Visa länder och organisationer Android-appar Skicka data till med viaProtect

Spread the love

Efter många läckor och avslöjanden om NSA:s ”PRISM” internetövervakningsprogram och andra liknande projekt av internationella säkerhetsföretag, har det blivit nästan otänkbart att surfa på nätet utan någon form av skydd. På Android finns det redan många sätt att kontrollera vilka appar som skickar eller tar emot data från webben, men den nya appen viaProtect går ett steg längre. Appen – som fortfarande är under förhandsgranskning – visar dig de länder och tjänster som varje apps internettrafik går igenom, tillsammans med annan säkerhetsinformation och en övergripande säkerhetsriskklassificering för din enhet.

När den startas för första gången visar appen en registreringsskärm där du antingen kan välja att använda viaProtect i gästläge eller skapa ett nytt användarkonto genom att ange din e-postadress. Att registrera sig kommer naturligtvis att göra det möjligt för dig att synkronisera allt till molnet, och kan erbjuda fler funktioner i framtiden när appens slutliga version släpps.

  En flytande urklippshanterare som sparar flera utdrag [Android]

Tidigare visar viaProtect risknivån för data på din enhet baserat på mängden krypterad trafik, såväl som de regioner och organisationer som appar skickar data genom. Riskindikatorn längst upp är ett snabbt sätt att veta om du är på den säkra sidan eller inte, men du kan trycka på ”Läs mer” för att se tillhörande faktorer, som inkluderar antalet ogiltiga appar som kan äventyra säkerheten och frånvaron av ett lösenord för låsskärmen. Säkerhetsklassificeringen har tre breda nivåer, nämligen ’Låg’, ’Moderat’ och ’Svår’.

Nedanför ser du individuella sektioner för att visa rapporter om företag och delar av världen som din data skickas till (’Organisation’ respektive ’Länder’) och de procentuella mängderna krypterad och okrypterad data, med ’ senast uppdaterad tid som nämns nedan.

  Ladda länkar i bakgrunden och fortsätt använda andra appar [Android]

Du kan manuellt uppdatera dessa rapporter individuellt från varje avsnitt. Slutligen finns det en ”Sensorer”-skärm, som helt enkelt visar dig källorna som appen samlar information från tillsammans med den hastighet med vilken informationen samlas in från varje sensor.

viaProtects erbjudande är grundläggande men absolut praktiskt. Det kan hjälpa de integritetsmedvetna bland oss ​​att lugna sig efter att ha installerat en ny app från en okänd utvecklare eller källa.

Appen är tillgänglig gratis i Google Play Butik. Du kan ladda ner den till din enhet från länken nedan.

Installera viaProtect från Play Butik

[via AndroidPolice]

  Hur man ändrar teckensnitt i Android