VMware Workstation 16 nedladdning och installation [Guide]

Spread the love

Behöver du få VMware Workstation Pro 16 att fungera på din Ubuntu PC men vet inte hur du gör det? Vi kan hjälpa! Följ med den här guiden när vi visar dig hur du installerar VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu.

Obs: VMware Workstation Pro 16 upphör att gälla efter 30 dagars utvärdering om du inte köper en mjukvarulicens. För mer information om hur du köper en mjukvarulicens för VMware Workstation Pro 16, klicka på den här länken här.

Ladda ner VMware Workstation Pro 16

För att installera VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu måste du först ladda ner den. Anledningen till att nedladdning krävs är att appen inte distribueras direkt av Ubuntu.

För att ladda ner VMware Workstation Pro 16 på din Ubuntu PC, börja med på väg till sidan ”Ladda ner VMware Workstation Pro”. på VMwares webbplats. Väl på webbplatsen, hitta knappen ”Workstation 16 Pro for Linux”.

Direkt under knappen ”Workstation 16 Pro for Linux” ser du knappen ”Ladda ner nu”. Klicka på den med musen. När du klickar på den här knappen kommer VMware Workstation Pro 16-appen att laddas ner till din Ubuntu-dator.

  Ät dina gröna analyserar vad som finns på tallriken från ett foto [Paid]

Luta dig tillbaka och låt nedladdningen slutföras. Filen är ungefär 500 MB stor, så nedladdningsprocessen kan ta lite tid, särskilt för de som har en långsam internetanslutning.

När nedladdningen är klar öppnar du ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. När terminalfönstret är öppet, använd CD-kommandot för att flytta till katalogen ”Nedladdningar”.

cd ~/Downloads

Inuti katalogen ”Nedladdningar”, använd kommandot chmod för att uppdatera behörigheterna för den nyligen nedladdade installationsfilen för VMware Workstation Pro 16. Behörigheter måste uppdateras, annars kommer appen inte att kunna installeras korrekt på Ubuntu.

chmod +x VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

När behörigheterna är uppdaterade är VMware Workstation Pro 16 redo att installeras på Ubuntu. För att starta installationen, gå vidare till nästa avsnitt i guiden.

Installera VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu

Installationen av VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu skiljer sig från andra programvaror. Till skillnad från andra appar kommer VMware inte som ett lättinstallerat DEB-paket, Snap eller Flatpak. Istället måste användarna installera en ”paketfil”.

Paketfiler är inte så svåra att hantera på Linux, men nya användare kan skrämmas av den okända filtypen. Starta installationen genom att starta upp installationsprogrammet. För att göra detta, kör följande kommando nedan.

sudo ./VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

När kommandot ovan har körts kommer du att se terminalen börja installera VMware på din dator. Installationen ska gå snabbt, men det är inte det enda du behöver göra för att få appen att fungera på Ubuntu.

  Hur du anpassar din Gmail-adress i farten

Efter att ha kört terminalinstallationsprogrammet, tryck på Win-tangenten på tangentbordet i Ubuntu för att öppna sökrutan. I sökrutan skriver du ”VMware Workstation” och klickar på appen som visas med detta namn.

När du väljer ”VMware Workstation”-ikonen visas ett ”Välkommen till VMware Workstation” GUI. I den här guiden kommer du att se ett ”Licensavtal för slutanvändare.” Hitta ”Jag accepterar villkoren i licensavtalet” och klicka på knappen ”Nästa” för att fortsätta.

När du har godkänt det första avtalet ser du ett annat avtal. Precis som tidigare, hitta alternativet ”Jag accepterar villkoren i licensavtalet” och klicka på knappen ”Nästa” för att fortsätta till nästa sida.

Efter de två avtalen som VMware ber dig att godkänna, kommer du att se ”Vill du söka efter produktuppdateringar vid start?” Markera den här rutan om du vill se uppdateringar till VMware Workstation Pro 16 varje gång du startar appen på Ubuntu.

  Hur du stoppar ditt Disney+-konto från att bli hackat

Efter produktuppdateringssidan kommer VMware att informera dig om deras ”VMware Customer Experience Improvement Program”. Om du vill gå med i detta program, välj alternativet ”Ja”. Om inte, välj ”Nej” och klicka på ”Nästa” för att fortsätta.

På sista sidan av installationsgränssnittet för VMware Workstation Pro 16 kommer du att bli ombedd att ange en produktnyckel. Ange nu din VMware Workstation Pro 16-produktnyckel som du köpt på Vmware.com och tryck på ”Slutför”-knappen för att avsluta installationsprogrammet.

Om du inte har en produktnyckel, oroa dig inte! Du kan fortfarande använda VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu. Klicka bara på ”Jag vill prova VMware Workstation 16 i 30 dagar” och klicka på ”Slutför” för att stänga installationsprogrammet.

När du klickar på ”Slutför”-knappen kommer Ubuntu att fråga efter ditt lösenord. Ange ditt lösenord i prompten och tryck på Enter för att fortsätta.

Efter att ha angett ditt lösenord öppnas VMware Workstation Pro 16-appen på Ubuntu-skrivbordet redo att användas. Njut av!