15 bästa verktygen för att säkerhetskopiera din Windows- eller Mac-dator till molnet

Spread the love

Vikten av att säkerhetskopiera våra data kan inte uttalas tillräckligt.

Det är en av de saker som är viktigast men som alltid försummas. Jag har förlorat mycket data tidigare på grund av min slarv, men nu låter jag det inte hända längre. Jag har gjort det till en rutin att säkerhetskopiera min dator då och då, och det borde du också.

Med hjälp av dessa säkerhetskopieringstjänster som nämns i den här artikeln kan du undvika att förlora dina viktiga Windows- eller macOS-data.

BTW, att säkerhetskopiera din dator till molnet är annorlunda än att klona hårddiskarna. Molnsäkerhetskopiering ger dig flexibiliteten att återställa data när som helst, var som helst över Internet där kloning tar en säkerhetskopia till en annan hårddisk eller enhet.

Innan jag fortsätter med att lista dessa, låt mig berätta varför du bör säkerhetskopiera dina data regelbundet.

Omedelbar återhämtning

Det kan finnas hundra orsaker till dataförlust, till exempel:

 • Server kraschar/fel
 • Mänskligt misstag
 • Dataintrång
 • Misslyckad hårddisk
 • Naturkatastrofer

I alla dessa fall kan du hämta hela din data om du hade gjort en säkerhetskopia tidigare. Att ha en säkerhetskopia av dina data är bokstavligen som att trycka på ”ångra”-knappen när något går fel. Bara i ett morrhår kan du få tillbaka all din viktiga data.

Okänslig för ransomware

Om du har varit internetanvändare länge vet du vad ransomware är. Det är i grunden otäck programvara som möjligen kan installeras på ditt system, och den kan låsa all din data tills en summa pengar betalas. I så fall kan en säkerhetskopia hålla dig opåverkad eftersom du redan har en kopia av allt.

Sinnesro

Att regelbundet säkerhetskopiera dina data eliminerar den onödiga stressen över rädslan för att förlora data. Det hade hänt mig, och jag bestämde mig för att jag inte ville leva i den rädslan längre. Skämtar inte ens! Att säkerhetskopiera dina data ger dig en känsla av lättnad och säkerhet, vilket kan ge dig stor sinnesfrid.

Acronis

Att kombinera säkerhetskopiering och antimalware till en kraftfull lösning är det som gör Acronis True Image verkligen utmärkande.

Det ger totalt digitalt skydd via ett enkelt gränssnitt som omedelbart stöder foton, filer, applikationer och annan data. Återställningar är också super bekväma, så att du kan återställa data på begäran med bara några klick.

Den har ett integrerat realtidsskydd och försvarssystem som kan stoppa alla cyberattacker från att äventyra din data, identitet och känslig information. Det bästa är att den här lösningen tar talesättet ”förebyggande är bättre än att bota” helt bokstavligt, eftersom det förhindrar attacker innan det orsakar någon skada.

  Bli av med OpenGL-fel i Windows 10 (fullständig guide)

Det kommer också att köra regelbundna antivirussökningar på dina filer och hela systemet för att utesluta skadliga infektioner.

Polarbackup

Super prisvärd men ändå kraftfull, Polarbackup har banbrytande teknik som inkluderar inställ-och-glöm automatiska säkerhetskopieringar.

Du kan säkerhetskopiera lokala och externa enheter till ett säkert system som är skyddat med ditt eget AES 256-krypteringslösenord. Alla filer kommer att lagras för alltid så länge du vill, och om det gäller liknande filer, skulle du kunna skilja mellan dem med hjälp av filversionering.

Hela processen, inklusive gränssnittet, är ganska användarvänlig och intuitiv. Du kommer att kunna sortera, hantera, lokalisera, förhandsgranska och återställa din data med bara några klick.

Det är också viktigt att nämna att Polarbackup följer GDPR integritetslagar och regler för att säkerställa att din information aldrig manipuleras.

Uran backup

Uran backup är en backup-programvara för Windows-operativsystem. Den kostnadsfria versionen ger fullständig/inkrementell/differentiell backup av filer och mappar med möjlighet att schemalägga säkerhetskopior och aktivera ett rapporteringssystem med e-postmeddelanden.

Uranium Backup kan köras som en Windows-tjänst och tillåter säkerhetskopiering och återställning av hela system som filer/mappar, systembilder (Drive Image backup), databaser och virtuella maskiner till lokal och fjärrlagring inklusive hårddiskar, NAS, FTP-servrar och Molndestinationer. För att börja använda gratisversionen behöver du bara gå till dedikerad sida och klicka bara på Ladda ner (detta kräver ingen registrering eller kreditkort).

pCloud

pCloud är inte den äldsta molnlagringstjänsten någonsin, men det är definitivt en av de mest pålitliga som finns.

Det gör det enkelt att säkerhetskopiera dina filer och mappar säkert utan några storleks- och hastighetsbegränsningar. Du kommer också att kunna återställa äldre versioner av filerna även om de är så gamla som 1 år. Alla dina filer kommer att ha skydd mot stöld, ransomware och hårddiskfel.

Enligt dina önskemål kan du antingen välja att säkerhetskopiera manuellt eller låta pCloud köras i bakgrunden kontinuerligt för att dra in en ny fil till deras system.

Filer lagrade i denna molnlagringstjänst kan nås från vilken enhet som helst när som helst.

Min PC backup

En briljant automatiserad säkerhetskopieringstjänst, Min PC backup kan ladda upp och lagra dina filer till molnet utan att du ens gör något. Det fungerar i bakgrunden och ger dig möjlighet att synkronisera mellan flera olika enheter.

Tjänsten är helt säker och krypterad, tack vare dess Google-drivna moln. Redan från uppladdningen till lagringen kan du vara säker på att din data är välbevarad.

Du kan till och med dela din data med vänner och familj via e-post och sociala nätverk. Du kan börja med ett gratis konto på 1 GB och sedan gå över till en betald plan som börjar på bara 8,19 USD/månad när du faktureras årligen.

Jag kör

Fungerar för Mac, PC, surfplatta och till och med mobiltelefoner, Jag kör är en mycket intuitiv backuptjänst som också är mycket prisvärd. Du kan få 5 TB molnsäkerhetskopiering på bara $6,95 för det första året. Inte att förglömma, du har också 5 GB gratis för att komma igång.

  Så här öppnar du applistan i Windows 11

Instrumentpanelen låter dig ändra säkerhetskopieringsuppsättningar och andra inställningar i realtid på alla enheter. Det gör ett fantastiskt jobb med att säkerhetskopiera din data och skyddar även mot ransomware.

BackBlaze

Rekommenderas av Macworld och The New York Times, BackBlaze är en annan bra säkerhetskopieringstjänst som också är ganska enkel att använda. Den kan automatiskt säkerhetskopiera dina filer i supersnabb hastighet och meddelar dig också direkt.

Några andra funktioner inkluderar:

 • Återställ raderade filversioner inom 30 dagar
 • Möjlighet att beställa en USB-enhet med all din data i den
 • Höghastighetsuppladdningar
 • Smart fildelning via BackBlaze B2
 • Säkerhetskopiera externa enheter
 • Säkerhetskopiera både Mac och PC

Av alla funktioner är här den mest imponerande – Med hjälp av deras ”Locate my computer” kan du omedelbart ta reda på din stulna/försvunna dator och få tillbaka den. Hur coolt är inte det!

BackBlaze kostar $6/månad, men du kan prova det gratis.

Karbonit

Med 24/7 support och avancerad kryptering, Karbonit kan hålla dina uppgifter i säkra händer. Det kan säkerhetskopiera en massa saker, inklusive:

 • musik
 • Dokument
 • Foton
 • E-post
 • videoklipp
 • inställningar

När du har installerat programvaran på din dator kommer den automatiskt att föreslå filer för säkerhetskopiering, eller du kan till och med göra ett manuellt val. Efter det fungerar det sömlöst i bakgrunden och lagrar automatiskt din data i deras säkra molnlagring. Du kan snabbt återställa din data från den närhelst behovet uppstår.

Prisplaner börjar från $6/månad, men du kan använda deras kostnadsfria provperiod till att börja med.

Livedrive

Livedrive erbjuder obegränsad lagring och automatiska säkerhetskopieringscykler, med start på bara £5,00/månad. Det tar mycket kort tid att installera och börja använda denna programvara som är tillgänglig för både Windows och Mac.

En sak som jag gillar med den här tjänsten är att de lagrar upp till 30 olika tidigare versioner av dina filer. Detta innebär att även om du av misstag tar bort en, kan du fortfarande gå tillbaka och hämta den. Detta tar förebyggande av dataförlust till en helt ny nivå.

Den kommer också med en app från vilken du kan komma åt dina filer och göra nästan allt möjligt på en dator.

Norton Cloud Backup

Oavsett om du har en ransomware-attack eller ett hårddiskfel kan du lita på Norton Cloud Backup för att rädda dig från röran. Det kommer automatiskt att säkerhetskopiera dina filer till en säker och säker molnenhet, från vilken du kan återställa dem när som helst.

Norton har funnits i branschen sedan 1990, så du kan lita helhjärtat på deras service. De är ansvariga för att återställa data och ge skydd mot otäcka virus för miljontals användare.

Deras prisplaner börjar från bara 11,21 USD/år.

  Åtgärda Realtek Audio Manager som inte öppnas i Windows 10

Arq Backup

Med en 30-dagars gratis provperiod, Arq Backup är värt att ge ett försök mest på grund av deras superhastighet. Du kan få säkerhetskopiering igång på under en minut, tack vare deras inbyggda komprimering och de-duplicering, vilket minskar den enorma tiden.

Denna tjänst är väl krypterad med en nyckel som du väljer. Du kan också återställa raderade filer och till och med säkerhetskopiera externa enheter.

Arq Backup kostar bara $49,99/användare.

Google Drive

Jag är säker på att de flesta av er redan är bekanta med Google Drive, eftersom det är en av de mest populära där ute. Du kan lagra vilka filer som helst, oavsett om det är foton, videor, musik, design eller nästan vad som helst. Så länge ditt lagringsutrymme är mindre än 15 GB är du igång. Om du överskrider den gränsen kan du välja en av deras betalda planer, från bara $1,99/månad.

Förutom det kan du komma åt och dela filer från vilken enhet som helst eftersom den synkroniseras med alla dina Google-konton.

Zoolz

Zoolz säkerhetskopierar automatiskt dina data och samlar allt på en säker plats där du enkelt kan komma åt dem. Deras artificiella intelligens gör det enkelt att upptäcka, komma åt och säkerhetskopiera dina data.

Här är några andra fantastiska funktioner:

 • Strömma ljud/video från molnet utan buffring
 • Ansiktsigenkänning som automatiskt skapar miniatyrer för foton
 • AI-driven fotodetektion som kan hjälpa dig att hitta foton även genom att skriva innehållet i bilden, till exempel kopp, träd eller penna
 • Kryptering av militär kvalitet
 • Smarta filter för att hitta filer snabbare

Dessutom kan du också ladda ner deras utmärkta mobilapp. Du kan registrera dig och få din 1 GB gratis.

Cloudbacko

Med Cloudbacko, kan du köra manuella och samt automatiska säkerhetskopieringar på specifika tider. Ställ bara in den en gång, så gör den sitt utan att du lyfter ett finger. All din data är krypterad med AES 256-bitars randomiserad nyckel som är nära möjlig att slå igenom.

Du kan ta en 30-dagars gratis provperiod för att komma igång!

iCloud

En annan tjänst som är populär, särskilt bland IOS-användare. iCloud är en produkt från Apple som gör underverk för IOS-användare men är också ett bra alternativ om du använder en Windows-dator. Det är inte min personliga favorit från listan på grund av begränsningarna, men säkerheten och gränssnittet är bra.

Du får 5 GB gratis till att börja med och flyttar sedan till en betald plan som börjar på $0,99/månad om du tar ut gränsen.

Vad kommer härnäst?

Välj vad som fungerar för dig. De flesta av dem erbjuder en GRATIS provperiod eller pengarna tillbaka, så tveka inte att prova några för att se vad som fungerar för dig. Om du använder MAC kan du också överväga att använda programvara för prestanda och säkerhet.