Khalifas musikkanalen rankades först med cirka 6 miljarder visningar. Den följs av Wow Kidz med 5,02 miljarder visningar, T-serien med 2,72 miljarder visningar, Cocomelon med 2,42 miljarder visningar och SET India med 2,33 miljarder visningar.

Slutsats

Jag hoppas att ovanstående YouTube-statistik har förvånat dig som den har förvånat mig!

Denna statistik visar också hur en social medieplattform som YouTube kan hjälpa dig att underhålla eller underhålla andra och tjäna fina pengar som belöning.

Oavsett om du vill tjäna pengar på dina videor eller vill skaffa dig kunskap, spendera tid på filmer, koppla av på skämt och mycket mer, är YouTube den perfekta plattformen för alla dina behov. Det är inte konstigt varför YouTube är den främsta videoinnehållsplattformen i världen.

Du kan också läsa om Instagram-statistik som kommer att förändra ditt marknadsföringsspel.

var den här artikeln hjälpsam?

Tack för din feedback!