Vilket iPhone 15-fodral ska du köpa?

Viktiga takeaways

  • FineWoven är ett tygmaterial som har en unik känsla, som liknar en korsning mellan nylon och sammet. Det kan ta lite tid att vänja sig vid, men det känns naturligt att ta på.
  • Medan silikonfodral är kända för sina stötdämpande egenskaper, är FineWoven-fodral mjukare och mer motståndskraftiga mot slitage, vilket gör dem kapabla att hantera det genomsnittliga fallet.
  • FineWoven fodral har färre färgalternativ än silikonfodral, men om du föredrar ett sofistikerat och professionellt utseende är det värt de extra $10 över silikonerbjudanden. Silikon kan dock vara mer passande om du föredrar ljusare färger och praktiskt.

2023 lade Apple bort sina läderfodral för något mer miljövänligt: ​​FineWoven. Det är Apples snygga ord för en ny tygstil av iPhone-fodral och andra tillbehör. Men är det värt priset över det välbekanta silikonfodralet?

Vad är FineWoven och hur känns det?

Bildkredit: Äpple

FineWoven är ett tygmaterial som Apple tillkännagav vid sitt Wonderlust iPhone 15-evenemang. Enligt Apple Stores FineWoven-produktbeskrivningden är ”tillverkad av hållbar mikrotwill” och ”har en mjuk, mockaliknande känsla.”

Den beskrivningen stämmer. Den känns unik i handen – som en korsning mellan nylon och sammet eller mikromocka. Det kan ta lite tid att vänja sig vid när du först sätter den på din iPhone, men med tiden blir den väldigt naturlig att ta på.

Sammantaget är FineWoven mycket mer lik tyg. Om du letar efter en riktig ersättare för Apples gamla läderfodral, måste du leta hos tredjepartstillbehörstillverkare eller kolla in de bästa iPhone 15-fodral.

Ändå är det nya materialet menat som ett premiumfodral över silikon, vilket kostar 10 USD extra – samma premium som Apple använde för att ta betalt för sina iPhone-fodral i läder. Det är också mer miljömedvetet än läder, med tanke på att Apple hävdar att FineWoven har betydligt lägre koldioxidutsläpp.

Ger Silikon eller FineWoven bättre skydd?

George Tinari/MUO

När det gäller skydd, båda Apples silikonfodral och FineWoven-fodral har sina styrkor. Silikonfodral är kända för sina stötdämpande egenskaper. De är mjuka, mer flexibla och kan dämpa iPhone effektivt mot fall och stötar. Eftersom silikon är greppvänligt bör det också hjälpa till att förhindra olyckor i första hand. Ett vanligt problem med silikon är dock att det bryts ned med tiden.

Som sagt, FineWoven fodral är mycket mjuka och måttligt flexibla också. Även om de kanske inte är lika stötdämpande som silikonfodral, verkar FineWoven mer motståndskraftig mot slitage och borde vara mer än kapabel att hantera det genomsnittliga fallet.

Tidiga recensioner från Gränsen och 9to5Mac antydde att materialet repar sig för lätt, vilket snabbt blev en stor anledning till oro bland potentiella köpare. Så det återstår att se om FineWoven kommer att ha överlägsen livslängd.​

Lyckligtvis kunde jag lätt gnida bort lätta repor på mitt FineWoven-fodral från daglig användning utan några märken. Med tanke på att den genomsnittliga användaren inte kommer att utföra ett skraptest på ett dyrt fodral, är hela situationen ur proportion.

Men du bör vara försiktig om du är den typen av person som stoppar telefonen i fickan med andra föremål som nycklar eller plånböcker i metall. ZolloTechs YouTube-video visar hur snabbt fallet märks upp av nycklar eller spikar.

Färgalternativ för Silikon- och FineWoven-fodral

Bildkredit: Äpple

Färgvarianten är där dessa två typer av fall skiljer sig ganska väsentligt. Av vilken anledning som helst tenderar Apple att ge silikonfodralen mer ljusa, livfulla färgalternativ. FineWoven har färre valmöjligheter, och de färger som erbjuds är mindre mättade för att passa med vad som anses vara premium.

Färgerna som erbjuds för iPhone 15-serien av silikonfodral är Orange Sorbet, Cypress, Winter Blue, Storm Blue, Guava, Clay, Light Pink och Black. Däremot erbjuder Apple FineWoven-fodral i Mulberry, Evergreen, Taupe, Pacific Blue och Black. Dessa färger är konsekventa för alla iPhone 15-modeller.

För den här kategorin finns det en enkel regel att följa. Om du gillar ett roligt iPhone-fodral som poppar upp, gå med silikon. Om du föredrar det snygga, professionella utseendet, välj FineWoven.

I slutändan, om den mjuka, tygliknande känslan och det sofistikerade utseendet hos FineWoven överensstämmer med din stil, kan den extra investeringen vara motiverad över silikon. Detta gäller särskilt om du tidigare köpt Apples läderfodral och inte är gift med läder framåt.

Å andra sidan, om du föredrar ljusare färgalternativ och inte bryr dig lika mycket om en unik känsla i handen eller om du är orolig för de rapporterade problemen med repor, kan ett silikonfodral vara mer lämpligt. Silikon är ett praktiskt val för dagligt bruk och gör lika bra standardskydd. Allt handlar om personliga preferenser och prioriteringar, eftersom båda är fantastiska fodralalternativ för din iPhone 15.