Xbox One Controller känner inte igen headsetet? Prova dessa 4 korrigeringar

Ett spels ljud har kraften att skapa eller bryta en hel spelsession. Och det är därför som en Xbox One-kontroller som inte kan känna igen ditt headset kan vara en rejäl bummer. Det finns olika anledningar till att din spelkontroll inte ansluter till headsetet.

Dessa kan sträcka sig från dålig anslutning till mjukvaru- och hårdvaruproblem. Här är några vanliga och enkla korrigeringar som hjälper dig att felsöka Xbox One-kontrollern som inte känner igen ditt headset.

1. Se till att allt är korrekt anslutet

Börja med grunderna och kontrollera att allt är korrekt anslutet innan du går vidare till mer komplicerade lösningar. Se till att ditt headsets 3,5 mm ljudjack är ordentligt insatt i Xbox One-handkontrollens headsetport.

Om du äger en Xbox One-kontroller som inte har en 3,5 mm-port, se till att adaptern du har placerat mellan är ordentligt ansluten. Headsetuttag och adaptrar viker inte vid lätta ryck när de är ordentligt anslutna.

Du bör också se till att din handkontroll är korrekt ansluten till ditt Xbox One-spelsystem för att säkerställa korrekt headsetigenkänning. En felaktig anslutning indikeras av en blinkande Xbox-knapp.

När du är säker på att headsetet och handkontrollen är korrekt anslutna trycker du på Xbox-knappen på din konsol och går till Ljud och musik för att säkerställa att headsetet inte är avstängt.

2. Isolera den skyldige

För att ta reda på om problemet är med din handkontroll eller headsetet, prova att testa dem med annan hårdvara. Du kan koppla in headsetet till en bärbar dator eller en smartphone för att kontrollera om det fungerar.

Om du har tillgång till ett annat par hörlurar kan du även ansluta dem till din handkontroll och se om de fungerar. En lyckad anslutning betyder att ditt ursprungliga headset är trasigt. Men om det andra headsetet inte heller fungerar är det troligtvis fel på handkontrollen.

3. Uppdatera din handkontroll

Ibland kan kompatibilitetsproblem orsakas av föråldrad styrenhetsfirmware. Du kan uppdatera din Xbox One-kontroller både trådlöst och via en USB-kabel. En trådlös uppdatering är dock endast möjlig på kontroller som har en 3,5 mm ljudport.

En trådbunden uppdatering, å andra sidan, är genomförbar på alla generationer av Xbox One-kontroller. Det finns två sätt att uppdatera din Xbox One-kontroll via en USB-kabel.

Du kan antingen ansluta din kontroller direkt till konsolen via USB-porten på vänster sida av konsolens skivenhet. Eller så kan du ansluta styrenheten till en PC och öppna Microsoft Store-appen. Du kan sedan gå till Xbox-tillbehör > Öppna och klicka sedan på de tre prickarna för att leta efter tillgängliga uppdateringar.

4. Återställ din Xbox

Du kan försöka återställa din Xbox One eller Series X|S om ingen av de tidigare metoderna lyckades. Du har möjlighet att göra en mjuk eller hård återställning. En mjuk återställning är ett annat namn för att starta om din konsol.

Å andra sidan är en hård återställning när du gör en strömcykel på din konsol. Så här kan du slå på din Xbox-konsol:

  • Håll ned Xbox-strömknappen på konsolen i ungefär 10 sekunder eller tills lysdioden släcks.
  • Vänta i minst 30 sekunder innan du startar om din Xbox genom att trycka på strömknappen på konsolen. Du kan till och med ta bort strömkabeln, vänta i några sekunder och sedan koppla in den igen för att säkerställa en framgångsrik strömförsörjning.
  • Xbox Ones gröna startanimation bör visas nu. Detta skulle indikera en framgångsrik strömcykel. Cykeln misslyckas om din Xbox One går direkt till instrumentpanelen utan någon animering. Du bör prova processen igen i det här fallet.
  • När strömmen är klar, anslut ditt headset till handkontrollen och se om konsolen känner igen det nu.
  • Det är enkelt att få ditt headset att fungera igen på Xbox One

    Det kan vara irriterande när din Xbox One-kontroller inte känner igen ditt headset, men du kan snabbt åtgärda det här problemet. Se först till att allt är korrekt inkopplat och anslutet och att kontrollern och headsetet fungerar på andra enheter.

    Överväg sedan att uppdatera din handkontroll antingen trådlöst eller genom att ansluta den till din Xbox eller Windows-dator. Om en uppdatering inte heller löser det här problemet bör du starta om din konsol och utföra en fullständig strömcykel på din konsol.