15 bästa Instagram Grid Makers/Image Splitter-appar för ett estetiskt flöde

Spread the love

En del av att vara på sociala medier är att anpassa sig till de senaste trenderna och nästa fantastiska sak.

En av dessa saker är rutnätslayoutdesignen som många användare på Instagram har använt på sina profiler. En rutnätslayout är en samling inlägg på din profil som utgör en enda bild.

Det är ett bra sätt att sticka ut bland andra Instagram-konton eftersom det ger ditt flöde ett exceptionellt estetiskt utseende. Naturligtvis ser det också ut som att du har ett konto som det satsas på.

Det används av många kändisar och varumärken för att fånga användarnas uppmärksamhet, och det har definitivt fungerat.

Hur man skapar ett rutnätsinlägg på Instagram

Grid post är otroligt enkelt att skapa med hjälp av apparna vi ska titta på i det här inlägget. Dessa appar tar i princip bilden du tillhandahåller och delar upp den i olika storlekar av rutnät som du kan ladda upp till ditt konto direkt.

Läs också: Guide till Instagram-tillväxt

Uppenbarligen kan det leda till felberäkningar att göra detta manuellt, och du kommer inte att få det perfekta rutnätet. När vi har appar för att uppnå det är det bäst att använda dem. Låt oss hoppa in i listan och börja skapa vårt rutnätsinlägg.

PhotoSplit

Förmodligen den mest populära appen för att dela dina foton, PhotoSplit gör det väldigt enkelt att skapa ett rutnät och lägga upp det direkt på ditt Instagram-konto.

Det hjälper till att behålla de flesta pixlarna i bilden och har några fantastiska funktioner, som högupplösta resultat. Den kommer med olika rutnätsstorleksalternativ, inklusive:

 • 1×2
 • 1×3
 • 2×3
 • 3×3
 • 4×3
 • 5×3

Det är gratis att använda, och det bästa med det är att det får regelbundna uppdateringar. Det hjälper till att fixa buggar, prestandaproblem och eventuella säkerhetsproblem.

Appen har laddats ner över 1 miljon gånger på Google Play Butik.

 • Tillgänglig på:

 • Android

 • iOS

Förhandsvisning

Att skapa rutnätsinlägg är bara en av de många funktioner som Preview har.

Det är en app som är fullspäckad med några riktigt spännande funktioner, som:

 • Dra och släpp editor
 • Analyser och insikter
 • Samling av fantastiska filter
 • Obegränsat rututrymme
 • Schemaläggning och autopostering
 • Bildtext och hashtaggsökare
 • Samarbetsalternativ för att lägga till medlemmar och arbeta tillsammans
 • Alternativ för återinlägg för innehållskurering

Det låter dig också skapa design för din berättelse och rullar. Det är säkert att säga att Preview är den ultimata flödesplaneraren för Instagram, och den kräver inte ens att du loggar in från ditt Instagram-konto.

Grid Maker för Instagram

Grid Maker för Instagram är lika enkelt som namnet, men det har också funktioner som går utöver att bara vara en enkel app. Du kan skapa rutnät i flera storlekar med högupplösta resultat och lägga upp dem direkt på ditt konto.

  Hur man hittar gamla bios på Instagram

Det enda du behöver göra förutom att ladda ner appen är att ladda upp önskat foto till den. Appen tar den automatiskt därifrån och delar upp den i ett perfekt rutnät.

Förutom att kunna ladda upp den direkt på sociala medier kan du även spara den i ditt galleri. Appen är helt gratis att använda.

Grid Maker

Dela dina foton eller panoramabilder med Grid Maker och förvandla dem till fyrkantiga bilder av hög kvalitet. Den är superlätt att använda och har funktioner som gör att du automatiskt kan spara den på ett SD-kort.

Det kan också exportera i hög upplösning och lägga upp rutnätet direkt till ditt Instagram-konto. Här är rutnätsstorleksalternativen du får med den här appen:

 • 3×1
 • 3×2
 • 3×3
 • 3×4
 • 3×5
 • 3×6
 • 3×7
 • 3×8
 • 3×9
 • 3×10
 • 2×1
 • 2×2
 • 2×3

Även om den har köp i appen, går det inte att förneka att den här appen är gratis att använda om dina krav är begränsade.

Grid Post

Du får 5 olika typer av rutnätsstorlekar med Grid Post, en app som är enkel att använda och har ett mycket användarvänligt gränssnitt.

Den har högt betyg i Google Play Butik och du får funktioner som:

 • Olika collage mallar
 • Olika rutnätsstilar och överlägg
 • Möjlighet att lägga till olika färger till överlägg och rutnät
 • Möjlighet att zooma eller flytta din bild enligt dina önskemål
 • Korrekt beställningsförinställning för att säkerställa korrekt gallerpositionering

Den har över 120 olika överlägg och mer än 55 vackra filter som du kan använda på dina foton för att göra dem mer visuellt tilltalande.

Att lägga till text, klistermärken, logotyper och vattenstämplar är några andra möjligheter som du kan använda dig av.

GridStar

GridStar låter dig skapa rutnät samt panoramasvepning för ditt Instagram-flöde. Panoramabeskärningsfunktionen gör att du kan skapa en mycket estetisk delad svepeffekt från ett enda foto.

Dessutom låter den dig välja bland många rutmönster som passar ditt varumärke bäst. Den guidar dig väl i sekvenseringen, så att du inte gör några misstag när du laddar upp den till ditt flöde.

Det säkerställer att alla gallerplattor har hög upplösning för att hjälpa dig att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ditt foder.

Bilddelare

Snabbt, enkelt och exakt är det som bäst beskriver Image Splitter. Det är en superanvändbar app som gör jobbet med att skapa ett rutnät för ditt flöde exceptionellt. Hela processen tar bara några sekunder och kan bara göras i några få steg.

Det är en app som får regelbundna uppdateringar för att ständigt förbättra eventuella brister. Dessutom är den väldigt lätt och enkel att använda. Den stöder rutnätsstorlekarna 1×3, 2×3 och 3×3.

Du kan ladda ner Image Splitter helt utan kostnad, även om du kan köpa uppgraderingar om du vill.

Griddy

Griddy är en app som vet vad som krävs för att göra något utanför lådan och sticka ut bland mängden. Det gör det enkelt att skapa en rutnätslayout för ditt flöde, och du kan skapa upp till 10 rader. Den har också rutnätsförinställningar som du kan använda för att använda storlekar som redan rekommenderas.

  Hur man delar ett inlägg på Instagram Story

För dina karusellinlägg kan du skapa den vackra panoramaeffekten genom att dela upp dina bilder därefter. Du kan välja mellan olika orienteringar, såsom kvadrat, porträtt, landskap och berättelse.

Det behåller fotots ursprungliga kvalitet för att säkerställa att det inte sker någon kvalitetsförlust. Du får också tydliga instruktioner för att lägga upp de delade bilderna korrekt.

Förutom dessa funktioner har den också ett vattenstämpelverktyg för att stämpla din auktoritet över dina foton.

Grid Post Pic Collage Maker

En mycket intressant app, Grid Post Pic Collage Maker, har en av mina favoritfunktioner någonsin, och det är möjligheten att sömlöst infoga videor i ditt rutnät. Detta gör att du kan inkludera en blandning av foton och videor för att få ett bättre visuellt utseende.

Dessutom låter den dig skapa mer än 50 olika typer av rutnät med tydliga instruktioner från början till slut. Den har en mängd olika skärmetoder som du kan använda, och den stöder även olika filter för att få dina bilder att poppa ännu mer.

Denna app är gratis att installera och använda.

MySocialBoutique

Ett onlineverktyg som fungerar felfritt, MySocialBoutiques Instagram Grid Maker kan hjälpa dig att uppnå ett mycket estetiskt utseende för ditt flöde. Den har en rutnäts-, karusell- och pusseltillverkare som får jobbet gjort på några sekunder.

Du behöver inte ladda ner någon app för det. Ladda bara upp din bild och börja skapa ditt perfekta inlägg. Den har olika layoutalternativ som du kan välja mellan, och du kan ladda ner resultaten direkt som en ZIP-fil eller individuellt om du vill.

Den har några rekommenderade dimensioner för rutnätslayouter som du kan hålla dig till om du vill ha bästa resultat.

ImageSplitter

Som namnet antyder är ImageSplitter en Instagram bilddelare, och den är helt gratis att använda. Det är bara en enkel 4-stegsprocess, och när uppdelningen är klar kan du direkt dela bilden till ditt Instagram-konto med hjälp av deras inbyggda app, Postcron.

Förutom att dela upp bilder låter det dig också ändra storlek, beskära och konvertera dem. Eftersom det är ett onlineverktyg behöver du inte ladda ner något. Allt fungerar från din webbläsare och du kan komma åt det från vilken enhet som helst.

Sammantaget är det blixtsnabbt och lägger stor vikt vid integritet, vilket enligt min mening är ett stort plus för alla verktyg. Du kan ladda upp bilder så länge de är JPEG-, JPG-, PNG-, BMP-, GIF- eller ICO-format.

Pinetools

Ett mycket enkelt verktyg, denna bilddelare från Pinetools har funktioner som precis räcker för att du ska få jobbet gjort. Den har inga extra snygga funktioner. I själva verket skulle du också märka att det har ett väldigt enkelt gränssnitt, men det borde vara mer än tillräckligt om ditt krav är grundläggande.

  Hur man tar bort meddelanden på Instagram från båda sidor

Det låter dig konfigurera flera inställningar, såsom:

 • Dela efter antal block eller höjd
 • Ställ in antal block från 2
 • Förmåga att överlappa block
 • Möjlighet att dela bilder horisontellt eller vertikalt
 • Möjlighet att exportera i olika format eller samma som originalbilden

Den har också ett alternativ för dig att bestämma bildkvaliteten på resultatet.

Bildplattform

Skapa personliga teman eller länka olika inlägg i ditt flöde via ett pussel med hjälp av denna ruttillverkare från Images Platform. Det är kostnadsfritt och ger en steg-för-steg-process som är superlätt att följa.

När du har laddat upp din bild till onlineverktyget kan du beskära den och skapa ett valfritt rutnät. När du är nöjd kan du ladda ner den som en ZIP-fil.

Du kan förvänta dig att resultaten är av hög kvalitet, vilket är något som alla appar och verktyg i den här listan har gemensamt.

Imagy.app

Dela dina bilder horisontellt, vertikalt eller båda genom att använda Imagy.app. Det är ett webbläsarbaserat verktyg som stöder JPG, JPEG, GIF, PNG och BMP som filtyper för uppladdning, så om din bild är av något av dessa format är du bra att gå.

Med hjälp av editorn kan du:

 • Ställ in storleken på varje block
 • Ställ in antalet block eller begränsa det med bredd eller höjd
 • Välj om du vill att blocken ska vara lika stora

När bilden är klar kan du ladda ner den som en ZIP-fil. Det här verktyget följer ett mycket säkert protokoll genom att aldrig tillåta servern att röra dina bilder. Faktum är att det aldrig lagrar någon av dina data i första hand.

Imageonline.co

Denna bilddelare från Imageonline.co låter dig klippa bilder i olika block enligt din valda orientering. Du kan dra och dela i önskad position för att skapa pusslet enligt dina önskemål.

Det är helt gratis att använda och kräver ingen nedladdning av programvara. Du behöver faktiskt inte heller registrera dig för ett konto. Börja bara skapa från själva hemsidan.

Det bästa med detta verktyg är att det inte har några begränsningar trots att det är gratis.

Slutord

Med det ständigt ökande antalet användare på Instagram är varje liten ansträngning viktig när det gäller att få ditt konto till fler ögonglober och potentiellt hålla dina följare engagerade.

Att skapa ett rutnät på ditt flöde är ett bra sätt att få ett visuellt estetiskt utseende, och ovanstående appar och verktyg hjälper dig att uppnå det på ett nafs.

Kolla sedan in dessa briljanta Instagram-schemaläggare som du kan använda för att planera och schemalägga ditt innehåll i förväg.