Vilket man ska välja 2023 –

Adobe Acrobat fortsätter att vara ett av de främsta namnen i världen av PDF-redigerare. Men vad är Adobe Acrobat, trots allt? Det är en grupp program som hjälper dig att visa, skapa, signera, skriva ut och hantera PDF-filer.

Med Acrobats datorprogramvara, tre mobilappar (Adobe Acrobat Reader, Scan app & Signature app) och överlägsna molntjänster hjälper Adobe Acrobat dig att arbeta effektivt och säkert var som helst.

Nu finns Adobe Acrobat i tre versioner: Acrobat Free, Acrobat Standard och Acrobat Pro. Det pratas mycket om varför Acrobat Pro fortsätter att vara symbolen för PDF-redigerare. Den här artikeln syftar till att testa det påståendet noggrann jämförelse av de tre erbjudandena från Adobe Acrobat.

Adobe Acrobat gratisversion: Vad du kan förvänta dig

Adobe Acrobat ger dig kraften att arbeta med PDF-filer var du än är. Men med ett kostnadsfritt Adobe Acrobat-konto kan du bara arbeta med Acrobats onlineverktyg.

Kärnfunktioner i Adobe Acrobat Free Account

 • Aktivera det kostnadsfria tillägget Google Chrome för att markera, redigera och kommentera PDF-filer
 • Kommentera och redigera PDF-filer direkt i Google Drive
 • Få åtkomst till Acrobat-appen gratis
 • Arbeta med Excel-, Word- och PowerPoint-filer i Acrobat online
 • Skaffa Adobe Scan-appen för iOS eller Android för att enkelt skanna saker
 • Gå till Adobe Reader-appen på skrivbordet för att visa, markera och kommentera alla typer av PDF-filer
 • Du får tillgång till flera PDF- och e-signeringsverktyg online för att förbättra produktiviteten och samarbetet
 • En snabb rundtur i Adobe Acrobats onlineverktygsfunktioner

  • Konvertera Word till PDF och JPG till PDF
  • Komprimera PDF-filer
  • Signera PDF-filer och formulär digitalt

  Vad är Adobe Acrobat Standard?

  Om du vill ha ett steg upp från det kostnadsfria Adobe Acrobat-kontot, men du inte är redo att gå Pro ännu, prova Adobe Acrobat Standard. Perfekt för personligt bruk och standardfunktionalitet, Adobe Acrobat Standard låter dig samarbeta på PDF-filer var som helst och när som helst. Du kan granska, redigera och spåra PDF-filer på alla enheter.

  Adobe Acrobat standardkonto låter dig låsa upp avancerade PDF-redigerings- och hanteringsfunktioner utöver de grundläggande funktionerna. Den nya Adobe Acrobat Standard kommer integrerad med dator-, mobil- och onlineåtkomst.

  Acrobat Standard är kompatibelt med Microsoft Windows 7, 8 och 10 eller Mac OS X v10.9 och v10.0 och har dessa avancerade funktioner:

 • Visa, redigera och lagra PDF-filer i Box, Dropbox, OneDrive och Drive
 • Interagera, spåra och kommentera PDF-filer från alla dina enheter
 • Skapa, kombinera och skydda PDF-filer samtidigt som du enkelt exporterar dem till din mobila enhet
 • Konvertera Adobe Photoshop (PSD), Illustrator (AI) eller InDesign (INDD)-filer till PDF-filer från vilken enhet som helst
 • Redigera PDF-filer på din mobil, från att lägga till text och bilder till att ändra ordning, rotera och ta bort
 • Signera och verifiera PDF-filer digitalt och aktivera insamling av autofyll för snabbare resultat
 • Dela PDF-filer för signering, spåra dem i realtid och samla gruppfeedback i en PDF
 • Dessutom är det viktigt att notera att Acrobat Standard levereras med Adobe Cloud-tjänster. Utan att kompromissa med säkerheten förenklar detta integration och samarbete mellan olika enheter.

  Vad är Adobe Acrobat Pro?

  Bekant som den ”kompletta PDF-lösningen” är Adobe Acrobat Pro för alla yrkesverksamma där ute (inklusive företag och företag). Utöver de avancerade PDF-hanterings-, signerings- och redigeringsfunktionerna som Acrobat Standard levereras med, låter Adobe Acrobat Pro dig släppa lös proffsfunktioner som:

 • Skapa PDF-filer och designa nya sidor med hjälp av förinställda mallar
 • Konvertera skannade dokument till redigerbara PDF-filer
 • Redigera PDF-filer för att ta bort känslig information
 • Jämföra skillnader mellan flera versioner av PDF-filer
 • Skapa webbformulär direkt, lägg till varumärkeslogotyper i dina avtal
 • Mätning av avstånd och omkrets för objekt i PDF-filer
 • Konvertera skannade pappersdokument till PDF-filer med matchande teckensnitt
 • Möjliggör skapande av rika PDF-filer med ett klick
 • Använda Microsoft Project, Visio eller Autodesk AutoCAD för att skapa tekniska PDF-filer
 • Skapa, konvertera och validera PDF-filer som överensstämmer med ISO-standarder som PDF/A och PDF/X och tillgänglighetsstandarder
 • Få guidade instruktioner för att förbereda PDF-filer och lägga till interaktiva objekt till PDF-filer
 • Lägga till Bates-numrering i juridiska PDF-filer och avtal för kompatibel indexering
 • Skapa PDF-formulär med JavaScript för att öka interaktiviteten
 • Minska filstorleken, optimera och anpassa PDF-filer automatiskt
 • Det som är speciellt med Acrobat Pro är att det låter dig samla in betalningar via Braintree. Dessutom kan du lägga till förgrening till avtal som en del av den senaste uppdateringen. I själva verket gör det hela processen för att skapa och hantera PDF-filer säkrare, kompatiblare och effektivare.

  Adobe Acrobat Pro kommer med 24×7 avancerad teknisk support och kan integreras med företagsprogramvara som SharePoint och Microsoft 365.

  Jämföra Acrobat Free, Standard & Acrobat Pro

  Den här tabellen hjälper dig att förstå vad som är speciellt med Acrobat Standard eller Acrobat Pro och varför de är bättre alternativ för proffs, företag och företag. Här är en jämförelse av avancerade funktioner mellan Acrobat Pro, Standard och Free:

  Acrobat ProAcrobat StandardAcrobat FreeHantera PDF-filer på alla enheterJaJaEndast online Mätning av avstånd och omkrets för objekt inom PDFsJaNejSkapa PDF-filer som matchar efterlevnadsstandarderna för ISOYesNoNoNoTrack-aktivitet på PDF-filer och webbformulär över enheterJaJaNejSkapa och exportera PDF-filer på mobilYesYes-NoC rich med hjälp av mobilYesYes-Nej. mallarJaNejNejSkapa PDF-filer som matchar tillgänglighetsstandarderJaNejNej Optimera PDF-filer automatiskt och minska filstorlekenJaNejNejSkydda PDF-filer med lösenord och förhindra andra från att kopieraJaJaNejRedagera PDF-filer och ta bort känslig information som är synligJaNejNejLägg till Bates-numrering för laglig efterlevnad inom PDFsIllustrator (IndAI), Adobe InvertDesign (IngenDAI) ) filer till PDF-filer från valfri enhetJaJaNej Konvertera pappersdokument till PDF-filer från mobil eller stationärJaNejSkapa PDF-filer med video, interaktiva objekt eller ljud till PDF-filer och använd JavaScriptJaNejNejSkapa PDF-filer med video, interaktiva objekt eller ljud till PDF-filer och använd JavaScriptJaNejNejSkicka i bulk för e-signering till flera människor på en gångJaNejNejSkapa återanvändbara mallar, lägg till e-signering varumärke och anpassad URL till avtalJaNej

  Acrobat Free vs. Standard vs. Pro Explained

  Vi har separerat 5 huvudområden med skillnader för att hjälpa dig att få en detaljerad översikt över funktioner mellan Acrobat Free, Standard & Pro:

  #1. Hantera PDF-filer

  Acrobat Free: Med ett gratis Adobe Acrobat-konto är de grundläggande funktionerna för visning, redigering och anteckningar tillgängliga på Acrobat online och Google Drive.

  Acrobat Standard: Adobe Standard tillåter användare att visa, hantera, rotera, ordna om, dela upp och organisera PDF-filer från valfri enhet som de väljer.

  Acrobat Pro: Acrobat Pro, förutom funktionerna i Standard, tillåter användare att redigera PDF-filer för att skydda känslig information. Dessutom kan du skapa tekniska PDF-filer med Autodesk AutoCAD och Microsoft Project, rika PDF-filer med ett klick i Microsoft 365 och förvandla skanningsbara bilder/PSD-, AI- och INDD-filer till redigerbara PDF-filer. Du kan också skapa webbformulär, lägga till varumärkeslogotyper och optimera filstorleken automatiskt.

  #2. Redigera PDF-filer

  Acrobat Free: Du kan bara redigera PDF-filer och formulär i Acrobats skrivbordswebbläsare.

  Acrobat Standard: Adobe Standard tillåter användare att konvertera PDF-filer, organisera PDF-filer från en enda sida i Homeview och spåra aktiviteten för PDF-filer på olika enheter.

  Acrobat Pro: Tillsammans med funktionerna som följer med Acrobat Standard, tillåter Acrobat Pro användare att kombinera webbsidor till interaktiva PDF-filer och konvertera pappersdokument till PDF-filer med styckeförändring och matchande teckensnitt. Det finns också möjlighet att lägga till interaktiva objekt från mobiler. Du kan också ordna om, rotera och ta bort PDF-sidor från din iOS- eller Android-app.

  #3. Digital signering av formulär

  Acrobat Free: Du kan använda den grundläggande e-signeringskapaciteten i Acrobats onlineverktyg.

  Acrobat Standard: Adobe Standard tillåter användare att digitalt signera dokument, samla in juridiskt bindande signaturer och verifiera PDF-filer.

  Acrobat Pro: Acrobat Pro går steget före och låter dig samla gruppfeedback i en enda PDF, använda autofyll för enklare inlämningar och markera PDF-filer med godkända/utkastetiketter, allt efter vad som är tillämpligt. Du kan också be om e-signaturer i bulk, skapa återanvändbara mallar för avtal och lägga till varumärkeslogotyper och webbadresser i formulär.

  #4. Tillgänglighet, säkerhet och efterlevnad

  Acrobat Free: När du signerar eller verifierar med onlineverktyget Acrobat förhindrar Adobe användare från att kopiera dina data.

  Acrobat Standard: Adobe Standard garanterar säkerheten för dina data i Adobe Cloud och är kompatibel med alla industristandarder för e-signaturer.

  Acrobat Pro: Acrobat Pro tar säkerheten till en annan nivå genom att tillåta Bates-numrering för laglig efterlevnad på PDF-filer. Inte bara det utan med Acrobat Pro kan du se till att dina PDF-filer följer ISO-standarder som PDF/A och PDF/X och tillgänglighetsstandarder för personer med funktionshinder.

  #5. Tillgänglighet & Integration

  Acrobat Free: Med ett gratis Adobe Acrobat-konto får du tillgång till alla grundläggande funktioner i Acrobat online. Du kommer dock inte att kunna låsa upp avancerade funktioner som enhetsintegration eller Adobe Cloud-tjänster.

  Acrobat Standard: Adobe Standard och Adobe Pro tillåter användare att dela, hantera och lagra filer direkt på alla enheter. Du kan komma åt dina PDF-filer i Drive, OneDrive, Dropbox och One Account.

  Acrobat Pro: Acrobat Pro tar integrationen ett snäpp högre genom att tillåta användare att spåra PDF- och dokumentaktivitet i realtid på olika enheter. Dessutom stöder den Windows touch-aktiverade enheter, inklusive Surface Pro, för ökad effektivitet. Du kan också använda autofyll för att underteckna avtal och PDF-filer när du är på språng!

  Prissättning och planer

  Två dominerande typer av prenumerationer är tillgängliga för Acrobat Standard och Acrobat Pro: individer och team. Medan individuell prenumeration innebär en enda licens, har företags-/teamprenumerationer flera licenser inom en organiserad, hanterbar administratörskonsol.

  Adobe Acrobat Standard

  Adobe Acrobat Standard är tillgängligt för individer och team. Betalningsplaner är vanligtvis tillgängliga i månads-, förbetalda och årliga prenumerationer som betalas per månad.

  IndividualsFöretag 12,99 USD/månad 14,99 USD/månad/licens

  Adobe Acrobat Pro

  Adobe Acrobat Pro är tillgängligt för individer, team och företag. Det finns också rabatterade betalningsplaner.

  IndividerFöretagFöretag$19,99/månad$22,19/månad/licensAnpassad plan

  För Pro-planen på företagsnivå, kontakta Adobe för att få anpassade priser baserat på ditt teams storlek och krav. Det finns en Adobe Acrobat Pro-plan tillgänglig för studenter och lärare också, liknande prisplanen som är tillgänglig för privatpersoner.

  Acrobat Standard vs. Pro: Vårt val

  Även om både Acrobat Standard och Acrobat Pro har fantastiska möjligheter att hantera och redigera PDF-filer och formulär, kan Acrobat Pro vara den klara vinnaren, enligt vår mening. Acrobat Pro uppfyller tillgänglighetsstandarder såväl som ISO-standarder, vilket ger dig ett extra lager av tillgänglighet såväl som säkerhet.

  Dessutom öppnar Pro åtkomst till avancerade funktioner som Bates-numrering, skapa tekniska PDF-filer och konvertera pappersdokument till omedelbara rika PDF-filer. Faktum är att Acrobat Pro, med sin åtgärdsguide, kan hjälpa till att effektivisera repetitiva processer och ligga steget före.

  Sammanfattning: Acrobat Pro Takes the Crown

  Även om du använder Acrobat Free-versionen kan ge dig tillgång till de absoluta grundläggande funktionerna, kanske det inte räcker för storskaliga eller komplexa operationer. Du kanske undrar varför inte Acrobat Standard då? Med en mycket minimal skillnad i prissättning mellan Standard och Pro, rekommenderar vi att du väljer Pro.

  Det beror på att du får tillgång till överlägsna funktioner som att jämföra flera PDF-versioner, lägga till interaktiva element via JavaScript och skapa PDF-filer med ljud, video och interaktiva element från din telefon i Acrobat Pro.

  Acrobat Pro är den klara vinnaren för proffs och företag som vill ta sitt samarbete, skapande och automatisering till nästa nivå.

  Du kan också utforska Adobe Audition Audio Editor.