13 bästa IDE som varje programmerare bör känna till

Spread the love

En integrerad utvecklingsmiljö (IDE) är programvara som hjälper till vid mjukvaruutveckling.

Låter roligt, eller hur?

En IDE är en samling verktyg och faciliteter som programmerare behöver för mjukvaruutveckling och design. Det ger programmeraren en miljö där de kan skriva och testa sina koder.

Varför är IDE så viktiga?

Tänk på ett scenario – du ska göra pasta till middag. Även om du känner till receptet, behöver du ingredienser och lämpliga verktyg/utrustning för att omsätta din idé. Du hittar alla relevanta verktyg och ingredienser i ett kök. Så det blir din arbetsplats.

På samma sätt, även om utvecklare vet hur man kodar, kommer de att behöva en arbetsplats med alla relevanta verktyg. IDE kommer att förse utvecklarna med den arbetsstationen. Det är därför IDE:er är väldigt viktiga.

Lyckligtvis finns det många alternativ vi har. Följande är några av de bästa multipurpose IDE-programvaran som stöder C, C++, PHP, Java, JavaScript, Python och många fler.

BlueJ

BlueJ är en av de mest populära IDE:erna för JAVA-programmerare. Det är bäst för programmerare som arbetar i en individuell kapacitet eller har en småskalig mjukvaruutveckling inrättad. Den har en mycket interaktiv layout. Det låter utvecklaren testa sin kod och interagera med nya objekt.

Du kan utveckla objekt genom att tillämpa metoder. Du kan testa deras värde, och du kan också visuellt skanna koden.

Den är utformad för undervisningsändamål och har en portal med undervisningsresurser. Det kan du kontrollera här.

Förmörkelse

Förmörkelse är en av de berömda IDE för Java. Det är en plattformsoberoende skrivbordsapplikation.

Gränssnittet som tillhandahålls av Eclipse är ett av dess mest tilltalande element. Det tillåter en droppe och dra funktionalitet också. Du kan också analysera din kod med statisk analys. Den stöder också element som felsökning och profilering.

SlickEdit

SlickEdit ger en kraftfull, mycket anpassningsbar kodredigerare och IDE som snabbt kan redigera upp till 2 TB. SlickEdit stöder 70+ programmeringsspråk, vilket gör det till ett utmärkt val för programmerare som behöver förmågan att utvecklas på flera språk på flera plattformar. Deras oöverträffade tekniska support skiljer dem från andra i branschen.

Några av SlickEdits funktioner inkluderar:

 • SmartPaste™ – klistrar in din kod på rätt indragsnivå för destinationen.
 • Förskönare – SlickEdits källkodsförskönare låter dig ställa in indragsbelopp, brace och start/slut stilar och utfyllnad i uttryck. Det är försköna medan du skriver funktionen kommer att formatera källkoden medan du skriver om du gör ett misstag. Det finns också en möjlighet att försköna på pasta. Tillgänglig för Android, Ant, C#, C++, Cold Fusion, DocBook, Groovy, HTML, JSON, JSP, JSP TagLib, Java, JavaScript, PHP, Python, SystemVerilog, TypeScript, Verilog, Visual Basic, XHTML, XML, XSD.
 • Omfattande felsökningsverktyg – GNU C/C++, Clang C/C++, Java, Python, Perl, Google Go, PHP, Scala, C# med Mono, Visual Basic med Mono, Android JVM/NDK
 • SlickEdits Context Tagging™ – låter dig enkelt hoppa till en symbol, hoppa till en annan och sedan hoppa tillbaka en nivå i taget. Detta fungerar också med referenser. Tryck ’.’ vid en klassinstans och du kommer att se en lista med egenskaper och medlemmar att välja mellan. Tryck på Ctrl+Mellanslag och du kommer att se en möjlig lista över kompletteringar för prefixet vid markören.
 • Projektstöd – låter dig enkelt arbeta med enfilsprojekt, eller skapa projekt med flera filer, arbetsytor med flera relaterade projekt eller öppna projekt från andra IDE:er som Visual Studio eller Xcode. Alla är integrerade med kontexttaggning, felsökning och versionskontroll.
 • DIFFzilla™ – låter dig snabbt jämföra filer eller mappar. Källa Diff upptäcker vilka skillnader som är viktiga och är helt enkelt blanksteg eller kommentarsändringar. Källa Diff är viktigt för att jämföra skillnader när en fil har förskönats och den andra inte har gjort det. DIFFzilla™ är tätt knuten till SlickEdits säkerhetskopieringshistorik och versionskontrollstöd.
 • Stöd för versionskontroll inkluderar Git, Subversion, CVS, Perforce och Mercurial. Andra system stöds också – äldre kommandoradssystem och SCC-system. SlickEdit innehåller en förrådswebbläsare för Git och Subversion, möjligheten att jämföra den aktuella symbolen med versionskontroll och möjligheten att se vilken version av filen en symbol faktiskt ändrades i.
 • Konfigurerbar färgkodning och symbolfärgning låter dig ändra färgscheman per språk. Inkluderar Markera okända variabler.
  Hur man laddar ner Google Meet

SlickEdit är ett bra verktyg för alla seriösa programmerare. Om du behöver flexibiliteten att koda i flera programmeringsspråk på flera plattformar är SlickEdit ett bra alternativ. De erbjuder en 15 dagars provperiod.

KOD:: BLOCKAR

KOD:: BLOCKAR är ett gratis verktyg för programmerare av C och C++. Den kan konfigureras enligt dina krav, och dess plugins är mycket flexibla. Det låter dig programmera objekt i ett visuellt objektorienterat tillvägagångssätt. Det kallas en klasswebbläsare. Den stöder också automatisk komplettering av koden tillsammans med felsökning.

Alternativt kan du också använda detta onlineverktyg för C och C++ programmering.

GNAT Studio

GNAT studio är en kraftfull IDE för C, C++, Ada, Spark och Python-utvecklare. Den stöder felsökning, profilering, drag n drops och funktioner för automatisk komplettering.

Kolla in den här startguiden.

AWS Cloud9

AWS Cloud9 är en molnbaserad IDE. Det stöder realtidsanalys tillsammans med spontan redigering. Du kan använda AWS Cloud9 med mer än 40 språk, inklusive de populära Node.js, Python, JS, Ruby och Go.

  Hur man lägger till en genväg till Google Chromes hemsida

Utveckla en serverlös applikation?

Goda nyheter!

Du kan utveckla och testa Lambda-funktioner lokalt.

CodeLite

CodeLite är en lättvikts-IDE med öppen källkod för utveckling av backend. Det är främst känt för PHP och Node.js och kan installeras på Windows, Debian, Ubuntu, macOS och Fedora.

NetBeans

NetBeans fungerar bra med nästan alla populära programmeringsspråk. Det ger linjeindrag. Det finns också på olika språk som engelska, ryska, japanska och kinesiska. Det framhäver också källkoden. Arbetsytan är helt modifierbar och programmeraren kan modifiera den enligt hans/hennes behov.

Den refaktorerar också kod.

Använd Apache NetBeans för att utveckla webb-, skrivbords- och mobilapplikationer.

JetBrains

JetBrains erbjuder företagsklar IDE för alla typer av utveckling. Låt mig ge dig en snabb översikt över dem alla.

PhpStorm – en produktiv PHP IDE som förstår varje kod och har massor av inbyggda utvecklarverktyg.

AppCode – kompatibel med Xcode för iOS- och macOS-utveckling. Den integreras bra med Reveal, CocoaPods, Git, Perforce, etc.

CLion – som du kan gissa på namnet är det för C och C++. Den har inbyggd felsökning.

DataGrip – en databas-IDE som stöder MySQL, PostgreSQL, MongoDB, Oracle, SQL Server, DB2, MariaDB, Cassandra, Vertica, Hive, etc. Den analyserar koderna i farten och föreslår korrigeringar för eventuella buggar.

GoLand – perfekt för Go-utvecklare. Att köra och felsöka Golang är enkelt med GoLand.

PyCharm – en perfekt IDE för professionella pythonutvecklare. Den stöder stora Python-ramverk som Flask, Django, web2py, Pyramid och Google App Engine. Några av de värda att nämna funktionerna är enligt nedan.

 • Integreras med NumPy, Anaconda, matplotlib och IPython Notebook för datavetenskapliga behov
 • Inbyggd intelligens för kodautomatisering, komplettering, refaktorering, felmarkering, debugger
 • Fjärrutvecklingsmöjligheter med Docker- och Vagrant-stöd

Utforska dessa Python-inlärningsresurser om du är nyfiken på att lära dig.

Om du är en professionell Python-utvecklare bör du utforska dessa specialiserade Python IDE-program.

Intellij IDEA – främst för Java men förstår JavaScript, SQL, HTML, React, Angular, Typescript, etc. Det har inbyggda HTTP-klienter och verktyg för att bygga, profilera, dekompilera.

Specifikt för Java stöder den följande.

 • Kotlin
 • Häftig
 • Vår
 • Scala
 • Java EE
 • Jakarta EE
 • Graals

Rider – det är för .NET-utveckling och baserat på IntelliJ och ReSharper. Den stöder ASP.NET, Xamarin, unity-spel, .NET core, etc.

RubyMine – för Ruby-utveckling.

WebStorm – för JavaScript-älskare. Den stöder ramverk som React, Vue.js, Node.js, Angular, Meteor, Electron, React Native, Ionic och Cordova. Enhetstestning drivs av Karma, Mocha, Jest och Gradskiva.

Hela JetBrains IDE är plattformsoberoende, vilket innebär att du kan använda den på Windows eller macOS.

Selen

Är du expert på testautomation?

Du kommer att gilla Selen IDE; låter dig spela in och spela upp tester. Det är öppen källkod och fungerar med Chrome och Firefox.

  De bästa Siri-genvägarna för att komma igång

Du kan utöka funktionaliteten och integrationen med hjälp av plugin.

QC – Qt Creator

Utveckla mobil-, webb-, inbäddade och stationära applikationer med hjälp av Qt Creator. Den ansluter till versionskontroll som Git, Subversion, Perforce, Mercurial och har två inbyggda UI-verktyg – Qt Quick Designer och Qt Designer.

Qt kan integreras i Microsoft Visual Studio. Följande är några av dess fördelar.

 • Skapa dokumentation
 • Enhetstestning och en integrerad debugger
 • Upptäck CPU- och RAM-prestandaflaskhalsar
 • Använd emulatorn för att testa applikationer på olika enheter.

Den stöder Qt QML, Python och C++.

Theia

Elipse Theia är en flerspråkig IDE, tillgänglig som en moln- eller skrivbordsutgåva. Den stöder mer än 60 språk och har en integrerad terminal.

Med den flexibla layouten kan du docka ditt favoritfönster som du vill.

RStudio

RStudio finns både som öppen källkod och kommersiellt. Det är för R-språket, som är känt för datautvinning och statistikarbete.

Du kan köra R-kod via IDE-konsolen och erbjuda kraftfulla funktioner för att bygga och felsöka. Den låter dig skapa vackra interaktiva grafer med hjälp av Shiny och ggvis.

Om du är nyfiken på att lära dig R måste du kolla in den här bästsäljaren Text Mining och NLP-bearbetning i R kurs.

Hur väljer man en IDE?

 • Först och främst bör du göra en lista över saker som är din prioritet. Det är avgörande eftersom en programmerare kanske letar efter en IDE med den bästa syntaxmarkeringen, medan den andra kanske letar efter en IDE med det bästa gränssnittet. Så det skulle vara bäst om du definierade dina behov först.
 • Några kritiska kriterier som ska inkluderas i din prioritetslista är syntaxmarkering, felsökning, felmarkering, gränssnitt och statisk kodanalys.
 • Gradera sedan olika IDE baserat på din prioriteringslista och välj den som passar dig bäst.

Vad sägs om onlinekodredigerare?

Visst, det finns gott om online-kod och textredigerare för utvecklare, och det blir allt mer populärt.

Du vet varför!

Det är lätt att komma igång och kan komma åt från var som helst och underlätta samarbete.

Slutsats

Att välja rätt IDE kan påverka din utvecklingsproduktivitet. De flesta IDE som nämns ovan är gratis, så försök att se vad som fungerar för dig.

Kolla in de 7 bästa IDE:erna för utveckling av mobilappar.