10 bästa spårning av anställdas närvaro för små till medelstora företag

Spread the love

Programvara för spårning av anställdas närvaro har snabbt ersatt traditionella processer eftersom de är lätta att hantera när som helst och var som helst.

De dagar då det krävdes ett register eller excel-kalkylblad för att spåra din medarbetares närvaro är förbi. Anställda kan markera sin närvaro online utan några fysiska ingrepp, medan chefer kommer att spåra sina anställdas rörelser när som helst genom att använda sina mobiltelefoner. Det är fördelaktigt för både medarbetare och chefer.

Låt oss titta på hur de anställdas närvaroappar är utmärkta verktyg för att hantera arbetsflöden i en organisation.

Flexibilitet

Det finns tillfällen då anställda måste arbeta utanför kontoret. De kan arbeta hemifrån eller delta i möten utanför kontoret. Det är utmanande att hålla reda på varje åtgärd av dina anställda om de inte är på kontoret. Det kan hjälpa anställda att spåra sina arbetstider och tillåta chefer att ge dem arbetsscheman.

Noggrannhet

Med hjälp av den här appen kan du minska manuella fel och spela in tid med precision.

Produktivitet

Programvara för närvarospårning sparar administrationstid på att övervaka och styra anställdas närvaro. Det kommer att automatisera de tråkiga sysslorna med att hantera pappersarbete och hålkort.

Närvarorapporter

Rapporter för varje utförd eller tilldelad uppgift i appen är synliga. Centraliserad data hjälper till att bättre förstå de anställdas prestationer och meritlista.

Integration

Den kan integreras med vilken som helst hårdvara från tredje part, till exempel svep eller biometriska maskiner. Reglerna för närvaro kan anpassas och utformas för att passa dina krav.

Spårning i realtid

Medarbetarnärvaroappen är vanligtvis molnbaserad som låter dig övervaka din personals plats i realtid.

Låt oss nu titta på några av de bästa verktygen för spårning av anställdas närvaro.

Clockify

Clockify tillhandahåller en tidrapportprogramvara som låter dig och ditt team övervaka arbetstimmar i olika projekt. Användare kan ha obegränsad tillgång till detta, och det bästa är att det är gratis utan extra kostnad. Data synkroniseras automatiskt online och är tillgänglig på alla typer av enheter.

Funktioner

Tidsspårare: Hjälper till att spåra mängden tid som ägnas åt uppgifterna manuellt eller automatiskt. Programmet övervakar tiden med hjälp av stoppuret i timerläge. Om du väljer manuellt kan du lägga till dina timmar manuellt senare.

Timing Sheet Management: Det är möjligt att rapportera dina veckors arbete på mindre än en timme med hjälp av denna tidrapport. Skapa en plan med uppgifter som du har definierat och spåra den totala tiden för varje dag/aktivitet.

Projekt- och teamledning: Med hjälp av den här funktionen kommer du att kunna avgöra var du spenderar mest av din tid och vad ditt team arbetar med. Du kan också dela eller ladda ner rapporter i pdf-, excel- eller CSV-format.

Zoho människor

Zoho människor tillhandahåller en effektiv lösning som hjälper till att samordna de HR-administrativa uppgifterna på en viss plats. Det erbjuder databashantering för anställda, hantering av tid och ledighet, resultathantering, resehantering och generering av lönebesked.

Funktioner

Ledighetshantering: Genom Zoho People är det möjligt att spela in och övervaka alla typer av ledighet. Det kan vara för träning, semester och sjukskrivningar. Det är också möjligt att analysera mönster av löv för att upprätthålla effektiviteten hos dina anställda.

  Så här ändrar du standardinställningar för Google Dokument

Närvarohantering: Du kan spåra in- och utcheckningstider för anställda var som helst med hjälp av Zoho People (molnbaserad applikation). Det finns också en funktion för spårning av geolokalisering, där in- och utcheckning på mobila enheter är möjliga. Chefer kan också ställa in olika IP-begränsningar för att reglera tid och plats där anställda får checka in.

Tidsspårare: Zoho People innehåller en funktion känd som en tidsspårare som hjälper företag att hålla reda på anställdas uppgifter och platser. Det låter dig regelbundet kontrollera teamets effektivitet och öka deras totala produktivitet.

Utvärdering av prestanda: Det hjälper dig att utvärdera anställdas kapacitet och prestation. Zoho-folk hjälper också till med prestationsbedömningsprocessen för att säkerställa att den genomförs effektivt.

Jibbla

Jibbla är en molnbaserad applikation som erbjuder enkel tidshantering, personal- och närvarospårning. Den kommer med ett användarvänligt gränssnitt som kan förenkla tidsregistrering inom Slack- och Microsoft-teamen.

Funktioner

 • Använd ansiktsigenkänning för att låsa upp applikationen.
 • Övervaka de anställdas plats och arbetstider med hjälp av GPS.
 • Använd pinkoder för att räkna in och ut för att minimera mänskliga fel.

Appen ger en gratis plan som tillåter obegränsade användare. Dess betalda planer börjar på $2/användare per månad.

QuickBooks

QuickBooks är det mest effektiva tids- och närvarosystemet för mobila företag (t.ex. fjärranställda eller externa arbetare eller fältservicepersonal). Företag med anställda i ständig rörelse kräver ett automatiserat tid- och närvarosystem som gör det enkelt att hålla koll på sina arbetstider utanför kontorslokalerna.

QuickBooks är en molnbaserad lösning som användare kan komma åt via en mobil eller webbaserad webbläsare för att logga in och ut från sitt arbete, leta upp schemaändringar och till och med begära PTO.

Företag med distanspersonal kräver system för att övervaka de anställda för att säkerställa att de är på rätt plats vid rätt tidpunkt. QuickBooks låter dig åstadkomma detta med live GPS-spårning. Du kan också upprätta geofences så att anställda endast checkar in och ut från angivna zoner.

QuickBooks ger chefer möjligheten att skapa scheman för anställda baserat på jobb eller skift. De kan kommunicera med anställda för att säkerställa att alla är på samma nivå. Programvaran kan användas för att antingen godkänna eller neka kraftuttagsförfrågningar, skicka påminnelser om att checka in eller ut och ändra koderna för jobb.

QuickBooks har också mer omfattande jobbspårningsmöjligheter än många av sina konkurrenter. Det tillåter dig att följa ditt projekts framsteg och jämföra uppskattningar av projektet avseende faktiska utgifter, skicka meddelanden och hålla reda på projektets status och kostnader.

Den kan integreras med programvara från tredje part, vilket innebär att den sömlöst kan överföra personalens tidsspårningsdata till din löne- och redovisningsprogramvara.

Kompis Punch

Buddy Punch har olika tids- och närvarofunktioner som kan hjälpa företag att upprätthålla överensstämmelse med deras interna policyer och lagar som reglerar anställning och arbete. Till exempel tillhandahåller den automatiska övertidsberäkningar för att säkerställa korrekt betalning, automatiska pauser och utcheckningar, samt webbkamerabilder av slag. Dessa verktyg hjälper till att begränsa anställdas stansning samtidigt som de säkerställer noggrannhet i tid och betalningsuppgifter.

Du kan säkerställa att dina anställda arbetar enligt reglerna genom att begränsa slag till specifika datum på dagen eller schemalägga skift. Du har också möjlighet att blockera vissa IP-adresser och enheter. Om du arbetar med mobila anställda är det möjligt att se till att de klockar in på rätt ställen med hjälp av GPS-övervakning och geofencing-funktioner.

  Vad är AES-kryptering, exempel på hur Advanced Encryption Standard fungerar

Buddy Punch hjälper till att effektivisera tid- och närvaroregistreringar genom att använda godkännandearbetsflöden, chefsbehörigheter och godkännandearbetsflöden. Den integrerar också löne- och redovisningssystem för att förenkla och minska administrativa misstag.

Om du behöver tillgång till data om närvaro och tid, erbjuder Buddy Punch olika rapporter på begäran. Dessutom har programvaran larm-, påminnelse- och meddelandefunktioner för att hålla dig uppdaterad om dina anställdas närvaro.

TrackSmart

TrackSmart lämpar sig bäst för små företag i olika branscher med 100 anställda.

Det är ett av de mest effektiva sätten för företag att enkelt hålla reda på anställdas ledigheter, arbetstimmar och andra lediga dagar. Den användarvänliga, webbaserade lösningen omfattar alla de senaste funktionerna som kalendrar för närvarospårning och tidrapporter för anställda.

Den innehåller alla funktioner för pappersbaserade formulär men är uppgraderad med en automatisk rapportering och journalföring av ledighetsbegäran, samt ett verktyg för godkännandeprocedurer.

Funktioner

 • Frånvarohantering
 • Kalenderhantering
 • FMLA-spårning
 • Övertidsspårning
 • Självbetjäningsportal
 • Tidrapporter
 • Semester/ledighetsspårning

Årliga planer börjar på minst $169 per år. Gratis provperioder är också tillgängliga. Det är molnbaserat och idealiskt för ägare, HR-proffs och chefer. Det hjälper också företag att hålla koll på övertiden.

factoHR

factoHR är världens ledande leverantör inom personaladministration, och betjänar över 1000+ kunder över hela världen och mer än 1 miljon anställda. Det är engagerat i att tillhandahålla den högsta nivån av stöd till sina kunder eftersom de tror att en relation med kunden på lång sikt är den mest effektiva metoden för att växa ditt företag.

Funktioner

Dess närvarospårningsfunktion erbjuder olika funktioner som att automatiskt plocka upp realtidsdata från vilken läsare som helst och beräkna försening, tidig körning och övertidspolicy. Andra funktioner i närvarohantering är:

 • Biometrisk integration
 • Webb in-/utcheckning
 • Lämna förvaltningen
 • Tidrapporthantering

factoHR bygger på hjälp av mer än tjugo års expertis och har kunder från olika branscher. Det har också erkänts som årets bästa HR-programvaruleverantör av World HRD Congress för att tillhandahålla den bästa lösningen för alla grundläggande och väsentliga krav för företag från olika affärsområden.

MyAttendanceTracker

MyAttendanceTracker hjälper till att spåra elevernas närvaro på alla enheter. Konfigurera din närvarospårning med de termer du vill använda.

Funktioner

Integrerad studentbetygsbok: Nu kan du inkludera helt anpassningsbara bedömningar till varje klass för att hålla hela betygen på samma sätt som du tar deltagande.

Lärare/förälderkommunikation: Meddela automatiskt föräldrar om frånvaro, betygsändringar eller beteendeproblem. Du kan skicka individuella, klass- eller skolomfattande meddelanden via sms och e-post.

Betygsinstrumentpaneler: Kolla in allt som händer i varje klass och med eleverna genom att granska enkla mätvärden direkt på dina elevinstrumentpaneler för klass och betyg. Få anpassade rapporter för djupare insikter om hur eleverna klarar sig i klassen.

Kompatibel med alla enheter: Processen att spela in all data du behöver kan vara lika enkel som att trycka på skärmen några gånger med din surfplatta eller telefon. Appen är designad för att fungera lika bra på smartphones som på en stor skärm.

Spåra elevernas framsteg: Varje klass har sin översiktssida, där du enkelt kan skapa och spåra dina bedömningar, kontrollera aktuella framsteg för din klass, lägga till eller ta bort elever och göra snabba anteckningar att granska.

Arbetstider

Registrera och skapa medarbetarkonton för din personal med Arbetstid. De kan ladda ner skrivbordsklienter, logga in och spåra deras aktiviteter. Det är så enkelt. Skapa rapporteringshierarkier för att förbättra kontrollen på alla nivåer i företaget.

  Google dödar Cloud Print i slutet av 2020

Funktioner

Automatisk tidsspårning: Med Task Hours är tidsspårningen av din stationära klient och tidrapportgenerering automatisk och live. Det finns inga långa formulär att fylla i och du behöver inte bråttom att fylla i manuellt genererade tidrapporter. Dina teammedlemmar kan koncentrera sig på sina primära uppgifter.

Automatiserad skärmdumpning: Övervaka aktiviteter med hjälp av automatisk skärmdumpning. Den spelar bara in skärmar när åtgärder spelas in. Det fungerar även offline! Det sker ingen loggning av persondatortimmar och därmed inga integritetsproblem.

Manuella tidrapporter: Dina teammedlemmar kan manuellt logga sin tid om de inte använder skrivbordsklienten Task Hours under sina arbetsuppgifter. Kontrollera och godkänn de rapporterade tiderna.

Intelligent analys: Task Hours intelligenta analys hjälper dig att identifiera anställdas beteende- och produktivitetszoner, vilket är en viktig funktion att tänka på när du fattar HR-relaterade beslut.

Robust rapportering: Flexibel rapportering låter dig spåra och analysera effektiviteten och prestanda hos teammedlemmarna så högt som varje minut av produktivitet och tid som slösas bort. Du kan identifiera vem som gör sitt bästa för att växa ditt företag.

Smarta aviseringar: Du kommer att meddelas om varje uppgift som initieras, slutförs eller stoppas. Task Hours kommer automatiskt att påminna dina teammedlemmar om att använda det. Få dagliga tidrapporter i din inkorg. Det finns inget som håller dig informerad mer effektivt än detta.

Livesupport: Vårt livesupportteam har alla svar du behöver för att veta mer om funktionerna i Task Hours. Om du inte använder de funktioner du vill ha, kontakta livesupporten för att få svaren inom några minuter. På helgerna är e-postsupport tillgänglig.

Tidsanteckningar

Tidsanteckningar är en intelligent och enkel närvarospårningsapplikation som hjälper till att spåra dina anställdas närvaro och arbete. Det tar bort besväret med att fylla i papperstidrapporter eftersom det registrerar och lagrar informationen åt dig.

Vad är processen? När medlemmar registrerar sig väljer de uppgiften och fyller i den information som krävs. När du har slutfört det kommer du omedelbart att kunna se arbetsloggarna i rapporter och sedan exportera dem till det format du vill ha.

Det är möjligt att spåra närvaro och anställdas ledighetsspårare, veta vem som arbetade med vad och hur mycket vinst de tjänade och hur mycket du måste betala dem i lön.

Funktioner

Anpassningsbar: På grund av dess omfattande anpassningsmöjligheter kan Timenotes justeras exakt för att möta behoven hos dina anställda och ditt företag.

Rapporter och instrumentpaneler: Skapa filter och välj specifika tidsintervall för anställdas närvaro för att ladda ner filer i Excel-, PDF- och CSV-format. Skapa rapporter för fakturering av kunder, löner eller hantering med bara några få klick.

Håll koll på ditt teams ledighet: Se till att dina anställda är närvarande genom att se över den planerade semestertiden för ditt team. Du kan enkelt hantera dina anställdas närvaro och bekräfta frånvaroförfrågningar.

Spårning i realtid: Spåra arbetsrelaterade loggar och aktiviteter i realtid med bara ett par klick.

Slutord

Att skapa en kultur där din arbetsstyrka känner sig bemyndigad och stöttad kräver en djup förståelse för att hantera arbetsstyrkan och processen. Du behöver förmågan att mäta anställdas prestationer, hantera deras dagliga uppgifter och få den typ av observation som hjälper dig att bygga en handlingsplan.

Programvara för närvarospårning kan göra allt ovan, vilket ger dig det du behöver för att stärka din kultur och vägleda din organisation framåt.

Du kanske också är intresserad av Time Tracking Software for Teams.