Windows 11 hackad och Google Maps’ Immersive View är online

Hej! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

OpenAI ansluter ChatGPT till Internet

Det verkar som om Open AI kommer att finnas kvar i nyheterna ett tag genom att tillkännage en rad nya framsteg.

I den senaste utvecklingen tillkännagav OpenAI införlivandet av plugins för ChatGPT som ökar botens kapacitet genom att ge den tillgång till externa kunskapsbaser och databaser, inklusive internet, under vissa omständigheter.

Tjänsten är för närvarande i Alpha-tillstånd och tillgänglig för ChatGPT-användare och utvecklare på väntelistan. OpenAI uppger att det initialt kommer att ge tillgång till ett litet antal utvecklare och prenumeranter till sin premium ChatGPT Plus-plan innan de rullar ut större skala och API-åtkomst.

OpenAIs plugin för webbsurfning gör det möjligt för ChatGPT att samla information från hela webben för att svara på olika frågor. Insticksprogrammet använder Bing sök-API för att samla in innehåll från internet och referera till de webbadresser som det besökte när du skapade ett svar.

Samtidigt citerade bloggen också att en chatbot med webbåtkomst är en riskabel prospekt. Risk i den meningen att ChatGPT kan engagera sig i en mängd olika ogynnsamma åtgärder, som att skicka spam och nätfiske-e-post och annan vilseledande information. För att motverka detta uppgav den att Open AI har vidtagit flera försiktighetsåtgärder för att stoppa sådana aktiviteter.

En kodtolk för ChatGPT gjordes också tillgänglig av OpenAI utöver webbplugin, och den kan användas för att lösa matematiska problem, analysera och visualisera data och konvertera filer mellan olika format.

OpenAI har bjudit in några av de uppmärksammade företagen att skapa sina plugins som listar dem är Expedia, FiscalNote, Instacart, KAYAK, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram och Zapier.

Om du är intresserad kan du gå med på Open AI-väntelistan.

Windows 11, Tesla, Ubuntu och macOS hackade på Pwn2Own 2023

Du kommer att bli förvånad över att läsa att toppprodukter, inklusive Apple macOS, Microsoft Windows 11, Microsoft SharePoint, Ubuntu Desktop, Tesla Gateway, Adobe Reader och Oracle VirtualBox, har hackats in i Pwn2Own Vancouver 2023-hackningstävlingen.

Toppelithackare har visat sina förstklassiga färdigheter och hackat sig in på världens ledande produkter. Det totala priset som delades ut den första dagen var $375 000.

Trend Micro Zero-Day Initiative (ZDI), verksamt sedan 2005, anordnar den årliga hackartävlingen Pwn2Own. Den innehåller tävlingar mellan några av de bästa hackingteamen som utnyttjar nyligen oupptäckta ”nolldagars” bedrifter mot varandra och förutbestämda tekniska mål.

Dessa nolldagshackare rapporterar snabbt varje sårbarhet de har hittat till leverantören, som sedan släpper patchar för att åtgärda problemet.

Bilden nedan visar vem och vad som hackades på dag ett av Pwn2Own Vancouver 2023.

Google Maps Immersive View är live för vissa användare

Slutligen lanserar Google Googles uppslukande kartvy i utvalda städer som London, Los Angeles, New York, San Francisco och Tokyo och för utvalda användare.

Den långvariga Google Maps ”uppslukande vy.” Funktionen är kombinationen av 2D-bilder och 3D-renderingsteknik som smälts samman med AI för att skapa en navigerbar stadsupplevelse.

Google tillkännagav den uppslukande vyfunktionen förra året, och nu är den tillgänglig på utvalda platser som London, Los Angeles, New York, San Francisco och Tokyo.

Det är en helt ny metod för att utforska en plats som ger dig intrycket av att du redan är där. En rik, digital modell av världen produceras med hjälp av AI och datorseende för att kombinera miljarder Street View och flygfoton.

Dessutom lägger den till användbara detaljer som väder, trafik, tätheten av en plats, etc. Google använder neural radiance fields (NeRF), en banbrytande AI-metod som omvandlar 2D-bilder till 3D-representationer, för att producera dessa realistiska scenarier.

Google har till och med planer på att erbjuda Live View inomhus på fler än 1 000 ytterligare flygplatser, tågstationer och köpcentra under de kommande månaderna i Barcelona, ​​Berlin, Frankfurt, London, Madrid, Melbourne, Paris, Prag, So Paulo, Singapore, Sydney, och Taipei.

För fler uppdateringar, kolla in vår senaste teknikkategori.