ZDlock är en Android-applåsningslösning från ZDBox-teamet

Spread the love

Vi har alla en lista med appar som vi föredrar att hålla borta från nyfikna ögon när vi använder våra mobila enheter offentligt. Detta kan inkludera appar för sociala medier och meddelanden, vilken app som helst som kan utföra finansiella transaktioner, din favorit e-postklient, listan fortsätter. De flesta användare tar till att låsa hela telefonen med en pin, lösenord eller mönsterlås, vilket snabbt blir en extra syssla. För de som hellre inte vill ange ett lösenord varje gång de låser upp enheten finns det appar som ZDlock. Den här appen utan krusiduller av teamet bakom ZDBox hjälper dig att låsa specifika appar med tre olika metoder. Detaljer efter pausen.

  Hur man stoppar granskningsförfrågningar från Google Maps på Android och iPhone

Förutom två konventionella låsmetoder (PIN och mönster) låter ZDlock dig också skapa ett ”Fake Cover” för en app, som visar en falsk kraschskärm när någon försöker öppna den säkrade appen. Dessutom har appen ett antal teman för att anpassa låsskärmen som visas när du försöker komma åt en PIN-kod eller mönsterskyddad app.

Vid lansering låter ZDlock dig välja den säkerhetsmetod du vill använda. Du ombeds också att ange en säkerhetsfråga och ett svar ifall du någonsin glömmer rätt PIN- eller mönstersekvens och behöver återställa den.

Skärmen där du kan låsa eller låsa upp dina önskade appar består av två flikar; Upplåst och låst. När du trycker på hänglåsikonen bredvid ett objekt under fliken Olåst, flyttas det till listan Låst. För att låsa upp appen igen, gå helt enkelt till fliken Låst och tryck på hänglåsikonen.

  Hur man tar bort ett konto från Instagram-appen för iPhone eller Android

För att använda Fake Cover-funktionen som jag nämnde tidigare måste du ha den aktiverad från appens Inställningar-skärm först. När det är gjort, navigera tillbaka till skärmen Låsta appar och skjut en app åt vänster för att dölja den under Fake Cover. För att inaktivera Fake Cover för den appen, skjut den helt enkelt åt vänster igen. När den här funktionen är aktiverad för en app visas dialogrutan för tvångsstängning varje gång den appen öppnas. Du kan komma förbi den här dialogrutan genom att trycka länge på OK-knappen.

Du hittar också alternativet att växla mellan låsskärmsskal i menyn Inställningar.

  Se prishistorik för appar för iOS, Android och Windows Phone

Appen är tillgänglig gratis i Google Play Butik och du kan ladda ner den till din enhet från länken nedan.

Installera ZDlock från Play Butik