Wondershare Filmora 12 – Frihet till ditt videoskapande

Spread the love

Filmora 12 från Wondershare är snabb och effektiv. Även om Filmora alltid har handlat om hastighet och prestanda, låt oss kolla in den här uppdateringen.

En stor del av dagens innehållsskapare uppskattar värdet av video. Det är ett stort komplement till text och ibland helt avgörande.

Men alla av oss är inte där ute för att göra Hollywood-filmer, eller hur? Och vi vill ha något snyggt utan att bränna ett hål i våra fickor.

Så vi har…

Wondershare Filmora

Filmora har varit det bästa programmet för många som försöker videoredigera. Detta kommer med ett enkelt men kraftfullt gränssnitt som låter dig framkalla professionella effekter med ett eller två klick.

Några nyckelfunktioner inkluderar

  • Stöd för flera plattformar
  • Fler förinställningar för kortkommandon
  • NVIDIA-stöd
  • Effektivt dra-och-släpp-gränssnitt
  • AI-drivna effekter
  • Gigantiskt bibliotek av lagermedia
  • Mallar för snabb redigering
  • Fickvänlig prislapp

Vi kommer att diskutera mer i följande avsnitt, med vårt primära fokus på den senaste uppdateringen: Wondershare Filmora 12.

Användargränssnitt

Det första intrycket av Wondershare Filmora hade på mig var – jag kan göra det här!

Centret är värd för all action. Dessutom är toppmenyn (med ikoner) där man enkelt kan importera media eller använda sina egna.

Tidslinjen visar ljud- och videoelementen, där du kan klicka på valfritt ämne för att tillämpa filter och effekter från höger.

Ytterligare inställningar för varje objekt kan kontrolleras med ett enkelt högerklick.

Det är bara min andra videoredigerare och var min första interaktion med Filmora. Trots det kunde jag hitta rätt snabbt, och för att inte tala om communityvideorna på YouTube var till hjälp.

Sammantaget kändes det riktigt hemma.

Stöd för flera plattformar

Med Filmora är du inte bunden till en enda enhet eller plattform. Istället kan du njuta av en sömlös videoredigeringsupplevelse på flera plattformar som Windows, Mac, Android, iOS och iPadOS.

Detta kommer att få dig att pyssla mellan enheter utan att fastna på någon.

Dessutom är Filmora Cloud Workspace (diskuterat i Backup and Collaboration) för den centrala onlinelagring som du kan använda på många enheter samtidigt.

Tangentbordsförinställningar

Tangentbordsförinställningar hjälper dig att få saker gjorda snabbt. Även om nybörjare sällan använder dem, är dessa genvägar praktiska för erfarna videoredigerare.

Det blir dock superirriterande att arbeta mellan olika videoredigerare och var och en har sina egna förinställningar. Och utvecklarna på Wondershare Filmora verkar förstå denna aspekt av videoredigering.

  Hur man schemalägger ett textmeddelande att skicka senare

Så, nu har du möjlighet att byta till kortkommandon i Filmoras egen tävling (vad generöst och omtänksamt 🙂).

Detta kommer att få dig att växla mellan dessa applikationer utan att svettas.

NVIDIA-vänlig

H.264 är det populära videokodningsformatet för närvarande, där branschen gradvis går över till den mer presterande AV1. Detta ger dig överlägsna komprimeringsförhållanden och högre kvalitet med samma bithastighet.

Enkelt uttryckt kommer utgångarna att använda mindre data samtidigt som de bibehåller liknande kvalitet. Faktum är att Google och Netflix har planerat att använda denna senaste codec som är avsevärt effektiv över H.264 och till och med dess uppgradering, H.265.

Filmora 12 går på en liknande låt och stöder den senaste och bästa NVIDIA GeForce RTX 40-seriens GPU:er som stöder AV1 dubbla kodare. Även om denna codec har många fördelar som nämnts ovan, kommer du att märka upp till 2x videoexporthastigheter.

Säkerhetskopiering och samarbete

Det största problemet vid videoredigering är att förlora ändringar.

Filmora har detta sorterat med sina automatiska backuper, för vilka du enkelt kan justera frekvensen från 1 minut till 30 minuter.

Man kan gå ännu längre och ladda ner Google Drive för att lägga till bakkatalogen för universell tillgänglighet.

Dessutom ger Filmora dig 1 GB gratis molnlagring som du kan använda för att spara media. Man kan använda detta utrymme för att lagra favoritelement för upprepad användning.

Detta liknar att använda vilken molnlagring som helst som Google Drive; den är dock integrerad i instrumentbrädan för enkelhetens skull.

Samarbete är en annan funktion som passar bäst för team. Det görs med Wondershare Filmora Workspace, där du kan ladda upp, ladda ner, dela och göra tidskodade kommentarer på delade projekt.

Dessutom kan man ställa in lösenord och utgångstider för delningslänkarna. Dock kan molnutrymmet på 1 GB snabbt fyllas på. I så fall kan man köpa mer utrymme separat.

Arbetsyta layouter

Inte alla av oss har dubbla skärmar eller stora skärmar för att få plats med allt.

Och medan enorma bildskärmar definitivt är ett stort plus för videoredigering, försöker Filmora kompensera för de mindre fastigheterna med sina flexibla layouter.

Du kan välja mellan fem layouter för att se vilken som passar dig bäst.

Dessutom skjuter alternativet ”Dual” media separat till den externa bildskärmen för bästa möjliga upplevelse.

Dessutom är ”Classic”-vyn för användare som fortfarande är förälskade i Filmora 11-installationen.

Förbättrade nyckelbildrutor

Keyframing är en annan punkt som bidrar till enkelheten och skickligheten hos Wondershare Filmora 12.

Detta ger dig en enorm kontroll över sekvenserna för skalning, positionering, färgkorrigering, animationer, maskering, etc.

Förbättringarna beror på typen av element.

Till exempel har texten minst alternativ med position, skala, rotation, kompostering, etc. En videokomponent har dock de flesta ljudfiltren utöver chroma key, maskering, autoförbättring, färgkorrigeringar och hastighet, bland annat .

  En introduktion till allt som kod för nybörjare

Dessutom är flytbarheten med dessa effektarbete något att räkna med. Sammantaget hjälper detta dig avsevärt att göra mer än att bara ansluta några mediaelement.

Maskering

Maskering är en snygg funktion som låter dig rita standardformer eller använda pennverktyget för att skapa konturer i fria former.

Utöver detta hjälper maskering att markera de maskerade objekten eller allt annat med hjälp av invertera maskväxeln.

Dessutom kan man justera oskärpan för att få två videoklipp att smälta in smidigt.

Justeringsskikt

Att använda olika objekt för att skapa en attraktiv video är något kreatörer gör rutinmässigt. Men oavsett kvaliteten på övergångarna vi använder, tenderar de unika färgschemana för olika element att ge bort dem.

Justeringsskiktet är Filmoras fix för att hålla magin intakt utan att kräva mycket ansträngning.

Man kan helt enkelt placera den över motivlagren för att applicera enhetliga effekter på en gång. De justeringar som tillämpas på justeringslagret påverkar alla lager under.

Detta hjälper dig att ändra hela projektet på en gång utan att göra det med alla lager separat.

Filmora har några praktiska AI-funktioner som gör videoskapande enklare och mer effektivt. Dessa inkluderar Chroma Key, AI Portrait, Motion Tracking, Smart Cutout, AI Audio Denoise, etc.

Även om alla dessa är tillgängliga i Filmora 12, har Wondershare redan implementerat några av dem sedan tidigare versioner.

Chroma Key

Detta är användbart för att ta bort specifika färger från videor och bilder.

I första hand kan vi använda detta för att ersätta enfärgade bakgrunder med något mer iögonfallande. Den kompletteras ytterligare med förbättringar som tolerans, kanttjocklek, kantfjäder, etc., för att få den att framstå som realistisk.

Smart utskärning

Du kan distribuera Smart Cutout för att censurera ett rörligt objekt eller allt annat än det maskerade elementet.

Dessutom låter det avancerade läget dig spåra objektet framåt eller bakåt eller i båda riktningarna samtidigt.

Dessutom kan man ställa in kanttjocklek och fjädrar för mer produktiva utskärningar.

Ljud Denoise

Denoising är ett annat område där Filmora lyser med sitt lättarbetade gränssnitt.

Detta ger några alternativ för att göra ljudet mer lämpligt för videon, inklusive talförbättring, vindborttagning, avreverb, brum och väsning.

Även om en kraftfull ljudredigerare kommer att ha liknande alternativ, är tanken att minimera externt arbete för större genomströmning.

Audio Stretch

Detta är ännu en AI-förbättring exklusivt för ljudspår. Audio Stretch, som namnet säger, tillåter att du drar ljudspåret för att matcha videons längd.

Enkelt uttryckt kan det inte bli bättre än så här.

  Hur man ändrar ett Microsoft Word-dokument till en CSV-fil

Inget behov av att klippa-klistra; dra bara ljudspåret till önskad längd. Dessutom fungerar detta åt båda hållen, framåt eller bakåt, utan några övergångar, vilket gör att det känns som ett enda enhetligt spår.

3D-titlar

Filmora har ett gigantiskt bibliotek med 3D-titelmallar som du kan importera och justera efter dina önskemål.

Mallarna har olika teman för att passa de flesta användningsfall. Du har till exempel klassiska öppningsrader, undertexter, sluttexter, länktexter, meddelanden och mer.

Och när du väl har hittat det valda objektet är ytterligare ändringar en plätt med några klick och växlar.

Delad skärm

Filmora 12 kommer med många förinställningar för att dela upp skärmen. För det första har du många grundläggande layouter för att passa upp till sex videor och bilder på en enda skärm i olika intressanta former.

Dessutom får du temalayouter för sociala medier, festivaler, slutskärmar m.m.

Vid infogning kommer varje element att ha separata alternativ för modifiering enligt deras medieklass. Till exempel har videoobjekt chroma-tangenter, färgkorrigeringar, animationer etc.

Slutligen är delad skärm en utmärkt funktion som hjälper dig att använda olika videor med unika förbättringar för var och en.

LUT

LUT:er är ett snabbt sätt att färglägga eller tematisera ett mediaelement. Och tack vare Filmora har du massor av förinställningar att prova och välja mellan.

Ett lager under LUT kommer att ha den specifika effekten, och du kan använda ett eller flera i ett projekt. Detta är extremt enkelt, och den enda kontroll du kommer att ha är effektens opacitet.

Andra

Även om det inte finns något slut på godsakerna, inkluderar några fler anmärkningsvärda omnämnanden hundratals royaltyfritt bakgrundsljud och ett aldrig sinande effektbibliotek.

Som en påminnelse handlar den här artikeln bara om den senaste uppdateringen, Filmora 12. Så de listade effekterna och funktionerna är inte på något sätt uttömmande, och det finns så mycket mer du bara kan uppleva i första hand.

Avslutar

Videoskapande är oundvikligt för många influencers. De känner till videons kraft framför andra former av marknadsföring och använder den till sin fördel.

Men videoskapande är inte allas första kärlek på grund av den branta inlärningskurvan med de flesta videoredigerare.

Wondershare Filmora 12 gör det mycket enklare och hjälper dig att komma igång under de första minuterna. Dessutom är communityn enorm, med otaliga YouTube-tutorials för alla filmer som Filmora har att erbjuda.

Och det bästa är att du kan komma igång från så lite som $49,99 per år och njuta av en plattformsoberoende tjänst på Windows, Mac, iPhones, iPad och Android för endast $69,99.

Ladda ner Filmora och se om det imponerar på dig!