Windows är nu en app för iPhone, iPad, Mac och PC

Nyckel takeaways

  • Microsoft har tillkännagivit en ny Windows-app som tillåter användare att ansluta till Windows 365, Azure Virtual Desktop och fjärrdatorer från vilken enhet som helst med en internetanslutning.
  • Windows-appen fungerar som ett nav för Microsofts skrivbords- och appvirtualiseringstjänster, liknande hur Microsoft 365-appen är en inkörsport till produktivitetsappar.
  • Appen är tillgänglig för förhandsvisning på Windows, macOS, iOS, iPadOS och webbläsare, och kan nås via en webbläsare eller installeras från Microsoft Store eller TestFlight. Det kräver för närvarande ett Microsoft-konto för företag eller utbildning, med potentiell tillgänglighet på Android i framtiden.

På Ignite 2023-evenemanget tillkännagav Microsoft Windows-appen för iPhone, iPad, Mac och PC. Den enkelt namngivna appen låter användare ansluta till Windows 365, Azure Virtual Desktop, Microsoft Dev Box och fjärrdatorer var som helst med en internetanslutning. Appen är nu tillgänglig för offentlig förhandsvisning.

Windows är nu en fjärrskrivbordsapp för andra enheter

Bild: Microsoft

Windows App är utformad för att låta användare komma åt Microsofts OS på olika sätt på olika enheter. Windows-appen är ett nav för Microsofts skrivbords- och appvirtualiseringstjänster som Azure Virtual Desktop, Windows 365 och Remote Desktop Services. Du kan tänka på det som hur Microsoft 365-appen är porten till alla dina produktivitetsappar som Word, Excel och PowerPoint.

Windows-appen är tillgänglig i Preview för Windows, macOS, iOS och iPadOS och webbläsare. Innan du lämnar Preview kan appen genomgå flera förändringar för att bli en bättre version av sig själv och tjäna användarna bättre. I skrivande stund är appen inte tillgänglig på Android, men det kan komma att ändras i framtiden.

Hur man använder Windows-appen för att ansluta till ett fjärranslutet Windows-system

Microsoft har angett vilka operativsystem du kan köra Windows-appen på. Men eftersom du kan öppna den via en webbläsare kan du öppna Windows-appen var som helst, så länge enheten kan köra en modern webbläsare.

För att öppna Windows-appen i en webbläsare, besök windows.cloud.microsoft. Du kan installera Windows-appen från Microsoft Store för Windows-enheter eller TestFlight för Apple-enheter. För närvarande kan du bara logga in med ett Microsoft-konto för företag eller utbildning. De Windows App dokumentation detaljer om hur du kan ansluta till olika enheter.

När du har installerat appen på din enhet är den första åtgärden att logga in på appen med ditt jobb, skola eller personliga konto. Det är viktigt att notera att du bör använda kontot som är kopplat till alla virtuella datorer du vill komma åt.

Du behöver inte installera någon annan programvara. Men oavsett vilken enhet du använder låter Windows-appen dig dra fördel av kringutrustningen och funktionerna på den lokala enheten. Du kan till exempel använda flera bildskärmar, webbkamera, ljud, lagringsenheter och skrivaranslutningar med det fjärranslutna Windows-systemet. Appen stöder även anpassade skärmupplösningar, dynamiska skärmupplösningar och skalning.

Komma igång med Windows-appen

Att arbeta på ett virtuellt Windows OS var som helst är en naturlig utveckling för en mobil arbetsstyrka. Windows-appen kan bli något bättre än en fjärrskrivbordsanslutning när du kan komma åt Microsofts kraftfulla verktyg och plattformar via molnet.