11 Twitter/X-statistik Även Elon Musk skulle vilja veta

Sociala medieplattformar som Twitter hjälper till att ansluta och få kontakt med andra användare. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone och Evan Williams skapade Twitter den 21 mars 2006. Sedan dess har Twitter blivit en viktig plattform för att dela nyheter, uppdateringar och idéer.

Den rika kulturella plattformen är ett nav för inflytelserika och mäktiga ideologer. Debatter, såväl som skämt, sprids snabbare på Twitter än på andra plattformar.

Den 27 oktober 2022 förvärvade Elon Musk Twitter för 44 miljarder dollar. Ett stopp för alla sociala mediers behov är framtiden för denna plattform. Marknadsföring av affärer, kommunikation, underhållning, kunskap och många andra syften betjänas av Twitter. Snart är Musk redo att konkurrera med jobbportaler, eftersom han planerar att introducera dem i framtiden.

Innan dessa renoveringar sade han upp 7 500 anställda och upplöste styrelsen. På bara ett år ändrade han helt logotypen och namnet på plattformen till att nu heta X.

Betydelsen av Twitter/X

  • Twitter är den snabbaste sociala medieplattformen för att dela nyheter och uppdateringar. Informationen når målgruppen mycket tidigare än någon annan plattform. Intressant nog listar ett alternativ på Twitter populära ämnen i varje region.
  • Denna sociala medieplattform tillåter användare att svara på tweets. Människor kan dela sina åsikter och idéer med andra.
  • B2B (Business to Business) och B2C (Business to Customers) marknadsförare använder Twitter för att marknadsföra sina varumärken. B2C:s kan nå sin målgrupp genom att använda hashtags i sina tweets. Proffs kan samarbeta med andra företag för att förbättra tjänsterna.
  • Kunskap och resurser finns även på Twitter. Förutom underhållning kan användare få värdefulla nyheter, information och uppdateringar för att hålla sig informerade om världen.
  • Kommunikationsplattformen i realtid levererar tweets som snabbmeddelanden. Twitter har en stark räckviddsalgoritm som är fördelaktigt för mediepersoner. De kan dela nyheter och information direkt utan några begränsningar.
  • Twitter har en retweet-funktion som tillåter retweets av andra. Den fördelaktiga poängen med detta alternativ är att informationen kan nå det maximala antalet personer utan att följa dem.
  • Sedan lanseringen har Twitter riktats till olika målgrupper. Det är en one-stop-plattform för nyheter och politik, där människor och personligheter som journalister, kändisar, idrottare och politiker kan höja sina röster i olika ämnen. Politiska och ibland kontroversiella åsikter spred sig snabbt till dess målgrupp.

Här är några fantastiska Twitter/X-statistik som du bör känna till:

Geografisk statistik

Bildkälla- www.demandsage.com

Enligt DemandSage har Twitter 572 miljoner användare globalt, medan 237,8 miljoner dagliga aktiva användare finns på plattformen. I listan ligger den på tredje plats efter Facebook och Instagram. Antalet ökar kontinuerligt år efter år.

USA är nummer ett i världen när det gäller BNP och befolkning och även på listan över aktiva Twitter-användare. USA har 77,75 miljoner månatliga aktiva användare på plattformen, och listan följs av Japan (58,2) och Indien (24,45). Att bryta ner USA:s statistik, endast 52% av användare följer Twitter dagligen.

Enligt undersökningen kommer 84 % av de totala besöken till Twitter varje vecka och 96 % kommer till Twitter en gång i månaden. Data avslöjade att Amerika spenderar 6 minuter per dag på Twitter.

Regionalt leder Nordamerika listorna över aktiva användare på Twitter – 15 % av det totala antalet användare som identifieras från regionen.

Den asiatiska regionen rankades under Nordamerika. 69,5 miljoner och 40,7 miljoner användare är från östra och södra Asien, respektive. Totalt sett är 40 % av Twitter-användarna aktiva i dessa tre regioner och växer kontinuerligt.

Demografidata

Sociala medieplattformar är populära bland tonåringar och ungdomar. Globalt använder 97 % av tonåringarna sociala medier och 75 % har minst ett konto på sociala medier. Men Twitter är populärt bland medelålders människor. 38,5 % av användarna år 2022 är i åldersgruppen 25-34. 37 % av ungdomarna och 24 % av tonåringarna använda Twitter för flera ändamål.

Enligt Statistik 2021, sex av tio användare i åldern 25-49 spenderar tid på Twitter. En faktor som påverkar Twitters demografiska statistik är dess förmåner.

De flesta använder Twitter för att dela nyheter och information. Det skiljer sig från andra plattformar där användarna spenderar mest tid, vilket resulterade i ett ökat plattformsrykte, eftersom vi kan se det mesta av det mogna innehållet på Twitter.

Twitters användarbas består av fler män än kvinnor. 71,2 % av användarna på Twitter är män, och resten är kvinnor. Men tvärtom, kvinnor leder listorna över varumärkesinteraktioner och kommunikation. Detta är ett resultat av mäns passiva inställning, främst genom att använda Twitter för uppdateringar och nyheter.

Dagliga interaktioner på Twitter/X

Bildkälla- https://www.dsayce.com/

Twitter är en plattform för kundinteraktion, som spelar in 6 000 tweets per sekund. Globalt skickar användare ett genomsnitt på 350 000 tweets per minut och 500 miljoner tweets dagligen.

Uppgifterna visar hur ofta människor är aktiva på Twitter. Den genomsnittliga tiden som spenderades på Twitter globalt 2023 var 31 minuterbättre än sina rivaliserande plattformar som Facebook och Instagram.

Intäkter genererade av Twitter/X

Bildkälla: www.businessofapps.com

Jämfört med andra plattformar är Twitters intäkter lägre än väntat. Enligt Twitters vd Elon Musk är den totala omsättningen 2023 3 miljarder dollar, vilket är 1,4 miljarder dollar mindre än 2022. Twitter kommer att tjäna 4,4 miljarder dollar 2022.

Dess totala intäkter 2022 var 4,4 miljarder dollar. Om man delar upp dess totala intäkter kom 4 miljarder dollar från reklam och 0,4 miljarder dollar från data och licensiering. Men denna siffra minskar kontinuerligt sedan fjärde kvartalet 2021. 17 % av Twitters totala användare är från USA, men 50 % av de totala intäkterna genereras från detta land. I slutet av 2022 bidrog USA 2,4 miljarder dollaroch 2 miljarder dollar kom från resten av världen.

Under pandemin ökade engagemanget på sociala medieplattformar med 10,5 %. Människor höll kontakt med familj eller vänner, arbete och information. Det påverkade också Twitters intäkter från slutet av 2019 till 2021. Twitter såg en ökning med 32 % i sin vinst från 3,4 miljarder dollar till 5 miljarder dollar.

Under pandemin ökade engagemanget på sociala medieplattformar med 10,5 %. Människor ville hålla kontakten med familj eller vänner, arbete och information. Det påverkade även Twitters intäkter. Twitter såg en 32% ökning av vinsten från slutet av 2019 till 2021, från 3,4 miljarder USD till 5 miljarder USD.

Twitter/X för företag

Den sociala medieplattformen är inte bara för underhållning; det är en utmärkt plattform för marknadsföring. Senast 2023, 93 % av marknadsförarna använda onlineplattformar för att nå målgrupper.

Ansedda varumärken och medelstora företag marknadsför sig online eftersom de lätt kan nå sina kunders sinnen. 71 % av medelstora företag globalt använder dessa plattformar och 52 % postar en gång om dagen.

Från och med januari 2023 rankades Twitter med den näst högsta tillväxten av webbtrafikhänvisningar bland alla sociala medieplattformar. Tillväxttakten ökade till 34,3 %, efter Instagram (114,4 %). Varumärken växer snabbt på Twitter och ligger på andra plats på marknadsförares lista över plattformar.

Cirka 82 % använder Twitter för B2B (business-to-business) innehållsmarknadsföring. De delar och marknadsför sin produkt med olika varumärken och når målgruppen.

Människor håller koll på sina favoritmärken för de senaste uppdateringarna och erbjudandena. Varumärket gör inte heller besviken genom att uppdatera dem regelbundet. 79 % av Twitter-användarna följer omedelbart varumärken för de senaste uppdateringarna, och varumärken svarar genom underhållande inlägg och erbjudanden.

Sjunkande grafer för Twitter/X

Bildkälla- https://www.similarweb.com/blog/insights

Trots en bra användarbas och engagemang går Twitter kontinuerligt med förluster. Enligt företagsdata förblev Twitter i en nettoförlust från 2012 till 2017. Plattformen återhämtade sig huvudsakligen under de kommande två åren, men historien fortsatte. 2020 förlorade Twitter 1136 miljoner dollar, den kraftigaste nedgången sedan lanseringsåret.

Liknande webb rapporterar det Twitter tappade 7,75 % av sin trafik i mars 2023. Dagligen aktiva användare av Android-appar minskade också med 9,8 %. Twitters betalda plan blev en orsak bakom denna nedgång.

Twitters primära inkomstkälla är reklamintäkter. Under de senaste åtta åren kom maximalt 0,5 miljarder dollar från andra källor. 90 % av Twitters intäkter kommer från reklam, men efter Musks förvärv minskade Twitters annonsintäkter med 50 %.

Eftersom Elon inför många användarrestriktioner förlitar sig företag på andra sociala medieplattformar för att upprätthålla marknadsföringskostnader.

Nyligen bekräftade Elon Musk att kassaflödet kommer att vara negativt fram till mitten av 2023. Företaget behövde hjälp med en skuld på 13 miljarder dollar, som måste betalas tillbaka senast i juli 2023. Förlustmönstret är detsamma under resten av året. Twitter förlitar sig nu på icke-annonsbaserade tjänster som prenumerationer för att återhämta sig från förlusterna.

Twitter/X Future

Twitters livslängd är baserad på dagens generation, och vi backar inte från detta. År 2023, 52% av tweets kom från personer födda mellan 1997-2012. Under de senaste åren har antalet aktiva användare av Twitter varit detsamma.

Användarnas prognos för Twitter ser lovande ut mellan 2024-2027. Enligt uppgift, 42,3 miljoner användare kommer att använda plattformen för olika ändamål, och ökningstakten skulle vara 10,19 %.

Skapare på Twitter/X

Gen-Z generation, där de flesta innehållsskapare tjänar mer än avlönade proffs. Cirka 207 miljoner människor ansåg sig vara skapare, men bara en tredjedel valde denna roll på heltid. Twitter kommer att ge mycket bättre avkastning än sina andra konkurrenter. I mitten av 2023 tillkännagav Twitter ett program för att dela reklamintäkter. Skapare kommer att få del av summan Twitter har tjänat genom dem.

Cirka 97 % av det totala en användare kan få. Twitters sjunkande annonsintäkter sedan förra året kan återupplivas med detta program. Annonsintäktsprogram är dock tillgängliga för kreatörer med minst 15 miljoner visningar under de senaste tre månaderna med 500 följare.

Värdefulla data om ekonomi

Enligt Twitter-undersökningen, 53 % av människorna få finansiell och investeringsrelaterad kunskap från denna plattform, medan 40 % investerar sina pengar baserat på information från Twitter.

Antalet har ökat sedan pandemin, och den nuvarande VD:n för Twitter kan förändra förmögenheterna för alla företag eller krypto med bara en tweet. Mer än 1 miljard tweets gjordes enbart på kryptovalutor under pandemin.

År 2021 meddelade Musk att Tesla skulle få betalningar i Bitcoin, vilket höjer priset med mer än 20 % på bara en dag. Den rikaste mannen i världen har vissa befogenheter i monetära termer för att manipulera finansvärlden. Folk följer finansnyheter på Twitter eftersom de vet att Elon Musk när som helst kan göra dem lönsamma på nolltid.

Kändisar på Twitter/X

Förutom Twitters vd Elon Musk har ingen annan vd eller ägare av den sociala medieplattformen toppat listan över flest följare på deras plattform. Han är den personlighet som följs mest på Twitter med 155 miljoner följare, följt av Barack Obama och Justin Bieber. Två globala ikoner av idrottare har toppat listan över mest följda idrottare på Twitter.

Cristiano Ronaldo och Lionel Messi har 108 miljoner och 61 miljoner följare, respektive. Från och med 2019 var folks favoritspelmärke, PlayStation, det mest följda varumärket på Twitter, med 17 miljoner följare. Xbox, ett annat spelmärke, låg något efter med 13,5 miljoner följare.

Twitter/X-prenumerationer

Sociala medieplattformar för underhållningsändamål är huvudsakligen gratis för sina användare. Twitter var gratis fram till 2021, men Twitters VD meddelade att användare måste betala 8 $ per månad för att få det verifierade märket på sitt konto. Som ett resultat skulle Twitter generera $3,4 miljoner per månad från sina 424 tusen verifierade användare med detta drag. Följande Musks förvärvinförde Twitter vissa begränsningar för användningen.

Tidigare var det en gratis plattform, men från och med nu kan användare bara skicka 500 meddelanden till vem som helst på en dag. På samma sätt kan en gratis användare bara göra 2400 tweets, inklusive retweets. Tekniskt sett kan en användare bara följa 400 konton på en dag. Mikrobloggplattformen förbjöd aggressivt efterföljande beteende för att kontrollera falsk räckvidd och vinst på tweets.

Rival till Twitter/X

Den 11 juli 2023 lanserade Mark Zuckerberg ”Twitter Killer”-trådar. På bara fem dagar registrerade sig 100 miljoner användare på plattformen. Men efter 15 dagar förlorade tråden 75 % av sin trafik på grund av att den behövde mer klarhet. Folk letade efter ett alternativ till Twitter eftersom Elon Musk hade gjort skillnad på gratis och betalda användare.

Trådar liknar Twitter på vissa sätt. Men enligt chefen för Threads vill man undvika att engagera sig i politik som Twitter. Så nu är det bara en bild- och videodelningsplattform som dess moderföretag Instagram.

Slutsats

Twitter är en utmärkt källa till information, och unga människor använder denna resurs för att nå sin målgrupp. Statistik visar att Twitter fortsätter att höja sig över andra sociala medieplattformar. Oavsett om du är student, anställd eller arbetslös är den här plattformen till hjälp i ditt liv. Twitter lämpar sig för att kommunicera med familj, släktingar, vänner och kollegor.

Men sedan Musks förvärv är vissa funktioner endast tillgängliga för prenumeranter, och du måste leva under restriktioner. De flesta användare fattar sina ekonomiska beslut genom tweets, men tyvärr sprids rykten också på Twitter. En användare måste korskontrollera med flera resurser för sina värdebedömningar.

Du kan också utforska några Twitter-analysverktyg och Twitter-marknadsföringsverktyg för trendsättare för att öka engagemanget.