11 AI följebrevsgeneratorer för att förenkla din jobbansökningsprocess

Går du igenom en process av en jobbjakt, söker nya jobbmöjligheter, men undrar hur du ska få dig själv och din profil att framstå som bäst?

Förutom dina kunskaper spelar CV och personliga brev en stor roll för att få ett samtal tillbaka från anställningsteamet, eftersom det fungerar som det första intrycket och öppnar dörren för att komma dig närmare ditt drömjobb.

Statistik tyder på att 49 % av rekryteringscheferna tror att ett starkt följebrev övertygar dem att intervjua en annars svag sökande, och 33 % av dem tror att ett bra och imponerande följebrev kan lyfta en svag sökande och påverka en stark sökande om, i fall de skickar in dåliga följebrev.

Så med stressen av att bli anställd, hur kan du skapa ett starkt personligt brev som hjälper dig att ta till dig den intervjun?

Det är här AI-följebrevsgeneratorer kommer in i bilden för att lindra stress och leverera följebrev som matchar rekryterarens förväntningar.

I den här artikeln kommer vi att lära oss mer om ett AI-följebrev och titta på några av de bästa AI-följebrevsverktygen du kan använda för att kickstarta din karriär.

Vad är en AI-följebrevsgenerator?

AI följebrevsgenerator använder artificiell intelligens baserade algoritmer för att skapa personliga, anpassade och övertygande automatiskt för att göra arbetssökandes jobb enklare.

När du tillhandahåller dina uppgifter till verktyget, som relevanta färdigheter, erfarenhet, tjänstetitel, organisationens namn och kvalifikationer, genererar AI-följebrevsgeneratorer följebrev som är skräddarsydda för den specifika jobbansökan som du vill ansöka om.

Denna process minskar avsevärt tiden för att skriva imponerande följebrev, särskilt när du ansöker om flera jobbroller.

Således är AI-följebrevsgeneratorer mycket tidseffektiva och kraftfulla verktyg som automatiserar processen att skapa professionella och personliga följebrev.

Om detta låter lockande, här är listan över de bästa AI-följebrevsgeneratorerna att välja mellan i poolen av tillgängliga alternativ.

CoverDoc.AI

CoverDoc.AI är en AI-driven videogenerator som hjälper till att påskynda processen att skapa personliga följebrev 10 gånger snabbare.

Den genererar följebrev i tydlig och koncis skrift med färre grammatiska misstag och tar hänsyn till insikter om företaget. I sin tur hjälper detta dig som arbetssökande att lägga mer tid på att förbereda sig för intervjun eller finslipa dina kunskaper och stressa mindre över att skriva ett övertygande följebrev.

Allt du behöver göra för att generera följebrev med det här verktyget är:

 • Ange grundläggande jobbdetaljer, som företagsnamn, jobbtitel och beskrivning, tillsammans med din föredragna skrivstil och en länk till din LinkedIn-profil.
 • När du har angett dessa uppgifter kommer CoverDoc.AI att göra sin magi och skicka ett personligt personligt brev direkt till din e-postinkorg.
 • Som ett sista steg kan du redigera utkastet till följebrevet och polera det enligt dina unika krav.

Och det är allt; med minimal ansträngning har du ditt följebrev förberett på nolltid. Dessutom kommer detta verktyg att spara tid på att undersöka företagets insikter, som deras ekonomiska resultat eller målprodukter, eftersom det automatiskt fångar denna data.

Rezi

Rezi är ett av de mest professionella och kraftfulla verktygen för AI-följebrev, med över 315 000 användare och erbjuder arbetssökande en 62 % framgångsfrekvens.

Det tillhandahåller ett arkiv med 255 färdiga följebrevsprover som gör det möjligt för arbetssökande att börja processen med att skapa följebrev.

Så här arbetar Rezi för att skapa skräddarsydda och anpassade följebrev:

 • Det uppmuntrar dig att först skapa ett CV som är inriktat på din arbetsbeskrivning, vilket gör det lättare för verktyget att referera till dina CV-upplevelser och hur de passar bäst för jobbrollen när du genererar personliga brev.
 • Sedan uppmuntrar den dig att ange företagsinformation och specifika höjdpunkter, som kompetens och positionshöjdpunkter.
 • När du anger dessa uppgifter när du klickar på ”AI Writer Ready”, kommer Rezi att generera ett skräddarsytt följebrev på några sekunder.

Därför är Rezi ett utmärkt verktyg om du letar efter en följebrevsgenerator som erbjuder följebrevsmallar för att göra det enklare att designa följebrev som matchar rekryterarens krav.

ResumAI

ResumAI är en annan kraftfull och enkel AI-följebrevsgenerator som erbjuder över 350 verkliga gratis och premium CV-mallar som låter dig anpassa CV och personliga brev efter dina behov.

Det kräver att du tillhandahåller ditt befintliga CV som utgångspunkt och anger dina personliga och jobbspecifika detaljer och information. Detta hjälper verktyget att lyfta fram dina nyckelfärdigheter, kvalifikationer och erfarenheter som matchar den jobbroll du söker.

När du har angett dessa detaljer, inklusive din arbetserfarenhet och utbildningsbakgrund, genererar ResumAI flera versioner av ditt följebrev med ett klick, och lyfter fram punkter som passar bäst med den önskade befattningen.

Således är ResumAI en snygg, intuitiv och användarvänlig följebrevsgenerator som gör det problemfritt att skapa anpassade följebrev.

Följebrev Simple.ai

Följebrev Simple.ai hjälper till att skapa unika och jobbspecifika följebrev utan ansträngning.

Detta AI-följebrevsverktyg är unikt från andra verktyg som nämns i listan. Den söker igenom runt 188 miljarder datapunkter för att hämta relevant information för en specifik tjänstetitel, såsom förväntade och högt värderade färdigheter och prestationer för ett visst företag.

Efter att ha angett din befattning och arbetsbeskrivning genererar den alltså imponerande följebrev som gör att du sticker ut från andra ansökningar.

Det är dock viktigt att notera att, till skillnad från många andra AI-följebrevsgeneratorer, tar det här verktyget inte hänsyn till ditt CV, dina färdigheter eller tidigare erfarenheter för att generera personliga följebrev.

Kickresume

Kickresume drivs av OpenAI:s GPT-4-modell som använder algoritmer för maskininlärning (ML) för att producera naturliga människoliknande följebrev.

Om du kämpar med att skriva eller upplever writer’s block, är Kickresume-verktyget perfekt för att skapa ett första utkast av ditt personliga brev med ett enda klick.

Allt du behöver göra är att helt enkelt ange jobbtiteln du vill ansöka till och klicka på ”Använd AI Writer” för att skapa ett unikt följebrev. Dessutom tillhandahåller den också 35+ anpassningsbara och ATS-vänliga följebrevsmallar designade av ett professionellt team av experter.

Förutom att generera personliga brev, hjälper Kickresume dig också att skapa CV, bygga webbplatser, kontrollera och jämföra CV mot dess framgångsrika CV-databas och korrekturläsa dina CV eller personliga brev för att eliminera fåniga grammatiska fel.

Du kan också använda det här verktyget på dina mobila Android- och iOS-enheter för att skapa följebrev när du är på språng.

Följebrev AI

Cover Letter AI är det ultimata verktyget för att skapa professionella och personliga följebrev på vilket språk du vill.

Du måste ladda upp ditt CV och konvertera det till text eller ange din CV-text och den första informationen, inklusive skrivstil, arbetsbeskrivning, företagsnamn och färdigheter att fokusera på.

När du har angett denna information kan du skapa flera versioner av ditt följebrev och fortsätta att upprepa resultatet tills du är nöjd med det slutliga resultatet.

Det bästa med Cover Letter AI är att det säkerställer största möjliga datasekretess och inte lagrar någon information du tillhandahåller på sina servrar, inklusive ditt eller företagets namn.

LatApply

LazyApply är en gratis AI-baserad följebrevsgenerator som hjälper dig att enkelt skapa övertygande följebrev.

Det låter dig välja mellan 20+ toner, inklusive ödmjuka, övertygande, uppskattande, formella, omtänksamma och inspirerande, för att hjälpa dig skapa följebrev som passar din ton bäst.

Dessutom kräver det personliga uppgifter som ditt namn och jobbspecifika uppgifter, såsom tjänstetitel, företagsnamn och rekryterarens namn som du vill skicka följebrevet till. Alla dessa parametrar är obligatoriska.

Den består också av några icke-obligatoriska eller valfria parametrar, inklusive dina färdigheter, arbetsplats och typ av roll, som heltid, deltid eller praktik.

Dessutom erbjuder LazyApply också gratis mallar för personliga brev baserade på en specifik organisation eller jobbroll, till exempel ett Amazon-följebrev, följebrev för frontendutvecklare och produktchefsbrev, etc.

Så, oavsett vilket företag du vill ansöka till eller för vilken befattning, är LazyApply den bästa och lättanvända AI-användarbrevsgeneratorn du kan prova när du ansöker om en tjänst.

Postlander

Postlander är en AI-följebrevsgenerator som använder ChatGPT-teknik för att skapa personliga följebrev på några sekunder.

När du väl har skrivit in jobbbeskrivningen, laddat upp ditt CV eller kopplat din LinkedIn-profil till Postlander kommer det automatiskt att generera personliga följebrev, 100 % specifika för ditt jobbinlägg och din CV-kunskaper.

Den hävdar att den får en poäng på 94 % av mänskligt genererat innehåll på AI-detektorverktyg, och erbjuder superpersonliga, anpassade och unika följebrev.

Du kan använda dessa AI-genererade följebrev för olika jobbpositioner, inklusive heltidsjobb, sidojobb, deltidsarbete, praktikplatser och frilansarbete.

Förutom AI-följebrevsgeneratorn erbjuder Postlander andra viktiga jobbansökningsspecifika verktyg, som Application Tracking Systems (ATS), CV-optimering och intervjuövningar, din enda lösning för allt som krävs för effektiv förberedelse av jobbansökningar.

Ditt omslagsbrev

YourCoverLetter är en annan trovärdig AI-följebrevsgenerator som erbjuder en enkel och snabb lösning för att generera följebrev på några sekunder.

Det här verktyget är helt gratis och kan få dig anställd av några av de främsta globala företagen, som Google, Amazon, PnG och Uber.

Här är stegen som krävs för att skapa personliga och professionella följebrev med det här verktyget:

 • Först måste du ladda upp ditt CV i PDF och ange grundläggande jobbdetaljer.
 • Sedan analyserar YourCoverLetter AI-generatorn ditt CV med hjälp av AI för att extrahera viktiga insikter och information. Du kan också lägga till ytterligare sammanhang om din erfarenhet här, till exempel dina bästa färdigheter, passion och anställningshistoria.
 • Nästa steg är att ange dina jobbdetaljer, inklusive jobbbeskrivningen, organisationens namn och mer. Det kan också inkludera företagets logotyp du ansöker om om du anger rätt länk, vilket gör ditt personliga brev mer tilltalande och unikt än andra.
 • Efter att ha angett all denna information genererar verktyget slutligen personliga följebrev som lyfter fram dina styrkor och färdigheter som gör dig till en bättre lämpad kandidat för tjänsten.

Du kan redigera resultatet av det slutliga följebrevet eller exportera det som PDF.

Karriär

Med Careered kan du skapa ett personligt brev på några sekunder, utan kostnad.

Du behöver helt enkelt ange två primära saker eller krav: ditt CV och jobblistan. Ja, du kan klistra in hela jobblistan och en kopia av ditt CV, så kommer Careered att ta fram ett personligt brev till dig.

Även om det är gratis att använda, är Careered inte lika avancerad som andra AI-följebrevsgeneratorer, eftersom det inte tar hänsyn till tonfall eller erbjudandemallar, vilket gör följebreven mindre personliga än andra verktyg.

CoverPro AI

CoverPro AI är ett Chrome-webbläsartillägg som analyserar ditt CV och jobbannonsen för att skapa ett professionellt, skräddarsytt och jobbspecifikt följebrev för alla jobbannonser på internet.

Så här använder du detta Chrome-tillägg:

 • Ladda först upp ditt CV till verktyget.
 • Navigera till önskad platsannons online eller på valfri platsannonsplattform.
 • Klicka på knappen på Chrome-tillägget.
 • Det kommer att generera ett anpassat följebrev som du kan kopiera till urklippet eller ladda ner som PDF.

Därför är CoverPro AI ett fantastiskt gratisverktyg för att generera följebrev med hjälp av AI och eliminera processen att manuellt skriva och brainstorma för att skapa ett följebrev när du annars skulle kunna spendera den tiden med att förbereda dig för den faktiska anställningsintervjun.

Slutsats

Professionella följebrev är fortfarande relevanta 2023. De är en av de mest avgörande aspekterna av en jobbansökan som kan ge en konkurrensfördel till en ansökan och öka chanserna att bli utvald.

Så om du letar efter ett jobb eller vill byta till ett annat företag som du drömmer om, kan AI-följebrevsgeneratorerna som nämns i den här artikeln hjälpa till att påskynda processen eller skapa personliga och unika följebrev som hjälper dig att ta till dig det jobbet.

Så kolla in AI-följebrevsverktygets funktioner och välj en användarvänlig, säker, avancerad och trovärdig följebrevsgenerator som bäst matchar dina krav. Lycka till!

Därefter kan du också utforska hur man skriver ett övertygande följebrev.