Xiaomi, Redmi och POCO-telefoner

Spread the love

Android OEM har varit ökända för att döda appar i bakgrunden. Särskilt MIUI har haft en aggressiv optimeringsmetod för batterioptimering tidigare. Den föredrar att bevara en liten mängd batterilivslängd framför en apps normala funktion. Men på grund av detta tillvägagångssätt försenas aviseringar, och ibland får du bara ingen varning om du inte öppnar appen. För att fixa push-meddelandeproblem på MIUI 13, 12.5 och 12 har vi därför kommit med den här handledningen. Vi hjälper dig att lösa problemet med fördröjda push-meddelanden och åtgärda det ihållande meddelandefelet på MIUI-drivna telefoner. På den noten, låt oss gå vidare och lära oss hur du felsöker meddelandeproblem på Xiaomi-, Redmi- och POCO-telefoner.

Åtgärda Push Notifications-problem på MIUI (2023)

I den här guiden har vi nämnt fem olika metoder för att fixa push-meddelandeproblem på MIUI-telefoner. Oavsett om det är en försenad push-avisering eller en ihållande avisering, vi har lagt till instruktioner för att lösa båda problemen.

Bästa tipsen för att åtgärda problem med meddelandefördröjning på MIUI

För att fixa försenade push-meddelanden på MIUI måste du ändra inställningarna för varje app där du står inför det här problemet. Här ska jag till exempel demonstrera instruktioner för WhatsApp, men stegen är liknande för alla andra appar. Så här går du tillväga.

  När kommer Sombra till PS4?

Ställ in autostartbehörighet för appar

För de omedvetna, om du aktiverar autostart för en applikation på MIUI, kommer appen att köras automatiskt när du startar om din Xiaomi, Redmi eller POCO-telefon. Så här fungerar det:

1. Öppna appen Inställningar och gå till avsnittet ”Appar”. Gå sedan till inställningarna för ”Behörigheter”.

2. Under ”Behörigheter”-inställningarna, gå till avsnittet ”Autostart” och aktivera växlingen för appar som du vill aktivera vid omstart.

3. Alternativt kan du också göra samma sak för enskilda appar med den här metoden. Tryck och håll appikonen (i det här fallet WhatsApp) och välj ”Appinfo” från popup-menyn. Tryck sedan på ”Autostart” och aktivera den. Detta gör att WhatsApp kan köras automatiskt efter en omstart.

Inga begränsningar för batterianvändning

Bläddra sedan nedåt och öppna ”Battery Saver”. Välj här ”Inga begränsningar”. MIUI:s strikta batterioptimering kommer att inaktiveras för just den appen. Upprepa det här steget för andra appar som får försenade aviseringar. Nu och framåt kommer du att få push-meddelanden direkt.

Lås appar på Xiaomi-telefonen

Om du fortfarande har något slags meddelandeproblem på din MIUI-enhet, följ stegen nedan för att åtgärda problemet. Du kommer att kunna låsa appar med den här metoden, och de kommer inte att dödas av MIUI. Så här fungerar det:

  12 onlinekurser i cloud computing för att göra din karriär extra pigga

1. Öppna appen Säkerhet från applådan och flytta till ”Inställningar” från det övre högra hörnet. Efter det, tryck på ”Boost Speed”.

2. Klicka sedan på ”Lås appar” och aktivera växlingen för appar som du inte vill stänga medan du rensar RAM-minnet. Detta förhindrar MIUI från att döda appens process och du kommer alltid att få meddelanden direkt.

Stäng av MIUI-optimering

Om du använder MIUI 12 kan du även inaktivera MIUI-optimeringar. För det, öppna ”Inställningar” och flytta till ”Om telefon” överst. Tryck här upprepade gånger på ”MIUI-version” 10 gånger. Detta kommer att aktivera utvecklaralternativ.

4. Sök sedan efter ”utvecklare” i Inställningar och öppna ”Utvecklaralternativ”. Scrolla nu ner till botten och inaktivera ”Slå på MIUI-optimering”. Det är allt.

Kontrollera att appaviseringar är aktiverade

Slutligen, om du är någon som inte får aviseringar för en viss applikation, föreslår vi att du dubbelkollar aviseringsinställningarna på din MIUI-drivna telefon. Så här gör du det:

1. Öppna appen Inställningar och gå till avsnittet ”Meddelanden och kontrollcenter”. Gå sedan till ”Appaviseringar” här.

2. På nästa sida ser du en komplett lista med appar. Du kan aktivera växlingen för appar som du vill ta emot aviseringar för. Rulla även ner på appsidan och kontrollera inställningarna för specifika aviseringskanaler.

Hur man åtgärdar ihållande meddelandeproblem på MIUI

På MIUI har särskilt enheter som kör MIUI 12.5 denna irriterande ihållande meddelandebugg som visar medieaviseringen även efter att du stänger appen och tar bort den från översiktsskärmen. För att åtgärda det här problemet måste vi ställa in ADB och köra ett kommando för att inaktivera det ihållande meddelandet. Här är stegen att följa.

  Är det säkert att förhandsgranska din e-post?

1. Först och främst, ställ in ADB på din dator och anslut Xiaomi-enheten via en USB-kabel till datorn.

2. Kör sedan kommandot nedan för att kontrollera anslutningen. Om det returnerar ett serienummer är du bra att gå. Om den visar ”Obehörig” eller returnerar en tom utgång, följ guiden ovan och ställ in ADB korrekt.

adb devices

3. Kör sedan kommandot nedan för att inaktivera det ihållande meddelandet på MIUI. Slutligen, starta om din smartphone och meddelandeproblemet bör åtgärdas.

adb shell settings put secure qs_media_resumption 0

Lös Push Notification-problem på MIUI direkt

Så det här är stegen du måste följa för att fixa push-meddelanderelaterade problem i MIUI på din Xiaomi-telefon. I MIUI 14 är meddelandeproblemet till stor del fixat, men du kan använda den här handledningen för att göra ändringarna om du har liknande problem. Hur som helst, det är allt från oss. Om du vill deblota MIUI och ta bort resurskrävande appar och tjänster, gå till vår länkade guide. För att ta bort ”Andra” filer på Xiaomi-enheter, följ vår handledning och frigör viktig lagring. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan.