10 bästa pusselspel för Android för att förbättra problemlösningsförmågan

Människor i nästan alla åldrar gillar pusselspel. Dessa spel är inte bara ett sätt att koppla av eller ett tidsfördriv; de erbjuder också en möjlighet att träna vår intelligens.

Förutom att erbjuda fantastiskt roligt, erbjuder dessa även en underbar träning för ditt sinne. Oavsett vilket pusselspel du älskar, är motivet att leverera kraft till din hjärna.

Låt oss titta på några fantastiska fördelar med pusselspel för dig och dina barn.

Fördelar med pusselspel

#1. Minnesförbättring

Pusselspel hjälper till att stärka de befintliga hjärncellsanslutningarna samtidigt som de ökar genereringen av nya relationer. Detta hjälper till att förbättra tankeprocessen och mental hastighet.

Pussel anses vara underbara för att förbättra korttidsminnet. Vårt korttidsminne är ansvarigt för att komma ihåg färger, former osv.

#2. Förbättra problemlösningsförmåga

I arbetskraften är kritiskt tänkande och problemlösningsförmåga mycket värdefull. Pusselspel kan hjälpa dig att utveckla alla dessa kritiska tänkande färdigheter.

Detta beror på att pussel kräver flera metoder för att lösa ett problem. Som ett resultat lär du dig att testa hypoteser och teoriformulering. Du förstår också hur du ändrar ditt perspektiv när en sak inte fungerar i problemlösning.

#3. Ökning av IQ-nivå

Pussel ökar ditt minne såväl som övergripande resonemangsförmåga. Så det är ingen överraskning att säga att det hjälper till att förbättra din IQ-nivå.

#4. Fördröj demens

Pussel hjälper dig att hålla din hjärna aktiv, vilket i sin tur hjälper till att fördröja symtomen på demens. Eftersom en tillräcklig mängd hjärnaktiviteter kan bidra till att minska hjärncellsskador. Som ett resultat kan du skydda din hjärna från demens såväl som Alzheimers sjukdom.

#5. Förbättra ditt humör

Att skämma bort din hjärna med pussel hjälper till att producera dopamin i hjärnan. Detta är en viktig signalsubstans som ger oss en känsla av lycka. Det betyder att pusselspel kan hjälpa dig att höja ditt humör.

Låt oss nu utforska några bra pusselspel som du kan överväga.

Numpuz

Numpuz är ett klassiskt nummerspel som du kan ladda ner på din Android-smarttelefon eller -enhet. Detta matematiska pusselspel låter dig flytta nummerbrickorna i ordning. Det här spelet kräver koordination mellan dina ögon, händer och hjärna.

Den består av 6 svårighetsgrader. Användargränssnittet kommer i en retro trästil. Den erbjuder enkla kontroller. Den har också en timerfunktion för att registrera din pussellösningstid. Du behöver ingen nätverksanslutning för att njuta av det här spelet.

Ordsökning är ett ordpusselspel tillgängligt på Android-smarttelefoner och surfplattor. Detta spel erbjuder tusentals spännande nivåer med varierande svårighetsgrad.

I det här spelet måste du identifiera de meningsfulla orden som är ordnade i alfabetets block. Det låter dig välja det tema du väljer, som djur, mat, länder, skådespelare, etc. Du kan ha det här spelet på mer än tio språk.

Pussel

Jigsaw är ett bildpusselspel som älskas av de flesta pusselspelsentusiaster. Det är ett beroendeframkallande pusselspel med mer än 13 000 gratis HD-bilder. Det hjälper dig att träna upp ditt korttidsminne och fräscha upp ditt sinne.

Du kan välja från ett brett utbud av kategorier som färger, natur, blommor, etc. Med detta får du ett dagligt HD-pussel att lösa. Du kan anpassa bakgrunden till spelet för att göra det roligare.

Shadowmatic

Shadowmatic är ett fantasieggande pussel där du måste hitta silhuetterna i den projicerade skuggan. För detta måste du rotera objektet i rampljuset.

Dess fängslande spel och grafik kan ge dig en timmes underbart tidsfördriv. Detta spel kommer med flera miljöer med en unik atmosfär och koncept. De högre nivåerna i detta spel är mycket mer spännande. Den har 100 nivåer med underbar grafik.

Dungeons of Dreadrock

Dungeons of Dreadrock är ett spännande pusselspel med fantastisk kreativitet. Den låter dig utforska 100 nivåer som är handgjorda och tar dig genom djupet av det gamla Dreadrock Mountain.

Spelet har en vacker design och erbjuder köp i appen. Detta spel kräver att du använder ditt sinne och formulerar strategier för att lösa pusslen.

Kitty Q

Kitty Q är ett underbart pusselspel som låter dig upptäcka fantastiska vetenskapliga koncept inom kvantfysik. Förutom att erbjuda intressanta pussel till dig, levererar den också pedagogisk information.

Detta spel har fantastisk grafik. Du måste hjälpa Kitty Q genom att lösa de olika pusslen.

Avblockera mig

Unblock Me är ett klassiskt pusselspel som hjälper dig att förbättra dina problemlösnings- och kognitiva färdigheter. Detta är ett litet spel som kommer med mer än 40 000 pussel.

Du kan välja mellan tre olika utmanande lägen och träna din hjärna. Detta pusselspel är idealiskt för människor i alla åldrar. Du kan ladda ner den på din Android-telefon eller surfplatta.

Sudoku

Sudoku är ett populärt nummerpusselspel som låter dig placera 1 till 9-siffriga nummer i varje rutnätscell. Men samma siffra förekommer inte mer än en gång i någon rad eller kolumn.

Du kan välja mellan fyra olika svårighetsnivåer och förbättra dina Sudoku-spelfärdigheter. Detta spel ger dig en daglig utmaning att slutföra och samla troféer.

Det här spelet har flera fler inställningar som ljud, markering och teman. Du kan anpassa gränssnittet när det passar dig.

Långt borta

Pusselspelet Faraway erbjuder fantastiska utmaningar. Här måste du fly de avlägsna gamla templen. I det här spelet går du i din fars fotspår. Denna resa tar dig genom oasen, öknen och gamla sönderfallande ruiner.

I det här spelet kommer du att utforska 187 storslagna tempel. Det erbjuder en uppslukande värld samtidigt som du löser pussel. Detta är gratis att ladda ner spelet och är tillgängligt på Android-enheter.

Klipp av repet 2

Cut the Rope 2 är den andra delen av Cut the Rope-pusslet. Detta är ett gratis pusselspel som kräver smarta logikapplikationer. Det här spelet följer Om Nom-äventyren.

Här ser du en söt varelse som älskar godis. Detta spel har cirka 160 nivåer. Dessa nivåer tar dig genom skogarna, skroten, städerna och underjordiska tunnlarna.

Slutord

Om du verkligen vill njuta av spel men på ett produktivt sätt som kan hjälpa dig att förbättra din hjärna, är pusselspel det bästa. Du kan ladda ner dessa fantastiska pusselspel och ha underbar underhållning enkelt.

Du kanske också vill hitta några underbara iPhone-pusselspel.