Zoho Survey vs SurveyMonkey – Vilken är den riktiga MVP?

Är du förbryllad när du väljer Zoho Survey och SurveyMonkey för ditt företags alla onlinemätningsbehov? Lös gåtan som är bättre genom att läsa den här ultimata jämförelsen av Zoho Survey vs. SurveyMonkey.

Marknaden för programvara för onlineundersökningar expanderar snabbt på grund av den utbredda användningen av sådana verktyg för att samla in omedelbar undersökningsdata från kunder, klienter och besökare. Enligt MarketWatchkommer marknaden för onlineundersökningar att tjäna en enorm inkomst på 8,5 miljarder USD 2027, vilket är en CAGR på 11,56 % från marknadsintäkter på 4,4 miljarder USD 2021.

En sådan lovande intäktspotential lockade många SaaS-utvecklare att gå med i konkurrensen och översvämma marknaden med tusentals online-enkätappar. Bland publiken framstod Zoho Survey och SurveyMonkey som de två mest populära undersökningsapparna för företag.

Betydelsen av onlineundersökningsprogramvara

När det inte fanns några appar för enkäter online anlitade företag tredjepartsbyråer för marknadsföringsundersökningar för att genomföra onlineundersökningar av deras produkter eller tjänster. Några tekniskt kunniga företag skulle inkludera en enkätsida på sin webbplats för att få åsikter från besökare eller kunder. Många problem med lantmäteri skulle fortfarande kvarstå, som följande:

 • Marknadsföringsbyråer är inte experter på de olika produkter och tjänster som de samlar in undersökningsdata för.
 • Enkät- eller åsiktsdata som samlats in av företagen själva behöver analyseras
 • Ibland skulle enkätformulär på webbplatser inte fungera på grund av undermålig programmering

Programvara för onlineundersökningar förändrade undersökningens ekosystem drastiskt. Nuförtiden behöver du inte vara datavetare och webbutvecklare för att köra online-enkätkampanjer för dina produkter eller tjänster. Länka helt enkelt din webbplats eller app med ett online-enkätverktyg. Verktyget samlar in data, analyserar det och skickar dig en sammanfattning som alla kan läsa.

Dessa molnmätningsverktyg erbjuder även följande funktioner:

 • Enkätdata i realtid om liveevenemang eller hajpade kampanjer
 • Branding av undersökningsformulär
 • Datasäkerhet och integritet
 • Arbetsflödesautomatisering

Nu när du vet hur viktigt det är att äga en dedikerad programvara för onlineundersökningar, låt oss utforska mer om de mycket lönsamma internetundersökningsverktygen Zoho Survey och SurveyMonkey nedan:

Vad är Zoho Survey?

Zoho undersökning är ett online- och offline-undersökningsverktyg och en del av Zoho One-prenumerationen. Du kan dock också prenumerera på Zoho Survey som en separat undersökningsprodukt. Den levereras med mer än 25 frågetyper så att du kan skapa undersökningar i alla företag, professionella eller allmänna ämnen du kan tänka dig.

Dessutom finns det mer än 250 undersökningsmallar på flera språk. Därför, oavsett om dina kunder eller målgrupp talar engelska, spanska, franska eller kinesiska, behöver du bara skapa en undersökning. Sedan kommer Zoho Survey att översätta innehållet i formuläret till de språk du vill ha.

Zoho utvecklade verktyget för alla användarnivåer. Så, från en statistikexpert till en psephologist och e-handelsproduktsäljare, kan alla ställa in och börja samla in åsikter om sitt arbete eller produkt med hjälp av Zoho Survey.

För att ge mer kraft till slutanvändarna lade Zoho till dra-och-släpp-enkätredigeringsalternativet med möjlighet att anpassa enkätteman, varumärke, etc. För att inte tala om, du kan integrera verktyget med andra företagsappar också.

Snabbfakta om Zoho Survey

 • Aktiva användare: 833 företag som aktivt använder Zoho Survey enligt Enlyft
 • Högvärdiga användare: HBO, Apple, Adidas, General Electric, Franklin Observe, Starling Ltd., Skills and Education Group med flera
 • Marknadsandel: Mindre än 5%, enligt en färsk rapport från Enlyft
 • Språk: Stöder 75+ språk
 • Mobil app: iOS | Android

Vad är SurveyMonkey?

SurveyMonkey är en undersökningsapp online som låter dig skapa, distribuera och analysera undersökningar. Du kan öka svarsfrekvensen för enkätkampanjer genom att visa undersökningen på många sätt, som SMS, WhatsApp, e-post, webbplatser, webbappar och mobilappar.

Den passar för alla typer av undersökningar du kan tänka dig, från produktundersökningar från kunder till chefsfeedback från interna medarbetare. Dessutom kan du komma åt analyserad undersökningsdata när som helst, var som helst, med hjälp av en mobilapp eller webbläsare.

SurveyMonkey erbjuder frågor, sidor, block, orderrandomiseringar, etc., för att minska fördomar och förbättra datakvaliteten. Det finns olika frågetyper som du kan välja bland, som videor, matriser, betyg, stjärnor, skjutreglage, A/B-tester, etc. Dessutom finns det många undersökningsmallar för olika affärssektorer som du kan använda direkt.

Snabbfakta om SurveyMonkey

 • Aktiva användare: mer än 17 miljoner som hävdas av Momentivutvecklaren av SurveyMonkey
 • Högvärdiga användare: Allbirds, Tweezerman, Box, Verizon, Sephora, Macy’s, GoPro och mer
 • Marknadsandel: 21% enligt en färsk rapport från Enlyft
 • Språk: Stöder 16+ språk
 • Mobil app: iOS | Android

Hittills har du lärt dig grunderna i Zoho Survey och SurveyMonkey. Låt oss titta på en funktionsmässig jämförelse av dessa två online-enkätappar nedan:

Zoho Survey vs. SurveyMonkey: UI och användarvänlighet

Zoho Survey UI

Användargränssnittet för Zoho Survey är minimalistiskt. Hemmet visar dig tre flikar överst: Skapa ny undersökning, Välj bland mallar och Kopiera befintlig undersökning. Du hittar alla pågående och genomförda omröstningar i hamburgermenyn till vänster.

När du väljer en undersökning från sidan Mina undersökningar kan du komma åt andra funktioner som Sammanfattning, Byggverktyg, Rapporter och Granskningsloggar.

Zoho Surveys komplicerar inte användargränssnittet med onödiga element. Därför är det ganska lätt att använda jämfört med SurveyMonkey.

SurveyMonkey UI

Dess användargränssnitt är lite innehållstungt jämfört med Zoho. Det mesta av användargränssnittet inkluderar tilläggsförsäljning, som att köpa svar eller uppgradera den befintliga planen. Hemsidan visar alternativen för att antingen starta en ny undersökning eller välja en mall. Enkätbyggaren guidar dig steg för steg. Flikarna Analysera och Presentera resultat visas efter att du har publicerat en undersökning.

Det kommer att ta dig eller din teammedlem mycket försök och misstag för att lära dig användargränssnittet.

Zoho Survey vs. SurveyMonkey: Funktioner

Nedan hittar du en tabell som jämför Zoho Survey och SurveyMonkey baserat på deras funktioner för att skapa omröstningar:

Jämföra funktionerZoho SurveySurvey Monkey Dra och släpp enkätredigerare Omfattande Begränsad Frågetyper3020Enkät till frågesport och varumärkespoängTillgängligTillgängligHoppa över logik för att göra frågan relevantTillgängligTillgängligFlerspråkig undersökningStandardinställning för språk och ytterligare språk
Flerspråkiga undersökningar är gratis Endast standardspråk för undersökningar
Flerspråkiga undersökningar betalasAnpassade variablerTillgängligaTillgängligaTeman och varumärkeTillgängligTillgängligPublicera undersökningen från din domänStöds Begränsat stödUndersökningsledningTillgängligTillgängligTaggeolokalisering i rapporterTillgängligEj tillgängligt

Zoho Survey vs SurveyMonkey: Enkätmallar

För att skapa och publicera omröstningar online erbjuder Zoho över 200 mallar. Dessa mallar består av lämpliga frågor, enkätlogik och variabler för följande affärsnischer:

 • Kundsupport
 • Marknadsföring
 • HR och affärer
 • Ideell, politisk och statlig
 • Utbildning
 • evenemang

På samma sätt erbjuder även SurveyMonkey förkonfigurerade undersökningar. Du kan helt enkelt klicka på några knappar för att köra dem. Det finns över 250 mallar från nischer som utbildning, hälsovård, marknadsundersökningar, etc.

Därför, ur undersökningsmallens synvinkel, är båda verktygen fantastiska.

Zoho Survey vs SurveyMonkey: Rapportering och analys

Zoho undersökningsrapportering och analys

Enkätverktyget från Zoho erbjuder lättanvända analys- och rapportverktyg. Du behöver inte vara en dataanalysexpert, men om du är det är det också bra. Den kommer med analys- och rapporteringsalternativ för ofta använda teman som marknadsföringsbranschen använder. Du får till exempel dessa standardrapporter:

 • En instrumentpanel med svarssammanfattning med diagram och siffror.
 • Filter på instrumentpanelen så att du kan dela upp standardrapporter och extrahera anpassade insikter.
 • Det finns en trendrapport som hjälper dig att förstå resultatet av undersökningsdata enligt verkliga trender.
 • Korstabellrapporter för att ställa två enkätfrågor sida vid sida och se sambandet.
 • Om du vill skapa din egen analys och rapport kan du använda fliken Anpassad rapport.
 • Alternativ för rapportdelning och schemaläggning är också tillgängliga.

SurveyMonkey-rapportering och analys

SurveyMonkey har också utarbetade rapporterings- och analysfunktioner men kräver omfattande kunskap om verktyget och dataanalys för att skapa användbara rapporter. Den levereras med en standardöversiktstabell över undersökningskampanjerna, men du måste använda undersökningslogik, filter, sorteringskommandon etc. för att generera läsbara rapporter. Andra dataanalysfunktioner är följande:

 • Word moln generator
 • Sentimentanalys från öppna frågor
 • Data- och texttaggning

Ur enkätanalys och rapporteringssynpunkt är Zoho Survey ett utmärkt alternativ till SurveyMonkey.

Zoho Survey vs SurveyMonkey: Datasäkerhet och integritet

Säkerhetspaketet för Zoho Survey innehåller flera säkerhetsåtgärder, så du får genuina undersökningar från en genuin publik eller kunder. Dess viktigaste säkerhetsfunktioner är som beskrivs nedan:

 • Lösenordsskyddade undersökningar för konfidentiellt innehåll som skickas till en specifik grupp
 • Förhindra flera svar från samma användare eller enhet
 • CAPTCHA-skyddade undersökningar för att förhindra internetrobotar från att komma åt undersökningar
 • SSL-kryptering för att hålla enkätkommunikationen mellan dig och publiken

SurveyMonkey är också en mycket säker plattform för onlineundersökningskampanjer. Den använder SOC2-ackrediterade datacenter och SSL-kryptering för att skydda dina data. För företagsabonnenter erbjuder den SAML 2.0 enkel inloggning. För ytterligare betalningar erbjuder den även HIPAA-kompatibla konton.

När man jämför ovanstående två sida vid sida, framstår båda undersökningsverktygen som tillräckligt säkra plattformar för att hantera kunddata.

Zoho Survey vs. SurveyMonkey: Integrationer

Zoho Survey gör att du kan integrera dina undersökningar med CRM, affärsinformationsprogram, ordbehandlare, verktyg för e-postmarknadsföring och många fler. Du kan köra en holistisk enkätkampanj globalt och extrahera datadrivande insikter för ditt varumärke, produkt eller tjänster med hjälp av dessa integrationer.

Det finns 16 inbyggda integrationer som du kan börja använda direkt genom att prenumerera på en betald Zoho Survey-plan. Dessa är Slack, Zoho CRM, Zoho Sheet, Zoho SalesIQ, etc. Du kan dock få tillgång till 300+ ytterligare integrationer genom att använda Zoho Flow.

Tvärtom kommer SurveyMonkey med 100+ SurveyMonkey-appar som liknar tredjepartsappintegration. De viktigaste apparna i listan är Teams, Salesforce, Mailchimp, ActiveCampaign, etc.

Zoho Survey vs. SurveyMonkey: Support

Zoho Survey erbjuder en prioriterad kundsupportfunktion till Enterprise-abonnenter. För alla andra prenumerationer kan du leta efter guider och förklarande videor i Zoho Survey-appen (i det nedre högra hörnet) eller gå till Zoho Survey Hjälp portal. Om du inte hittar det du letar efter där kan du maila Zoho Surveys kundsupportteam.

Däremot har Survey Monkey en bättre kundsupporttjänst. Du kan nå teamet via chatt, e-post och telefon. Supportsättet beror till stor del på vilket abonnemang du äger. Du kan till exempel få premiumtelefonsupport om du har Enterprise-, Team Premier- eller Premier-årsprenumerationer.

Ur supportsynpunkt är SurveyMonkey bättre än Zoho Survey. Du måste dock komma ihåg att Zoho Survey verkligen är lätt att använda, så du skulle sällan behöva någon support.

Zoho Survey vs SurveyMonkey: Kostnad

Zoho Survey Prissättning

Zoho Survey erbjuder en gratis prenumerationsplan som inkluderar obegränsade undersökningar med begränsade frågor och svar. Den kostnadsfria prenumerationen inkluderar inte varumärke, undersökningslogik, offlineundersökningar, etc.

Om du är ett företag och letar efter premiumfunktioner för dina onlineundersökningskampanjer kan du få någon av följande prenumerationsplaner:

 • Plus $25/månad, faktureras årligen
 • Pro $35/månad, faktureras årligen
 • Enterprise $75/månad, faktureras årligen, 3 extra användare gratis, $10/användare efter 3 gratisanvändare

Betala planer för Zoho Survey kommer med olika nivåer av undersökningslogik, variabler, rapporter, analyser, undersökningstriggers och mycket mer andra coola funktioner.

SurveyMonkey-prissättning

SurveyMonkey har två olika prenumerationsnivåer, och dessa är enligt beskrivningen nedan:

 • Individuella planer
  • Standard månadsvis $99/månad
  • Advantage Årlig $39/månad, faktureras årligen
  • Premier Annual $119/månad, faktureras årligen
 • Lagplaner
  • Team Advantage $25/användare/månad (minst 3 användare), faktureras årligen
  • Team Premier $75/användare/månad (minst 3 användare), faktureras årligen
  • Företag anpassade offerter

Ur prissättningssynpunkt är Zoho Survey en klar vinnare. Det är prisvärt och lätt att skala upp eller ner, beroende på dina affärsbehov. Däremot är SurveyMonkey dyrt och erbjuder bara planer för stora undersökningar, vilket är olämpligt för små byråer, privatpersoner, etc.

Slutord

Från en head-to-head funktionsmässig jämförelse tillsammans med andra överväganden som prissättning, användbarhet och inlärningskurva, är Zoho Survey ett bättre alternativ än SurveyMonkey. Om du redan använder olika Zoho-appar kan du också välja Zoho Survey eftersom de integrerar bra.

För att inte nämna, Zoho Survey kommer gratis med Zoho One-prenumerationså glöm inte att använda den om du är Zoho One-kund.

Du kanske också vill ge SurveyMonkey ett försök med tanke på att du är en expert på enkätskapare och känner till nyanserna i dataanalys av offentliga omröstningar och feedback.

Kolla sedan in online-enkätappar för att tjäna pengar.