10 ljud till videokonverterare för fantastiskt socialt medieinnehåll

Det kan finnas massor av skäl bakom alla som vill konvertera sina ljudfiler till videofiler.

Bland dem är en av de vanligaste anledningarna att dela en ljudfil till sociala medier, som Facebook, Instagram etc. så att fler kan lyssna på den.

Men hur konverterar man din ljudfil till en videofil? Tja, lyckligtvis finns det många omvandlare tillgängliga där ute som kan göra det åt dig.

Nedan kommer vi att titta på några av de bästa ljud-till-video-omvandlarna för fantastiskt socialt medieinnehåll. Hör av dig för att veta mer om ljud-till-video-omvandlare!

Det råder ingen tvekan om att video är den mest populära typen av innehåll på alla sociala medieplattformar. Det beror på att videor får mer exponering och engagemang än något annat innehåll. Dessutom, jämfört med bilder, förblir videoinnehåll relevant under en längre tid.

Intressant nog, enligt en YouTube-undersökning, kan hälften av millennials och zoomare inte föreställa sig sina liv utan att titta på videor. Dessutom är videoinnehåll mer effektivt när det gäller att engagera sig i publiken och generera mer försäljning. Det är därför som marknadsförare på sociala medier föredrar videoinnehåll framför allt annat.

Användningsfall av ljud-till-videokonvertering

Det finns massor av användningsfall av audio-till-video-konvertering. Människor använder konverterade videor under många omständigheter. Här är några av dem:

#1. För återanvändning

Många människor använder omvandlare för att konvertera ljudfiler till videor och återanvända dem på olika plattformar. Även om det tar mer tid att skapa videoinnehåll än att bara ladda upp ljud, är det värt det. När den har skapats kan användare ladda upp videon på flera plattformar för större räckvidd.

#2. För marknadsföring

Det råder ingen tvekan om att videor är mer kraftfulla marknadsföringsverktyg jämfört med bilder eller ljud. Potentiella kunder är mer benägna att köpa en produkt efter att ha sett varumärkets video någonstans. Det är därför som marknadsförare idag förlitar sig mycket på konverteringsverktyg för ljud till video.

#3. För uppladdning av sociala medier

De flesta sociala medieplattformar tillåter inte användare att ladda upp ljud- eller ljudfiler direkt. Därför vänder sig många sociala medier-användare till audio-till-video-konverteringsverktyg för att skapa videor med ljud och sedan dela dessa videor på sina favoritplattformar.

Vilka ingångar behövs för att konvertera en ljudfil och generera en videofil?

Som vi alla vet är varje ljud-till-video-omvandlare olika och kommer med sin egen uppsättning funktioner. Men när det kommer till själva konverteringsprocessen är det mer eller mindre detsamma. Nedan finns en grundläggande steg-för-steg-handledning om hur du hämtar videofiler från dina ljudfiler:

Steg 1: Välj först den ljudfil du vill konvertera till video och ladda upp den. Medan omvandlare idag vanligtvis stöder alla större ljudformat, är din bästa insats att ladda upp en MP3-fil eftersom de är lätta att bearbeta och lätt accepteras.

Steg 2: Välj sedan en bakgrund för videon. Du kan antingen välja från de fördefinierade bakgrunderna eller ladda upp en av dina egna från ditt galleri.

Steg 3: Om det finns avancerade inställningar, ändra dem så att de passar dina preferenser eller behåll dem oförändrade om allt är bra.

Steg 4: När du är klar klickar du på knappen ”Konvertera nu” eller något liknande för att förvandla ljudfilen till en videofil.

Steg 5: När konverteringen är klar kan du spara den konverterade videon till ditt galleri och senare ladda upp den på plattformar som YouTube, Facebook, Twitter, etc.

Nu när vi vet några saker om ljud-till-video-konvertering, låt oss nu informera dig om de bästa sådana omvandlarna att använda:

Online omvandlare

Online Converter är ett gratis verktyg som hjälper användare att enkelt konvertera ljudfiler till videofiler. Den stöder flera olika ljudformat, inklusive .mp3, .midi, .m4a, .amr, .wma, .wav, .aiff och så vidare.

När den har konverterats kommer den medföljande utdata att vara i .mp4-format och ha bilden du valde som standardbakgrund.

Om du inte vill ha några bilder som bakgrund kan du istället välja en enfärgad färg från listan. Kom ihåg att Online Converter inte stöder krypterade/skyddade ljudfiler. Så se till att du inte laddar upp en sådan fil.

Media.io

Media.io är ett gratis webbaserat verktyg för att konvertera ljud till video på några minuter. Och för det behöver du inte ha avancerad teknisk skicklighet. Media.io stöder en uppsjö av ljudformat, som .mp3, .wav, .flac, .wma och många fler.

Du kan också ladda upp en bild, video eller till och med en GIF för att använda som videobakgrund. Dessutom kan du automatiskt generera undertexter, välja bildförhållande, lägga till olika effekter och stilar, etc., för att förbättra den konverterade videon. Således är Media.io ett kraftpaket när det gäller audio-till-video-konvertering.

Röst2v

Voice2v är ett ljud-till-video-konverteringsverktyg som låter dig skapa fantastiskt innehåll i sociala medier. Det hjälper användare att enkelt konvertera ljudfiler till videor med en bildbakgrund.

Voice2v låter också användare välja mellan olika effekter och förbättra sina videor. FYI, omvandlaren är kompatibel med alla större ljudformat. Och eftersom Voice2v inte kräver någon registrering eller kreditkort för att använda, finns det inget att oroa sig för.

Medan Voice2vs gratisversion fungerar bra, har den begränsade funktioner och vattenstämplar. Om du vill låsa upp fler funktioner och lägga till din anpassade logotyp måste du köpa dess fullständiga version, som kostar $29,95.

EZ-omvandlare

EZ-Converter är ett utmärkt verktyg för att förvandla dina ljudfiler till videor och publicera dem på vilken populär videoplattform som helst. Det finns inga begränsningar för ljudlängden.

Dessutom är EZ-Converter annonsfri och har ingen väntetid. Så det blir upptaget så fort du laddar upp en ljudfil tillsammans med en bild för dess bakgrund.

Observera att EZ-Converters gratisversion är begränsad vad gäller funktioner. För att uppgradera kan du köpa dess månatliga eller årliga premiumplaner för $30/månad respektive $84/månad.

Clideo

Clideo hjälper användare att skapa videor av ljudfiler på några minuter. Du behöver bara ladda upp eller dra och släppa önskade filer som ljud, GIF, bilder eller andra videor för att generera en videoutgång som är idealisk för alla sociala medieplattformar.

Clideo stöder alla moderna ljud-, bild- och videoformat. Därför har du större frihet att välja de filer du vill ha. Dessutom säkerställer det minimalistiska, intuitiva användargränssnittet att även personer med begränsad teknisk kunskap kan använda det utan problem.

För närvarande har Clideos gratisversion lagringstidsbegränsningar och vattenstämplar på projekten. Du kan dock ta bort dem genom att köpa Clideo Pro för $9/månad (månadsplan) eller $6/månad (årsplan, $72/år).

FreeConvert

FreeConvert ger dig möjlighet att enkelt ladda upp dina ljudfiler och konvertera dem till videofiler med ett enda musklick. Den är öppen källkod och är utrustad med ”Avancerade inställningar”, inklusive videobildhastighet, bildförhållande, videocodec, ljudcodec, in- och uttoningsljud, undertexter och så vidare.

Dessa inställningar låter dig finjustera din konvertering. FreeConvert gör att du kan vända videofiler med ljudfiler i många format, .wav, .aac, .flac, .ogv, .mp2, etc.

Sant namnet är FreeConvert gratis att använda men med begränsningar. Men för att använda FreeConvert till sin fulla potential kan du köpa dess premiumplaner från 9,99 USD/månad.

FlexClip

FlexClip är ett utmärkt sätt att omvandla ljudfiler i olika populära format, som .m4a, .aac, .flac, .ogg, .wav, etc., till videofiler. FlexClip låter användare välja bland många rika bakgrunder som består av rena färger, former, foton och videor.

Du kan använda FlexClip utan registrering eller nedladdning. När den konverterade videon är klar kan du spara den i ditt galleri och ladda upp den senare på dina favoritplattformar för sociala medier.

Trots sin effektivitet och professionella resultat tar FlexClip inte ett öre för någon av sina tjänster. Och du kan fritt använda de konverterade videorna för kommersiella och icke-kommersiella ändamål.

Ljudverktygsuppsättning

Audio Tool Set ger en snabb och gratis lösning för dina audio-till-video-konverteringsbehov. Du behöver bara ladda upp en ljudfil tillsammans med en bild, och verktyget tar hand om resten.

Se till att du laddar upp en bild med hög upplösning. Annars får du ingen HD-video.

Dessutom stöder Audio Tool Set för närvarande .mp3-filer upp till 100 minuter långa. Så försök att ladda upp ljud som faller inom detta längdintervall. Audio Tool Set är gratis att använda och använder ett kösystem för alla användare.

Subly

Subly är ett utmärkt verktyg för att smidigt konvertera dina ljudfiler till videor på kort tid. Med Subly blir det en cakewalk att skapa engagerande innehåll från dina ljudfiler.

Förutom ljud-till-video-konvertering lägger du till undertexter, bilder, ljudvågor, olika stilar, etc. för att få ut det mesta av dina konverterade videor. Subly låter dig också dela ditt innehåll med dina teammedlemmar och låta dem göra ändringar i det.

För närvarande börjar Sublys grundläggande planer från $17/månad och framåt med begränsade funktioner. Fullständiga funktioner är endast tillgängliga i Subly Business-planen, som kostar $49/månad.

FileConverto

FileConverto hjälper dig att göra .mp4-videor av hög kvalitet med .mp3-ljudfiler med en bild (.jpg/.png) som bakgrund. Eftersom det är ett webbaserat verktyg kräver FileConverto ingen registrering eller nedladdning. Därför är det ganska mycket en problemfri upplevelse.

När konverteringen är klar låter FileConverto dig spara den konverterade videon till ditt galleri och ladda upp dem på Facebook, Instagram, YouTube eller någon annanstans. FileConverto är ett gratis verktyg. Så du behöver inte betala något för att använda dess tjänster.

Författarens anteckning

Ljud-till-video-omvandlare hjälper till att lösa problem när användare vill dela en ljudfil till sin favoritplattform för sociala medier, eftersom de flesta plattformar inte stöder direkt .mp3-uppladdning.

Att konvertera en ljudfil till en video ger den också en större räckvidd så att den visas i fler människors flöden. I den här artikeln har vi sammanställt några av de bästa ljud-till-video-omvandlarna på marknaden för att skapa förstklassigt innehåll.

Nu när du vet om de bästa ljud-till-video-omvandlarna för fantastiskt socialt medieinnehåll, vänta inte längre. Använd dem idag och skapa fantastiskt videoinnehåll som din publik kommer att älska att titta på. Utsikterna är oändliga.

Kolla sedan in den bästa videokonverteringsmjukvaran för Windows och macOS.