12 bästa spelskärmar för bra prestanda och låg ingångsfördröjning

Spread the love

Oavsett om du tar spelandet på allvar eller har en spelsession efter jobbet, kommer din monitor att spela en stor roll mellan din seger och nederlag.

Alla föreslår att du köper en speldator med ett kraftfullt grafikkort. Detta låter dig få ut det mesta av din förstapersonsfotografering (FPS), racing, action och annat. Men du måste också leta efter en högkvalitativ spelmonitor som kan göra spelet smidigt. Med rätt spelmonitor behöver du inte oroa dig för rivning, rörelseartefakter, flimmer och suddiga bilder.

Nu kanske du undrar varför du behöver en spelmonitor och vad en vanlig monitor inte klarar av. Låt oss utforska.

Varför behöver du en Gaming Monitor?

Spelmonitorer är designade för att förstärka utdata från din CPU och ditt grafikkort för att få det visuella att se så bra ut som möjligt. De är ansvariga för att visa alla resultat på din dators skärm efter att ha renderat och bearbetat bilderna. Du kommer att märka den största skillnaden när du ser bildskärpan, färgförbättringarna och rörelseskärpan genom att jämföra bilderna på spel och vanliga monitorer.

Om du gillar tävlingsspel behöver du en 144Hz spelmonitor för att lindra din spelnivå. Det kommer inte bara att ge dig en smidig och rolig spelupplevelse, utan du kommer också att ha övertaget över alla andra spelare som använder 60Hz-spelmonitorn.

Om du tar din spelupplevelse på allvar måste du definitivt överväga att köpa en högkvalitativ spelmonitor. Innan du överväger att köpa en, bör du titta på funktionerna och förstå allt på ett bättre sätt. Detta hjälper dig att få tag på rätt spelmonitor för en förbättrad spelupplevelse.

Panelteknik

Det första du behöver titta på innan du skaffar en helt ny spelmonitor är paneltekniken. Det finns olika paneltekniker tillgängliga på marknaden, och var och en av dem har sina egna plus och minus. Låt oss ta en titt på några av dem.

OLED-teknik

OLED står för Organic Light-Emitting Diode, som kort är känd som Organic LED. Denna teknik är ny för att ersätta LCD-skärmar för alla elektroniska enheter, från bärbara enheter till TV-apparater. En bild på OLED-skärmen genereras genom att miljontals små individuella lysdioder slås PÅ och AV. Dessa miljontals lysdioder bildar varje enskild pixel på skärmen.

Twisted Nematic (TN)

Twisted Nematic (TN)-panelerna är kända för att vara de mest populära bland spelare. Anledningen till dess enorma popularitet är de snabba uppdateringsfrekvenserna och pixelsvarstiderna. Utöver det är dessa paneler de mest prisvärda som finns på marknaden. En nackdel med denna panelteknik är att den är benägen att färgskifta när den ses från en annan vinkel.

Vertikal justering (VA)

Dessa skärmar är kända på marknaden för sina höga kontrastförhållanden, förmågan att visa djupa svärta och robusta färger. Din spelprestanda kan få en törn på grund av produktionen av märkbara spökeffekter. Det beror på vilken modell du köper.

In-plane Switching (IPS)

IPS-panelerna är kända för att ge den bästa allsidiga färgkvaliteten, breda betraktningsvinklar och stark gråskaleprestanda. Ändå kan de inte matcha pixelresponsen från TN-panelerna. Dessutom är dessa paneler föremål för rörelseartefakter. Dessa anses vara de bästa för allmänt bruk, men de kommer inte att vara så bra för spelare eftersom de behöver monitorer för att hantera konkurrenskraftiga spel.

Några användbara villkor

Pixelrespons

Grå-till-grå är den vanligaste specifikationen för pixelsvar. Detta mäts i termer av millisekunder (ms). Det betyder den tid det tar för en pixel att övergå från en nyans av grått till en annan. En låg pixelrespons anses vara bättre än en högre pixelrespons eftersom det ger en jämnare övergripande bildkvalitet. Den idealiska pixelresponsen är 2ms, men om du köper en för speländamål kan du till och med fungera bra med 4ms.

Uppdateringsfrekvens

Uppdateringshastighet är hur lång tid det tar för en hel skärm att rita om. De flesta vanliga LCD-skärmar har en uppdateringsfrekvens på 60Hz vid sina toppnivåer. Så det betyder att skärmen på dessa LCD-skärmar uppdateras 60 gånger per sekund. I 60Hz-panelerna finns det stora risker för suddiga bilder, skärmrevor och problem med rörliga bilder.

  World Clock är en visuell tidshållningsapp med ett dag/nattverktyg [Mac]

Nu är trenden rörlig uppdateringsfrekvens. Alla speldatorer behöver höga uppdateringsfrekvenser för en smidigare spelupplevelse. Nuförtiden kan du hitta spelmonitorer som har 75Hz, 120Hz, 144Hz, 240Hz, och vissa har till och med 360Hz paneler. Med dessa paneler kan du förvänta dig den bästa spelupplevelsen på dina spelskärmar.

Ingångsfördröjning

Om du gillar spel måste du definitivt överväga ingångsfördröjning. Inmatningsfördröjning är hur lång tid det tar för någon åtgärd att återspeglas på skärmen. Om du till exempel trycker på en tangent är den tid det tar att se dess inverkan på skärmen inmatningsfördröjning. Om tiden är under 5ms är det rätt val för spelare som förväntar sig blixtsnabba svar.

G-Sync

Spelare behöver definitivt G-sync-teknik för att synkronisera monitorn till utgången på enhetens grafikkort. Detta hjälper mycket för att få jämnare prestanda i varje spel. G-Sync fick en enorm popularitet eftersom uppdateringsfrekvensen för bildskärmar alltid är bättre än förmågan hos GPU:n att mata ut data. Det finns olika prestandaproblem av denna anledning.

Närhelst GPU-hastigheten blir osynkroniserad med bildskärmens uppdateringsfrekvens, ser G-Sync till att grafikkortet justerar utdatahastigheten.

FreeSync

FreeSync påminner något om G-Sync. Det är en adaptiv synkroniseringsteknik för den förbättrade kvaliteten på skärmar med flytande kristaller. Den främsta fördelen med FreeSync är att den minskar skärmstamning och rivning, vilket vanligtvis utlöses när bildskärmen inte är synkroniserad med innehållets bildhastigheter. Det är gratis att inkludera FreeSync i alla företags utrustning, varför de kostar mindre än de enheter som är utrustade med G-Sync.

Bildkvalitet

Twisted Nematic (TN)-skärmarna är snabbast, men de är också billigast på grund av svagare betraktningsvinklar. In-plane Switching (IPS)-skärmar tenderar att ha bättre färger än Vertical Alignment (VA)-skärmar, men de har en nackdel med något långsammare svarstid. De bästa för speländamål är VA-skärmar.

Dessa tekniska termer är viktiga att förstå innan du är ute och köper en spelmonitor. Detta beror på att du måste vara medveten om vad du ska leta efter på marknaden.

Låt oss nu ta en titt på listan över de bästa spelmonitorerna.

Dell 32 4K

Dell har alltid varit ett känt namn när det kommer till bildskärmar. Med denna tresidiga ultratunna ramdesign får du njuta av 4K i UHD-upplösning. Här får du 4 gånger mer klarhet och exakta detaljer än Full HD. Med Dell 32″ 4Kkan du också spela HDR-innehåll för att höja nivåerna på din underhållning.

Du får uppleva en uppslukande filmupplevelse med den böjda 1800R-skärmen som utökar ditt synfält. 99 % sRGB och 90 % DCI-P3 bredare färgtäckning gör att du kan se ett bredare utbud av nyanser och förbättrade fylliga färger. AMD FreeSync-tekniken låter dig njuta av en jämn, stamningsfri och tårfri tittarupplevelse.

De inbyggda dubbla 5W-högtalarna pulserar takterna och ger en filmupplevelse. De inbyggda dubbla HDMI-portarna gör det också enkelt att växla mellan streaming och konsolspel, med möjlighet att hålla dina enheter alltid anslutna. Dell har också arbetat med sin teknik för att tillhandahålla två olika multitasking-lägen: bild-i-bild-läge och bild-för-bild-läge.

Dell 27 4K

Här får du en livsstilsinspirerad Dell 27″ 4K UHD-skärm för en utmärkt tittarupplevelse. Med 4K UHD-upplösningen får du njuta av förbättrade detaljer och klarhet i varje bildruta. HDR-uppspelningsstödet låter dig få en mer verklighetstrogen upplevelse. AMD FreeSync-tekniken ger dig en smidig och tårfri upplevelse.

Denna spelmonitor har ett unikt utseende på grund av sin moderna och eleganta design. Även vid olika breda betraktningsvinklar får du se extraordinära färger med IPS-tekniken (In-Plane Switching) tillsammans med 99 % sRGB-täckning. Det finns inbyggda dubbla 3W-högtalare för en fantastisk ljudupplevelse. HDMI-portarna gör det enkelt att ansluta till olika enheter samtidigt.

AORUS FV43U

AORUS FV43U syftar till att ge dig den bästa spel- och visuella upplevelsen med denna 4K-spelmonitor. De skarpa och detaljerade bilderna gör att det känns som en mer verklighetstrogen tittarupplevelse. Tack vare Quantum Dot-tekniken får du mer levande och ljusa färger tillsammans med HDR-effekter. Du kan höja din spelupplevelse med hjälp av de exklusiva HDR-lägena.

Njut av perfekt melodiskt ljud med dess exklusiva ljudförstärkningstekniker. Funktionerna Picture-in-Picture (PIP) och Picture-by-Picture (PBP) gör det ganska enkelt att se spelet på ena sidan och spela det i andra änden. Här får du också övertaget över dina motståndare.

En annan unik funktion är timer- och räknarefunktionen. Timern kommer att hålla reda på den förflutna speltiden, medan du kan använda räknefunktionen för att hålla en räkning på allt som motståndarens användning av rekvisita. Färgintensiteterna kan styras med hjälp av 6-axlig färgkontroll.

LG 34″ UltraGear

LG har utvecklat klassens bästa LG UltraGear-spelmonitor som är helt fokuserad på att förbättra dina spelnivåer. Dess avancerade spelfunktioner inkluderar 1 ms svarstid, snabb och levande Nano IPS, NVIDIA G-Sync Ultimate och anpassningar på proffsnivå.

  Åtgärda Intel Wireless AC 9560 som inte fungerar

Nvidia G-Sync Ultimate är den högsta nivån av teknik för variabel uppdateringsfrekvens som tillhandahålls av Nvidia på marknaden. Här får du den bästa Nvidia G-Sync-processorn som ger en spelupplevelse på nästa nivå tillsammans med spel med låg latens, filmiska färger, verklighetstrogna HDR och fantastiska kontrastnivåer.

Den otroliga responstiden på 1 ms håller dig kvar i spelet även under extrema hastighetsförhållanden. Fastnar aldrig med rörelseoskärpa med 144Hz uppdateringsfrekvenser. Genom att överklocka kan bildskärmen till och med gå till en 180Hz blixtsnabb uppdateringsfrekvens. Du kan skapa en komplett spelmiljö med nästa nivås atmosfär genom sfärisk belysning. Det finns 6 olika färgalternativ: himmelsblå, naturgrön, röd, magenta, vit neutralt och vitt dagsljus för att ställa in spelmiljön.

Dessutom finns det många andra funktioner, såsom videosynkroniseringsläge, ljudsynkroniseringsläge, spelkontroller på skärmen, svart stabilisator och till och med hårkorsanpassningar.

LG 27″ UHD IPS-skärm

Med denna LG 4K UHD IPS-spelmonitor kan du uppleva färg- och ljusstyrkakvaliteter som du aldrig sett förut. HDR-tekniken ger dig en mer verklighetstrogen bild tillsammans med en djärvare kontrast mellan de mörkaste och de ljusaste delarna av skärmen.

Denna spelmonitor förstärker den nya eran av 4K UHD-upplevelsen av konsolspel. AMD FreeSync-tekniken, tillsammans med funktionerna Black Stabilizer och Dynamic Action Sync, gör det enkelt för dig att vinna fler strider. AMD FreeSync-tekniken tar ditt spelande till nästa nivå utan problem med sönderrivning och suddiga bilder eftersom du får ett jämnare, tydligare och snabbare spel.

Programvaran OnScreen Control låter användarna styra olika inställningar med hjälp av ett enda klick. Screen Split-funktionen gör det enkelt att dela upp hela visningsområdet i två utan problem. Den ergonomiska designen här borta är en pluspunkt i denna spelmonitor.

LG 32″ UltraGear QHD

Skaffa denna LG 32-tums UltraGear QHD Nano IPS-spelmonitor för att slutföra din premium-spelinställning. Detta är byggt för spelare som använder den senaste hårdvaran, snygg design, ergonomi och en utmärkt upplevelse. Det finns massor av spelfokuserade funktioner som används i denna bildskärm, såsom livfulla IPS-paneler, anpassningsalternativ på pro-nivå 1ms GTG-svarstid och Nvidia G-Sync-kompatibilitet.

Spelmonitorn kan uppnå ultrasnabba uppdateringsfrekvenser tillsammans med rik och levande bildkvalitet. De ultrasnabba svarsfrekvenserna på 1 ms erbjuder förbättrade detaljer, kontrast och klarhet. Nano IPS-tekniken stöder högfientliga färger för att ge scener av hög kvalitet, medan HRD10-tekniken kan leverera dynamisk kontrast.

Du behöver inte stöta på några problem med bildsuddar eftersom 165Hz-skärmen kan överklockas till 180Hz för en jämnare bild. Du kan helt anpassa din stridsstation enligt dina krav för en bekväm spelupplevelse.

MSI Optix

De MSI Optix MAG serien är utvecklad efter att ha utfört rigorösa kvalitetstester för att designa en robust och hållbar spelmonitor. Detta är bara det bästa för nybörjarspelare med en enkel installationsprocess och ett vänligt användargränssnitt. Du behöver inte möta problemen med bildskärmsoskärpa på grund av den ultrasnabba GTG-svarstiden på 1 ms. De kristallklara bilderna gör det enkelt för dig att fatta snabba beslut även under snabbrörliga spel.

MSI Optix är en 21:9 ultrabred spelmonitor för att förbättra din perifera syn. 200Hz uppdateringsfrekvensen ger dig ett övertag mot dina motståndare i snabba spel som förstapersonsskjutare, sport och strategispel i realtid. MSI tillhandahåller också olika konsolspecifika inställningar för att öka nivån på ditt spel med den smidigaste 120Hz-upplevelsen även när du ansluter bildskärmen till en konsol.

Flytande kristallmolekylerna i denna Rapid IPS-teknik roterar 4x snabbare än de vanliga flytande kristallmolekylerna. Utöver det får du flera fördelar som ingen förvrängning tack vare IPS-panelerna, HDR-teknik för kristallklara bilder, brett färgomfång och spel OSO-appen 2.0 för enkel anpassning. Nvidia G-Sync-kompatibilitet ger dig tårfri och stamningsfri spelupplevelse.

MSI Oculux

De MSI Oculux NXG253R esports gaming G-Sync-monitor hjälper dig att spela på toppprestanda. Nvidia G-Sync-kompatibiliteten låter dig ta ditt spel till nästa nivå utan att flimra, stamma eller rivas. Se varje bild med förbättrad skärpa tack vare den ultrasnabba 1ms GTG-svarstiden.

Det kommer inte att finnas någon risk för oskärpa eftersom Nvidia G-Sync-kompatibiliteten ger dig en 360 Hz-skärm, vilket är 1,5 gånger snabbare än den konventionella 240 Hz-skärmen. Nu kan du njuta av ultrahöga bildfrekvenser för att tävla i alla dagens moderna spel som Valorant, Overwatch, CS: GO och många fler.

Kliv in i din nästa spelstrid med denna best för att mäta seger på millisekunder med Nvidia Reflex Latency Analyzer. MSI Oculux har Nvidia DLSS för att öka bildhastigheterna och generera skarpa och tydliga bilder genom AI-bearbetning av tensorkärnor på GeForce RTX. Du kan göra justeringar av ditt spelsystem baserat på dina preferenser, och det fascinerande mjuka omgivande ljuset bidrar till denna underbara spelmonitor.

  Hur man hanterar EA-kontoinställningar

Viotek QHD

Ta del av fantastiska bilder i 2K med det proportionella 103 % sRGB-omfånget, och 3000:1 kontrast ger lysande vitt och mörkare svärta med Viotek 27-tums QHD-spelskärm. Den snabba responstiden på 1 ms, tillsammans med 144Hz uppdateringsfrekvenser, gör varje spel roligare för dig. FreeSync- och G-Sync-tekniken gör det enkelt att vinna seger i varje spel.

Betraktningsvinklarna 1500R och 178º minskar bländning för att hålla dig helt nedsänkt medan du spelar spel eller tittar på film. Gameplus-korset låter dig förvandla varje bild till en perfekt, och när du byter till FPS-läget kommer du att fånga varje detalj med precision.

Viotek Open Box

Viotek Open Box Gaming Monitor höjer dina spelnivåer och gör det supersnabbt tack vare WQHD-skärmupplösningen. Den förstärks på grund av den blixtsnabba 144Hz uppdateringsfrekvensen. Detta anses vara perfekt för både spel och videokonferenser eftersom det inte finns några problem med tappade ramar och flimmer i videon.

Skärmen har ett kontrastförhållande på 3000:1 tillsammans med ett 96 % sRGB-omfång. AMD FreeSync-skärmen hjälper dig att jämna ut de snabba spelen utan några problem med suddiga bilder och spökbilder. Rörelsen kommer att förbli ganska jämn även om du ser att bildhastigheten sjunker så lågt som 48Hz.

Du får också en chans att ansluta så många enheter du vill med 3 HDMI-portar, 1 skärmport och en 3,5 mm ljudutgång. Detta är ett perfekt kraftpaket att använda i både hem och kontor för produktivitet och intensivt spelande. QHD 2560 x 1440p bildskärmsupplösning är bara den perfekta för spel- och underhållningsändamål.

Viotek Ultrawide

Viotek Ultrawide Curved Gaming Monitor har en Full HD-upplösning med utmärkta detaljer och briljanta färger. Skärmen har ett 107 % sRGB-färgomfång för förbättrad färgnoggrannhet, och den ultravida skärmen ger dig också mer utrymme för produktivitet. 120Hz uppdateringshastigheter gör den perfekt för speländamål med noll tappade bildrutor och mjukare övergångar. Eftersom det finns höga uppdateringsfrekvenser blir ögonen mindre ansträngda.

Detta är bara den perfekta monitorn för alla ändamål, oavsett om du är en innehållsskapare, casual gamer eller till och med en entreprenör. PIP/PBP-produktivitetsverktygen med dubbla ingångar gör att arbeta och spela mer effektivt. Spelupplevelsen är på en helt annan nivå tack vare olika verktyg som AMD FreeSync-teknik, Gameplus-kors och FPS-optimeringar.

Den böjda spelmonitorn 1200R ger vision till din dagliga tittarupplevelse. Du får en mer realistisk spel- och tittarupplevelse med den ultravida skärmen.

Samsung QLED

De Samsung QLED 49 tum Spelskärmen har ett bildförhållande på 32:9 och 1800R böjda paneler för att fördjupa tittarna i spelet eller underhållningen. Det finns mer än en miljard nyanser av färger för att få bilden att se mer realistisk ut. Med denna spelmonitor kommer du att se en enorm uppgradering av din spelupplevelse eftersom den har Quantum Dot Technology.

AMD:s nya Radeon FreeSync 2 ger en mycket bättre HDR-spelupplevelse än sRGB-spektrumet. De mörka områdena ser mörkare ut, medan de ljusa områdena ser ljusare ut på grund av HDR-stödet. Du får se fantastiska detaljer och kontraster tillsammans med kristallklara detaljer.

Varje actionscen kommer att se felfri ut med Samsungs 144Hz spelmonitor. Denna spelmonitor är byggd för hastighet med en responstid på 1 ms för filmer. Black Equalizer-funktionen låter dig ställa in ljusstyrkan för alla spelscen enligt kraven. Ögonsparläget är en innovativ funktion för att minska emissionen av blått ljus och minska ögonansträngningen.

Den ultravida monitorn låter dig multitaska som ett proffs. Här kommer du att känna att du använder två olika 16:9-skärmar. Det är inget rörigt på grund av kablar eftersom du bara behöver en enda strömkabel utan ramar som stör din sikt. Funktionen Easy Setting Box låter dig skapa partitioner på skärmen enligt dina krav med ett enda klick.

Slutsats 🎮

Om du vill ta din spelupplevelse till en ny nivå måste du definitivt köpa en bra spelmonitor. Du kommer att få en helt annan spel- och tittarupplevelse med en avancerad spelmonitor. Det här är några av de bästa du kan kolla in om du funderar på att köpa en.

Läs sedan om coola spelbord.