Vinn fler kunder med marknadsförings- och försäljningsprogram

Spread the love

Att skaffa och behålla kunder har blivit mer utmanande än någonsin. Med Freshsales CRM blir hanteringen av din försäljnings- och marknadsföringspipeline en enkel process.

I en värld där det krävs mycket ansträngning för att vinna en ny kund, blir försäljnings-CRM allt populärare. Det låter dig hantera alla säljleads från en plattform och tillämpa anpassade marknadsföringsplaner för dem.

CRM erbjuder dig också detaljerad analysdata för att visa dig vilken strategi som fungerar och vilken som behöver justeras för bättre resultat. Med många CRM på marknaden för försäljningsändamål är Freshsales ett populärt namn.

Denna Freshsales-recension kommer att visa hur CRM klarar sig när det gäller funktioner, gränssnitt och prissättning.

Vad är Sales CRM?

Medan CRM hänvisar till plattformen för hantering av kundrelationer, låter Sales CRM dig effektivisera din försäljningspipeline och hantera hela processen från en svit. Denna programvara lagrar även kunddata säkert och stödjer dina försäljnings- och marknadsföringschefer så att de kan driva mer försäljning.

Ett försäljnings-CRM hjälper dig att hantera alla kontaktpunkter (direkta och indirekta) genom hela försäljningsprocessen. Dessutom spårar den all kommunikation du gör med potentiella kunder, organiserar kunddata och påminner dig om att följa upp potentiella kunder.

I grund och botten förenklar CRM-systemet hanteringen av leads genom att automatisera administrativa uppgifter. Den kategoriserar och sorterar även kunddata så att du kan fokusera på att utveckla relationer med kunderna istället för att göra manuell datainmatning.

Hur hjälper Sales CRM dig?

Företagsägaren och försäljningscheferna kommer att dra nytta av denna lösning. Så här hjälper en CRM-lösning organisationer i olika stadier av försäljningspipelinen:

#1. Datacentralisering

Den största fördelen med ett försäljnings-CRM är att lagra all kund- och leaddata på ett ställe som alla teammedlemmar enkelt kan komma åt. Det sparar tid och underlättar arbetsflödet.

#2. Identifiering av kvalitetsutsikter

Det håller ett register över kommunikationen mellan ditt företag och leads. Detta hjälper dig att identifiera goda potentiella kunder baserat på deras preferenser.

#3. Affärskategorisering

Ditt försäljnings-CRM kan automatiskt kategorisera och prioritera dina affärer. Således vet du när du ska fokusera på vilken.

#4. Förbättrad kommunikation

Försäljnings-CRM låter dig kommunicera med en potentiell kund via ett telefonsamtal, sms eller e-post. Det påskyndar också prospekteringsprocessen med en inbyggd uppringningsfunktion.

#5. Merförsäljning med e-postmarknadsföring

Sälj-CRM är också användbart för att rikta om dina befintliga kunder. Du kan använda dess e-postautomatiseringsfunktion för att rikta in dig på dina kunder för mer- och korsförsäljning.

#6. Analytics-rapporter

Du kan få anpassade rapporter om ditt säljteams resultat från ett sälj-CRM. Denna automatiserade och transparenta process berättar om genomförda och kommande försäljningar.

  Hur implementerar man SSL i Apache Tomcat?

#7. Förstå kunderna

Företag kan analysera kunddata i CRM för att bättre förstå dem och deras problem. Det hjälper till att säkerställa kundlojalitet och kundnöjdhet.

#8. Automatisering av administrativa uppgifter

Denna CRM-svit automatiserar de flesta av administratörsuppgifterna och ökar därmed företagets lönsamhet. Det frigör också anställda från att utföra upprepade manuella uppgifter och förbättrar deras produktivitet.

Vad är Freshsales CRM?

Freshsales är en molnbaserad försäljnings-CRM-lösning från Freshworks hus. Det kan tillgodose behoven hos företag som tillhör olika branscher. Företag kan enkelt hantera sin kommunikation med befintliga kunder och potentiella leads genom att använda den.

Detta CRM innehåller flera robusta funktioner som hjälper dina marknadsförare och säljchefer mer effektivt. Det hjälper dig genom att spåra försäljningstillfällen och evenemang. CRM har ett förenklat gränssnitt som alla kan använda utan problem.

Funktioner i Freshsales CRM

#1. Automatisering

CRM ökar teamets produktivitet och effektivitet genom att automatisera uppgifter. Den kategoriserar kontakterna och tilldelar leads till säljarna utifrån dina regler. Andra automatiseringsfunktioner inkluderar:

 • Skapa personliga utgående kampanjer och spåra dem
 • Kodfria webbformulär för att generera potentiella kunder
 • Redigerbara mallar för e-postmarknadsföring
 • Kontextuella meddelanden i appen och push-meddelanden för chattkampanjer
 • Autoberika kontaktprofil med sociala och offentliga data
 • Villkorliga utlösare för att automatisera repetitiva uppgifter
 • Tilldela automatiskt chattkonversationer till lämpliga agenter

#2. Kommunikation

Nu kan du kontakta dina leads och kunder från detta CRM. Det låter dig ringa telefonsamtal med ett klick från gränssnittet. Du kan också logga, överföra och spela in samtalen för framtida referens. Andra relaterade funktioner är:

 • Integrera din inkorg för att skapa, schemalägga och spåra e-postmeddelanden.
 • Schemalägg och gå med i Zoom-möten direkt från CRM.
 • Stöd för Apple Business Chat för att använda iMessage.
 • Ge kundsupport i realtid med chattmjukvara.
 • WhatsApp-integration för att kommunicera med den appen.
 • Integration med din SMS-leverantör för direkt kommunikation.

#3. Anpassning

Användare får friheten att anpassa sin Freshsales CRM. Man kan anpassa försäljningsaktiviteter, datafält, affärsprocessmoduler och behörigheter efter företagets behov. Det låter dig också utforma säljprocessen med unika kontaktlivscykelstadier.

För lokal försäljning kan du välja mellan många valutor och ställa in CRM-språket från olika alternativ.

#4. Pipeline Management

Med Freshsales kan du skapa flera försäljningspipelines som passar ditt företag och hantera dem över team, processer och territorier. Företag kan ställa in och konfigurera sin produktkatalog direkt från CRM.

Den här plattformen erbjuder också redigerbara mallar för kontrakt, offerter, NDA och MSA för att skapa och hantera dessa dokument. Du kan använda den för att definiera försäljningsmål och spåra dem. Den har också dedikerade privata Slack-kanaler som du kan använda för att kommunicera med ditt team.

#5. Kunddata och sammanhang

Detta försäljnings-CRM erbjuder en enhetlig bild av kunddata. Som ett resultat kan ditt team samarbeta för att ge våra kunder den bästa upplevelsen. CRM tillhandahåller en kontaktsammanfattning så att vem som helst kan få sammanhanget snabbt.

Däremot finns detaljerad information om avledningarna över kontaktpunkter och moduler tillgängliga här. Dess aktivitetstidslinje tillhandahåller kontaktinteraktionsposter kronologiskt. För åtgärdsbara insikter kan säljchefer också få information om aktiviteter, försäljningssekvenser, moduler och senaste kontakter.

#6. FREDDY AI

Det här är Freshsales AI som arbetar för att förbättra din produktivitet och hjälper dig att fatta bättre beslut. Den lär sig av historiska och aktuella CRM-data för att ge dig de bästa förslagen på avslutande av affärer och förutsäga affärens framgång. Den här boten ger också poäng för kontakterna så att du kan prioritera.

  Jag betalade $42 för att Apple skulle installera ett skärmskydd och jag är inte ens galen

Den upptäcker automatiskt dubbletter av data för att hålla din kontaktlista ren. Du kan också använda den som leadgenereringsbot. FREDDY AI kan också ge förslag på kalenderhändelser, försäljningsprognoser och detektering av frånvaro.

#7. Styrning

Freshsales ger företagare rollbaserad åtkomst för att säkerställa datasäkerhet. De kan också konfigurera behörigheter på fältnivå och kontrollera åtkomst till uppdragskritiska data.

Dess Audit Logs-funktion håller reda på alla ändringar (lägg till, redigera, ta bort) som görs i CRM. Dessutom kan du konfigurera omfattningen och typen av alla poster för denna plattform.

#8. Analytics

CRM genererar också analysrapporter om försäljningsdata för att fatta datadrivna beslut. Du kan välja bland de inbyggda rapportmallarna för att kontrollera försäljningsstatus och mätvärden. Eller så kan man välja anpassade rapporter för detaljerade insikter.

Dessutom kan du få en säljaktivitetsrapport för att utvärdera försäljningen. Försäljningscykel- och hastighetsrapporter kan också ge dig information om varje affär.

#9. Support för mobil

Freshsales finns även på Android- och iOS-appar. Det låter dig utföra följande uppgifter för att avsluta fler affärer på språng.

 • Spela in röstanteckningar
 • Registrera in- och utcheckning hos kunden
 • Spåra KPI:er för realtidsinsikter
 • Schemalägg och gå med i Zoom-möten
 • Skicka och schemalägg massmejl
 • Automatisk samtalslogg
 • Aviseringar i realtid och snabblänkar
 • Skicka mass- och enstaka SMS
 • Arbeta i offlineläge och synkronisera data när du är online

#10. Integrationer

Användare kan utöka kärnfunktionerna hos Freshsales genom att integrera populära verktyg. Dess API-åtkomst låter dig ansluta till olika datakällor. Man kan också installera betrodda appar från Freshworks marknadsplats. Dessutom kan företag integrera Outlook, Zapier, DocuSign, PandaDoc, Xero och QuickBooks.

Freshsales Dashboard

När du har loggat in på Freshlsales kommer CRM att öppnas före dig. En exempelrapport kommer att vara synlig i avsnittet Sales Dashboard för att ge dig en uppfattning om hur det kommer att se ut när det börjar samla in din företagsdata. CRM-instrumentpanelen innehåller också sektioner för Activities-dashboard och Analytics.

I det vänstra navigeringsfältet får du knappar för att flytta till följande avsnitt:

 • Kontakter och konto: Avsnittet innehåller namnen på alla dina kontakter och deras e-postadress, telefonnummer, senaste kontakttid, antal öppna erbjudanden och poäng. Du kan alltid importera konton och historik i det här avsnittet.
 • Affärshantering: Den innehåller data om affärer, aktivitetsmål och prognoser.
 • Produkter: I det här avsnittet kan företag lägga till och importera produktdata.
 • Dokument: Den används för att lägga till, redigera och filtrera dokument.
 • Försäljningssamtal: Detta segment lagrar alla dina försäljningsrelaterade interaktioner, inklusive telefon, SMS, röstbrevlåda, inkorg, bulls-e-postmeddelanden, e-postmallar och försäljningssekvenser.
 • Webbanalys och hantering: Det låter dig skapa, redigera och lagra manuella och automatiska webbformulär.
 • Analys- och chattrapporter: Här får du alla rapporter du skapat och analysdata om chatt-, bot- och botsessionskonsumtion.

Den har också dedikerade knappar för telefonsamtal, chattar, startplatta, Freshworks-appväxlare och inställningar. Inställningsknappen låter dig hantera användare, aktiviteter, arbetsflöden, moduler, kontaktlivscykelstadier och ändra administratörsinställningar.

I det övre fältet får du knappar för aviseringar, nya funktioner och e-post. Användare kan använda knappen E-post för att integrera Gmail och andra e-postkonton i detta CRM. Genom att klicka på +-knappen kan användare snabbt komma åt andra populära funktioner.

  10 IQ-tester att göra för att mäta din intelligenskvot

Freshsales prissättning

Fri

Denna kostnadsfria plan inkluderar begränsade funktioner som kontakt- och kontohantering, inbyggda kommunikationsfunktioner som chatt, e-post, telefonsamtal, kontaktlivscykelstadier och support dygnet runt.

Tillväxt

Denna Freshsales-plan låter ditt säljteam hoppa över repetitiva uppgifter med kraftfull CRM-automatisering. Markerade funktioner i detta paket inkluderar en visuell försäljningspipeline, försäljningssekvenser, AI-driven kontaktpoäng och WhatsApp-verksamhet. Det börjar från $15/användare/månad.

Proffs

Om ditt företag består av flera säljteam låter den här planen dig hantera dem sömlöst. Den här planen kommer att kosta dig $39/användare/månad och låter dig njuta av funktioner som flera försäljningspipelines, tidsbaserade arbetsflöden och säljteam och territoriumhantering.

Företag

Företag som letar efter avancerad anpassning och maximal kontroll bör välja denna Freshsales-plan. Förutom anpassade moduler, revisionsloggar och AI-baserade prognoser, kommer den med en dedikerad kontoansvarig. Det kommer att kosta dig $69/användare/månad.

Freshsales alternativ

Om du vill jämföra Freshsales med liknande plattformar, här är några alternativ för dig:

Zoho CRM

Zoho CRM är en CRM-lösning som företag använder för att effektivisera sina kritiska säljfunktioner, inklusive lead management, försäljningsaktiviteter och intäktsprognoser. Du kan sömlöst skapa arbetsflöden för att utföra uppgifter mer exakt och snabbare här.

Den fångar varje säljprocess och erbjuder de nödvändiga verktygen till säljcheferna. Med hjälp av Zoho CRM kan företag hitta lokalitetsbaserad försäljningsprestanda, intäktsprognoser, leadsprognoser och kontextuell information.

Pipedrive

Pipedrive är ett dedikerat CRM för säljare som hjälper dig att växa ditt företag. Det möjliggör försäljningsvisualisering för att visa upp hela processen framför dig. Denna plattform låter dig också kategorisera och sortera leads för personlig kommunikation.

Pipedrive lagrar hela kontakthistoriken för varje affär och kontakt. Den påminner dig till och med om olika försäljningsaktiviteter och stödjer teamsamarbete kring affärer. Att sätta upp en anpassningsbar pipeline och få intäktsprognoser är mycket fördelaktigt för användarna.

Nötskal

Nutshell är det perfekta CRM-systemet för B2B-företag som letar efter en stressfri försäljningsprocess. Det fungerar som källan till sanning för din organisation genom att låta teammedlemmarna komma åt kontakterna och fullständiga konversationer. Plattformen automatiserar också uppgifter som lead assignment och lead advancement.

Pipelinehantering, e-postsekvensering, e-postmarknadsföring och webbformulär är andra markerade funktioner i Nutshell. Framför allt genererar den rapporter och analysdata för att hjälpa dig att förbättra försäljningsprocessen.

Avslutar

Enligt diskussionen ovan är Freshsales ett företagsverktyg som är kraftfullt nog att utföra alla dina försäljningsrelaterade uppgifter. Förutom att stödja automatisering ger det dig full kontroll över processen.

Eftersom den har en samling användbara funktioner till ett överkomligt pris, bör du inte tvivla på att välja denna försäljnings-CRM-lösning.

Du kan också kolla in våra recensioner på Freshworks och Freshteam.