13 bästa PS4 Multiplayer-spel du borde spela [2023 Edition]

Spel är utmärkta stressbekämpare, och med nyare spel och teknologier som görs tillgängliga för oss är det ännu svårare att motstå dem.

2021 var videospelsindustrin värd 178,73 miljarder dollar, och siffrorna har bara ökat sedan dess.

Medan enspelarspel är uppslukande, fängslande och gripande att spela, finns det ytterligare ett sätt för dig att förbättra din spelupplevelse, och det är genom att spela med dina vänner.

Multiplayer har alltid varit ett spännande spelläge eftersom du tävlar med riktiga människor och kan kommunicera med dem i realtid för att slutföra uppdragen.

Det har rullats ut en hel del spännande spel på senare tid för PS4 som du inte bör missa.

Faktum är att det här är några av de bästa actionfyllda, lockande och fantastiska spelen som finns, allt från action till arkader och andra genrer.

Anledningen till att jag specifikt tittar på PS4 är att PlayStation alltid har varit ett stort fenomen inom spelområdet. Med deras snabba tillskott av nya och exklusiva spel för flera spelare (särskilt GT Sport) är det väldigt svårt att inte anta att det är kungen av konsoler.

Det finns något för alla där ute, så om det låter intressant, låt oss titta på de spel som du kan börja spela direkt med dina vänner på PS4.

Diablo III Eternal Collection

Ett klassiskt actionbaserat spel som har sina rötter tillbaka till 1997, Diablo III Eternal Collection anses vara ett riktmärke för alla rollspel i rymden.

Många människor har visat intresse för det här spelet på grund av dess kraftfulla berättelse, som låter dig ta på dig rollen att bli mänsklighetens sista försvarare och besegra döden som Malthael – Dödsängeln försöker utnyttja den svarta själsstenens infernaliska krafter.

På tal om multiplayer-upplevelse, spelet håller dig och dina vänner anslutna till intressanta karaktärer och nya uppdrag varje säsong, som är lättillgängliga och lika utmanande till sin natur.

Du kan börja skapa dina grupper, tämja dina husdjur, gå upp i nivå med varje slutförd uppgift och ta makten för att rädda mänskligheten.

Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty-spelet behöver ingen introduktion eftersom det sitter på tronen och erbjuder en av de mest uppslukande multiplayer-upplevelserna för ett actionbaserat spel i militärstil.

Call of Duty: Modern Warfare kommer i 3 lägen:

 • Kampanj – Ett dramatiskt berättelseläge för en spelare
 • Multiplayer – Den ultimata multiplayer-upplevelsen på en onlinelekplats
 • Special Ops – Kommer med intensiva specialuppdrag för fyra spelare

Det här spelets grafik är engagerande och förbättrar din flerspelarupplevelse med flera flerspelarkartor och ”Ground War”-läge.

Ladda ditt vapen, gå med i krigszonen, gå upp i nivå och gå med i leden till seger.

Läs också: Battle Royale-spel att spela just nu

Overwatch Legendary Edition

Overwatch Legendary Edition är ett tillägg till det berömda Overwatch-spelet och står fast vid sin ”legendariska” status. Det är ett lagbaserat action-shooterspel för flera spelare med intensiva lagstrider i 5v5-läge.

Det utspelar sig i en optimistisk framtid där varje karaktär kämpar för att försvara mänskligheten.

Det som gör spelet mer intressant är det faktum att du kan välja att spela som en slagfälts-DJ eller välja en karaktär som passar dig bäst bland över 30 karaktärsalternativ.

Sammankopplingen av dessa karaktärer i flerspelarläget är intressant och främjar spännande och aggressivt lagspel.

Borderlands 3

Gå in i ett uppdrag för att stoppa calypso-tvillingarna från att göra anspråk på världen genom att förena banditklanerna.

Detta enkla men spännande rollspel som heter Borderlands 3 har lyckats bli folks favorit.

Det har många spännande element i spelet, som:

 • Fantastiska loot-mekanismer
 • Bazillion alternativ för vapen och prylar
 • Lika trevliga sidouppdrag
 • Massor av anpassningsalternativ i färdighetsuppsättningar, spelstilar och karaktärer
 • Nya världar med en ny uppsättning utmaningar

Med ditt lag måste du besegra klaner, bygga upp nya färdigheter och tilldela roller för att besegra tvillingarna. Den har flera lägen, inklusive Horde-läget, perfekt för att spela när du vill piffa upp saker och ting.

Red Dead Redemption 2

I slutet av vilda västern-eran tillbaka i Amerika 1899, tvingas Arthur Morgan och Van der Line-gänget fly efter att ett rån i staden Blackwater går fruktansvärt fel.

I Red Dead Redemption 2 måste du skapa ditt eget gäng för att råna, överleva och rädda dig från de bästa federala agenterna och prisjägarna ovanför ditt huvud i det karga landet Amerika.

Spelets actionspår är också applådvärda och motiverar dig att klara utmaningarna på nolltid.

Sammantaget är detta ett bra spel för lag som vill ha ett historiskt rollspel att njuta av.

Uncharted 4: A Thief’s End

Betygsatt 10/10 av Playstation Universe, Gamespot och andra, Uncharted 4: A Thief’s End är en fortsättning på dess tidigare version, Uncharted 3.

I det här spelet måste huvudpersonen Nathan Drake som har lämnat prisjakten återvända till sitt yrke eftersom insatserna är personliga den här gången – för hans egen bror Sam Drake.

Samla dina vänner och leta efter kapten Henry Averys sedan länge förlorade skatt – piratens utopi i Madagaskars djupa skogar.

Din resa kommer också att ta dig runt jorden, så se till att dina ”sidekicks” alltid har din rygg med unika kartor, strategi och lagarbete.

Crash Team Racing Nitro-driven

För alla racingfans där ute är Crash tillbaka med en smäll och den här gången för att gasa runt i en nitrodriven CTR-upplevelse. Oroa dig inte; de ursprungliga spellägena förblir desamma.

Den här utgåvan av Crash-spelet har:

 • Unika och söta karaktärer
 • Racerbanor
 • Power ups
 • Vapen
 • Personliga kontroller

Allt ovanstående medan du tävlar online i multiplayer-läge. Du får också en chans att synas på den globala topplistan enligt dina prestationer.

Rocket League Collectors Edition

Lanserad av Warner Bros, Rocket League Collectors Edition är baserad på en av de mest kända sporterna. Lägg händerna på det här spelet för en kraftfull hybrid av arkadstilsfotboll och fordonskaos.

För ett racingspel erbjuder det dig en fantastisk multiplayer-upplevelse med en delad skärm för 4 spelare och 8-spelare online rankat och orankat spel.

Det finns mycket för dig att göra i det här spelet – beundra dess fantastiska bilder, anpassa din favoritbil och ge dig ut på planen.

Med progression över plattformar kan du dela ditt lager på vilken ansluten plattform som helst.

Grand Theft Auto V

Multiplayer-spelens enhörning, denna franchise har aldrig misslyckats med att underhålla spelarna.

Med Grand Theft Auto V kan du gå med en ung gatuhustler, en pensionerad bankrånare och en psykopat i att slutföra farliga rån samtidigt som du skyddar dig från varandra och polisen.

Detta ultimata multiplayer-spel kommer med följande:

 • 4K-upplösning – upp till 60 bilder per sekund
 • Snabbare laddningshastighet jämfört med tidigare versioner
 • Uppslukande kontroller
 • 3D-ljud
 • Online och selektiva flerspelarlägen

Känn dig fri att ge dig ut på vägen och slutföra uppdrag i Los Santos dynamiska värld med upp till 30 onlinespelare.

Läs också: Bästa spelinspelningsprogramvara för att fånga spel

Hot Wheels släpps lös

Att ta med ditt barndomsleksaksminne online är Hot Wheels Unleashed, vilket är spelet som alla barn och vuxna är galna i.

Det låter dig bygga banor i vilken spelmiljö som helst och tävla med dina vänner.

Du kan välja att spela med tre kontroller:

 • Drifting – Drift för att ladda din boost
 • Boostning – Använd boostkontrollen för att ladda genom slingorna
 • Gravity – Gör dig redo att påverka lopp, vara snabb eller falla

Du kan också gå all out genom att blanda spårmoduler med scenobjekt bara för skojs skull. Kom ihåg att alla föremål från vilken miljö som helst kan vara en del av din bana och aktiva lopp.

Det låter dig dela dina skapelser med onlinegemenskapen, få vänner och börja spela multiplayer med dem.

Tekken 7

Om värderingar är vad du tror starkt på, här är ett spel för att kämpa för kärlek, hämnd och stolthet.

Tekken 7 tar oss med på en resa med Mishima-klanen och reder ut en sömlös berättelseupplevelse som skildrar det sista kapitlet i Mishima Blood Saga.

Den är byggd på overklig motor 4, vilket hjälper bilderna att uppnå en helt ny nivå av verklighet. Storymässigt kan du uppleva hisnande filmiska actionsekvenser mellan några av de häftigaste striderna.

Du kan välja från en samling av 30 karaktärer, var och en med unika förmågor, rörelser och kombinationer för att slå ner fienden.

Du kan utmana dina vänner och gå hand i hand i kampen om att bli den sista mannen som står.

NBA 2K23

Ett tv-spel som ser ut som ett riktigt basketspel, NBA 2K23 måste vara GETEN av alla basketspel där ute.

Du kan skapa ditt eget lag, testa dina färdigheter som manager med MyNBA (New Gen) och MyLEAGUE och börja skriva din segerrika NBA-karriär med ditt samlade lag.

Körsbäret på kakan är att den också har den fantastiska Michael Jordan-utgåvan i en hoops-kultur och en uppslukande spelupplevelse som du kan välja istället för standardutgåvan.

Madden NFL 23

Madden NFL 23 är en modern bas i EA Sports och är ett spel som ger dig upplevelsen av att spela en riktig fotbollsmatch med dina kamrater.

Genom att slå sig samman med dina vänner kan du:

 • Bygg ditt eget team
 • Skapa eller välj dina spelare
 • Ta testmatcher
 • Spela head-to-head onlinematcher med andra lag

Dessutom kan du också delta i superbowl-turneringen och leda ditt lag till ära med rätt karaktärsval, kritisk planering och briljant strategiutförande.

Slutord

Det finns en annan spänning och spänning när du spelar spel för flera spelare som du helt enkelt inte kan hitta i enspelarläge. Ovanstående PS4-spel kommer att ge dig den där farten av konkurrenskraft och tillfredsställelsen av att slå dina kompisar i ett nära head-to-head-spel.

Kolla sedan in dessa fantastiska PlayStation VR-spel.