10 svarta skrivbordsbakgrundsbakgrunder för Windows 10

Mörka teman för stationära operativsystem är nu tillgängliga på både populära stationära operativsystem; macOS och Windows 10. Mörka teman kan vara nya men användare har använt och använt mörka bilder som skrivbordsbakgrund i flera år. Många använder helt enkelt en vanlig svart bakgrund. Det låter alla dina ikoner vara synliga och när du går till skrivbordet gör det dig inte blind.

Windows skrivbordsbakgrunder [Black]

Mörka eller svarta tapeter behöver inte vara enkla. Du kan hitta otroliga HD-fotografier som skapar fantastiska bakgrunder för skrivbordet. Om du vill ställa in en plan för svart skrivbord, öppna appen Inställningar och gå till Personalisering>Bakgrund. Välj alternativet Vanliga färger från rullgardinsmenyn och välj svart från färgväljaren.

Om du letar efter något utöver vanlig svart, här är tio utmärkta bilder från Unsplash som kommer att göra fantastiska bakgrundsbilder. Bakgrundsbilderna har ändrats storlek i syfte att förhandsgranska. Besök länken för att se bilderna i full HD.

1. Black rocks av Nick Nice

Den här bilden är bäst lämpad för en mobil bakgrund men du kan beskära och ändra storlek på den för ett skrivbord. Ladda ner den från Unsplash.

2. Månens faser av Nino Yang

Ingen samling mörka tapeter är komplett utan en bild av månen. En mörk bild betyder att du inte behöver en HD-skärm för att få färg och ljus på skärmen. Ladda ner den här bilden från Unsplash.

3. Pussel av Ron Whitaker

Puzzle är en abstrakt bild som är perfekt för ett skrivbord. Ladda ner den från Unsplash.

4. Fallande stenar av Gontse Tlhalogang

Den här bilden har storleken för en mobilskärm men du kan ändra storlek på den så att den passar en bildskärm. Om du har en vertikal/porträttorienterad bildskärm kan denna tapet användas som den är. Ladda ner den från Unsplash.

5. Daggdroppar på löv av Bashaer

Ett närbildsfoto av daggdroppar på löv. Det här fotot kommer att ge lite djup till skrivbordet, men det är fortfarande tillräckligt mörkt för att se till att ikonerna förblir synliga och att du inte blir blind. Ladda ner den från Unsplash.

6. Vattendroppe på en kvist av Allec Gomes

Den här bilden har återigen storleken för en mobilskärm men du kan ändra storlek på den för skrivbordet. Den har gott om tomt utrymme vilket är bra för att ändra storlek och för ikonsynlighet. Ladda ner den från Unsplash.

7. Maskros av Hongmei Zhao

Den här bilden visar en maskros i ett glas och du måste ändra storlek på den för skrivbordet, men det är upp till dig vilken del du väljer för skrivbordet. Det är en vacker mörk bild som du kan ladda ner från Unsplash.

8. Karusell av Charles Büchler

Den här bilden är en utmärkt kombination av en mörk natt och moderna ljus. Bilden har en rättvis åktur och är ett utmärkt fotografi av åkturen i rörelse. Bilden är en fyrkantig men den är HD så den kan ändras storlek för skrivbordet. Ladda ner den från Unsplash.

9. Svarta ränder av Allec Gomes

Den här bilden är ganska grundläggande när det gäller mörka bakgrunder. Bilden är dock inte datorgenererad. Det är ett utmärkt foto. Ladda ner den från Unsplash.

10. Tunnelbana vid Mak

Om du gillar urban fotografering är den här bilden perfekt för skrivbordet. Ladda ner den från Unsplash.