11 bästa verktyg för kontinuerlig integration (CI) 2022

Utvecklare älskar att skriva bitar av kod som ser ut som konstverk och fungerar vackert och felfritt – åtminstone i sin egen utvecklingsmiljö.

Men så småningom måste de integrera det konstverket med andra konstverk, skrivna av andra kodare. Och resultatet kanske inte blir lika vackert. Om bara integrationsdelen kunde vara någon annans ansvar… eller hur?

Det visar sig att det kan vara det. Hela syftet med kontinuerlig integration (CI) och dess uppsättning automatiserade verktyg är att befria dina programmeringsresurser från hindren med att testa, bygga, distribuera och leverera.

När ett projekt växer växer antalet saker som behöver integreras snabbare, och backtracking-uppgifterna – de som måste utföras för att hitta felkällan – börjar ta mer tid än själva kodningen. CI har för avsikt att hjälpa utvecklare att övervinna integrationssvårigheter och hålla fokus på det de älskar att göra: att skriva kod.

I grund och botten är CI en utvecklingspraxis som kräver att kodare integrerar de arbetar i ett delat arkiv – något som kallas incheckning – flera gånger om dagen. CI automatiserade verktyg verifierar och testar varje incheckning och bygger om den integrerade lösningen varje gång, rapporterar fel och låter teammedlemmarna lösa dem snabbt.

Vad ska man leta efter i ett CI-automatiseringsverktyg?

Det finns en hel del sådana verktyg på marknaden, och det finns många skillnader mellan dem, så att välja rätt för ett utvecklingsteam är inte en lätt uppgift. Ändå finns det några önskvärda funktioner som du bör kontrollera när du utvärderar någon av dem:

  • Enkel installation: dina teammedlemmar är utvecklare, inte IT-proffs. Så CI-verktyget bör möjliggöra enkel installation och installation, så att ditt team kan börja dra nytta av dess fördelar direkt.
  • Enkel att använda: ju minst teammedlemmarna behöver veta om verktyget, desto bättre. Helst ska det fungera helt i bakgrunden, och kodare ska bara behöva lära sig hur man checkar in och hur man ser byggnaden och distribuerar resultat.
  • IDE-integration: det här objektet är relaterat till användarvänligheten, med fokus på att hjälpa utvecklare att göra allt sitt arbete utan att lämna den IDE som de väljer – vilket det än är. Detsamma gäller för språket: CI-verktyget bör vara språkagnostiskt, så ditt team behöver inte lära sig något nytt för att använda det.
  • Integration med molnplattformar, som Microsoft Azure, Google Cloud eller AWS: denna typ av integration är viktig för att påskynda uppladdningstiden för programvaran till molnet.
  • Utökningsbar arkitektur: tillägg och plugins är ett utmärkt sätt att lägga till funktionalitet till ett automatiserat CI-verktyg som inte kommer ur lådan.

Med dessa aspekter i åtanke, låt oss ta en titt på de bästa CI-automationsverktygen som skapats för att göra utvecklarnas liv lyckligare.

Jenkins

Jenkins är en populär automationsserver med öppen källkod för kontinuerlig integration, med hundratals plugins och ett vänligt användargränssnitt. Den är avsedd att automatisera alla bygg- och driftuppgifter för programvaruutvecklingsprojekt av alla storlekar.

Jenkins-servern är tillgänglig för Windows, Mac-OS, Linux och andra Unix-varianter. Det ger enkla installations- och uppdateringsprocedurer, och det kan enkelt konfigureras via ett grafiskt användargränssnitt. Den är utformad som en utbyggbar automationsserver, så den kan användas bara som en CI-server eller förvandlas till ett fullfjädrat nav för kontinuerlig leverans.

En master-slave-arkitektur låter Jenkins stödja distribuerade builds och bygga scheman baserade på uttryck. Den erbjuder meddelanden om byggstatus och stöder kommandoexekvering i förbyggda steg, för att låta utvecklare finjustera byggnadens pipeline.

Om du inte vill installera och hantera Jenkins själv, kan du välja en pålitlig Jenkins värdplattform.

Att lära sig Jenkins är enkelt, du kan kolla in det här noll till hjältekurs.

Bambu

Skapad av Atlassian – utvecklarna av mycket populära lagarbetesprogram, som Jira och Trello – Bambu är en lösning för kontinuerlig integration, driftsättning och leverans som låter dig sätta ihop och automatisera byggen, tester och releaser inom ett enda arbetsflöde.

Bamboo utmärker sig för att ge fullständig synlighet av releaser, kvalitetsmått och status.

Bamboo tillåter projekt av alla storlekar, vilket låter dig skala din byggkapacitet genom att ansluta servrar på ditt nätverk via Amazon Elastic Compute Cloud (EC2). Med en Agent Matrix-funktion kan du enkelt tilldela byggen till rätt agenter och visualisera systemkraven för varje byggnad.

Inbyggd Git- och Mercurial-grening låter Bamboo automatisera processen att slå samman grenar från båda versionskontrollsystemen. Bamboo tar hand om filialdetektering, byggande, testning och sammanslagningsuppgifter för att distribuera kod kontinuerligt till produktions- eller iscensättningsmiljöer, enbart baserat på filialnamnet.

En grundläggande Bamboo-licens på plats, med kapacitet för obegränsat antal lokala agenter och noll fjärragenter, kostar $ 10 och inkluderar en 12 månaders supportperiod om du behöver fjärragenter, priset skalar efter antalet.

CircleCI

Som en molnbaserad CI-lösning, CircleCI är naturligtvis multi-plattform och lämplig för distribuerade team, med många anpassningsmöjligheter. Den stöder många olika språk, inklusive Java, Python, JS, Haskell, Ruby on Rails och Scala, även om dess enda alternativ för versionskontroll är Github.

CircleCI är mer än ett CI-verktyg.

Det beskrivs bättre som ett centralt nav där kod går hela vägen från idé till leverans. Den har en stor användarbas, som är ett av de mest använda DevOps-verktygen, och bearbetar mer än en miljon builds per dag. Användare av CircleCI uppskattar dess unika instrumentpaneler med statistik och data om hur team fungerar och hur deras kod körs, vilket hjälper dem att förbättra produktiviteten och minska tiden till marknad.

Även om det inte är ett gratis verktyg, har det en gratis nivå som låter dig komma ganska långt innan du betalar. När dina behov överstiger vad den kostnadsfria nivån erbjuder, träder ett intelligent prisschema i kraft, som börjar på $ 30 per månad och skalas efter arbetsvolymen.

Kompis

Kanske ett av de bästa sätten att summera Buddys funktioner som ett CI-verktyg är att nämna dess 12 sekunders genomsnittliga driftsättningstid, eller dess 15-minuters konfigurationsprocedur, gjord genom ett tydligt och begripligt användargränssnitt.

Buddy använder pipelines för att bygga, testa och distribuera programvara. Teamledare kan skapa dessa pipelines genom att välja bland över 100 färdiga att använda åtgärder som kan ordnas på vilket sätt som helst. Resultaten visar sig i mer frekventa driftsättningar och avsevärt lägre felfrekvenser efter utplaceringen.

Buddy är ett smart CI-verktyg, designat för att sänka utvecklarens ingångströskel till DevOps. Den stöder alla populära språk, ramverk och uppgiftshanterare, och den integreras med AWS, Azure, DigitalOcean, Google Cloud och mer.

Den erbjuder också möjligheten att använda den på molnet eller på plats. Molnalternativet tillåter ett gratis konto, med en gräns på 5 projekt och 120 exekveringsgränser per månad. När din arbetsvolym överstiger dessa gränser tillkommer en månadsavgift på 75 USD eller 200 USD, beroende på antalet projekt eller resurser som behövs. Prissättningen på plats varierar beroende på antalet användare och börjar på cirka 25 USD per användare.

GoCD

Även om namnet antyder att den här är mer av ett CD-verktyg (kontinuerlig leverans), GoCD är faktiskt en CI-server med öppen källkod, som används för att enkelt visualisera och modellera komplexa arbetsflöden. Det ger ett intuitivt gränssnitt för att bygga CD-pipelines och få programvara att distribueras till produktion på ett säkert sätt.

Pipelines kan behandlas som vanlig kod som checkas in i källkontroll, vilket möjliggör pipelineversionering och backtracking.

GoCD stöder JSON- och YAML-format för att ge dig möjligheten att hoppa över användargränssnittet när du hanterar din konfiguration. Den stöder också parallell och sekventiell exekvering, vilket gör det möjligt för teamledare att enkelt konfigurera beroenden. Arbetsflöden kan visualiseras i realtid och från slut till slut, tack vare GoCD:s värdeströmskartläggningsfunktion, som låter dig spåra ett åtagande hela vägen från incheckning till implementering.

GoCD-gemenskapen och plugin-ekosystemet utökar serverns och agenternas funktionalitet i form av mer elastiska agenter, artefakter, aviseringar och mer.

GitLab

GitLab tillhandahåller kontinuerlig integration som en del av sitt versionskontrollerbjudande. Dess CI-verktyg ingår som en webbapp med ett öppet API som hanterar projekt genom ett vänligt användargränssnitt, integrerat med alla GitLab-funktioner. Genom detta API kan utvecklare skapa ännu djupare integrationer med produkten.

GitLab CI hjälper utvecklare att omvandla idéer till produktion genom att hitta potentiella förbättringar av deras utvecklingsprocesser. Dess pipelines bygger, testar, distribuerar och övervakar kod som en del av ett enda, integrerat arbetsflöde. Utvecklare delar varje ny kod i en sammanslagningsbegäran, vilket utlöser pipelinen som utför alla valideringsuppgifter innan ändringarna slås samman i källkodsförrådet.

GitLab CI hjälper utvecklare att fånga och minska buggar tidigt i utvecklingscykeln, medan kontinuerlig leverans flyttar verifierad kod snabbare till användare och intressenter. Den erbjuder en gratis plan med alla stadier av DevOps livscykel och upp till 2000 CI/CD-minuter. Betalda planer börjar på $ 4 per användare/månad och ger mer kontroll över källkoden, bättre support, fler CI/CD-minuter, bland andra premiumfunktioner.

Intresserad av att lära dig GitLab CI/CD? Kolla in det här Udemy kurs.

CodeShip

Ett enkelt och flexibelt CI-verktyg, designat för att hjälpa små och växande team med en snabb kontinuerlig integrationslösning. CodeShip anpassar sig efter utvecklarnas preferenser, låter dem välja mellan att få allt konfigurerat för dem direkt, eller anpassa miljön och arbetsflödet för att maximera produktiviteten.

CodeShip integreras med praktiskt taget alla verktyg, tjänster eller moln, vilket låter teamledare lägga till de funktioner de behöver – implementeringar, aviseringar, kodtäckning, säkerhetsskanning, versionskontroll, etc. – för att utforma det perfekta arbetsflödet för sina organisationer. Dess centraliserade teamhanteringsverktyg och instrumentpaneler ger tillgång till felsökningsbyggen och möjliggör felsökning utan att lämna CI-miljön.

CodeShip erbjuder en evighetsfri version som tillåter upp till 100 builds per månad, med obegränsade projekt och teammedlemmar. Om 100 builds per månad inte räcker kan du skala till betalversionen ($ 49 per månad) och få obegränsade månatliga builds. Det finns också alternativ att betala för fler samtidiga konstruktioner och fler parallella pipelines, eller stora instansstorlekar.

Koda aldrig

En helautomatisk, molnbaserad CI- och leveranstjänst som eliminerar allt behov av mänsklig interaktion. Koda aldrig bygger automatiskt projektet för varje commit och kör alla tester på en emulerad miljö eller på den riktiga hårdvaran. Den har ett lättanvänt gränssnitt och bra, begriplig dokumentation, vilket möjliggör snabb adoption, utan branta inlärningskurvor.

Nevercode automatiserar hela utvecklingsprocessen, från idé till leverans, och integreras med en mängd verktyg för att forma omfattande arbetsflöden. Bland dess funktioner är de samtidiga byggen enastående för att låta dig automatisera flera byggningar samtidigt. Varje projekt byggs om med varje kod push till GitHub, Bitbucket eller GitLab, vilket ger omedelbar feedback.

Den automatiska installationen för iOS, Android, Cordova, Ionic, React Native & Flutter-projekt är också en anmärkningsvärd funktion, och releaseautomatisering, som möjliggör integration med Google Play, iTunes Connect, TestFairy, HockeyApp och Crashlytics, ger pricken över i: recept.

Nevercode har olika prisplaner, från 99 $ per månad, vilket möjliggör två appar, två samtidiga byggnader, en 45-minuters byggtidsgräns och obegränsade byggnader.

AppVeyor

AppVeyor erbjuder CI/CD-tjänst för mac OS, Linux och Windows för att snabbt bygga, testa och distribuera applikationer på vilken plattform som helst.

Börja använda CI-tjänsten på några minuter och arbeta med valfri källkontroll, som GitHub och GitHub Enterprise, Azure Repos, Gitea, Kiln, Bitbucket, GitLab eller anpassade repos. Bygg virtuella datorer snabbare med sudo/admin-åtkomst och dra nytta av flerstegsinstallationer.

Dessutom kan du konfigurera det inbyggda användargränssnittet eller YAML och få en ren och isolerad byggmiljö i varje build. AppVeyor tillhandahåller PR-byggen och filialer som stödjer utvecklingsarbetsflödet. Det hjälper till att effektivisera utvecklingsprocesser med en levande gemenskap och professionellt stöd. Den har en inbyggd NuGet-server och distribution.

Det är gratis för projekt med öppen källkod. Betala om du vill ha privata projekt och ta en 14 dagars gratis provperiod. Registrera dig nu och få ett av de bästa CI-verktygen.

Sele

Sele är en containerbaserad och intelligent CI-lösning tillsammans med standardiserade tillägg och isolerade konstruktioner för att göra byggnadsartefakter snabbare och smartare.

Låt dina utvecklare fokusera på att skriva koden genom att effektivisera byggprocessen. Harness ML-modell gör att testcykeln går snabbare utan att kompromissa med kvaliteten. Utvecklare har rätt att välja vilken infrastruktur de vill använda för att driva bygget på ett effektivt sätt.

Harness fungerar med alla språk du väljer, vilket gör att du kan använda lösningen för alla ramar. Det minskar manuella steg för att hjälpa team att röra sig snabbare utan att lära sig olika produkter. Bygg pipelinen som du vill, kör steg sekventiellt eller parallellt, gruppera varje steg, lägg till exekvering på varje nivå och definiera felstrategin.

Prova nu med det obegränsade bygget, avancerad säkerhet och mycket mer.

Kraken

Kraken betonar testning för att ge samma funktioner och fördelar som andra CI-plattformar. Den levererar ett lokalt och modernt CI-system med öppen källkod som är skalbart och pålitligt. Se beteendet för varje testfall på diagram. Jämför tidigare resultat, leta efter ändringar och identifiera instabila test automatiskt.

Dessutom stöder den statistisk analys och flera iterationer för prestandatestning med automatisk regressionsdetektion. Kraken tillåter exekvering i virtuella maskiner som AWS EC2 eller behållare som LXD eller Docker.

Det finns inget behov av dyra bänktestmiljöer för att testa produktvalidering; du kan använda samma testkod för att minska risken för regressioner. Det erbjuder fördelar som det breda spektrumet av miljöer och operationer i molnet.

Välj det verktyg som gör dina kodare gladare.

Det är ett faktum att glada programmerare gör bättre mjukvara. Därför kommer alla verktyg som främjar en lycklig arbetsmiljö för ditt team utan tvekan att förbättra kvaliteten på den slutliga mjukvaruprodukten. Ha det i åtanke när du väljer ett verktyg för kontinuerlig integration, så kommer du att få ett team av glada programmerare som stolt skapar högkvalitativa mjukvaruprodukter.