14 bästa PDF-API:er för alla affärsbehov

Spread the love

Om ditt företag sysslar mycket med PDF-dokument, prova dessa nästa generations PDF-API:er!

PDF har blivit standarddokumentformatet för affärsmän. Oavsett om du skapar ett scope eller arbetsdokument eller affärskontrakt, kräver alla PDF-filer. Det finns en solid anledning bakom det! Du kan öppna den var som helst med en internetanslutning.

Du behöver inte installera någon datorprogramvara eller mobilapplikation för att visa PDF-filer. De inbyggda systemen i en dator eller mobil räcker för att läsa kontrakt, avtal, affärsförslag och så vidare.

Application Programming Interface (API)-verktyg för PDF-produktion och -redigering gör alla dina affärsuppgifter kring PDF-filer enklare och billigare. Om du inte vet vilka PDF-API:er du måste prova innan du får den bästa, läs den här guiden till slutet.

Affärsanvändningsfall av PDF-filer

En portabel dokumentfil (PDF) är den ledande digitala dokumentstandarden i alla branscher. Företag litar på detta dokumentationssystem för följande PDF-verktyg:

 • Säkerhetsfunktioner av företagsklass
 • Bättre dokumentkomprimering för enkel fildelning
 • Kompressionsalgoritmen försämrar inte innehållet mycket
 • Digitala signaturer
 • Digitala certifikat
 • Virus-infektion bevis

Nu när du känner till PDF:s lovvärda funktioner, hittar du nedan några affärsanvändningsfall för PDF-filer:

#1. URL till PDF

Möjligheten att konvertera webbadresser till PDF-filer är ett utmärkt verktyg för företag. Du behöver inte längre skapa och vara värd för PDF-filer. Du kan också slippa investera tid i att granska, byta namn på och säkert lagra PDF-filer i flera backup-enheter.

Allt du behöver göra är att använda ett PDF-API som introducerar URL till PDF-konvertering i din företagsapp, CRM, ERP, projektledningsprogram, etc. Anställda kan helt enkelt kopiera och klistra in URL:en som är värd för dokumentet eller innehållet och skriva ut det till PDF .

#2. Skapar PDF

Ett annat affärsanvändningsfall för PDF-filer är att generera en bärbar dokumentfil från affärsappar som Microsoft Word, PowerPoint, Excel, Google Analytics, Project Management-verktyg, etc., för delningsändamål.

Om du skapar och delar dokument som skapats med ett ordbehandlingsverktyg vet du aldrig om den mottagande parten har samma program på sin dator för att öppna filen. Men du är säker på att mottagaren enkelt kan öppna PDF-filen med en webbläsare eller förhandsgranskningsverktyget för de flesta datoroperativsystem.

#3. PDF-anteckning

PDFs affärsnytta och popularitet beror inte bara på dess applösa läsbarhet eller portabilitet. Du kan enkelt redigera dess flera komponenter med hjälp av enkel datorprogramvara eller mobilappar. För affärsbehov kan du enkelt lägga till kommentarer, korrigera meningar, markera innehåll, lägga till bilder, skapa bokmärken, skapa dokumentminiatyrer, skapa dokumentkonturer och så vidare.

#4. Komprimera PDF

PDF-komprimering för att minska originaldokumentets storlek är en annan affärsvikt där:

 • En e-postklient eller programvara för företag tillåter mycket begränsad filstorlek
 • Du skapar ett arkiv med PDF-filer
 • Du siktar på att använda PDF:en på mobila enheter

Bästa PDF-API:er för företag

Nu när du känner till de kritiska användningsfallen för PDF-filer i företag, hittar du nedan några pålitliga och avancerade PDF-API:er som du kan använda:

  Hur man skapar en bok i Microsoft Word

URL till PDF

adminvista.com API

adminvista.com API är en av de ledande PDF-API:erna med företagssäkerhet och är mycket effektiv för att konvertera webbplatser till PDF-filer. Och inte bara webbsidor! Eftersom detta är en URL till PDF-konverterings-API kan du skicka innehåll i form av URL:er, och mottagaren kan konvertera URL:en till en PDF-fil om API:et finns i din företagsapp.

Dess anmärkningsvärda funktioner är:

 • Produktionsfärdigt API som du kan integrera i din företagsapp på några minuter
 • Lättförståelig API-dokumentation som utvecklare älskar att följa
 • PDF API låter dig anpassa sidstorlek, format, orientering, marginal och innehållsskalning
 • För affärsbehov kan du lägga till tidsstämplar på de genererade PDF-filerna

Wdzwdz API är kompatibelt med webbläsare, mobilappar, stationära appar och surfplattor

PDFShift

Som utvecklare kan du behöva skapa många PDF-filer för kund- eller företagsrapporteringsändamål. Detta kan minska den tillgängliga arbetstiden för kodning eller brainstorming på webb- eller appritningar.

Du behöver PDFShift för att konvertera URLs HTML till PDF automatiskt med hjälp av ett säkert API. Dessutom finns det ingen underhållskostnad för detta API. Dessutom är API:et kompatibelt med utvecklingsramverk som Javascript, Python, PHP, Ruby, JAVA, C#, GO och cURL.

DocRaptor

DocRaptor är ett HTML-till-PDF API som ger dig oöverträffad skalbarhet och tillförlitlighet. Även om du behöver tusentals PDF-dokument varje dag, kan den hantera dina krav. Den garanterar också 99,999 % drifttid och har inga begränsningar för in- och utdatastorleken på filerna.

Med säkerhet på företagsnivå har du full kontroll över datalagring, och varje databehandling som sker med den följer globala standarder. Alla utvecklare kan enkelt integrera detta API, som stöder flera programmeringsspråk.

Slå samman PDF-filer

Konvertera API

Behöver du ofta slå ihop flera mindre PDF-filer för att skapa en konsoliderad PDF-fil? ConvertAPI gör denna process enklare för utvecklare genom att hjälpa dem att kombinera flera PDF-filer till ett dokument. När du använder detta REST API kommer du att märka en betydande minskning av den tid och ansträngning som behövdes tidigare för att hantera ett stort antal PDF-filer.

När du slår ihop dina PDF-filer kan detta API behålla sidnumreringen, eliminera dubbletter av teckensnitt och generera en innehållsförteckning för de sammanslagna filerna. Dessutom kan ConvertAPI integreras sömlöst i vilken applikation eller webbplats som helst.

PDF.co

PDF.co är ett kraftfullt fusions-API som har förmågan att slå samman olika filformat till en enda PDF-fil. Denna unika funktion skiljer sig från andra PDF-sammanslagnings-API:er som bara kan kombinera PDF-filer. Den använder async-parametern för att bearbeta stora filer utan några komplikationer.

De filformat som stöds för detta API inkluderar PDF, DOC, DOCX, RTF, TXT, EML, MSG, XLS, XLSX, CSV, JPG, TIFF, PNG och ZIP. Även bilderna som den sammanfogar konverterar till PDF-filer. PDF.co stöder flera programmeringsspråk som Javascript, Java, .NET, PHP, ASP.NET, C#, Visual Basic, etc.

Även icke-utvecklare kan automatisera PDF-operationer genom att integrera detta API med 300+ populära affärsautomatiseringsplattformar, inklusive Make, Zapier, Salesforce, Airtable och Google Apps Script.

PSPDFKit API

PSPDFKit API är ett pålitligt API som du kan använda för ditt företag för att slå samman PDF-dokument. Med hjälp av det kan du utveckla anpassade arbetsflöden som du väljer utan att behöva oroa dig för säkerheten. Alla dess API-slutpunkter är utrustade med krypterade anslutningar, och den lagrar ingen data från dokumenten de bearbetar.

  Använder Tracfone minuter på Wi-Fi?

PSPDFKit API kan användas för att utnyttja funktionerna i över 30 verktyg. Därför kan du använda samma API för att bearbeta ett dokument på flera sätt. Detta väldokumenterade API kan också snabbt integreras med dina befintliga arbetsflöden.

Komprimera PDF

Aspose.PDF

PDF-filkomprimering behövs ofta för företag, och Aspose.PDF API låter dig utföra denna uppgift effektivt och enkelt. Med detta kraftfulla och funktionsrika API för dokumentmanipulering kan du minimera storleken på din PDF-fil utan att påverka dess kvalitet. Om du väljer att använda det kommer det inte att finnas något behov av att använda Adobe Acrobat.

Aspose.PDF kan användas på alla större operativsystem. Men du måste ha några förutsättningar tillgängliga som .NET eller PHP, VBScript, Delphi eller C++ via COM Interop, Microsoft Visual Studio, eller en liknande utvecklingsmiljö etc. Det behöver inte ens att du skriver någon kod eller laddar ner något.

CloudConvert

Med hjälp av Compress PDF API från CloudConvert kan du minska storleken på ditt PDF-dokument samtidigt som du behåller dess ursprungliga kvalitet. Det är kapabelt att komprimera stora PDF-filer utan att ändra filformat och kvalitet.

Användare får också friheten att välja mellan olika specialiserade optimeringsprofiler, såsom webbanvändning, utskrift, skannade bilder, arkivering eller maximal storleksminskning.

CloudConvert kommer också med omfattande API-dokumentation som utvecklare kan använda för att komma igång med detta API så snabbt som möjligt. Den har till och med en jobbbyggare som kan skapa färdiga förfrågningar och kodavsnitt åt dig.

Skapa PDF

APITemplate.io

Vill du säkerställa att du automatiskt kan generera PDF-filer med ett PDF-genererings-API? Prova APITemplate.io. Det låter dig skapa PDF-dokument från återanvändbara mallar eller ett REST API. Denna plattform stöder även WYSIWYG och HTML till PDF-konvertering.

Du kan till och med förhandsgranska din PDF-fil som genererats av detta API innan den slutliga utgången. APITemplate.io kan enkelt integreras med Zapier, Airtable, Bubble.io, Python, UiPath, C#, REST API och många fler för att snabbt skapa PDF och bilder. Dessutom kan användare få PDF-dokument från WYSIWYG-redigeraren även utan HTML-kunskap.

PDFMonkey

PDFMonkey hjälper dig med att automatisera processen för PDF-generering. Med den kan du enkelt hantera dina mallar och infoga dynamisk data i dem när det behövs. Således sparar det dyrbar tid för utvecklarna som de skulle ha spenderat på att skriva koder för PDF.

PDFMonkey har en robust instrumentpanel där du skapar och hanterar mallar för ditt företag. När du är klar med att skapa ett dokument kan du förhandsgranska PDF-filen för att se om den behöver ändras.

Det låter dig också infoga vackra sjökort från alla sjökortsbibliotek eller tjänster. Framför allt stöder detta API import av bibliotek för att använda Google Fonts, Bootstrap och QR Code-generatorer.

Bannerbjörn

Letar du efter ett kodfritt verktyg för att automatiskt generera PDF-filer? Välj Bannerbear för att automatisera ditt tryckeri och skapa fraktetiketter och fakturor. Den erbjuder dig en mallredigerare som du kan använda för att skapa en återanvändbar mall.

  8 bästa e-handelsanalysverktyg för marknadsförare

Från detta låter Bannerbear PDF API generera PDF-filer för utskrift. Du kan också lägga till text och bilder i mallen för att anpassa dina PDF-filer.

När PDF-filerna är klara kan du börja skriva ut eller skicka kopiorna till din print on demand-partner. Den här plattformen erbjuder också funktioner som AI-ansiktsdetektion, automatisk storleksändring, flerspråkigt stöd, webhooks, samarbete och mer. Det stöder flera integrationer och plugins som Zapier, Airtable, formulär och webbadresser.

Multifunktionell (redigera, kommentera, etc.)

Städ

Förnamnet i vår lista över multifunktionella PDF-API:er är Anvil. Den här plattformen har ett antal moderna och kraftfulla API:er och verktyg som hjälper dig med automatisering av pappersarbete. Du kan använda dessa API:er och verktyg för att generera PDF-filer, samla in data och samla in signaturer på applikationer.

Anvil API låter dig utföra en rad PDF-relaterade uppgifter genom det. Förutom att skapa PDF-filer, hjälper det dig att konvertera webbformulär till PDF-filer och PDF-filer till webbformulär. Detta API kan också användas för att samla in validerad data och begära e-signaturer. Dessutom låter den dig automatisera åtgärder baserat på data i ett formulär och stöder anpassning av stil och varumärke.

iLovePDF API

iLovePDF är en populär plattform som erbjuder flera online PDF-verktyg. Genom iLovePDF API presenterar den alla sina verktyg i form av API för utvecklarnas bekvämlighet. Oavsett om du är en SMB eller ett stort företag, låter det dig automatisera dokumentbehandlingen av ditt företag.

Du kan organisera dina PDF-filer, komprimera dem för att göra dem mindre i storlek, konvertera andra filformat till PDF-filer, redigera PDF-filer med ritningar och anteckningar, kryptera PDF-filer för bättre säkerhet och konvertera PDF-filer till bilder och andra filer. Dessutom behandlar den PDF-data på ett säkert sätt, så du behöver inte vara orolig för datasekretess.

Apryze

Apryse erbjuder PDF-SDK:er på hög nivå för att skapa, visa, redigera och kommentera PDF-filer på alla ramar eller applikationer, inklusive webb, mobil, dator och server. Du kan distribuera den i din egen infrastruktur för att kontrollera livscykeln för ditt affärsdokument och dina data.

Apryse SDK kan skapa mallgenerering, PDF-manipulation, redigering, e-signering, anpassade anteckningar och arbetsflöde. Med den här tjänsten kan du skapa filer från PDF-mallar och konvertera andra format till PDF-filer. Den kommer också med en rik uppsättning API:er som gör att du kan anpassa omfattande funktionalitet.

Slutord

Hittills har du utforskat den ultimata listan över PDF-API:er av företagsklass som du kan lägga till i dina företagsappar för enkel PDF-skapande, förhandsgranskning och anteckningar. Beroende på ditt företags behov av funktioner i ett PDF-API; du kan välja en specifik eller några från listan ovan.

Du kanske också gillar hur man skriver (SoW) Scope of Work.