3 enkla sätt att styra volymen utan knappar på Android

Det finns några snabba och enkla sätt du kan använda för att styra volymnivån på din Android-telefon om knapparna har slutat fungera. Även om du bör besöka en tekniker för att reparera volymknapparna, fungerar dessa metoder som tillfälliga lösningar.

1. Använd appen Inställningar

Bortsett från knapparna är det enklaste sättet att kontrollera volymnivån på din telefon genom enhetsinställningar. Gå bara över till Inställningar > Ljud och vibration och justera de olika reglagen för att styra mediavolym, ringsignal, aviseringar och larm enligt dina önskemål. På Samsung-telefoner hittar du detta under Inställningar > Ljud och vibrationer > Volym.

2. Fråga röstassistenten

Alla moderna Android-telefoner kommer med Google Assistant förinstallerad, och du kan be den att göra en mängd olika saker, inklusive att ändra volymnivån. Väck helt enkelt assistenten genom att säga kommandoordet ”Hey Google” och begär kommandot.

Innan du gör det, se dock till att funktionen är aktiv så att assistenten kan höra dig. Du kan lära dig hur du aktiverar Google Assistant på Android om den är avstängd. På Galaxy-telefoner kan du även aktivera Samsungs röstassistent Bixby och be den göra samma kommando.

3. Använd en bärbar ljudenhet

Om din telefon är ansluten till en Bluetooth-ljudenhet som dina öronsnäckor eller trådlösa hörlurar kan du även använda dem för att styra volymnivån.

Dina trådlösa hörlurar kan ha dedikerade knappar för att styra volymnivån, och de flesta hörlurar gör det möjligt att göra det via pekkontroller. Oftast kan du till och med anpassa vilken åtgärd som ska öka/sänka volymnivån via den officiella appen.

Styr volymen på Android utan knappar

Även om det är den permanenta lösningen att gå till en tekniker och reparera volymknapparna, kommer tipsen ovan att vara till nytta tills problemet är löst.

Du kan till exempel få ett viktigt samtal innan du har chansen att få volymknapparna reparerade. I så fall kommer dessa tips att göra underverk.