YouTubes premiumfamiljeprenumeration förklaras

Viktiga takeaways

 • YouTube erbjuder ett premium familjemedlemskap som låter dig dela samma förmåner, som annonsfri visning och bakgrundsuppspelning, med hela ditt hushåll.
 • Med YouTube Premium-familjemedlemskapet kan du hålla ditt individuella konto privat, så att andra medlemmar inte kan komma åt dina prenumerationer, visningshistorik, nedladdningar, gillade videor, rekommendationer och spellistor.
 • Du kan lägga till upp till fem extra medlemmar till YouTube Premium-familjeprenumerationen, och de behöver inte vara släkt så länge ni alla bor i samma hushåll. Tyvärr finns det ingen årlig prenumeration tillgänglig för familjemedlemskapet.

Chansen är stor att du och de andra medlemmarna i ditt hushåll älskar att använda YouTube. Men om du inte har råd med flera individuella YouTube Premium-abonnemang finns det goda nyheter. YouTube erbjuder ett premium familjemedlemskap som du kan dela med hela familjen.

Om du har hört talas om YouTube Premium kommer du att bli glad att veta att familjemedlemskapet erbjuder samma imponerande förmåner, som annonsfri visning och uppspelning i bakgrunden. Så vad väntar du på? Läs vidare för att ta reda på vad familjeprenumerationen på YouTube Premium handlar om.

Vad är YouTube Premium-familjemedlemskap och hur fungerar det?

Enkelt uttryckt är familjeprenumerationen ett YouTube Premium-medlemskap som du kan dela med flera olika användare. Dessutom betyder det också att ni alla kommer att spara pengar genom att dela en enda månadsbetalning. En individuell YouTube Premium-prenumeration kostar $13,99 per månad, medan ett familjemedlemskap kostar $22,99 per månad.

Det bästa med YouTube Premium-familjemedlemskapet är att även om du delar medlemskapet med flera användare, hålls ditt individuella konto privat.

Så ingen av de andra medlemmarna i planen kan se eller komma åt dina prenumerationer, visningshistorik, nedladdningar, gillade videor, rekommendationer och spellistor.

Utöver det kan du och de andra medlemmarna dela ytterligare tjänster som Google Family Calendar, Google Assistant, Family Keep och YouTube Music. Dessutom kan du dela dina betalappar, filmer och mer med Google Play Familjebibliotek.

Hur många konton kan du lägga till i YouTube Premium-familjeprenumerationen?

Familjeprenumerationen ger dig och fem extra medlemmar tillgång till alla fördelar med YouTube Premium. Alla medlemmar som vill gå med måste vara över 13 år. Du kan dock lägga till någon som är yngre än 13 genom att skapa ett konto för deras räkning och låta dem använda YouTube med ett kontrollerat Google-konto.

YouTube anger att alla medlemmar i familjeprenumerationen måste bo i samma hushåll. Men du behöver inte bokstavligen vara släkt. Så länge ni alla bor under samma tak som den huvudsakliga familjeförvaltaren kan vem som helst vara en del av din familjeplan. Det betyder att om du bor i en fastighet tillsammans med en grupp människor kan du dela tillgången med dina rumskamrater.

Erbjuder YouTube Premium-familjemedlemskap en årsprenumeration?

Att registrera sig för en årlig plan kan spara pengar på lång sikt jämfört med att betala månadsvis. Tyvärr är den tråkiga nyheten att det inte finns någon årlig plan tillgänglig för familjemedlemskapet. För närvarande erbjuds årsprenumerationen endast för den individuella YouTube Premium-planen.

Trots avsaknaden av en årsprenumeration erbjuder YouTube Premium-familjeprenumerationen en gratis provperiod på en månad som du och alla andra medlemmar kan dra nytta av.

Så här registrerar du dig för ett YouTube Premium-familjemedlemskap

Nu när du vet vad familjeprenumerationen på YouTube Premium handlar om, hur går du tillväga för att registrera dig? Följ de enkla stegen nedan för att börja konfigurera ditt medlemskap.

 • Öppna YouTube och klicka på din profilbild.
 • Välj Köp och medlemskap.
 • Under Erbjudanden från YouTube ser du Premium – klicka på Läs mer. (Om du redan har registrerat dig för ett individ- eller studentmedlemskap tidigare, välj Skaffa familjeabonnemang för att uppgradera ditt medlemskap.)
 • Nu kan du antingen klicka på knappen Skaffa YouTube Premium eller spara pengar med en familje- eller studentprenumeration nedan. Båda tar dig till samma tre medlemsalternativ.
 • Välj alternativet för familjeabonnemang och klicka på Bekräfta.
 • För att slutföra ditt köp behöver du bara lägga till din betalningsmetod och faktureringsadress. Om dina betalningsuppgifter accepteras får du en bekräftelse via e-post som välkomnar dig till ditt YouTube Premium-familjemedlemskap.
 • Klicka på Kom igång i e-postmeddelandet för att börja hantera din familjeplan.
 • Som huvudfamiljeadministratör kan du skicka inbjudningar till personer att gå med i familjegruppen. Inbjudningar kan skickas med deras namn, e-postadress eller telefonnummer om du använder YouTubes mobilapp.

  Dessutom kan du redigera familjedelningsinställningarna ytterligare genom att lägga till eller ta bort medlemmar från din YouTube Premium-familjeprenumeration, avbryta inbjudningar och ta bort hela familjegruppen.

  Dela YouTube Premiums exklusiva funktioner med hela ditt hushåll

  Nu när du vet vad familjemedlemskapet på YouTube Premium går ut på, vad hindrar dig från att registrera dig? Medlemskapet är prisvärt och installationsprocessen är enkel, så det finns ingen ursäkt att inte dela fördelarna med YouTube Premium med en familjeprenumeration.