10 roliga arkadspel att spela på din Android-telefon 2023

Under eran före PlayStation och Nintendo Switch-spelkonsolerna var arkadspel den främsta källan till videospelsunderhållning.

Till skillnad från idag, där videospel kan spelas i bekvämligheten av ditt hem, fanns det en tid som krävde att du besökte en fysisk plats för spel på en arkadautomat.

Klassiska arkadspel från svunnen tid har uthärdat konkurrens genom åren. Den mobila teknikens framsteg har gjort det enkelt att spela dessa klassiska spel på smartphones. Genom att optimera kontrollerna för pekskärmar har utvecklarna gjort det möjligt för arkadspel att få plats i din handflata.

Android arkadspel hämtar inspiration från koder och konventioner som skapats av arkadmaskiner. Google Play Butik är hem för en rad arkadinspirerade titlar som är modellerade efter faktiska arkadmaskiner och konsolspel från tidigt 80- och 90-tal. Även om kvaliteten på dessa titlar varierar, har de mest populära blivit några av de bästa spelen som finns på Android.

Med ett så brett utbud kan det vara överväldigande att välja ett arkadspel. I dagens sammanfattning visar vi upp några utmärkta alternativ för arkadspel på Android.

PAC MAN

En klassiker bland arkadspel, PAC-MAN är den enda titeln som inte kan förbises. Du kan nu njuta av denna tidlösa klassiker i flera versioner i Google Play Butik. Navigera i labyrinten och sluka upp alla frukter och Pac-Dots, men akta dig för spökena som lurar i varje hörn.

PAC-MAN har uppdaterats för mobilen med nya lägen, labyrinter, power-ups och mer, och drar in miljontals fans. Om du letar efter den ultimata PAC-MAN-upplevelsen behöver du inte leta längre än till Bandai Namcos gratisapp.

Återbesök spelets guldålder med den tidlösa klassiska PAC-MAN, nu tillgänglig gratis på Google Play Butik.

Pinball Deluxe – Reloaded

Pinball Deluxe – Reloaded by MadeOfBits ger den klassiska arkadupplevelsen till din Android-enhet med sitt flipperspel i retrostil. Med anpassningsbara bord erbjuder det här spelet en rolig tid med tio olika teman att utforska, från ”Space Frontier” till ”Celtic Jukebox”.

Fördjupa dig i en unik spelstil när du upptäcker powerball och samla mods för att anpassa bordet efter dina färdigheter. Njut av fantastisk grafik, prisbelönt bordsdesign och exakt fysik när du spelar för höga poäng och tävlar med vänner i flerspelarläget online. Med roliga utmaningar och prestationer och minispel på matrisskärmen.

Pinball Deluxe – Reloaded lovar att få tillbaka spänningen från arkadens gamla goda dagar.

Hungry Shark Evolution

I en värld av RPG-spel i arkadstil sticker Hungry Shark-serien ut. Utvecklade av Future Games of London och senare av Ubisoft, ger spelen spelarna kontroll över olika arter av hajar, var och en med sina egna unika attribut.

När spelare konsumerar andra havsdjur och växer i storlek kan de låsa upp och köpa mer kraftfulla hajarter. Under åren har spelet sett förbättringar, inklusive bättre grafik och att ta bort mikrotransaktioner. Den har blivit ännu mer tillgänglig med lanseringen för Xbox One, PlayStation 4 och Nintendo Switch.

Dyk in i en värld av spänning och äventyr med en spännande havsupplevelse offline.

Frukt Ninja

I Fruit Ninja står ninjan i centrum i en strävan att eliminera källor till C-vitamin i form av flygande frukt. Utvecklat av Half Brick, detta spel presenterar en unik, humoristisk och underhållande premiss.

Den vackert återgivna grafiken och det intuitiva spelet ger en rolig och tillfredsställande upplevelse när spelare siktar på att ta sig till toppen av topplistan. Med den extra utmaningen med bomber blandade med frukten, får det här spelet spelare att komma tillbaka för att försöka överträffa sina tidigare poäng med varje omgång.

Släpp loss din inre kock med det spännande spelet Fruit Ninja: En enkel men beroendeframkallande mobilupplevelse.

Galaxiga Arcade Shooting Game

Galaxiga är ett skjutspel med rymdtema som bjuder in spelare att ge sig ut på en episk resa genom galaxen, beväpnade med sitt rymdskepp, med ett uppdrag att slå ner en mängd fiendestyrkor.

Detta arkadspel från Falcon Games lovar att ta spelare på en nostalgisk resa genom deras barndomsminnen. Med en klassisk känsla och fartfylld action lovar Galaxiga att leverera en uppslukande och spännande upplevelse till spelare i alla åldrar.

Spräng ut i ett klassiskt arkadäventyr med Galaxiga: där striden om galaxen väntar.

Flaska skjutspel

Bottle Shooting av Sigma App Lab erbjuder en unik twist på den klassiska flaskskytteupplevelsen. Med sitt intuitiva spel och färgglada grafik ger detta slingshot-spel spelare timmar av underhållning när de går igenom 36 utmanande nivåer.

Med hjälp av en arg boll måste spelarna slå ner flaskor till jorden och bryta dem för att gå vidare till nästa nivå. Varje nivå erbjuder en ny utmaning, som testar spelarnas slingshotfärdigheter och kräver logik för att bryta alla flaskor framgångsrikt.

För dem som söker en lugn flykt eller en tuff utmaning, visar sig flaskskjutningsspelet vara ett idealiskt alternativ.

Angry Birds vänner

Angry Birds Friends sticker ut med sin innovativa Facebook-integration och flerspelarfunktioner på en fullsatt marknad av lediga mobilspel. Spelet är utvecklat i samarbete med Rovio Entertainment Corporation och Meta och lovar att ge en ny twist till den älskade mobilspelsserien.

Borta är ensamlekens dagar; spelet erbjuder en topplista där spelare kan se hur de står sig mot sina vänner och andra spelare på nätverket. Den verkliga diskussionspunkten är dock möjligheten att spela med vänner över Facebook, ta det som en gång var en soloupplevelse och förvandla det till en social.

Gå med i flocken och sväva till nya höjder med Angry Birds Friends, den sociala twisten på en mobilspelsklassiker.

Bullet Hell Monday

Bullet Hell Monday står i spetsen för en nischad undergenre av spel – bullet hell-genren. Spelet erbjuder en unik twist på traditionella skjutspel, där spelarna navigerar i ett hagl av kulor samtidigt som de tar ner fiender.

Med retroinspirerad grafik och livfulla, iögonfallande bilder, ger spelet en överlägsen, kulfylld upplevelse för fans av genren!

Att undvika kulor och skjuta skurkar har aldrig varit så underhållande: Gör dig redo för den ultimata resan med Bullet Hell Monday.

Pocket Arcade Story DX

Pocket Arcade Story DX erbjuder spelare en möjlighet att återbesöka det klassiska spelet från Kairosoft, känt för sina pixelgrafikrika projekt. Spelet inbjuder spelare att ge sig in i entreprenörskapets värld, där de hanterar spelautomater på en klubb.

För att lyckas måste spelarna noggrant övervaka alla aspekter av sin klubb, inklusive att genomföra skärmytslingar mellan besökare. Genom att följa genrens traditionella spelupplägg samlar spelare in vinster och använder sina inkomster för att modernisera spelhallen och andra relaterade aktiviteter.

Återbesök den klassiska pixlade entreprenörskapsvärlden med Pocket Arcade Story DX, där att leda en klubb är bara början på äventyret!

Crazy Taxi Classic

I Crazy Taxi Classic hoppar spelare bakom en höghastighetstaxi som körs av en erfaren veteran. Den förmodade spelaren har till uppgift att säkert leverera passagerare till sina destinationer mitt i en störtflod av hinder.

Denna klassiska spelserie, som först släpptes av SEGA, erbjuder ett enkelt kontrollschema. Den använder vänster och höger knappar för att manövrera fordonet och vänster och höger pilar för att se kursen. Med två tillgängliga spellägen, inklusive Story-läge och Time Trial-läge, utmanas spelare att slutföra varje nivå inom en viss tidsgräns.

Rev Up Your Engines: Crazy Taxi Classic ger tillbaka höghastighetsaction, hinderfyllda resor och tidlöst nöje.

Återuppliva den klassiska arkadupplevelsen: The Future of Gaming

I en tid då videospel har blivit en mångmiljardindustri med komplex grafik och intrikata storylines, är det lätt att glömma spelets ursprung: på arkaden. Arkadspel dominerade spellandskapet och erbjöd spelarna en unik social upplevelse. Arkadspelen sträckte sig från de enkla men utmanande kontrollerna i PAC-MAN till den pulserande tävlingen Street Fighter.

Medan arkadmaskiner minskade i väst, förblev de levande centra för spelgemenskaper i sydostasiatiska länder. Gemenskaperna främjade nära relationer mellan spelare, utvecklare och utgivare. Nu med nyare affärsmodeller och uppfräschad gameplay finns det anledning att tro att arkader återigen skulle frodas. Företag som exA-Arcadia återupplivar arkadupplevelsen genom att publicera indiespel och omvandla dem till arkadliknande upplevelser.

Om du är en seriös gamer kan du överväga att titta på dessa coola spelstolar.