10 bästa felspårningsverktyg för moderna utvecklingsteam

Visste du att för varje 1000 rader kod kan mjukvaruutvecklare göra 100 till 150 fel?

Att skapa webbapplikationer kan låta som en rolig process. Ett utvecklingsteam kommer dock att komma i kontakt med olika buggar när de skapar olika webbapplikationer, vilket kräver användning av buggspårningsverktyg.

Att ha buggar betyder inte att du är en dålig utvecklare. Men om du låter slutanvändaren upptäcka felet kanske du inte klassas som en ”mycket” bra utvecklare.

Buggar kan leda till en dålig kundupplevelse, intäktsförlust eller bryta hela produktionsprocessen. Föreställ dig att du är i e-handelsområdet; du skapar en bra målsida, men dina kunder kan inte checka ut för att köpa dina produkter! Du förlorar mycket när du inte kan spåra de buggar du har i din applikation.

Vad är buggspårning? 🪲

Buggspårning, även känd som defektspårning eller problemspårning, är processen för att logga och övervaka fel eller buggar under programvarutestning. Stora system eller webbapplikationer kan ha tiotals eller hundratals buggar. Varje defekt/bugg måste övervakas, utvärderas och prioriteras för felsökning.

Hur buggspårning fungerar

En bugg uppstår när ett system eller en applikation inte fungerar som den var designad för att fungera. Sådana fel kan ha gjorts av utvecklare, designers eller programarkitekter. Testteamen använder olika buggspårningsverktyg för att övervaka och rapportera fel som uppstår på applikationen när den utvecklas och testas.

Ett buggspårningsverktyg bör ha en databas som registrerar all fakta om de kända buggarna. Några av de element som kan spelas in inkluderar; tidpunkten då felet rapporterades, hur allvarligt felet är, hur felet påverkar appens normala funktion, hur felet kan reproduceras, vem som identifierade felet och vem som arbetar med att fixa det.

En typisk bugg kan gå igenom följande steg:

  • Aktiv Bug. En utredning pågår.
  • Testad bugg. Felet är redan åtgärdat och det är klart för testning.
  • Verifierad bugg. Felet har testats om och verifierats av QA-avdelningen.
  • Stängd bugg. Kvalitetssäkringsavdelningen har testat felet igen efter att ha fixat eller upptäckt att det inte var en bugg.
  • Öppnade igen. Tyvärr kan en bugg gå igenom ovanstående stadier och fortfarande inte åtgärdas. En sådan bugg kan öppnas igen.

Klassificering av buggar

Alla buggar är inte likadana. Vissa av dessa buggar kan tillåta minimal funktionalitet, medan andra kan leda till ett fullständigt systemhaveri.

Det här är några av de viktigaste klassificeringarna av buggar:

  • Mycket liten. En sådan bugg kan ignoreras eller har en enkel lösning. En sådan bugg kommer inte att påverka produktsläppet.
  • Fel i icke-kritiska system. Det finns en lösning för en sådan bugg. Systemet kan släppas om en sådan bugg är väldokumenterad.
  • Nedsatt funktionalitet. Det kan finnas en lösning, men den är inte tillfredsställande. Ett sådant system bör inte släppas till slutanvändare.
  • Katastrofal. En sådan bugg kan leda till oåterställbar dataförlust och fel på applikationen. Ett system med en sådan bugg bör inte släppas.

Vilka är några viktiga funktioner som felspårningsverktyg bör ha?

Buggprioritering

Alla buggar är inte likadana. När en bugg har identifierats bör nästa steg vara en bedömning följt av kategorisering. Verktyg för felspårning bör ha denna funktion för att säkerställa att effekten av buggar bestäms, och sedan görs prioritering baserat på svårighetsgrad.

Spårningsstatus

Du kommer sannolikt att ha många buggar när du skapar ett omfattande system. Buggspårningsverktyget bör hålla reda på felet tills det är löst, oavsett om det är ett litet eller stort problem. Ett sådant verktyg bör ha en instrumentpanel som listar alla problem och deras nuvarande status för enkel spårning.

Analys och rapportering

En bugg kan vara en bra inlärningspunkt. Det perfekta buggspårningsverktyget bör komma med analys- och rapporteringsfunktioner som samlar in all data som är associerad med en bugg från dagen då den rapporterades tills den är löst. Ett sådant verktyg kommer således att göra det enkelt att identifiera trender, analysera avgörande mätvärden och generera anpassade rapporter.

Låt oss nu titta på några av de bästa buggspårningsverktygen.

Zoho Bug Tracker

Zoho Bug Tracker är ett enkelt, snabbt och skalbart buggspårningssystem som hjälper utvecklare att hantera buggar effektivt.

Nyckelfunktioner

  • Prioritering. Med det här verktyget kan du spela in buggar och spåra dem baserat på förfallodatum, svårighetsgrad och till och med anpassade fält och stadgar.
  • Anpassningsbar instrumentpanel. Skaparna av Zoho uppskattar att varje projekt är unikt, så verktyget kommer med en anpassningsbar instrumentpanel.
  • Samarbete. Närvaron av Formulär och Diskutera funktioner gör det enkelt att samarbeta med ditt team och veta vad alla i teamet arbetar med.
  • Automatiserad. Automatiseringsfunktionen är praktisk eftersom den skickar e-postmeddelanden när buggar skapas, uppdateras och åtgärdas.

Zoho erbjuder en gratis plan för upp till 3 användare och betalplaner med en gratis provperiod.

Bugggård

Bugyard hjälper dig som webbplatsägare att samla in visuell feedback från dina lagkamrater och kunder direkt på din webbplats. Bugyard är bland de perfekta buggspårningsverktygen för frilansare och små till medelstora företag.

Nyckelfunktioner

  • Visuell feedback. Förutom att förlita sig på kundfeedback tar Bugyard skärmdumpar av din webbsida som slutanvändarna ser den.
  • Tillgänglig genom hela cykeln. Buggyard hjälper till att spåra buggar under utvecklingsprocessen och när din webbplats går live.
  • Samlar in viktig metadata. Skärmdumpen kommer att innehålla nödvändig teknisk metadata som webbläsare, skärmupplösning, operativsystem och storlek.
  • Integration med 3:e delens verktyg. Du kan integrera Bugyard med appar från tredje part som Zendesk, Freshdesk, Trello, Gmail och Slack.

Bugyard erbjuder flera planer för frilansare, team och byråer.

BugHerd

BugHerd är ett projektlednings- och buggspårningsverktyg för designers och utvecklare. Plattformen är lätt att använda eftersom den har ett intuitivt användargränssnitt och många instruktionsvideor.

Huvuddrag

  • Automatiserad. Bugherd har olika automatiserade verktyg som samlar in teknisk data.
  • Realtidsrapportering. Skärminspelnings- och kommentarsfunktionerna ger realtidsrapportering för utvecklarteamet att arbeta med.
  • Instrumentpanel för projektledning. Bugherd har en kanban-liknande uppgiftstavla där programansvariga kan tilldela uppgifter till olika utvecklare.
  • Obegränsat antal bidragsgivare. Funktionen för obegränsade gäster och projekt låter utvecklare bjuda in så många personer som de vill för att granska deras kod.

Bugherds prissättning börjar från $33/månad med en 14-dagars gratis provperiod.

Marker.io

Marker.io är ett visuellt felrapporteringsverktyg för mjukvaruutvecklingsteam och byråer. Verktyget har en webbplatswidget som gör det möjligt för utvecklare att samla in feedback genom teknisk metadata, skärmdumpar och kommentarer.

Nyckelfunktioner

  • Feedback i realtid. Marker.io fångar video, kommentarer och skärmdumpar.
  • Samarbetsverktyg. Plattformen tillåter utvecklarteam att samarbeta och få insikter från utomstående.
  • Automatisering. Verktyget skickar automatiska e-postmeddelanden baserat på buggstadiet.
  • Tredjepartsintegration. Du kan integrera Marker.io med dina projektlednings- och innehållshanteringsverktyg som Teamwork, Shortcut, Notion, Trello, Asana, ClickUp, Wrike, Monday.com, WordPress, Jira, GitHub och GitLab.

Planerna börjar på $49 per månad med en 15-dagars gratis provperiod. De erbjuder också 20 % rabatt på årliga planer.

Gjort gjort

DoneDone är ett av de äldsta buggspårningsverktygen, som lanserades 2009. Verktygets moderna tillvägagångssätt gör det enkelt att spåra och ge realtidsuppdateringar om buggar.

Nyckelfunktioner

  • Realtidsrapportering. Verktyget genererar omedelbara rapporter för att underlätta beslutsfattande.
  • Bugg mallar. Om du är osäker på hur du initierar buggspårning kan du anpassa de tillgängliga mallarna.
  • Automatisering. Verktyget skickar statusuppdateringar till dina associerade e-postmeddelanden.
  • Tredjepartsintegrationer med Basecamp, HipChat, GitHub

Planerna börjar från $4/månad, och det finns också ett gratis testerbjudande.

MantisBT

MantisBT är ett felspårningsverktyg med öppen källkod designat för mjukvaruutvecklare. Med detta verktyg som balanserar kraft och enkelhet kan användare komma igång på några minuter och samarbeta i olika projekt.

Nyckelfunktioner

  • Användarrapporter och feedback. Den kommer med en metod i appen för att rapportera buggar.
  • Teamrapporter och kommentarer. Utvecklarteamet kan fånga rapporter och kommentarer med det här verktyget.
  • Buggövervakning. Utvecklare kan enkelt använda analyser och felhistorikrapporter som är tillgängliga på det här verktyget.
  • Testerrapporter och feedback. Betatestare kan lämna feedback via det här verktyget innan nya funktioner släpps till användarna.

MaintisBT är tillgängligt med ett gratis testerbjudande, och betalda planer börjar från $4,95 per månad.

Avlusa

Disbug är ett verktyg som låter användare upptäcka och övervaka buggar genom skärminspelning, skärmdumpar, konsolloggar och nätverksloggar.

Nyckelfunktioner

  • Enkelklickknapp. Du kan enkelt förklara och berätta om problemet/buggen med bara ett enda klick.
  • Tredjepartsintegration. Disbug kan kopplas ihop med verktyg som Jira och Trello för effektiv övervakning och rapportering.
  • Samarbetsverktyg. Disbug möjliggör samarbete, och du kan därmed bjuda in andra att bidra till ditt projekt.

Disbug erbjuder olika planer för nystartade företag, byråer, företag och till och med anpassade planer för företag.

Ruttl

Ruttl är ett webbplatsfeedbackverktyg som låter användare redigera livewebbplatser, lämna kommentarer i realtid när du är på språng, lämna gästkommentarer, göra snabba bilduppladdningar och dela länkar med kunder.

Nyckelfunktioner

  • Fångst av problem/bugg. Ruttl har inbyggda mallar som du kan använda för att fånga buggdetaljerna.
  • Samarbete. Ruttl är det perfekta verktyget för utvecklare och designers som vill samarbeta i olika projekt.
  • Aviseringar/varningar. Hela livscykeln för buggarna fångas och meddelanden skickas via e-post.
  • Tredje parts integration. Du kan använda Ruttl tillsammans med Slack, Trello och Jira Board.

Ruttl har en gratis plan med betalplaner från $13/månad.

Orderstock

Backlog från Nulab används av utvecklare och teamleader för att fånga upp, prioritera och tilldela olika uppgifter till olika teammedlemmar.

Nyckelfunktioner

  • Anpassningsbara mallar. Backlog kommer med mallar som du kan anpassa beroende på dina behov.
  • Fångar allt. Varje detalj är viktig när du använder Backlog, eftersom den fångar upp pull-förfrågningar, sammanslagningar, byggen, uppdateringar och så mycket mer.
  • Git & SVN. Verktyget kommer med inbyggda arkiv, vilket gör det enkelt att hantera kod.
  • Dra och släpp fildelning. Du kan lagra alla relaterade arbetsfiler på ett enda utrymme.

Backlog har en gratis nivå, medan de betalda paketen börjar från $35/månad.

Fågel äter insekt

Bird Eats Bug är ett verktyg för PM, mjukvaruingenjörer, QA och designers. Det här verktyget kommer också med en krom-tillägg som visar både nätverks- och JavaScript-fel i realtid.

Nyckelfunktioner

  • Enkel skärmdump. Skärmdump registrerar buggar i realtid genom felrapportering med ett klick.
  • Web SDK. Utvecklare kan installera webb-SDK:n som fångar datarika buggrapporter.
  • Tredje parts integrationer. Du kan använda Bird Eats Bug med olika verktyg som GitHub, Trello, Zapier, Slack och Jira Cloud.

Bird Eats Bug har en gratis nivå, medan betalversionerna börjar från $40/månad som faktureras årligen.

Avslutar

Du bör börja uppmärksamma buggspårning om du vill bli betraktad som en seriös utvecklare 👨‍💻, oavsett om du skapar din portföljwebbplats eller skapar webbappar för kunder. Släpp det kalkylarket och välj något av ovanstående verktyg som passar dina behov!